Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Продовжується епопея з «кинути якір» в Іспанії нашим ІТ-ником. Переїхав із Анталії, де має дві власні квартири (останні 10 років часу не гаяв, дурниць на Фінансовому форумі не писав та весь час інвестував). За планом як тільки вирішить питання з орендою квартири в Іспанії - переїде і родина (двоє дітей - тут теж часу не гаяв та дурниць на Фінансовому форумі не писав). Ну що, досі питання оренди квартири не вирішено. Як він сказав: «З цим тут дуже складно». Це при тому, що має офіційну роботу на території ЄС на підставі офіційного контракту.
Мабуть, йому не повезло зустріти в Іспанії хватких та кмітливих українців, які є в Анталії: там наш українець втулив нашому українцю в оренду квартиру в так званому «закритому районі», миттєво змусив підписати Договір оренди, миттєво внести депозит та заставу - і після цього миттєво обіцяв оформити реєстрацію адреси @у чорта на кулічках» у «відкритому районі», де він нібито законно і швидко отримає картку Виду на прожиття в Туреччині.
Це - «шахрайство» з місцем проживання/реєстрації адреси іноземцем майже завжди закінчується депортацією на 5 років, але хто ж про те розкаже наївному та довірливому новоприбулому…
P.S. В Туреччині близько 1000 мікрорайонів міст занесено в список «закритих для поселення іноземців». Військових секретів там немає: просто кількість іноземців перевищила 25% мешканців. Як правило, це самі «солодкі» за критерієм «ЛЛЛ» мікрорайони з оптимальним співвідношенням параметрів. Градацію ввели в 2022 році, все із серії «Хто не встиг вчасно інвестувати реально копійки в нерухомість на березі Середземного моря, той нервово палить дешеві цигарки обабіч життя.» Як і в інших країнах, іноземець повинен проживати тільки там, де має реальне житло. Споглядаю далі за Іспанією.
Видно в мене лице дуже підозріле. Мало того, що українські прикордонники не хотіли випускати вже вдруге і знову влаштовували допит привиїзді, так ще й в Казахстані я єдиний з літака кого забрали на допит в окреме приміщення до працівника спецслужб, але врешті впустили... Тому, напевно, еміграція поки що не для мене, тільки заробітчанство
Дюрі-бачі написав:Видно в мене лице дуже підозріле. Мало того, що українські прикордонники не хотіли випускати вже вдруге і знову влаштовували допит привиїзді, так ще й в Казахстані я єдиний з літака кого забрали на допит в окреме приміщення до працівника спецслужб, але врешті впустили... Тому, напевно, еміграція поки що не для мене, тільки заробітчанство
В митниці та в прикордонній службі працюють люди, навчені психології. В першу чергу вони звертають увагу на погляд очей, на те, як рухаються очі. В другу чергу - на те, як «грають» руки. Я думаю справа не в обличчі пана Дюрі-бачі, а в трохи нервовій поведінці та очах, які «бігають». Треба спокійніше та впевненіше. Мій один знайомий сказав, що митницю він проходить з «мордой кирпичем». Погляд в «нікуди», вдалечінь. Ну і НЕ дивиться (!) в очі митнику. Прикордоннику - навпаки - дивиться - в упор, прямо в очі. Але без злоби. Мʼяко. З повагою. І все буде добре.
там працюють неадекати, при всій повазі. я знаю одну малолетку прикордонницю, она в 20 лет мечтает стрелять украинцам по ногам и в спины. там вместо мозга - силиконовые губы
когда выезжали мои маленькие девочки, 4 годика, эти неадекватные психи, напугали их до усрачки. забегают в купе, ведут себя как нквд какое-то. не ту границу защищаете
когда выезжали мои маленькие девочки, 4 годика, эти неадекватные психи, напугали их до усрачки. забегают в купе, ведут себя как нквд какое-то.
Ми бачимо (притягуємо) собі подібних. Я дуже часто перетинаю кордони. Всі кордони України перетинались максимально просто , коректно і ввічливо. «яка у вас підстава для виїзду? Можу я глянути документи? Вам потрібна печатка в паспорті?» В ситуації з потягом не встаєш навіть з полиці. І сумки ніхто не дивиться. Взяли документи - через деякий час повернули. Автобус звичайно всі виходять, можуть дивитись сумки.
На вʼїзді в Україну трусять неГромадян. Що правильно, бо в країні війна і хз з якою метою він заїжджає. Окрема тема перетин кордонів чорних країн. Там всі хочуть грошей з білого , але ясна справа що нічого не отримують.
За аренду квартир они тоже налоги не платят. На парковках в Польше с перепуганными глазами - наличка только. Переводчица тоже только нал. Я ещё по незнанию подумал, на кой черт они в банкомат просят снять, чего на карту нельзя. Европейский гестаповский рай. Ищут террористов и контрабандистов среди работяг
Бетон написав:За аренду квартир они тоже налоги не платят. На парковках в Польше с перепуганными глазами - наличка только. Переводчица тоже только нал. Я ещё по незнанию подумал, на кой черт они в банкомат просят снять, чего на карту нельзя. Европейский гестаповский рай. Ищут террористов и контрабандистов среди работяг
За аренду квартири дуже важко не платити податок. Бо дуже мало людей платить наліком, я таких взагалі не знаю. Прописка викликає проблеми. Той хто знімає в тебе хату, вбє її/не заплатить і ти нічого не зробиш, те ж саме і про тих орендує, нема договору, не повернеш гроші, не зробиш карту. І податок там не такий великий. Те що люди шукають кого б розвести якого українця, не повернути йому чинш і взяти в 3 зи більше це інша справа, такого багато.
Перекладачка полька? мабуть ні - це і відповідь, просіть фактуру. Якщо ціна ринкова і нал - Вас розводять.
Не зрозумів що за парковака, якщо це про ринок, то так, більшість беруть грошима, але офіційно вони місце проплатили, і за діяльність теж, далі про податки не знаю, але є поріг для такого доходу.
Нажаль, ось такі погляди у Україньців повально, а ще російська...