Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
BIGor написав:На мою думку, в правовій країні не має такого бути взагалі, чим тоді Іспанія відрізняється від Сомаліленду чи Південного Судану?
Насколько я знаю сквоттеры есть и в Германии, и в США. Тогда предлагаю сразу уже их все уровнять: Испания = Германия = США = Сомаліленд = Південний Судан.
В Німеччині чи США тяжко вигнати тенната, але через суд все робиться, не плутайте з захопленням приватної власності.
Ну так а сквоттеры что делают? Так же врываются в чужие помещения и живут в них не имея на это права. Это ведь не тенанты, которые сняли его и не платят.
Water написав:Спитав, сказала з німецькою раніше не мала справ, АЛЕ свого часу вчила, знала, працювала з англійською. Сказала англійська більш заважає, ніж допомагає. Постійно десь ходе на якісь місцеві заходи та події. У серпні збирається на В1. Саме цікаве шо взнавала чи може десь працювать. Чим завершилось- не знаю, але зараз не працює. Саме прикол, шо сказала хоче заміж, до цього замужем була років 50 назад. Сказала повертатись ніяк не хоче.
Інша знайома, 75 років, виїхала з окупації до дочки в US влітку 2022, у неї відкрита 10-річна віза, не по програмі для українців. На курси не ходить, в них немає курсів для мігрантів, тільки школи, містечко типу село, місцевих заходів немає, репетитора онлайн наймать не хоче, англійську знає поганенько. АЛЕ... взимку пішла працювать у якійсь супермаркет(забув який саме), сказала важко, яле їй подобається, з англійської взнала ще пару слів по роботі і все. Шось їй з американського побуту нічого не подобається, сказала дуже поганий клімат, дуже хоче додому в Україну, її будинок знищено. Я сказав їй подавать по програмі компенсації втраченого житла, але вона не знає де й як, дочка шось теж не дуже в цьому плані допомагає.
1. Я когда-то тут на курсах познакомился с мужиком, он после немецкого учил Инглиш - дикий немецкий акцент получался, но это не помешало ему работать на инженерной позиции. 2. Вопрос - в США приехала по воссоединению или по турвизе? насчет того, что все не нравится - это закономерно. Есть психологические периоды адаптации при эмиграции. Я не помню последовательности и сроков, но там есть и эйфория и депрессия. Считается, что психологическая адаптация занимает 1-2, реже 3 года. Знал несколько человек, которые не смогли психологически адаптироваться. Одни, очень пожилая пара, вернулись когда-то в Киев. Вторые, тоже пенсионного возраста, не вернулись, но все время жаловались. Хотя, это скорее исключения из правил. Знаю очень много людей, приехавших в пенсионном и предпенсионном (не путать с моим "предпенсионным" ) возрастом, которые абсолютно нормально втянулись в новую жизнь. Я больше скажу, мы были в США как туристы несколько раз до эмиграции. И в первый раз вообще не зашло. Но потом с каждым следующим разом понемногу привыкали. В первый раз, когда я был в США, знания Инглиша были НОЛЬ (абсолютный. Ни алфавита ни счета ни отдельных слов. Вообще ничего), и для туриста это нормально. Трудно выучить все языки мира. Но НЙ - город иммигрантов, и среди них вычислить туриста сложно. Естественно иммигрант с таким "уровнем" Инглища вызывал раздражение у окружающих. Ну и были ситуации неприятные. Когда ты ориентируещься уже в новой обстановке и можешь коммуницировать, то отношение совершенно другое - ты уже почти "свой". А когда втягиваешься - работа, жилье (пусть арендное), дети в школах и тд, то все вроде и норм. Человек ко всему привыкает. И к хорошему и к плохому. А потом уже старое забывается и трудно сказать где лучше, а где хуже. Остаются показатели уровня жизни, уровня обеспечения безопасности, медицины, образования и тд.
Главный уровень, сколько зарабатываешь а не сколько стоит жить, разница
Vadim_ написав:А хто против длительной сдачи в аренду , арендатор не платежеспроможній?
Соседи против краткосрочной аренды. Типа пьянки-гулянки, музыка до утра. На долгосрок обычно без проблем, а вот для краткосрочной аренды уже нужна лицензия и зачастую согласие соседей.
Справа не в сусідах. Короткострокова оренда вимагає зусиль на адміністрування. Орендодавці тим заморочуватись не хочуть, тим більше коли дохід від оренди не є для них основним. Я сам таким був, і здебільшого здавав житло саме родинам з дітьми: такі орендарі звужені в пошуках житла, «привʼязані» до школи/дитсадка і зацікавлені в довготривалій оренді.
А от коли стикнувся сам з тим, що потребував житла на 1-2-3 місяці, то виявилось що таке знайти вкрай складно: в Західній та Центральній Європі практично неможливо навіть в сільській місцевості, тож залишається лише Румунія, Болгарія та Молдова, де таке житло короткостроково можна винаймати за адекватну вартість (400-600 євро + ком). А попит на таке житло високий.
News from France (або досвід медичного обслуговування)
У понеділок порадив нашим українцям не жартувати із укусами кліщів та відвідати лікаря. Порадив на свою голову: прийшлося бути і водієм, і перекладачем, і супроводжуючим…
Але отримав цікавий досвід медицини в Європі.
1. В навігаторі знайшов центральний госпіталь міста. 2. Парковка на території безкоштовна. 3. Зайшли у відділення «Швидка допомога». Сказали, що є укус кліща 4 доби тому та місце укусу є підозріло червоним. На моє диво нас не відфутболили, співробітник рецепції сказала почекати, подзвонила комусь та написала на листочку три букви: «АМС» (не знаю розшифровку) - пояснила, що треба зайти у відділення з такими буквами. Вже було приємно. 4. Важливе зауваження: всі украінці, які на законних підставах перебувають у Франції, отримують картку медичного обслуговування VITALE. До неї можна оформити додаток, який буде покривати 100% медичного обслуговування та навіть стоматологію! Крім того: на сайті VITALE замовляєш безкоштовну картку ЄВРОПЕЙСЬКОГО медичного обслуговування: покриває всі ургентні випадки під час перебування в ЄС. В даному випадку була тільки картка VITALE. 5. Відділ лікарні під назвою АМС представляє собою відділ з рецепцією, досить великим холом із кріслами та туалетом, з 4-ма ургентними боксами. Всі бокси приблизно такі, як всі бачили в закордонних фільмах: повністю обладнані і електрокардіографами, дефібріляторами, та купою різного обладнання з апаратами штучного дихання та іншим. Тут було приємно, що нас не футболили: записали в Журнал реєстрації та сказали чекати.
Теоретично в черзі було не багато людей: не більше 10. Але на прийомі був тільки один лікар. Тому прийшлося чекати аж 3,5 (!) години. Я віднісся до цього творчо: вивчав відвідувачів та читав новини інтернету.
В основному на прийом сиділи люди із травмами: переламані кістки: і дорослі, і діти. Діти це хлопчики років по 10 які мабуть падали з роверів або скейтів. Серед всіх була одна жінка чорношкіра. Всі інші - білі.
До нас дійшла черга через 3,5 (!) години. Пацієнта завели в окремий бокс, подивилися на місця укусів(їх було два). Сказали, що в тілі залишилися частини кліща, іх треба було видалити…
Видаляли. Після цього рани дезінфікувати, закрили наліпками. Виписали рецепт на ліки - серед них антибіотик широко спектру дії із необхідністю приймати 2 тижня. За прийом заплатили 27€. Не знаю це повна ціна чи пільгова. Але але тоді звернув увагу, що сплачували за послуги всі відвідувачі. В рецепті: - дезінфікуючий розчин для тампонів на рану; - тампони для рани; - антибіотик Clamoxyl (Amoxicilin); - шлункові кишкові бактерії (зазвичай вживають разом з антибіотиками); - засіб від сонця (лікар сказала берегтися від сонячних променів). Сказали споглядати ретельно за тілом на протязі 2-х…3-х тижнів. В разі виявлення червоних плям або інших незрозумілих проявлень знову зʼявитися сюди ж. Ліки за рецептом вчора купити вже не встигли: всі аптеки закрилися, а на годиннику було 20:25.
В цілому я оцінюю досвід прийому пацієнта позитивно: не відфутболили, організували прийом, віднеслися з увагою, призначили лікування, видали документ про виявлену проблему та переліком того, що робили, видали рецепт на ліки та розказали, що робити далі. Ціна здалася адекватною.
Ну а я отримав корисний досвід. Дай Боже, щоби не стало в нагоді. Бережіться від укусів кліщів! Наслідки можуть бути жахливими.
Vadim_ написав:А хто против длительной сдачи в аренду , арендатор не платежеспроможній?
Соседи против краткосрочной аренды. Типа пьянки-гулянки, музыка до утра. На долгосрок обычно без проблем, а вот для краткосрочной аренды уже нужна лицензия и зачастую согласие соседей.
Справа не в сусідах. Короткострокова оренда вимагає зусиль на адміністрування. Орендодавці тим заморочуватись не хочуть, тим більше коли дохід від оренди не є для них основним. Я сам таким був, і здебільшого здавав житло саме родинам з дітьми: такі орендарі звужені в пошуках житла, «привʼязані» до школи/дитсадка і зацікавлені в довготривалій оренді.
А от коли стикнувся сам з тим, що потребував житла на 1-2-3 місяці, то виявилось що таке знайти вкрай складно: в Західній та Центральній Європі практично неможливо навіть в сільській місцевості, тож залишається лише Румунія, Болгарія та Молдова, де таке житло короткостроково можна винаймати за адекватну вартість (400-600 євро + ком). А попит на таке житло високий.
Не, мы начали с того что Дюрі-бачі пожаловался что в Европе нельзя свободно распоряжаться своей недвигой. Речь шла о совсем короткой (туристической) аренде на 3-5-7 дней. Для такого вида аренды и правда нужна лицензия от мерии + разрешение главы урбанизации/дома, которое он тебе дает на основании опроса соседей - не против ли они чтобы в соседней квартире жили туристы.
Если будете покупать недвигу в туристическом городе, то этот момент зачастую даже сразу указан в объявлении - есть лицензия или нет. Так как если ее нет, то получать ее достаточно сложно. Например в моем городе 50% покупок идет под летнюю аренду и поэтому без лицензии дом сразу тысяч на 20 дешевле.
А то что вы говорите про аренду на 1-3 месяца - да, так сдавать не хотят уже владельцы квартир.
Бетон написав:Ну коли будете вважати, що знайшли місце без хворих на голову, то подумайте ще раз Faceless, я живу в повністю здоровому суспільстві в Києві Де це така резервація? Вам там не нудно серед таких всіх нормальних і здорових?
там, де тепло. де пиво тече як вино, де красиві тьолки вьються як мухи біля кльових мужиків. а від заходу до світанку грає heavy metall
В мене враження, що після того, як міністром закордонних справ України став пан Андрій Сибіга, робота МЗС значно активізувалася. Особисто я зустрічався та розмовляв з трьома останніми міністрами: Павлом Клімкіним (восени 2018 року), потім з Дмитром Кулебою (під час відкриття парку Української культури в Анталії він був разом з паном Андрієм Сибігою в якості посла України в Туреччині), з паном Сибігою зустрічалися до того, як він отримав призначення в Києві та неодноразово. Кремезний дядько. Мені здалося, що не такий франт, який пан Кулеба і більше за Кулебу - людина дії. Так ось, МЗС почало активно наповнювати збіднілі штаті наших дипломатичних установ за кордоном - і посади досить цікаві. Рекомендую звернути увагу тим, хто має економічну освіту та знає мови - найчастіше вимого знати англійську: 🆕 Нові вакансії в закордонних дипломатичних установах України:
🇲🇦 Провідний спеціаліст (фінансові питання і діловодство) Посольства України в Марокко 🇲🇽 Провідний спеціаліст (фінансові питання і діловодство) Посольства України в Мексиці 🇺🇿 Провідний спеціаліст (фінансові питання і діловодство) Посольства України в Узбекистані 🇨🇭 Провідний спеціаліст (фінансові питання ) Посольства України в Швейцарії 🇸🇦 Перший секретар з економічних питань Посольства України в Саудівській Аравії 🇵🇹 Перший секретар з консульських питань Посольства України в Португалії
Пан Андрій Сибіга є персоною неоднозначною. До МЗС він працював в Офісі Президента. В кінці березня минулого року його перевели першим замом міністра в МЗС. На третій день від свого призначення він підписав і розіслав по диппредставництвам незаконний лист з вимогою зупинити оформлення паспортів чоловікам ще до того, як відповідні норми закону вступили в силу.
Орґанізацією з позбавлення можливості українцям за кордоном отримати паспорт займався саме Сибіга. Відповідно саме він і винен в корупційних схемах які виникли з цих незаконних рішень.
mazurkevych написав:Орґанізацією з позбавлення можливості українцям за кордоном отримати паспорт займався саме Сибіга. Відповідно саме він і винен в корупційних схемах які виникли з цих незаконних рішень.
mazurkevych написав:Орґанізацією з позбавлення можливості українцям за кордоном отримати паспорт займався саме Сибіга. Відповідно саме він і винен в корупційних схемах які виникли з цих незаконних рішень.
Які саме схеми маються на увазі?
Найбільша до недавнього часу - схема з постанови на облік в ТЦК тих, хто знаходиться за кордоном.
Не є секретом те, що біженці з окупованих територій далеко не всі є в базі Оберіг, бо під час окупації данні по військоматам були втрачені і не внесені в базу. Після відновлення видачі паспортів диппредставництва вимагали того, щоб ці люди були на цьому електронному обліку, хоч вони з незалежних від них причин на нього стати і не могли. В червні 2024 року була постанова Кабміну яка дозволяла постановку на тимчасовий консульський облік, а і відтак і військовий таких людей, але фактично була саботована МЗС, який не розробив механізмів її реалізації. Відтак люди щоб отримати паспорт мали давати хабарі щоб їх якось дистанційно на облік ставили, чого до новшеств не було. І це стосується десятків тисяч людей, і прайс там близько 5000 євро.