Соседи против краткосрочной аренды. Типа пьянки-гулянки, музыка до утра. На долгосрок обычно без проблем, а вот для краткосрочной аренды уже нужна лицензия и зачастую согласие соседей.
|
|
![]()
Ну так а сквоттеры что делают? Так же врываются в чужие помещения и живут в них не имея на это права. Это ведь не тенанты, которые сняли его и не платят. ![]()
Главный уровень, сколько зарабатываешь а не сколько стоит жить, разница ![]() Справа не в сусідах. Короткострокова оренда вимагає зусиль на адміністрування. Орендодавці тим заморочуватись не хочуть, тим більше коли дохід від оренди не є для них основним. Я сам таким був, і здебільшого здавав житло саме родинам з дітьми: такі орендарі звужені в пошуках житла, «привʼязані» до школи/дитсадка і зацікавлені в довготривалій оренді. А от коли стикнувся сам з тим, що потребував житла на 1-2-3 місяці, то виявилось що таке знайти вкрай складно: в Західній та Центральній Європі практично неможливо навіть в сільській місцевості, тож залишається лише Румунія, Болгарія та Молдова, де таке житло короткостроково можна винаймати за адекватну вартість (400-600 євро + ком). А попит на таке житло високий.
![]() Еміграція, заробітчанство
News from France (або досвід медичного обслуговування) У понеділок порадив нашим українцям не жартувати із укусами кліщів та відвідати лікаря. Порадив на свою голову: прийшлося бути і водієм, і перекладачем, і супроводжуючим… Але отримав цікавий досвід медицини в Європі. 1. В навігаторі знайшов центральний госпіталь міста. 2. Парковка на території безкоштовна. 3. Зайшли у відділення «Швидка допомога». Сказали, що є укус кліща 4 доби тому та місце укусу є підозріло червоним. На моє диво нас не відфутболили, співробітник рецепції сказала почекати, подзвонила комусь та написала на листочку три букви: «АМС» (не знаю розшифровку) - пояснила, що треба зайти у відділення з такими буквами. Вже було приємно. 4. Важливе зауваження: всі украінці, які на законних підставах перебувають у Франції, отримують картку медичного обслуговування VITALE. До неї можна оформити додаток, який буде покривати 100% медичного обслуговування та навіть стоматологію! Крім того: на сайті VITALE замовляєш безкоштовну картку ЄВРОПЕЙСЬКОГО медичного обслуговування: покриває всі ургентні випадки під час перебування в ЄС. В даному випадку була тільки картка VITALE. 5. Відділ лікарні під назвою АМС представляє собою відділ з рецепцією, досить великим холом із кріслами та туалетом, з 4-ма ургентними боксами. Всі бокси приблизно такі, як всі бачили в закордонних фільмах: повністю обладнані і електрокардіографами, дефібріляторами, та купою різного обладнання з апаратами штучного дихання та іншим. Тут було приємно, що нас не футболили: записали в Журнал реєстрації та сказали чекати. Теоретично в черзі було не багато людей: не більше 10. Але на прийомі був тільки один лікар. Тому прийшлося чекати аж 3,5 (!) години. Я віднісся до цього творчо: вивчав відвідувачів та читав новини інтернету. В основному на прийом сиділи люди із травмами: переламані кістки: і дорослі, і діти. Діти це хлопчики років по 10 які мабуть падали з роверів або скейтів. Серед всіх була одна жінка чорношкіра. Всі інші - білі. До нас дійшла черга через 3,5 (!) години. Пацієнта завели в окремий бокс, подивилися на місця укусів(їх було два). Сказали, що в тілі залишилися частини кліща, іх треба було видалити… Видаляли. Після цього рани дезінфікувати, закрили наліпками. Виписали рецепт на ліки - серед них антибіотик широко спектру дії із необхідністю приймати 2 тижня. За прийом заплатили 27€. Не знаю це повна ціна чи пільгова. Але але тоді звернув увагу, що сплачували за послуги всі відвідувачі. В рецепті: - дезінфікуючий розчин для тампонів на рану; - тампони для рани; - антибіотик Clamoxyl (Amoxicilin); - шлункові кишкові бактерії (зазвичай вживають разом з антибіотиками); - засіб від сонця (лікар сказала берегтися від сонячних променів). Сказали споглядати ретельно за тілом на протязі 2-х…3-х тижнів. В разі виявлення червоних плям або інших незрозумілих проявлень знову зʼявитися сюди ж. Ліки за рецептом вчора купити вже не встигли: всі аптеки закрилися, а на годиннику було 20:25. В цілому я оцінюю досвід прийому пацієнта позитивно: не відфутболили, організували прийом, віднеслися з увагою, призначили лікування, видали документ про виявлену проблему та переліком того, що робили, видали рецепт на ліки та розказали, що робити далі. Ціна здалася адекватною. Ну а я отримав корисний досвід. Дай Боже, щоби не стало в нагоді. Бережіться від укусів кліщів! Наслідки можуть бути жахливими. ![]()
Не, мы начали с того что Дюрі-бачі пожаловался что в Европе нельзя свободно распоряжаться своей недвигой. Речь шла о совсем короткой (туристической) аренде на 3-5-7 дней. Для такого вида аренды и правда нужна лицензия от мерии + разрешение главы урбанизации/дома, которое он тебе дает на основании опроса соседей - не против ли они чтобы в соседней квартире жили туристы. Если будете покупать недвигу в туристическом городе, то этот момент зачастую даже сразу указан в объявлении - есть лицензия или нет. Так как если ее нет, то получать ее достаточно сложно. Например в моем городе 50% покупок идет под летнюю аренду и поэтому без лицензии дом сразу тысяч на 20 дешевле. А то что вы говорите про аренду на 1-3 месяца - да, так сдавать не хотят уже владельцы квартир. ![]()
Ахах. Так точно Это ж рай на земле ![]() Еміграція, заробітчанство
News from Ukraine В мене враження, що після того, як міністром закордонних справ України став пан Андрій Сибіга, робота МЗС значно активізувалася. Особисто я зустрічався та розмовляв з трьома останніми міністрами: Павлом Клімкіним (восени 2018 року), потім з Дмитром Кулебою (під час відкриття парку Української культури в Анталії він був разом з паном Андрієм Сибігою в якості посла України в Туреччині), з паном Сибігою зустрічалися до того, як він отримав призначення в Києві та неодноразово. Кремезний дядько. Мені здалося, що не такий франт, який пан Кулеба і більше за Кулебу - людина дії. Так ось, МЗС почало активно наповнювати збіднілі штаті наших дипломатичних установ за кордоном - і посади досить цікаві. Рекомендую звернути увагу тим, хто має економічну освіту та знає мови - найчастіше вимого знати англійську: 🆕 Нові вакансії в закордонних дипломатичних установах України: 🇲🇦 Провідний спеціаліст (фінансові питання і діловодство) Посольства України в Марокко 🇲🇽 Провідний спеціаліст (фінансові питання і діловодство) Посольства України в Мексиці 🇺🇿 Провідний спеціаліст (фінансові питання і діловодство) Посольства України в Узбекистані 🇨🇭 Провідний спеціаліст (фінансові питання ) Посольства України в Швейцарії 🇸🇦 Перший секретар з економічних питань Посольства України в Саудівській Аравії 🇵🇹 Перший секретар з консульських питань Посольства України в Португалії Деталі вакансій та перелік необхідних документів: ![]() Re: Еміграція, заробітчанство Пан Андрій Сибіга є персоною неоднозначною. До МЗС він працював в Офісі Президента. В кінці березня минулого року його перевели першим замом міністра в МЗС. На третій день від свого призначення він підписав і розіслав по диппредставництвам незаконний лист з вимогою зупинити оформлення паспортів чоловікам ще до того, як відповідні норми закону вступили в силу.
Орґанізацією з позбавлення можливості українцям за кордоном отримати паспорт займався саме Сибіга. Відповідно саме він і винен в корупційних схемах які виникли з цих незаконних рішень.
|
|