Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 29942995299629972998 ... 3077>
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 01:24

Re: Еміграція, заробітчанство

Кстати, хотел спросить у того чувака, а сколько стоят продукты у них на раше?
Ибо уже выяснили, что кроме "борщевого набора" в НЙ примерно сопоставимые с киевскими цены. Уже и яйца подешевели. Есть менее 3 долларов за дозу (12 щт).
Ну и как в том, анекдоте, когда пуйло попал в будущее, идет по Маскве, все ему нравится, люди везде сытые, доброжелательные, вежливые.
Жарко стало, защел пива попить, ему налили, он "Сколько с меня?"- "15 гривен".
rjkz

Подякував: 8813 раз.
Подякували: 5546 раз.

Профіль

11
6
7
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 10:14

То є такий дописувач 2587715. Він особисто увірвався на цю гілку несподівано і несе інколи дуже неперевірену інформацію, яку невідомо звідки бере.
Такий собі "вінегрет" цікавий...

Наприклад, я вже багато років не зустрічав таких виразів - а його текстах є:
"безземельный крестьянин"
"Разница в Юрьев день"

Явно "палится" випускник Новосибірського вищого військово-політичного училища.

Оригінальності додає доволі цікава та правильна українська мова - в половині дописів - але в наш час це вже не дивно. ТАМ теж вже вивчили українську.
Востаннє редагувалось akurt в Пон 20 жов, 2025 14:48, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4085 раз.
Подякували: 1520 раз.

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 11:26

News from France

Я активно спілкуюся та зустрічаюся з українською діаспорою.
Сьогодні говорили про те, про що я написав тут на гілці про еміграцію та заробітчанство: у Францію активно прибуває українська молодь у віці 18…22 роки.
Сьогодні одна пані задала доволі цікаве питання:
«Скажіть будь ласка, мій син приїхав у Францію, я тут вже три роки, хоче подати на свій перший ТЗ, є житло, префектура Créteil, нам потрібно прямо в префекту (переживаю поки отримаю рандеву) чи на Port de Villette - як перший раз для всіх українців?»
Доволі цікаве запитання, нашим українцям можливо пригодиться і зміст, і моя відповідь нашій пані.
По змісту:
- «ТЗ» - тимчасовий захист, у Франції має абревіатуру “APS”. Видає українцям державний орган, назву якого ми знаємо по французьких фільмах: «префектура». Не треба лякатися цього слова: це державний орган, який займається цивільними справами та іноземцями. Цікаво, що принципи роботи префектур з поки що незрозумілих для мене причин суттєво відрізняються. В деяких вимагають з українців карколомну кількість документів, ще й з перекладом. В деяких - нічого не вимагають та приймають документи в оригіналі без перекладу на французьку. В деяких префектурах на прийом попасти досить легко - достатньо відправити лист на e-mail, в деяких це величезна проблема з втратою нервів. Цікаво працюють французькі державні органи: «Хто як хоче - так і…
виконує».

В Port de Villette (це майже Париж) на сьогодні працює ЄДИНИЙ на всю Францію пункт прийому біженців з України. Не слід в наші дні від нього очікувати занадто багато: дуже обмежені можливості в розміщення в таборі біженців із дуже скрутними умовами.
Раніше пунктів було багато та вони надавали величезний спектр послуг та суттєво допомагали.

Все більш-менш нормально, якщо прибулець із України має родичів/приятелів/знайомих, які можуть надати житло. Це зараз саме головне!
Пройшли ті часи, коли видавали навіть 3-к квартири в будинках, які належать меріям міст.

Саме така ситуація у цієї пані: вона мешкає у Франції вже три роки, житло має, тому я не бачу проблем для сина: вона оформить від руки спеціальний документ (підтвердження надання житла), додасть фотокопію свого паспорта та документа (того ж APS), обовʼязково двійку квитанцій сплати за електрику та воду - і хлопцеві не треба йти в табір переселенців.
Треба йти в Префектуру за місцем проживання та отримати документ під назвою APS.
Надає право працювати та вчитися.
На відміну від інших країн ЄС треба поновлювати кожні 6 місяців.
Востаннє редагувалось akurt в Пон 20 жов, 2025 14:50, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 11:48

News from USA/Ukraine

В квітні 2024 року я активно відвідував нашу діаспору в США: прилетів в San Francisco (була зустріч з нашими випускниками на території [i]Stanford University) [/i]10 квітня - а через 3 дні відлетів в Atlanta (штат Джорджія) - звідти літаком в Charlott (штат Північна Кароліна) - там взяв авто на прокат та відвідував українців як в штаті North Carolina, так і штаті South Carolina.
Найбільш цікаво було прийняти участь у "Фестивалі різних країн світу", де Україну було представлено реально дуже дуже ярко та креативно. Був здивований тим, що всім відвідувачам нашого повільойону видавали українські прапори, дітям - українські (!) цукерки, а дорослим - кожному (!) баночку українського квасу "Білий". Один павільйон був присвячений особливостям віросповідання в Україні - там запрошували відвідувати українську церкву в США.
Ну реально "наші" круто організували.
Запам"ятался бесіда з колишніми одеситами, які мали двох дітей та бідкалися тим, що невідомо що з освітою українських дітей буде.

Сьогодні є нова інформація про те, що тоді започаткувала українська діаспора - школа для українських дітей і що вони мають на сьогодні.
Дуже рекомендую свіжий репортаж, події в якому почалися саме в квітні 2024 року:
https://vilni-media.com/2025/10/17/ukra ... nR3zdwMwUA
Востаннє редагувалось akurt в Пон 20 жов, 2025 15:07, всього редагувалось 4 разів.
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Вів 21 жов, 2025 08:15

flyman написав:USD/TRY 41.9580
News from Turkey

No news good news.

Курс такий самий як Грн/Долар США.

Але якщо захочеш завчасно путівку на наступний рік в Турцію в 4* 2 особи - від 2 кує.
BIGor

Подякував: 1490 раз.
Подякували: 1896 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 22 жов, 2025 17:28

Варто подивитись, після Канадського Марка як холодний душ
BIGor

Подякував: 1490 раз.
Подякували: 1896 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 22 жов, 2025 18:22

На 03:10 цікавий - а можливо і надцікавий момент:
«То, что стоило 8$, стало стоить 10$».
Цікаво, а де країна, де це не так?
Ми періодично обідали в ресторані палацу 1814 року. Частина приміщень мерією здається під ресторан.
В них фірмовий «Комплексний обід» типу «Домашня кухня з трьох блюд» завжди був 15€.
А це ось їду в понеділок: вже 17€…
Отаке ось…
Шикарні фрази є з 03:45 і далі:
- він думав, що Канада це щось як США. Але ми це питання на цій гілці вже докладно розібрали: 340 000 000 мешканців США живуть в 100 000 000 приватних будинків, зліплених з гімна і палок просто для того, щоби простояли цілісінькими 100-150 років. Мерзотники! Не хочуть жити по-людські в шпаківнях із залізобетону.
- їхав в Канаду надивившись відосиків в інтернеті.
- те, що в Канаді не так жирно ми теж розглядали: я наводив реальні приклади, коли в ІТ-ну компанію в Каліфорнії перевели на роботу спеціаліста. З Канади. Офіс тієї ж фірми.
Із зарплатні в 80 000 С$ на 250 000$.
Відео цікаве.
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Сер 22 жов, 2025 20:36

Я тоже хочу в Калифорнию на такую же зарплату