Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Сибарит написав:Нет. Там, где не разрешили сдать в аренду дочери.
А там не шла речь о сдаче дочери в аренду. Речь шла о том, что дочь поживет какое-то время ( я не знаю о каком времени шла речь - месяцы или годы) пока мама поживет во Флориде.
Когда кого-то пускают пожить на время, это и есть аренда. Я не вижу поводов для исключений. При всем своем вильнолюдстве, американцы склонны окружать себя правилами, делегируя право требовать их соблюдения специально назначенным людям (наши это воспринимают как привычку стучать). Да сами они не ругаются и даже советов не дают.
News from United Kingdom (або хороша професія+висока кваліфікація+відсутність "Манії величності"=гарний результат).
В які країни світу тільки не переїжджають наші українці... Ось отримав від приятелей доповідь про їх успіхи у Великій Британії. Цікава історія і позитивний досвід: КУПИЛИ БУДИНОК!!!
1, Все починалося в Анталії, куди жінка з дитиною виїхала ще до війни. Познайомилася з розумним чоловіком, який мав властивість НЕ ненавидіти все навкруги, а особливо ОСББ. Роки йшли - в родині вже двоє дітей. Жінка - українка, а чоловік - турок. Жінка працювала бухгалтером-економістом віддалено, а чоловік за освітою кресляр - фахівець з виготовлення креслень та розрахунків до них.
2. В 2022 році скорсталися нагодою виїхати у Велику Британію - просто подали заявку на виізд - їх прийом забезпечили привітні добрі британці. Я проводжав з аеропорту в Анталії. Потім неодноразово ділився цікавими пропозиціями про відпочинок на березі Середземного моря, де сам шукав цікаві місця.
3. Головне номер 1: Жінка влаштувалася на роботу через 3 (ТРИ) дні після прибуття у Велику Британію. Її спеціальність та досвід спрацювали негайно. Також зберігала роботу в он-лайн режимі. А ось чоловіку влаштуватися на роботу було значно важче: спеціальність та професія специфічна та на території Великої Британії освіта за турецькими/європейськими стандартами одиниць вимірювання не знаходила підтримки.
4. Пройшло вже 4 роки - всі облаштувалися з роботою вдадналося, діти вчаться - виникло питання купівлі будинка в приватну власність.
5. Головне номер 2: що за будинок, який, де та яка ціна. Відповідаю відразу: будинок куплено в іпотеку. А ось з ціною цікаво: ми знаємо, що на цій гілці вам наполегливо вкладають в голову інформацію, що дорожчати нерухомість не може ніяк навіть теоретично. Дивимося на фотокопію з сайту оголошень про продаж того будинка (я не буду розкривати всю інформацію, захищаючи приватність):
Саме так: рік 2016 - ціна була 70 000 британських фунтів. Рік 2025 - ціна того ж будинка вже 210 000 британських фунтів. (Сміюся, аж регочу: один горе-великегоре-хВахівець з форуму роками (!) тут доводив, що інфляція буває тільки в тих 197 країнах світу, де він ніколи в житті не бував).
6. Будинок куплено після торгів з Продавцем в грудні 2025 за 204 000 британських фунтів або приблизно 236 000 євро. Локація: це поблизу Честер (Chester).
Конкретно: місто Баклі - 30 хвилин на авто на захід. Інформація про нерухомість: будинок після свіжого ремонту, велика ділянка. В будинку 3 (три) спальні - кожен з дітей має окрему спальню. Поверхів - 2. В будинок було куплено: нові меблі та інше, щоби довести до "українських стандартів".
Фінансова складова: Термін іпотеки: 27 років. (не забули знамените з цього форуму - "Он - идиот"?) Первинний внесок склав 18 000 британських фунтів або 8,82% (не забули, як вам доводили на цій гілці, що такий первинний внесок - не більше 10% - можуть вносити тільки "ніщеброди" на самому низькому рівні розвитку мозку?) Зауважу, що 18 000 британських фунтів - це значно нижче за річну зарплатню одного з членів подружжя. Мортгедж склав 186 000 британських фунтів. Відсоткова ставка: 4,65 річних. Виплата в місяць складає 970 фунтів.
УВАГА: ЗА ОРЕНДУ ЖИТЛА ПЛАТИЛИ БІЛЬШЕ І НАБАГАТО!
Ну і "родзинка на тортику", це реальні цитати: "В нас Уельс, Англія поруч, кордон. Але я так полюбила їх природу, гори, і люди дуже привітні і прості... Це інший рівень життя... Не треба у власника орендованого питати, де картинку прибити... І постійно залежиш від власника, [b]ми - українці - звикли до свого..."
Востаннє редагувалось akurt в Чет 26 бер, 2026 11:03, всього редагувалось 1 раз.
Верховна Рада ухвалила закон про приєднання України до Конвенції про міжнародний доступ до правосуддя. Це рішення відкриває для українців за кордоном можливість спрощеного доступу до систем безоплатної правничої допомоги в інших державах під час судового провадження у цивільних, сімейних та господарських справах.
🤝Українці зможуть звертатися за такою допомогою у державах – учасницях Конвенції на тих самих умовах, що й їхні громадяни. Наразі це 28 держав, більшість з яких – країни ЄС. 📃Для України Конвенція почне діяти через два місяці після того, як буде офіційно передано документ про приєднання.
📌Таким чином, громадяни України, які опинилися за кордоном, зокрема через війну, отримають більше можливостей для захисту своїх прав і інтересів у правовий спосіб.
akurt написав:3. Головне номер 1: Жінка влаштувалася на роботу через 3 (ТРИ) дні після прибуття у Велику Британію. Її спеціальність та досвід спрацювали негайно. Також зберігала роботу в он-лайн режимі. А ось чоловіку влаштуватися на роботу було значно важче: спеціальність та професія специфічна та на території Великої Британії освіта за турецькими/європейськими стандартами одиниць вимірювання не знаходила підтримки.
4. Пройшло вже 4 роки - всі облаштувалися з роботою вдадналося, діти вчаться - виникло питання купівлі будинка в приватну власність.
Для розуміння британських реалій маю додати що отримати нормальну роботу за 3 дні та ще й на тимчасовій візі це щось із розряду фантастики, тут поспішати не люблять, процесс зазвичай займає тижні. Менш фантастично але теж досить важко отримати іпотеку з менш 10% першого внеску без громадянства, можливо цьому посприяло те що бажаючих на 4.65% малувато. Коли ми брали іпотеку для візахолдерів було мінімум 10% і ще не всі банки давали. Ну і трохи англійського гумору по темі
PS Якщо будинок 10 років тому коштував всього 70 тис, з ним щось було дуже не так
akurt написав:Я маю докладну інформацію про будинок і скажу, що ви помиляєтеся щодо «не так».
По перше ключове слово "було", будинки в Англії за останні 10 років подорожчали але не на 200%. Можливо попередні власники зробили капітальний ремонт або добудували гараж. По друге будинок коштує менше ніж в середньому по країні, хоча з годиною їзди до Лондона має коштувати більше середнього. А розгадка проста - години поїздом до Лондона і близько нема
Ви щось зовсім неуважні: я НЕ писав ніде що 1 година до Лондона від цього міста. Я писав таке (цитата з мого тексту): "Приблизно такий будинок взяли в іпотеку діти мого колеги по роботі - я про це докладно писав на цій гілці десь 2 місяці тому. Той, здається, коштував дорожче: по памʼяті 330 000 фунтів. Але там до Лондона 1 година електричкою (жінка з тієї родини три рази на тиждень їздить в Лондон на роботу)." (Кінець цитати).
Той будинок розташований тут - я про це писав раніше на цій гілці:
Наполегливість, з якою ви хочете довести неіснуюче, заслуговую на повагу.
Я так розумію, що ви купили будинок ближче до Лондона, кращій за розташуванням та ціною. Напишіть, скільки годин іде електричка від вашого будинку до Лондона та за якою ціною ви взяли будинок.
akurt написав:Ви щось зовсім неуважні: я НЕ писав ніде що 1 година до Лондона. Я писав таке (цитата з мого тексту): "Приблизно такий будинок взяли в іпотеку діти мого колеги по роботі - я про це докладно писав на цій гілці десь 2 місяці тому. Той, здається, коштував дорожче: по памʼяті 330 000 фунтів. Але там до Лондона 1 година електричкою (жінка з тієї родини три рази на тиждень їздить в Лондон на роботу)." (Кінець цитати).
Той будинок розташований тут - я про це писав раніше на цій гілці:
Наполегливість, з якою ви хочете довести неіснуюче, заслуговую на повагу.
Може й так, оригінальне повідомлення Ви ж стерли. Але з Лінкольна (на який веде посиланя з вашого нового повідомлення) до Лондона теж за годину не добратися.
Ну вам краще видно. Але дуже добре, що ви так хвилюєтеся про те, щоби наші люди купили будинок в гfрному місці та за нормальні гроші. Ви де саме купили будинок, скільки часу там до Лондона іхати?