Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 402403404405406 ... 2892>
Повідомлення Додано: П'ят 10 лют, 2023 13:59

rjkz написав:Образование, равно как и медицина в Украине- больше смахивает на профанацию. НЕ думаю, что за последние несколько лет ситуация радикально поменялась.

А що в нас з будівельниками?
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5352 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 10 лют, 2023 14:42

Re: Еміграція, заробітчанство

andrijk777 написав:Для початку подивіться на ціну газу для промисловості для США і для України.
Ціни на газ на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) в перерахунку на 1000 м³:
02.02.2023 Чт 89,0 $
Для України можете погуглити. Десь в 10!!!! разів більша.
Питання - а який сенс економити???
І плюс американці тупо багатші ніж українці. Вони можуть тупо більше платити і не економити.

А в ринку то газу Ви геть не розібралися, ні в світовому ні американському.
Падіння спотових цін на американському ринку
https://ru.investing.com/commodities/natural-gas
почалося через форс-мажор:
https://neftegaz.ru/news/spg-szhizhenny ... ortu-ssha/
влітку зупинився термінал по стисненню газу, через який йшло 20% американського експорту СПГ. Прогнозую, що ціни повернуться в діапазон 7-9 $ / MBtu, як термінал запрацює.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: П'ят 10 лют, 2023 15:10

Denik написав:
  andrijk777 написав:Для початку подивіться на ціну газу для промисловості для США і для України.
Ціни на газ на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) в перерахунку на 1000 м³:
02.02.2023 Чт 89,0 $
Для України можете погуглити. Десь в 10!!!! разів більша.
Питання - а який сенс економити???
І плюс американці тупо багатші ніж українці. Вони можуть тупо більше платити і не економити.

А в ринку то газу Ви геть не розібралися, ні в світовому ні американському.
Падіння спотових цін на американському ринку
https://ru.investing.com/commodities/natural-gas
почалося через форс-мажор:
https://neftegaz.ru/news/spg-szhizhenny ... ortu-ssha/
влітку зупинився термінал по стисненню газу, через який йшло 20% американського експорту СПГ. Прогнозую, що ціни повернуться в діапазон 7-9 $ / MBtu, як термінал запрацює.

Я не експерт, може й так.
Але я давно запримітив що газ на американському ринку набагато дешевший ніж на світовому, що логічно, інакше ніякого експорту газу з США не було б.
США стали крупнейшим в мире экспортером сжиженного газа - цього аргументу достатньо для нашої суперечки.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 лют, 2023 15:19

Gastarbaiter написав:
  adeges написав:З освітою погано у нас. З медициною для переважної більшості теж.

А що з ними не так?
З медициною усе просто: платиш гроші - лікуєшся, не платиш - чекаєш, поки само пройде. Але ж так усюди в світі. Чи може у США когось безкоштовно лікують?

Чомусь можновладці майже всі лікуватись за кордон їздять. Особливо, коли щось серьозніше за ангіну.

І да, в Європах нема грошей - а лікують, так як в Україні за гроші не можуть.
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 лют, 2023 15:20

Re: Еміграція, заробітчанство

andrijk777 написав:Але я давно запримітив що газ на американському ринку набагато дешевший ніж на світовому, що логічно, інакше ніякого експорту газу з США не було б.

Скраплення-доставка-регазифікація коштують десь 70-100 на 1000 кубів.
Немає світового ринку газу, є світовий ринок СПГ. А він преміальний, бо забезпечує Японію, Південну Корею, Великі міста Китаю, а тепер і всю Європу. Саме тому я кажу, що американцям доведеться конкурувати за цей газ ще з 1 млрд найбагатшого населення світу.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: П'ят 10 лют, 2023 15:38

Denik написав:
  andrijk777 написав:Але я давно запримітив що газ на американському ринку набагато дешевший ніж на світовому, що логічно, інакше ніякого експорту газу з США не було б.

Скраплення-доставка-регазифікація коштують десь 70-100 на 1000 кубів.
Немає світового ринку газу, є світовий ринок СПГ. А він преміальний, бо забезпечує Японію, Південну Корею, Великі міста Китаю, а тепер і всю Європу. Саме тому я кажу, що американцям доведеться конкурувати за цей газ ще з 1 млрд найбагатшого населення світу.

Тобто, в себе за Х а за морем Х+100?
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 10 лют, 2023 16:02

Gastarbaiter написав:
  adeges написав:З освітою погано у нас. З медициною для переважної більшості теж.

А що з ними не так?
З медициною усе просто: платиш гроші - лікуєшся, не платиш - чекаєш, поки само пройде. Але ж так усюди в світі. Чи може у США когось безкоштовно лікують?

Я Вас огорчу.
В Украине и за деньги нет даже близко того уровня медицины, который в СЩА.
В США самые бедные имеют медикейд, который дает такой доступ к медицине, что средний класс обзавидуется, если у него страховка не очень.
rjkz

Подякував: 8656 раз.
Подякували: 5452 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: П'ят 10 лют, 2023 16:37

rjkz написав:
  Gastarbaiter написав:

А що з ними не так?

Я Вас огорчу.
В США самые бедные имеют медикейд, который дает такой доступ к медицине, что средний класс обзавидуется, если у него страховка не очень.

Добавлю уточнение, что есть нюансы с медициной в США:
1) если что-то "простое" - типа температуры - то никто и никак лечить не будет - "не морочьте голову" - пейте аспирин. И никому в голову не приходит вызвать "скорую помощь". В лучшем случае позвонить семейному доктору.
2) если вас укусил клещ - был случай - и вы хотите проверить его на зловредные бактерии - не морочьте голову.
3) Но если что-то серьезное - то вытащат "с того света" и будут ухаживать.
Приятеля уложили на операционный стол по поводу аппендицита - он так боялся, что начался инфаркт - операцию бросили и начали спасать сердце - спасли. Но воспаление аппендикса-то никуда не делось - предложили лечение двумя видами экспериментальных антибиотиков - согласился - вылечили - без операции.
Подписывал счета на страховую на огромные суммы - сам ничего не платил, только по ночам снились там "нули". Потом ему постоянно давали всякие лекарства бесплатно - он оценил, что в месяц дают на 100-200 долларов. Все за счет страховки.

У второго приятеля мать - очень пожилая женщина - лет 80 - упала ударилась и потеряла сознание - лежит в коме уже три года - лежит в больнице, вообще-то превратилась - не дай Бог - в овощь.
Но ее содержат.

Так что там есть специфика: что-то простое лечить не будут.
Но если надо - спасают "по-взрослому". И все по страховке.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 10 лют, 2023 16:38

rjkz написав:Я Вас огорчу.

Википедия говорит, что часть штатов не приняли эту программу.
А что касается Европы, то тут проблема с врачами. Толку с того, что с меня удерживают ежемесячно пару сотен евро на гос. страховку и дополнительно работодатель оплачивает пакет в сети клиник, если ни там, ни там невозможно попасть к врачу? Или месяц ловить возможность записаться на прием через 1-2-6 месяцев, или идти за деньги (и то, даже за деньги не факт, что будут сроки не через пару недель). И, насколько я знаю, такая проблема не только в Польше.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 лют, 2023 16:47

Gastarbaiter написав:
  rjkz написав:Я Вас огорчу.

Википедия говорит, что часть штатов не приняли эту программу.
А что касается Европы, то тут проблема с врачами. Толку с того, что с меня удерживают ежемесячно пару сотен евро на гос. страховку и дополнительно работодатель оплачивает пакет в сети клиник, если ни там, ни там невозможно попасть к врачу? Или месяц ловить возможность записаться на прием через 1-2-6 месяцев, или идти за деньги (и то, даже за деньги не факт, что будут сроки не через пару недель). И, насколько я знаю, такая проблема не только в Польше.

Іспанія - те саме. Мало того, це в нас можна одразу до вузькопрофільного спеціаліста звернутися, там - ні, спочатку відстій в черзі і запишись на прийом на хз коли до "передаста", щоб він направив до вузькопрофільного з прийомом ще через тижні чи місяці (описано з реального досвіду колеги минулого року)
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
  #<1 ... 402403404405406 ... 2892>
Форум:
+ Додати
    тему