|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 04 кві, 2023 08:29
Можу поділитися інфою по витратам по Польщі за березень на 2-х дорослих: Квартира + комунальні - 3000 зл (640 Євро) продукти - 850 зл (185 Євро) Проїзд - 100 зл (22 Євро) Моб. звязок - 70 зл (15 Євро)
airmax78, скільки за квартиру і продукти платите?
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1463 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 04 кві, 2023 09:16
Був у Кракові і Відні минулого року. Не скажу, що ціни на базові продукти в столиці Австрії якісь захмарні. Ну хіба якщо делікатеси не купляти на площі святого Стефана. Зате різниця по рівню життя і комфорту між Австрією і Польшею значна і однозначно обрав би 1й варіант для ПМЖ, та й клімат набагато кращий. За 185 євро в міс, на двох у Польщі, то напевно виживання на сосисках і макаронах із місцевої Бедрьонки.)
-
roberto dark
-
-
- Подякував: 239 раз.
- Подякували: 271 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 04 кві, 2023 09:34
roberto dark написав:Був у Кракові і Відні минулого року. Не скажу, що ціни на базові продукти в столиці Австрії якісь захмарні. Ну хіба якщо делікатеси не купляти на площі святого Стефана. Зате різниця по рівню життя і комфорту між Австрією і Польшею значна і однозначно обрав би 1й варіант для ПМЖ, та й клімат набагато кращий. За 185 євро в міс, на двох у Польщі, то напевно виживання на сосисках і макаронах із місцевої Бедрьонки.)
Бєдронка, не такий вже і дешевий склєп, часом в Ашані дешевше можна скупитися. Хоча, якщо в Кракові, там Селгрос є, якщо в сторону Нової Хути їхати.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 279 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 04 кві, 2023 09:37
BIGor написав:Можу поділитися інфою по витратам по Польщі за березень на 2-х дорослих: Квартира + комунальні - 3000 зл (640 Євро) продукти - 850 зл (185 Євро) Проїзд - 100 зл (22 Євро) Моб. звязок - 70 зл (15 Євро)
А раціон харчування, наприклад, в яку сторону змінився порівняно з Україною? Ви просто не вказували інші категорії витрат, чи дійсно - ні кафе, ні ресторанів, ні поїздок (в Польщі є що подивитися, та й по всьому ЄС; в мене колеги, що в Польщі, на вихідні то в Німеччину, то в Австрію), ні витрат на навчання, ні на різні послуги (банально стрижка, дружині в якийсь салон, я вже не кажу про косметику всіляку)?
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8236 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 04 кві, 2023 09:47
Faceless написав:BIGor написав:Можу поділитися інфою по витратам по Польщі за березень на 2-х дорослих: Квартира + комунальні - 3000 зл (640 Євро) продукти - 850 зл (185 Євро) Проїзд - 100 зл (22 Євро) Моб. звязок - 70 зл (15 Євро)
А раціон харчування, наприклад, в яку сторону змінився порівняно з Україною? Ви просто не вказували інші категорії витрат, чи дійсно - ні кафе, ні ресторанів, ні поїздок (в Польщі є що подивитися, та й по всьому ЄС; в мене колеги, що в Польщі, на вихідні то в Німеччину, то в Австрію), ні витрат на навчання, ні на різні послуги (банально стрижка, дружині в якийсь салон, я вже не кажу про косметику всіляку)?
Харчування краще стало - більше сирів і молочки стали споживати. За інші витрати - я не в парадайсі живу, поки вкалую на новій роботі - ввечері в місто навіть не вибираюсь - немає сил. Максимум спортзал - але те коштом страховки. Куди вже говорити про інші країни. Можливо ближче до травня чи літа. Косметика, стрижки, ліки, ресторани і тд у всіх індивідуально, тому і не вказував цю графу.
-
BIGor
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 04 кві, 2023 10:00
Faceless написав:BIGor написав:Можу поділитися інфою по витратам по Польщі за березень на 2-х дорослих: Квартира + комунальні - 3000 зл (640 Євро) продукти - 850 зл (185 Євро) Проїзд - 100 зл (22 Євро) Моб. звязок - 70 зл (15 Євро)
Цікаво, що мої повідомлення ви потерли як троллінг BIGor, але ваше по суті виглядає як те саме. Які там ще подорожі, ресторани, послуги перукарів і т.д із такими мізерними витратами на життя у Польщі???
-
roberto dark
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 04 кві, 2023 10:27
roberto dark написав:За 185 євро в міс, на двох у Польщі, то напевно виживання на сосисках і макаронах із місцевої Бедрьонки.)
Порівняно з Україною стали більше вживати сирів і молочки. І що за виживання? В Україні впринципі те саме їли. І що не так з сосисками? Свинні тут особливо смачні, хоча що я кажу громадянину Ізраїлю  Напевно знаєте толк в свинних сосисках.
-
BIGor
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 04 кві, 2023 10:37
BIGor написав: roberto dark написав:За 185 євро в міс, на двох у Польщі, то напевно виживання на сосисках і макаронах із місцевої Бедрьонки.)
Порівняно з Україною стали більше вживати сирів і молочки. І що за виживання? В Україні впринципі те саме їли. І що не так з сосисками? Свинні тут особливо смачні, хоча що я кажу громадянину Ізраїлю  Напевно знаєте толк в свинних сосисках.
Як казав мені по секрету, один місцевий ізраїльтянин( шеф повар ресторану французської мережі 5* готелів) - найсмачніше м'ясо то свинина. Але ж тільки не в сосисках)).
-
roberto dark
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 04 кві, 2023 10:50
roberto dark написав: BIGor написав: roberto dark написав:За 185 євро в міс, на двох у Польщі, то напевно виживання на сосисках і макаронах із місцевої Бедрьонки.)
Як казав мені по секрету, один місцевий ізраїльтянин( шеф повар ресторану французської мережі 5* готелів) - найсмачніше м'ясо то свинина. Але ж тільки не в сосисках)).
Аби халяль
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 04 кві, 2023 10:53
BIGor написав: roberto dark написав:За 185 євро в міс, на двох у Польщі, то напевно виживання на сосисках і макаронах із місцевої Бедрьонки.)
Про молочку (туди ж і сири) всі кажуть, що якісна й недорога й величезний вибір. От в Австрії, наприклад, з точністю до навпаки, вибору майже немає, або просто молоко, або якісь "молочні напої" з купою цукру. Мабуть, звички в місцевих інші. Але загалом, 185 євро на двох на місяць, 3 євро на день на людину - не сильно розгуляєшся, насправді, хрча цілком можливо
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-