Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 533534535536537 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вт 04 апр, 2023 07:29

Re: Еміграція, заробітчанство

Можу поділитися інфою по витратам по Польщі за березень на 2-х дорослих:
Квартира + комунальні - 3000 зл (640 Євро)
продукти - 850 зл (185 Євро)
Проїзд - 100 зл (22 Євро)
Моб. звязок - 70 зл (15 Євро)

airmax78, скільки за квартиру і продукти платите?
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 04 апр, 2023 08:16

Був у Кракові і Відні минулого року. Не скажу, що ціни на базові продукти в столиці Австрії якісь захмарні. Ну хіба якщо делікатеси не купляти на площі святого Стефана. Зате різниця по рівню життя і комфорту між Австрією і Польшею значна і однозначно обрав би 1й варіант для ПМЖ, та й клімат набагато кращий.
За 185 євро в міс, на двох у Польщі, то напевно виживання на сосисках і макаронах із місцевої Бедрьонки.)
roberto dark

С нами с: 04.06.19
Благодарил (а): 239 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 04 апр, 2023 08:34

roberto dark писал(а):Був у Кракові і Відні минулого року. Не скажу, що ціни на базові продукти в столиці Австрії якісь захмарні. Ну хіба якщо делікатеси не купляти на площі святого Стефана. Зате різниця по рівню життя і комфорту між Австрією і Польшею значна і однозначно обрав би 1й варіант для ПМЖ, та й клімат набагато кращий.
За 185 євро в міс, на двох у Польщі, то напевно виживання на сосисках і макаронах із місцевої Бедрьонки.)

Бєдронка, не такий вже і дешевий склєп, часом в Ашані дешевше можна скупитися. Хоча, якщо в Кракові, там Селгрос є, якщо в сторону Нової Хути їхати.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вт 04 апр, 2023 08:37

BIGor писал(а):Можу поділитися інфою по витратам по Польщі за березень на 2-х дорослих:

А раціон харчування, наприклад, в яку сторону змінився порівняно з Україною? Ви просто не вказували інші категорії витрат, чи дійсно - ні кафе, ні ресторанів, ні поїздок (в Польщі є що подивитися, та й по всьому ЄС; в мене колеги, що в Польщі, на вихідні то в Німеччину, то в Австрію), ні витрат на навчання, ні на різні послуги (банально стрижка, дружині в якийсь салон, я вже не кажу про косметику всіляку)?
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вт 04 апр, 2023 08:47

Faceless писал(а):
BIGor писал(а):Можу поділитися інфою по витратам по Польщі за березень на 2-х дорослих:

А раціон харчування, наприклад, в яку сторону змінився порівняно з Україною? Ви просто не вказували інші категорії витрат, чи дійсно - ні кафе, ні ресторанів, ні поїздок (в Польщі є що подивитися, та й по всьому ЄС; в мене колеги, що в Польщі, на вихідні то в Німеччину, то в Австрію), ні витрат на навчання, ні на різні послуги (банально стрижка, дружині в якийсь салон, я вже не кажу про косметику всіляку)?

Харчування краще стало - більше сирів і молочки стали споживати.
За інші витрати - я не в парадайсі живу, поки вкалую на новій роботі - ввечері в місто навіть не вибираюсь - немає сил. Максимум спортзал - але те коштом страховки. Куди вже говорити про інші країни. Можливо ближче до травня чи літа. Косметика, стрижки, ліки, ресторани і тд у всіх індивідуально, тому і не вказував цю графу.
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 04 апр, 2023 09:00

Faceless писал(а):

Цікаво, що мої повідомлення ви потерли як троллінг BIGor, але ваше по суті виглядає як те саме. Які там ще подорожі, ресторани, послуги перукарів і т.д із такими мізерними витратами на життя у Польщі???
roberto dark

Сообщение Добавлено: Вт 04 апр, 2023 09:27

roberto dark писал(а):За 185 євро в міс, на двох у Польщі, то напевно виживання на сосисках і макаронах із місцевої Бедрьонки.)

Порівняно з Україною стали більше вживати сирів і молочки. І що за виживання? В Україні впринципі те саме їли. І що не так з сосисками? Свинні тут особливо смачні, хоча що я кажу громадянину Ізраїлю :wink: Напевно знаєте толк в свинних сосисках.
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 04 апр, 2023 09:37

BIGor писал(а):
  roberto dark писал(а):За 185 євро в міс, на двох у Польщі, то напевно виживання на сосисках і макаронах із місцевої Бедрьонки.)

Порівняно з Україною стали більше вживати сирів і молочки. І що за виживання? В Україні впринципі те саме їли. І що не так з сосисками? Свинні тут особливо смачні, хоча що я кажу громадянину Ізраїлю :wink: Напевно знаєте толк в свинних сосисках.

Як казав мені по секрету, один місцевий ізраїльтянин( шеф повар ресторану французської мережі 5* готелів) - найсмачніше м'ясо то свинина. Але ж тільки не в сосисках)).
roberto dark

Сообщение Добавлено: Вт 04 апр, 2023 09:50

roberto dark писал(а):
  BIGor писал(а):

Як казав мені по секрету, один місцевий ізраїльтянин( шеф повар ресторану французської мережі 5* готелів) - найсмачніше м'ясо то свинина. Але ж тільки не в сосисках)).
Аби халяль
Faceless
Модератор

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вт 04 апр, 2023 09:53

BIGor писал(а):

Про молочку (туди ж і сири) всі кажуть, що якісна й недорога й величезний вибір. От в Австрії, наприклад, з точністю до навпаки, вибору майже немає, або просто молоко, або якісь "молочні напої" з купою цукру. Мабуть, звички в місцевих інші.
Але загалом, 185 євро на двох на місяць, 3 євро на день на людину - не сильно розгуляєшся, насправді, хрча цілком можливо
Faceless
Модератор

4
9
3
  #<1 ... 533534535536537 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама