Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
Да помним, помним. И что к пятому числу обменкам опять понадобится гривна и будет минимум 37.80 - тоже. Вот тогда выгодно и сдадим.
вы удивитесь, обменкам валюта так же нужна как и раньше. Им зачем-то надо её продавать. А курс обвалил нбу сняв ограничения. Было предсказуемо, после увеличения лимитов 100=>200 и клуба 50. Но что их снимут так быстро я не думал. Любые резкие прыжки это зло и попадалово для тысяч людей. Всё же я исходил из здравого смысла.
Здоровим глуздом керувався як раз НБУ, а ми - жадібністю. Невже хтось думав, що запускаючи таку МММ, нацбанк хотів, щоб форумчанам насипати халявних грошей. У мене не було сумнівів, що за халявою наступить ранок болю. Тому, коли бачу цифри, моя "жаба", звісно, засмучена. Та я просто в захваті від того, як Фахівці НБУ красиво всіх відкаруселили і досягли стратегічної мети. Особливо вражає, як Нацбанк миттєво вмикає нові правила. Ввечері оголошують, що завтра це працює от так. Не за місяць, не за тиждень, а напередодні нового опер.дня.
Клиент_ написав:евже хтось думав, що запускаючи таку МММ, нацбанк хотів, щоб форумчанам насипати халявних грошей.
когда оптовик (дистрибутор) берёт у производителя товар оптом и продаёт его мелкими партиями в розницу, никто его не называет жадным. Если сохранится маржа между оптовым курсом и розницей, карусельщики превратятся в отдел доставки валюты из банка в обменку. Убивая эту маржу банки потеряют прибыль, которую они имеют с карусельщиков. Может кому то это кажется умным, хз. Розничный покупатель неплохо брал валюту по курсу 38. От того что ему теперь предложат в розницу 36,70 банк потеряет заработок на опте. Так он мог бы продавать в розницу по 38 и карусельщикам по 37, имея прибыль и с тех и с других.
Клиент_ написав:Здоровим глуздом керувався як раз НБУ,
изначально кто создал своими ограничениями чёрный рынок? какой смысл был запрещать банкам продавать валюту? Почему было сразу не ввести 50тыс на один инн и не создавать ажиотаж, на котором расцвели обменки. Прибыть перекочевала из одних карманов в другие. Когда это осознали, начали отменять собственную же глупость. Вот такой "здравый смысл".
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Суб 02 гру, 2023 12:11, всього редагувалось 1 раз.
Клиент_ написав:Та я просто в захваті від того, як Фахівці НБУ красиво всіх відкаруселили і досягли стратегічної мети. Особливо вражає, як Нацбанк миттєво вмикає нові правила. Ввечері оголошують, що завтра це працює от так. Не за місяць, не за тиждень, а напередодні нового опер.дня.
Ну якщо сам встановлюєш правила гри, то так можна. Минулого року двічі засадили бажаючим зберігати в гривні - коли бахнули овдп 400 млрд і в липні підняли курс валюти одним рішенням на 25% і 1/3 гривнезаощаджень в момент випарувалось. Цей рік певна компенсація і хто довірився грн міг до 30% у валюті відіграти чи заробити. Далі радикальне укріплення виглядає сумнівно, та і утримувати навіть просто курс це фактично значні % з 1,5 трлн овдп фактично давати таку дохідність у валюті також питання. Тобто по логіці знову ж таки може бути чимале знецінення. Коли сенс запропонував 36,6 то зразу подумав, що неспроста, бо в благодійність слабо віриться. Далі буде.
Клуб майже все. Онлайн обмін так само. Як заробляти? Бо охоронцям не багато платять. Може, є сенс збирати пляшки та макулатуру? Воно і для екології гарно, і для гаманця.
vitaliiangel написав:акой смысл был запрещать банкам продавать валюту?
До липня 2022 сенс був: ЗВР обмежений, тому щоб люди не вигребли його. От чому обмеження не зняли в жовтні-листопаді (коли підписали допомогу на 2023) - для мене загадка, як і чому тримають досі % за дипсеритфікати вищими ніж облікова ставка, хоча вони ще влітку мали бути 12-15%.
Investor_K написав:Клуб майже все. Онлайн обмін так само
чому все, половина від вересня, але не все
порахував, що депо в вересні в гривні 3міс (тобто до середини грудня)-це 200% прибутку від каруселі 50к і 200к (в вересні приймали 38,30 а пару годин було навіть 38,5)
Investor_K написав:Клуб майже все. Онлайн обмін так само
чому все, половина від вересня, але не все
порахував, що депо в вересні в гривні 3міс (тобто до середини грудня)-це 200% прибутку від каруселі 50к і 200к (в вересні приймали 38,30 а пару годин було навіть 38,5)