Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 140141142143>
Повідомлення Додано: Пон 17 лис, 2025 01:50

moveton написав:
  UA написав:Мене всеж таки цікавить БУ комірки LiFePO4 (які в більшості українців) працють? чи не дуже?

Не понятен вопрос. Любой аккум после первого же подключения к чему-то ставится б/у. Работает. С возрастом и количеством проделанных циклов, разумеется, ёмкость падает. Может и совсем банка из строя выйти. Я так одну говносборку уже выкинул. С какой скоростью идёт ухудшение зависит от качества банки. Я не знаю какого они качества у большинства.

А ремонт зарядных станций - это вообще не про аккумы должно бы быть. Хотя может у него и услуга замены акка есть и так популярна, чтобы квартиру покупать. Но зарядная станция - это частный случай UPS, а раньше мастера по их ремонту не так, чтобы олигархически зарабатывали.

Більшість прямокутний LiFePO4 комірок в Україні це глибоке БУ десь 2015-2018 років випуску яке зняли з парохода чи літака відправили в Китай на утилізацію, де перепакували в яскраву сині плівку, приварили точечною сваркою нові шпильки для болтів та продали.
В зарядній станції може вилитіти запчастина за 50 центів, а за ремонт візьмуть половину вартості станції, це якщо клієнт гарно кланявся перед майстром і згоден почекати в черзі пару місяців.
UA

Подякував: 1885 раз.
Подякували: 2369 раз.

Профіль

1
2
1
Повідомлення Додано: Пон 17 лис, 2025 07:29

UA написав:[
Більшість прямокутний LiFePO4 комірок в Україні це глибоке БУ десь 2015-2018 років випуску яке зняли з парохода чи літака відправили в Китай на утилізацію, де перепакували в яскраву сині плівку, приварили точечною сваркою нові шпильки для болтів та продали.
.

Зображення
Hotab

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2537 раз.

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: Пон 17 лис, 2025 09:31

Re: Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

UA написав:
  moveton написав:
  UA написав:Це правда?
https://www.youtube.com/shorts/NI3PNw89rP0

Он там даже единицы выдержать не может. Если у него инвертор потребляет 50 Вт в час, значит инвертор у него на 7.2 кВт/ч, а не 7.2 кВт. Про потери в 20% на инвертировании правда.

Ну так LiFePO4 слід залишати 20%, а не 5% як він каже.
Мене всеж таки цікавить БУ комірки LiFePO4 (які в більшості українців) працють? чи не дуже?
Чому питаю. Дзвонить мені колишній орендар в дешевому сегменті (майстер по ремонту ноутбуків та ін. ) та питає про купівлю 3к квартири з ремонтом в популярному районі... Маючи уявлення про його доходи питаю - Ти в ТЦК влаштувався?
Каже на ремонті зарядних станцій піднявся...
А ви їх продавали, чи звідки у вас оцінка, що 90% це б/в?
Faceless
Модератор

Подякував: 1499 раз.
Подякували: 8269 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 17 лис, 2025 11:25

Faceless написав:
UA написав:Ну так LiFePO4 слід залишати 20%, а не 5% як він каже.
Мене всеж таки цікавить БУ комірки LiFePO4 (які в більшості українців) працють? чи не дуже?
Чому питаю. Дзвонить мені колишній орендар в дешевому сегменті (майстер по ремонту ноутбуків та ін. ) та питає про купівлю 3к квартири з ремонтом в популярному районі... Маючи уявлення про його доходи питаю - Ти в ТЦК влаштувався?
Каже на ремонті зарядних станцій піднявся...
А ви їх продавали, чи звідки у вас оцінка, що 90% це б/в?

При першому та другому блекаутах продавав.
призматичні (прямокутні) так, абсолютна більшість перепаковане БУ.
Код на комірці теж підробляють.

Зайшов на сайт українського постачальника з іменем
По всім позиціям заоізофофата - Немає на складі
Лише перемички є.
UA

Профіль

1
2
1
Повідомлення Додано: Пон 17 лис, 2025 11:51

moveton написав:
  UA написав:Це правда?
https://www.youtube.com/shorts/NI3PNw89rP0

Он там даже единицы выдержать не может. Если у него инвертор потребляет 50 Вт в час, значит инвертор у него на 7.2 кВт/ч, а не 7.2 кВт. Про потери в 20% на инвертировании правда.

у хорошого інвертора типу Deye втрати в районі 5%, можуть трохи зрости від роботи на макс потужності (це рідко). але взимку це не втрати, якщо інвертор стоїть в опалювальному приміщенні. в мене наприклад стоїть під рекуператором ПВВ :) а влітку пох, бо є надлишок сонця
trololo

Подякував: 2705 раз.
Подякували: 1427 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 17 лис, 2025 11:58

UA написав:призматичні (прямокутні) так, абсолютна більшість перепаковане БУ.

далеко не завжди. це стосується комірок старих форматів в основному 105Ач які ставлять в зарядні станції, бо там ніколи не дізнаєшся.
я знаю про що мова, бо купляв на nkoni grade B із затертими кодами (я все ж прочитав їх) +2 роки від дати покупки. комірки не юзані були.

важко знайти поюзані ліфепо 345Ач, бо їх почали випускати недавно.
trololo

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 17 лис, 2025 12:01

UA написав:Більшість прямокутний LiFePO4 комірок в Україні це глибоке БУ десь 2015-2018 років випуску яке зняли з парохода чи літака

не розказуйте казки. в 2015 ніякими ліфепо, особливо сучасних великих ємностей у форматі 280-305-314-345 Ампер ще тоді і не пахло. їх не було

років 6 тому, найдешевшим акумом по ціна-ємність були циліндричні елементи. призматики якщо і були то нереальних цін (а здається і не було)
Востаннє редагувалось trololo в Пон 17 лис, 2025 12:07, всього редагувалось 1 раз.
trololo

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 17 лис, 2025 12:05

moveton написав:[
А ремонт зарядных станций - это вообще не про аккумы должно бы быть.

в більшості дешманський китайський зарядних станцій стоїть ногами зроблена або ногами налаштована БМС. це основна причина проблем з баткою. ну і інвертори часто не витримують заявлених цифр, плюс перегруз клієнтами тугодумами.

тому у вашого товариша завжди буде робота. і зловити бу комірку в зарядній станції шанс НАБАГАТО вище, ніж якщо купляти самостійно сучасний призматик великої ємності.

lifepo4 батарей із ушатаним ресурском після 3000 циклів ще тільки починають зявлятись.

в мене за рік щоденного використання (день ніч + сонце + все навантаження крім 12 квт котла) десь циклів 100 бмс показує
Востаннє редагувалось trololo в Пон 17 лис, 2025 12:11, всього редагувалось 1 раз.
trololo

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 17 лис, 2025 12:11

trololo написав:

далеко не завжди. це стосується комірок старих форматів в основному 105Ач які ставлять в зарядні станції, бо там ніколи не дізнаєшся.
я знаю про що мова, бо купляв на nkoni grade B із затертими кодами (я все ж прочитав їх) +2 роки від дати покупки. комірки не юзані були.

nkoni це Україна?
UA

Профіль

1
2
1
Повідомлення Додано: Пон 17 лис, 2025 12:12

UA написав:
  trololo написав:

nkoni це Україна?

це європейський постачальник (реселлер) китайських комірок, регульований законодавством нідерландів. вони пишуть завжди чітко і грейд і рік виготовлення і тд бо цей магаз торгував комірками задовго до масових ліферів. а зараз в них зявляються новинки, є доставка новою поштою (ліл) і українець завжди в пріоритеті. дай Бог здоровля цим людям

REPT CB84 - 345Ah - €68.95
Eve MB56 Prismatic - 628Ah - €126.95

рік тому купляв 280A за €44

омг, я згадав що ще памятаю алішні бмски Daya які виглядали як болід, але не мали навіть вбудованого балансира. і якщо ставити таку бмс без нічого то комірки тут же летять в розбаланс
Востаннє редагувалось trololo в Пон 17 лис, 2025 12:21, всього редагувалось 1 раз.
trololo

Профіль

1
1
  #<1 ... 140141142143>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему