Faceless написав:[Ну ви таке бачили десь в продажі готове? Щось мені здається це тільки індивідуальниц проєкт, і ЦА не квартири
звичано не ЦА квартири, просто зайшла мова про буржуйки в квартирах і я не стримався

. де бачив? да прямо зараз дивлюсь, опалюю такою штукою будинок+ гаряча вода на помитись при потребі. водяна топка українського виробництва (гаврилів), польський контроллер горіння plum 360 eco, 800 літрів теплоакумулятор із двома теплообмінниками. потратився в свій час звичайно, але дуже дуже довольний зараз таким рішенням. одна протопка в день десь неспішно на 4-6 годин (в залежності від морозів) гріє бочку, потім з неї грію теплі підлоги. також іде попередній нагрів холоднючої води зі скважини перед бойлерами, що зменшує навантаження на акумулятор. з дровами тільки не розрахував, не думав про такі морози і такі жострі відключення. газу нема, твердопаливного котла нема. електро котел є але самі розумієте зараз він нах не треба. хоча коли було світло по 6-7 годин то встигав ним прогрівати підлогу теж. камін із функцією твердопаливного котла по суті, трохи менше ефективність водяного теплообмінника, зате все барахло під боком в опалювальному контурі і не треба в сарай бігати кочегарить. навіть теплові втрати від роботи інвертора гріють рекуператор ПВВ

юра теплотехнік би зацінив
думаю зараз такі штуки будуть набувати популярності.