akurt написав:Пане
The Rebel!
...
3. Я почитав ваш план на три роки та здивувався: один рік на фундамент, один рік на коробку, один рік на доведення до ладу. Зараз такі технології, обладнання та цементні суміші, що фундамент є готовим за тиждень. Я би вам порадив розробити проєкт та графік робіт максимум на 1-1,5 роки.
".
...
Це я прикинув такий план з врахуванням своїх грошових потоків. І щоб не заводити кошти назад в Україну, які вже є в мене легалізовані за кордоном.
Наприклад, по плану через рік має бути добудована моя інвестована квартира в Мукачеві. І якби я цього року купив ділянку та заклав фундамент, то від продажі квартири на наступний рік я мав би кошти на подальше будівництво.
Ну і треба дійсно рахувати чи воно в майбутньому окупить себе при продажі. Бо навіть якщо людина будує для себе, ніхто не застрахований від зміни життєвих обставин. Тож не хочеться бути в рядах ваших знайомих, що застрягли в бетоні на 10 років у разі чого.
Тому підсумую свою думку, чому я власне написав на форумі - хочеться дійсно збудувати для себе, але з прицілом на окупність таких вкладень. Проте читаючи дописувачів вище в цій гілці і більш професійних у нерухомості (напр. Бетон) складається враження, щоб будинок був окупним, то зовні він має бути як конфетка, а всередині побудований з гівна і палок. Бо якщо він буде якісним, то просто не окупиться