Хто замовляв будівництво будинку на замовлення?

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1234>
Сообщение Добавлено: Вс 15 фев, 2026 12:05

У вас якісь сильно спеціфічні предпочтенія...
  The_Rebel писал(а): на окраїні міст уже інколи не відчувається, що живеш у місті. Все так само як і в селі, кругом приватні будинки і все

І як ви в даній ситуації поступили

Це іменно те, шо і вимагається од будинку - подальші од городів, од купів людей. Свет, воду, отоплення можна собі обеспечить. Якшо буде й газ - чудово.
Ото й треба подальші од цівілізації, поближче до природи. Для цього і є будинок. А то бажаїте подальші од цівілізації і в те ж время - поближче до неї... Це вже якесь роздвоєння особистості. Просто в квартірі живіть і не плутайте думки ні собі, ні людям.)

В дані ситуації - однозначно за місто, однозначно чим подалі.

The_Rebel писал(а):чи захочеться там потім жити круглий рік в мирний час?
Так само дивлюся ділянки в Карпатах. Так, можна знайти з прекрасним краєвидом, проте я б не ризикнув вкладатися туди саме з метою круглорічного проживання.

Якраз саме в таке і є смисл вкладатися. Якраз там і захочеться жити все життя.
Але - менше народу, більше вільних земель. Тому чисто прагматично я вас піддержую: лучче живіть в городах)
won

С нами с: 15.05.24
Благодарил (а): 403 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 15 фев, 2026 12:25

won В тому то й діло, що "в даній ситуації". А ситуація, по-перше, у кожного своя. По-друге, вона має тенденцію мінятися з часом.
Наприклад, моя ситуація - живу з баришнею вже 3-й рік, дітей у нас поки нема. І зараз критичний момент, можливо будемо разом, а може й ні. Так ось мені здається для сім'ї дійсно краще вибрати великий будинок з більшою ділянкою на окраїнах і ближче до природи. А ось для одинака - можливо краще бути ближче до центру міста (навіть за рахунок меншої площі будинку та ділянки), бо там набагато більше людей для спілкування, в т.ч. протилежної статі.
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Вс 15 фев, 2026 12:33

The_Rebel писал(а):won В тому то й діло, що "в даній ситуації". А ситуація, по-перше, у кожного своя. По-друге, вона має тенденцію мінятися з часом.
Наприклад, моя ситуація - живу з баришнею вже 3-й рік, дітей у нас поки нема. І зараз критичний момент, можливо будемо разом, а може й ні. Так ось мені здається для сім'ї дійсно краще вибрати великий будинок з більшою ділянкою на окраїнах і ближче до природи. А ось для одинака - можливо краще бути ближче до центру міста (навіть за рахунок меншої площі будинку та ділянки), бо там набагато більше людей для спілкування, в т.ч. протилежної статі.

нет,
не ну если бабла не меряно , то да
Vadim_

С нами с: 23.05.14
Благодарил (а): 670 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 15 фев, 2026 13:57

The_Rebel писал(а): ситуація, по-перше, у кожного своя.

Ну тоді не починайте запитувати у форум'ян, що б вони робили, адже дана ситуація тільки у вас)

The_Rebel писал(а):можливо краще бути ближче до центру міста (навіть за рахунок меншої площі будинку та ділянки), бо там набагато більше людей для спілкування, в т.ч. протилежної статі.

Саме в цьому описі - купуйте квартиру, чудове рішення. Бритва Оккама, не ускладнюйте без необхідності.
won

С нами с: 15.05.24
Благодарил (а): 403 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 15 фев, 2026 14:54

The_Rebel писал(а):
  Hotab писал(а):The_Rebel
Землі біля будинку багато не буває)
І якщо захочеться більше, то взяти її не буде де)
Тому беріть всю ділянку собі))

Це правда, одна з переваг власного будинку - це якраз своя територія. Але все впирається в ціну і локацію. Бо якщо брати ділянку за >= 60 тис, то можливо буде вигідніше розглядати вже готові будинки, вони в цих містах якраз починаються десь від 120 тис. більш-менш пристойні. Проте однією сумою таких коштів в мене нема зразу викласти, в тому й ідея, що поки є здоров'я й дохід потроху вкладати в будинок протягом 3-х років не знімаючи кошти з ІБ та інших проектів

По локації, наприклад, в Бучі, перше коло - село селом, друге - це крутий район поміж вічнозелених соснових дерев з красивими котеджами. І ціни різняться разів в 3, хоча відстань між цими районами може метрів 300-500.
Изображение

В Мукачево в районах з цифрами 2 і 3 можна знайти ділянку і за 10 тис. (8 сот), а ось із цифрою 1 землі вже нема, навіть за 5 соток просять 60 тис.:
Изображение

Ви писали що вже втратили декілька обєктів в Херсоні.
Не випробовуйте більше долю.
Тільки Мукачено. Або як Хотаб на Балканах.
Хомякоид

С нами с: 19.09.14
Благодарил (а): 3333 раз.

3
1
Сообщение Добавлено: Вс 15 фев, 2026 15:00

won писал(а):

Ну тоді не починайте запитувати у форум'ян, що б вони робили, адже дана ситуація тільки у вас)

The_Rebel писал(а):можливо краще бути ближче до центру міста (навіть за рахунок меншої площі будинку та ділянки), бо там набагато більше людей для спілкування, в т.ч. протилежної статі.

Саме в цьому описі - купуйте квартиру, чудове рішення. Бритва Оккама, не ускладнюйте без необхідності.

Тут Ви праві, індивідуальні ситуації не варто обговорювати. Проте є ще такий момент як ліквідність. Мені здається (але можливо помиляюсь, тому й цікава думка форумчан) невеличкі будинки в прицентраллі продаються швидше і легше ніж великі на окраїнах. А в наш час швидкої зміни обставин у країні та світі це дуже важливий момент. Взагалі рахую будинок ~120м оптимальним, в нас з 90х залишилося дуже багато будинків по 300-500м, інколи бачу їх в оголошеннях по пару років.
The_Rebel

2
1
Сообщение Добавлено: Вс 15 фев, 2026 15:18

The_Rebel писал(а):
  won писал(а):

Тут Ви праві, індивідуальні ситуації не варто обговорювати. Проте є ще такий момент як ліквідність. Мені здається (але можливо помиляюсь, тому й цікава думка форумчан) невеличкі будинки в прицентраллі продаються швидше і легше ніж великі на окраїнах. А в наш час швидкої зміни обставин у країні та світі це дуже важливий момент. Взагалі рахую будинок ~120м оптимальним, в нас з 90х залишилося дуже багато будинків по 300-500м, інколи бачу їх в оголошеннях по пару років.

По ідеї так. Невеликий будинок в прицентраллі це оптимум.
Але всі будинки індивідуальні.
Якщо заганяти себе в рамки прицентралля, можна не вловити справжню квіточку яка буде трохи подалі від прицентралля.
Хомякоид

С нами с: 19.09.14
Благодарил (а): 3333 раз.

3
1
Сообщение Добавлено: Вс 15 фев, 2026 15:34

Пане The Rebel!
Спробую вставити свої «5 копійок» як людина, яка народилася та виросла в приватному будинку, який реально побудували за свої реальні копійки мій батько та моя мама.
І який зараз мешкає в приватному будинку, побудованому за проєктом одного із закордонних архітекторів.
Я не будівельник, не виконроб, вважайте, що дилетант.

1. Не будуйте величезний будинок. Артіль «Даремна праця». Три, максимум 4 спальні. З них дві - малі. Це якщо буде двоє або троє діточок - що зовсім не факт. А якщо дасть Бог стане фактом, то діти розлетяться з батьківської хати так, що навряд чи ви їх будете бачити більше тижня - двох на рік. І це вірно, бо є народна мудрість: «Син - то «відрізаний» шмат хліба». В нього буде своє життя. А дочка буде тулитися до мами. Правда, із зятем, який - як говорить народна мудрість - «любе взять». Велика вірогідність конфліктів. А в результаті ризикуєте отримати на старості років - величезну застарілу «халабуду» з великими проблемами технічного плану. Приватний будинок вимагає регулярного практично щоденного технічного обслуговування та ремонту.
З великими "халабудами" вже сидять декілька приятелів... Один продає ту "халабуду" в три поверха вже років 10 поспіль... Починав він продавати з цифри 600 000 (Львів) - зараз давали 190 000 - і мабуть вже і не дають...

2. Максимальна площа будинка, якою я володів, була 315 кв.м. Гарний будинок. Зручний - з великими кімнатами та кабінетом. Але в першу чергу треба думати про те, як ви його будете опалювати. Для мене це була головна і щоденна проблема. Продав і вже забув. А в наш важкий час опалення - то найвеличніша проблема.

3. Я почитав ваш план на три роки та здивувався: один рік на фундамент, один рік на коробку, один рік на доведення до ладу. Зараз такі технології, обладнання та цементні суміші, що фундамент є готовим за тиждень. Я би вам порадив розробити проєкт та графік робіт максимум на 1-1,5 роки.

4. Якщо ви надумали дуже класну ідею: Карпати або Закарпаття, то варто звернути увагу на «брусові будинки» - з карпатської смереки. Я особисто знав бригаду хлопців із Івано-Франківька, які будували за класичною технологією.
Розкажу щоби мали орієнтир щодо термінів та витрат, я там бував та сам мацав рукамиі:
а) фундамент забили не вони - наймані працівники - 1 травня. Знадобився тракторист, трактор, двоє хлопців-майстрів, необрізна дошка, арматура, цвяхи, дроти та інше, міксер, водій міксера та 24 куб. м бетону. ч
б) десь тижденьи більше поливали зверху водою - потім почали укладати профільований брус розміром 110*160 мм. Він досить легкий тому навантаження на фундамент збільшувалося поступово.
в) на обʼєкті працювало постійно всього 4 майстри (!). Працювали 6 днів на тиждень зранку до вечора. Кормилися самі. Від"їжджали на обід. Не пиячили.
г) цікаво зроблені стіни: профільований брус, з середини вертикальні рейки 50*50, з шагом по горизонталі 500 мм, між ними утеплювач. Там же дроти електричні в трубках, зверху із сторони кімнат: вагонка з смереки. Потім - після закінчення - з середини та вагонка покривалася «хитрим розчином» бджолиного (!) віску в гарячому скипидарі. Зовні - просочення для деревини від Тіккуріла (2 шари).
д) на сантехніку та на електричні роботи запрошували профільних спеціалістів.Всі труби - прихованого монтажу під внутрішньою вагонкою. Частина - під кахлями в підлозі.
ж) на першому поверсі вся підлога - кахлі з електричним підігрівом. На другому поверсі тільки кондиціонери спліт-системи (2 штуки).
На першому поверсі: веранда, вхідний коридор, велика кухня, з кухні вхід в коридор, в якому праворуч санвузол з душовою кабіною та навпроти санвузла - повноцінна сауна. Сауна оздоблена вагонкою з липи. Електрична фінська піч.
Заведено в будинок три фази.
На другий поверх: букові сходи. На другому поверсі: великий салон, з якого двері в дві окремі спальні. В спальнях - в торцях скошені за рахунок даху стіни. Там же ті згадані мною два кондиціонери.
Всі вікна - замовляли «склопакети» однокамерні «під дерево» (коричньові). Двері готові під дерево (коричньовий колір).
з) початок будівництва: 10 травня, здача в експлуатацію «під ключ» (!!!) 20 жовтня.
Пізніше були додаткові невеликі роботи по відмосткам та доріжкам.
Повторюю: початок робіт 10 травня - здача «під ключ» 20 жовтня. Того ж року.
Ніяких "трьох років".
Деревʼяні ліжка в одному стилі підібрали в YUSK. Кухню не памʼятаю де, але монтаж робили ті, хто ту кухню виробляв.
На даху бітумна черепиця.

Будинок збудовано і прекрасно виконує свою функцію в місцевості, наближеній до міста.
Сауну треба було включати на опалення мінімум за 3 години. Бойлер електричний.
В коридорі на вході додаткова пластикова ємкість для води на 500 літрів.
Підлога з електричним підігрівом прекрасно виконувала свою функцію: тепло за рахунок букових сходів піднімалося уверх. На другому поверсі підлога із смереки під лак.
Орієнтовна площа 2-поверхового будинка 95 кв.м.
Все про все обійшлося в цінах 2010 року в 45 000$.
Будинок - на скільки я знаю - було продано в 2015 році за 96 000$.
Чув від тих знайомих, що все сьогодні ціле і все «живе».

Ось там вище вам радять жити подалі від людей - так то слушна порада.
В наш важкий час. Хто треба - приїде в гості.
З пляшкою віскі.

P.S. Нікого ні на що не умовляю: сам мешкаю в камʼяному 1-о поверховому будинку площею в 100 кв. м. - в мене три спальні. Одна зараз - "гостьова".
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4459 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 15 фев, 2026 18:23

простыни не читиаю, но первые абзацы поддерживаю стоя аплодируя
.не нужен БОЛЬШОЙ дом и БОЛЬШОЙ участок
,попробуЙте если есть 500000 баксиков
Vadim_

С нами с: 23.05.14
Благодарил (а): 670 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 15 фев, 2026 19:27

Хомякоид писал(а): Ви писали що вже втратили декілька обєктів в Херсоні.
Не випробовуйте більше долю.
Тільки Мукачено. Або як Хотаб на Балканах.

Це Ви мене з кимось плутаєте. Та людина ніби живе/жила в Румунії і працює моряком, якщо не помиляюсь. Він інколи пише в емігрантській гілці.
P.S. На рахунок Мукачева теж більше схиляюсь
P.s.2. Мазуркевич, якщо не помиляюсь, це в нього було декілька об'єктів в Херсоні
Последний раз редактировалось The_Rebel Вс 15 фев, 2026 20:05, всего редактировалось 1 раз.
The_Rebel

2
1
  #<1234>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор