Вітаю всіх з Великоднем!
Бажаю всім мирного неба над головою!
|
|
Христос Воскрес! Вітаю всіх з Великоднем!
Бажаю всім мирного неба над головою!
Прогноз курсу долара Христос Воскрес!
З того що реально впливає на курс долара у неньці. Отже в першу чергу у нас на курс долара впливає дефіцит зовнішньої торгівлі, а в другу орган з трьох літер одна з яких У. Розумним не розжовую, а всі інші будуть думати про інший орган Що треба робити в такому разі? Все дуже просто збалансувати – тобто скорочувати імпорт та нарощувати експорт. Ми це можемо робити в умовах війни? Ні! Тому влада балансує розрив продажем валютних резерві та девальвації нац валюти. В 2024 році чистий продаж був 34,8 млрд доларів + девальвував гривню на 10,7% з 37,98 до 42,04 . Чи зміниться щось в цьому плані у 2025 році навряд чи. За перший квартал цього року нацбанк проінтервенив 9,4 млрд тому на кінець року можемо очікувати вже 36 млрд мінус. Курс закладений 45 грн в бюджеті але поки що Слава Богу він завжди нижчий ніж держава прогнозує і це тішить тобто є розумні чиновники які перстрахєруються На даний час ситуація контрольована але що буде далі … нам треба 35-40 млрд. Поки що у нас є допомога від ЄС в розмірі 12,5 млрд євро по програмі Ukraine Facility + щось дадуть Японія, Канада, Норвегія, Данія, ( не плутати з воєнною допомогою) разом це може бути 22-24 млрд євро це без допомоги від США та світового банку по для всіх зрозумілих причинах. Також маємо відтік інвесторів завдяки геніальності Гетьманцева і Ко – так так відтік бо як не дивно під час війни був притік – 2022 – 1,2 мрд, в 2023 - 4,2 млрд, а в 2024 вже 3,3 млрд. І на початку війни важливість інвестицій зрозумів навіть ЗЕ ввівши інститут інвестиційних нянь, але схоже це дитя померло новонародженим, на жаль. Також Президент зрозумів важливість людського ресурсу організував ціле міністерство яке мало би опікуватись поверненням наших з за кордону і зменшенням кількості виїжджаючих, але і тут не все добре. Євростат каже що статус тимчасових мають 4,3 млн українців а було 5 тобто майже мільйон вже отримали посвідки на постійне проживання. За лютий виїхала 21 тисяча тобто тенденція зберігається що робить міністерство? Не знаю, напевне просто заробляють собі гроші. МВФ вважає що війна може закінчитись до кінця цього року. Віримо? Хотілося би. ВВП у 2024 році зріс на 2,9% а цьогоріч він скоротився на 0,5% тобто ми впадаємо в рецесію. Маємо 2,4% а в бюджеті закладено 2,7%. Не знаю песимістично це все я написав чи навпаки оптимістично – судити Вам. Але зазначу що перший квартал завжди найгірший по всіх бізнесових показниках, тому є надія на краще яку втім, недавно перекреслив Трамп своїм 10% митом. Щодо курсу як міг сумбурно описав за браком часу що знав , сподіваюсь вдасться його утримати до 45-и на кінець року але не все тут може бути прогнозовано в такі часи. Тому тримаємось, допомагаємо ЗСУ. Христос Воскрес і все буде Україна.
Оба органа напряглись от такого сравнения 😁 ............ В конце Вы правильно оговорили особенности первого квартала. Добавлю к этому, что летом объем интервенции обычно значительно меньше. Поэтому 36 млрд Я не жду. Возможно, будет около 30. Кстати, на прошедшей неделе этот объем уже очень значительно уменьшился. Не исключено влияние праздника, но и по сезону уже пора. И ещё я продолжаю настаивать, что при всей важности торгового баланса, на курс существеннее влияет платёжный. То, что поступления идут по нерыночным каналам, успешно компенсирует тот самый орган, продавая из на МБ. В результате, пока и с курсом, и с резервами все в порядке. Ну а будущего не знает никто.
Re: Валютний ринок в контексті ДС ми живемо в цікаві часи. інвестиції в Україні завжди асоціювалися з нерухомістю та валютою. через війну нерухомість стала під питанням. дійшов час й до долара. й це за короткий проміжок часу
схоже, що Трампу про це не казали
я колись казав, що світова економіка накопичила структурні диспропорції. й схоже зараз почнеться жвава дискусія, яка може бути альтернатива. або спочатку настане криза, а потім все одно будуть шукати альтернативу
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||