|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Вів 02 лип, 2024 19:32
Успіх написав:Скоро будуть ОБМІНЮВАТИ ДОЛЯРИ і сплачувати штрафи! Курс долара - однозначно вниз!)))
А если покупать доллары, чтобы у военкома получить индульгенцию от штрафов, то куда курс?
-
moveton
-
-
- Подякував: 63 раз.
- Подякували: 693 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Вів 02 лип, 2024 20:22
Victor8 написав: Дюрі-бачі написав: Victor8 написав:Инетерсен такой момент: будут лм массовые штрафы для тех, кто не обновил военные данные и проигнорировал повестики после 16 июля 2024 года?
Я переконаний, що будуть, але пізніше - десь у вересні... Victor8 написав:Если будут - то тогда свободной гривны сразу станет меньше, или нет?
Почнеться вихід з рахунків в готівку, очікую дефіцит на готівковому ринку валюти, проблеми з видачею валюти в банках...
По штрафам: а зачем государству ждать аж до сентября? Предполагаю, что с июля штрафы стразу и посыпятся на очень многих... В этом и есть определнный смысл - конкретная дата, после которой сразу штраф. Есть предположение, что штрафы будут выписывать пачками... По выходу со счетов: основной выход был в январе, феврале этого года. Это как я понял. Те, кто хотел - тот уже вышел. В том числе и в валюту всё перевел. А сейчас со счетов особо уже и нечего снимать, или почти нечего. IMHO. Но, мнение форумчан интересно, кто как видит эту ситуацию.
гадати, що буде по штрафах можливо, але лише вгадати... як воно буде - подивимось. як на мене, масових штрафів не буде. хоча тих, хто не обновить дані рано чи пізно на штраф можуть спіймати - коли людина попаде в ТЦК. нагадаю - мета не зібрати штрафи, а мобілізувати людей. масове штрафування в цьому не допоможе. з приводу виходу з банків - вже неодноразово писав - виходу з банків взагалі не було, біли інші причини зменшення грошей на рахунках в січні. тому явної кореляції курсу долара з мобілізацією взагалі не передбачаю
-
Shaman
-
-
- Подякував: 764 раз.
- Подякували: 1620 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Вів 02 лип, 2024 20:31
striped написав:Victor8 остатки на счетах говорят не о выходе в кэш, а о росте безнала. Был провал зимой, но я так понимаю это просто был период перекида денег на жен/родственников. Было предположение, что рост остатков потому что военные не снимают свои зарплаты/кидают на депозиты-овгз. По штрафам есть интересная оговорка - штраф могут выписать только если о тебе нет информации в реестрах (доступных ТЦК) и ТЦК это сможет доказать. Потому массовости не должно быть. По логике и закону, но где они, а где мы.
трохи детальніше перекидання коштів на інших людей не змінює залишки на рахунках. а купівля ОВДП навпаки - зменшує залишки. з приводу депозитів - дві третини коштів на рахунках фізичних осіб - це не депозити, люди просто тримають кошти на рахунках. 40% коштів на рахунках - це Приват. це станом на 1 травня
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Вів 02 лип, 2024 20:37
Василь-Рівне написав:Тут багато бізнес теоретиків, я, як недобитий державою, практик скажу таке - виробив якісний товар з південокорейських - не китайських комплектуючих - не беруть, завіз точно такий китайський низької якості - беруть аж бігом - кажу тут якість не дуже - є ж якісний, але трішечки дорожчий - ні давайте дешевший. А тепер скажіть - які мої і таких як я, подальші дії? І далі мучитись з тим виробництвом, чи завести цьому "мудрому" нарідові лайно з Китаю? Міркую що всі зрозуміли відповідь, бо як казав класик ... а боротись з тупістю пересічного марна і не вдячна справа, цим не бізнес має займатись але якщо на верху такі самі, то перспектив жодних, бо риба завжди гниє з голови :
те що народ купує дешеве - це ознака бідної країни. це може подобатися чи ні - але це факт. стрімкий розвиток саме АТБ лише підтверджує це. варіантів два - якщо існуючий обсяг продажів недешевого товару дозволяє працювати в прибуток чи хоча б в 0 - то можна працювати далі, ситуація колись зміниться. якщо є бажання наростити обсяг продажів - можливо має сенс переходити в більш дешевий сегмент. виробництво з одного боку трохи прибутковіше, аніж купи-продай, але це не так легко. дуже багато виробництв наразі в кращому випадку працюють в нуль, чого не розуміє багато хто на цій гілці.
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Вів 02 лип, 2024 20:59
somilitark написав: Shaman написав:конструктиву схоже не буде... це ви такий конфліктний стиль спілкування обираєте, бо з аргументами тяжко, треба на особистості переходити?  по-перше, й освіта, й досвід в мене якраз економічний - про це неодноразово писав. а що у вас, розкажіть. бо ви оперуєте аргументами зовсім не економічними... якби курс був 8, вашій тещі було б легше платити по 500 грн на день з пенсії 3700? отож. я вище розписав два конкретних приклади - ви взагалі робите вигляд, що не побачили - почніть читати й відповідати на все, а не вибірково, те що зручно. ви взагалі працювали в якомусь бізнесі? на великому підприємстві? менше емоцій, більше фактів 
Синочка я в бізнесі з 95-го року, не батрачив на самодурів заглядаючи їм до рота, а створював робочі місця сам. Я запитав, у нас 20% інфляція в минулому році? Треба було вирішувати питання довіри під час великої війни, навіть зараз облікова ставка смішна, коли ставиться питання існування держави?((( Я запитую, добре тещі у відчаї казати краще мені вмерти, бо немає за що лікуватись? Дуже добре, що у вас вік, коли не треба лікуватись, но так буде не завжди, може щось почне доходити, колись, но бачу що надій на це мало. Освіта у мене вища, магістр менеджмента, очно, а не десь купив контрольну і два тижні на рік щось слухав на начитці, більшість викладачів вчилась в мацкві, гоняли нас як положено, в універі пропонували аспірантуру, но вибрав гроші, бо треба було закруглятись з бізнесом на користь більш активної роботи на державу. Так що пора вже дорослішати, но я бачу щось вам пояснювати, то даремно втрачений час, а сучасна якість освіти розчаровує, 2+2 не можуть скласти "випускникі", економіка просто вам не дана богом  Колись викладач економічної теорії казав, я поставив двойку одній дівчині і її виганяють з універа, приїхала її мама, каже моя доця дуже добре готує, прибирає, гарна, а викладач каже, але це все добре, просто економіка їй не дана, вона просто не ту вибрала вищу освіту, тому скажіть мені дякую, щось може з вами теж сама історія, досить ганьбитись і соромитись, моя вам порада))) п.с. і треба вам піти працювати не на велику шарашкіну контору, а в маленьку фірму, де 10 чоловік роблять те що у монополістів виконують 50 чи 100, ось тоді і будете людина оркестр з "поняттям процесів", а не хизуватись не зрозуміло чим...
от не розумію - спілкуєшся з людиною ввічливо, а вона обирає все одно зверхньо-хамський тон... чого так? ознака того, що багато форумчан в тому віці, коли більшість по-іншому спілкуватися не може? дивина, як на мене, розумна людина завжди може адекватно спілкуватися... а тепер по пунктах. власники успішних бізнесів з 90х років - це мільйонери, а в їх бізнесах давно працює не 10, а сотні та тисячі людей. щось мені підказує, що ви не з таких. у будь-якому разі, мої знання економіки у будь-якому разі набагато ширші ніж ваші, власники бізнесу це не ознака економіст - я ж не з одним власником приватного бізнесу спілкувався, правда не такими дрібними. тому залиште свій зверхній тон, й спробуйте зрозуміти, про що вам кажуть. взагалі це дуже хитрий спосіб ухилитися від відповіді - не маю часу, не бачу сенсу, шукай сам. цим зловживає не один форумчанин, а насправді за цим ховається те, що у людини не вистачає аргументів. я теж, коли спілкуюсь з явними бовдурами, можу таке сказати - але спочатку я ЗАВЖДИ наведу аргументи. а вже потім, коли бачу що людина просто змінює тему, й просто сперечається - тоді вже не витрачаю час. тому скажу так, певен, що дуже небагато форумчан володіє економічними знаннями краще за мене. з приводу девалу - подивимось ще з іншого боку. так, іноземна допомога дозволяє НБУ зараз тримати будь-який курс, який він вважає за необхідний, в тому числі й на рівні нижче ніж треба. пряма емісія грошей в 2022 пройшла, й зараз йде додаткова емісія як під іноземну допомогу, так й як відсотки на депосертифікати. тобто грошей стає все більше. й якщо курс тримати, то рано чи пізно ми отримаємо кратний девал. майже певен, що якби до 2014 року гривню потроху девальвували з 8 до 10-12, то в 2014 може й зупинилися б на 14-18. але то таке, це вже історія. ще раз, курс можна тримати - але завжди пам'ятайте про наслідки кратного девалу колись потім. щоб не робити круглі очі - "а кто это сделал?(с)" з іншого боку, поточні дії НБУ кажуть, що там дійшли до тієї ж думки, що й я кажу - й гривню потроху девальвують 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Вів 02 лип, 2024 21:21
Shaman написав:ще раз по кроках. я кажу про те, що якщо у нас інфляція 20%, а в США 5%, то девальвація має бути 15% (насправді відсоток трохи інший, але для спрощення пояснення приймемо так).
Звідки у нас інфляція 20%, чи не з емісії гривні під західну допомогу долярами? Так надрукують і на 100 гривень за долар і Ви будете виправдовувати "цілющий девал", де межа? Межі "цілющого девалу" нема! 
-
AndriyQ
-
-
- Подякував: 45 раз.
- Подякували: 31 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 02 лип, 2024 21:33
Shaman написав:те що народ купує дешеве - це ознака бідної країни.
Україна точно бідна країна? Не смішіть. Я вже давав посилання на класика про розруху не в клозетах а в головах, бо тато з кумом на вечірні посиденьки, після яких буде страждати головним болем і блювати витратить суму в рази більшу ніж на іграшку дитині і купить він цю іграшку дешеву китайську, а не якісну українського виробництва, а дорогу на вулиці не перейдеш бо безкінечний потік недешевих авто, а Ви тут про бідну країну, тут вже писали: viewtopic.php?p=5743584#p5743584 Shaman написав:виробництво з одного боку трохи прибутковіше, аніж купи-продай
Ви просто не в темі - технології продаж зараз настільки високі і не прості, що якщо ними досконально володієш, то не факт, що виробництво прибутковіше - американці кажуть так: придумав - заробив долар, виробив - заробив 10, продав заробив 100 і це чиста правда - продати зараз не легше ніж виробити. Shaman написав:дуже багато виробництв наразі в кращому випадку працюють в нуль, чого не розуміє багато хто на цій гілці.
А це Ви Гетьманцеву поясніть який якщо побачить зниження сплати податків - відразу тебе запише в групу ризику і знищить перевірками і війна наших можновладців не обходить - для них війни немає.
Востаннє редагувалось Василь-Рівне в Вів 02 лип, 2024 21:45, всього редагувалось 3 разів.
-
Василь-Рівне
-
-
- Подякував: 7007 раз.
- Подякували: 3172 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
2
Додано: Вів 02 лип, 2024 21:36
Василь-Рівне написав:Україна точно бідна країна?
Половина населення за межею бідності, а інші - скуповують валюту.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 873 раз.
- Подякували: 635 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 02 лип, 2024 21:48
Дюрі-бачі написав:а інші - скуповують валюту.
А ще інші держслужбовці на зарплату квартирки по 50 млн і порше каєни для коханок, а весна прийде саджати будемо - ага гречкосіїв у бусики незламності  P.S. Може кому буде цікаво сьогодні встиг в цнап бо по вівторках у нас до 20-00 працює - отримав папір з правильним к'юар кодом і вже з витягом з тцк з осучасненим ВОСом ( написаним абсолютно безграмотно довбнями з ТЦК) бо як вже писав, головбух раніше дала всі мої дані в тцк, тому на тому папері вже все як треба і в тцк пертись вже не потрібно
Востаннє редагувалось Василь-Рівне в Вів 02 лип, 2024 22:00, всього редагувалось 2 разів.
-
Василь-Рівне
-
-
- Подякував: 7007 раз.
- Подякували: 3172 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
2
Додано: Вів 02 лип, 2024 23:28
Василь-Рівне написав: Shaman написав:те що народ купує дешеве - це ознака бідної країни.
Україна точно бідна країна? Не смішіть. Я вже давав посилання на класика про розруху не в клозетах а в головах, бо тато з кумом на вечірні посиденьки, після яких буде страждати головним болем і блювати витратить суму в рази більшу ніж на іграшку дитині і купить він цю іграшку дешеву китайську, а не якісну українського виробництва, а дорогу на вулиці не перейдеш бо безкінечний потік недешевих авто, а Ви тут про бідну країну, тут вже писали: viewtopic.php?p=5743584#p5743584
й все-таки ми поки що бідна країна. я не просто так про АТБ. машин дорогих багато, а загалом машин на кількість населення - ще дуже далеко до Європи - якраз ознака великого розшарування - тому продукція або для бідних, або для дуже багатих. середній клас - невеличкий Shaman написав:виробництво з одного боку трохи прибутковіше, аніж купи-продай
Ви просто не в темі - технології продаж зараз настільки високі і не прості, що якщо ними досконально володієш, то не факт, що виробництво прибутковіше - американці кажуть так: придумав - заробив долар, виробив - заробив 10, продав заробив 100 і це чиста правда - продати зараз не легше ніж виробити.
якщо ви читаєте, що я пишу, то фразу що головне продати, а не виробити - я писав неодноразово. але сучасні продажі - Amazon, AliExpress, та ж Rozetka. маржа в виробництві трохи більша. й не робіть висновки, що я знаю, а що ні - можете спитати. хоча так, не професійний продажник Shaman написав:дуже багато виробництв наразі в кращому випадку працюють в нуль, чого не розуміє багато хто на цій гілці.
А це Ви Гетьманцеву поясніть який якщо побачить зниження сплати податків - відразу тебе запише в групу ризику і знищить перевірками і війна наших можновладців не обходить - для них війни немає.
давайте визнаємо, що питання ухилення від податків - воно теж дуже актуальне. не Гетьманцеву про це казати, але проблема є. нам не підвищувати податки треба, а далі бізнес виводити на світло.
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1