|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Пон 07 кві, 2025 00:44
Slon_Nosov написав: a77 написав: ihorsic написав:Переходимо всі в золото років так на десять
Где вы его собираетесь хранить ? Дома? В деревне под грушей? В банках? - в ячейке? На депозитах металических? - таких во первых, таких раз-два и обчелся, а во вторых, нема гарантий фонда гарантування. Кстати, а что насчет финмона, если чел принесет полкило-кило или больше золота на банк.депозит?  ) Тут вот еще в чем дело: купить то его стало вроде проще (даже в обменниках уже есть). А вот сдать, то тут похлеще нервы выкрутят, чем с "1996 годом по нормальному курсу". Начинается вот это вот - если маленькие слитки, то спред конский; а тут вот сама упаковочка немножко потертая, возьмем с дисконтом; а здесь вот пятнышко есть - с дисконтом берем такое. А где 100%гарантия, что в этих слитках не вольфрам?. Короче золото это конечно хорошо в теории, а на практике хз как оно (в приличных обьемах)...
Це Ви з власного досвіду чи в теорії? На практиці банк нормально приймає литі злитки навіть з пятнами. Ніяких проблем чи нервів, вони розуміють фізіку процесів, я був здивований якщо відверто. А з штамповкой ще меньше має бути проблем якщо купувати не на базарі у циган.
От навіть ви здивовані дай то бог, щоб воно трохи 'демократичніше' було чи стало з продажем в банк. А в який банк ви здавали, якщо не секрет ? На щастя, чи на жаль, поки що самому не доводилось продавати на практиці, - лише купував, давненько, на свій страх і ризик (плюс монети срібні пам'ятні є трохи, але то інше). Ото хотів було останнім роком ще докупити, але коли начитаєшся і розумієш, що з металічними процесами не все так просто (як з валютою), то якось бажання пригальмовувалось. Було, пам'ятаю, навіть таке, що банк наприклад продає, але не купляє (навіть курс купівлі не показує), чи іншого разу (інший банк) навпаки. Все одно , виходить, окрім ризику курсу, доводиться тільки і вірити, що у тій коробочці не якийсь фуфєл - все виключно тримається на довірі.  От як вони(касири чи хто) перевіряють приніс ім чєл у банк справжнє золото, чи високоякісний фуфєл, який потім викупллю я чи хтось? П.с. от наприклад індустріал банк - займається металом (точно купував у нього давно; начебто приймає теж), але дивлячись на оте нещасне маленьке відділення і, честно кажучи, деяку відсталість банку, ну от як вони перевіряють справжність того, що їм приносять, - для мене багаторічна загадка. 
-
a77
-
-
- Подякував: 25 раз.
- Подякували: 19 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 07 кві, 2025 01:13
a77 Можна запитати. А як ломбарди перевіряють, їх в рази більше? Здається, у них є реактиви (концентрована кислота) плюс перевіряють щільність, в деяких ломбардах навіть діаманти перевіряють і оцінюють. Використовують: кременистий сланець;спектрометр; реагенти; метод надпилу з використанням розчину азотної кислоти
-
Visky
-
-
- Подякував: 171 раз.
- Подякували: 187 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 07 кві, 2025 02:09
Visky написав:a77 Можна запитати. А як ломбарди перевіряють, їх в рази більше? Здається, у них є реактиви (концентрована кислота) плюс перевіряють щільність, в деяких ломбардах навіть діаманти перевіряють і оцінюють
Так я ж не знаю, я вас і шановне панство питаю, хто на власному досвіді здавав і бачив власними очами як відбувається  А то купити - то одне, а здати - то є інше. Не важливо ДЕ здавати - банк чи ломбард. Важливо ЯК відбувається перевірка. Реагенти застосовувати без вскриття упаковки не вийде ж. навіть якщо упаковку потім запаяють якось - це вже потім добре виявиться у інших перевіряльників, чи як ? Хімічний аналіз то добре з якимось кільцем, можна навіть вдома. Спектрометром можно, висока точність, але не зрозуміло, чи вскривають чи не треба? І як часто у нас застосовують ці девайси. Щось таке (є і компактніші варінти):
-
a77
-
-
- Подякував: 25 раз.
- Подякували: 19 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 07 кві, 2025 05:02
a77 Мав на увазі, що в банці у касира можна й запитати. Щось смутно пам'таю, давно було, наче при прийомі виписують квитанцію, опломбовують виріб. Виплата за кілька днів, після експертизи. А для колекційних монет і зливків ще є номерні сертифікати
-
Visky
-
-
- Подякував: 171 раз.
- Подякували: 187 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 07 кві, 2025 08:02
Сам ще не продавав золото поки тільки купую. Колись купував в Рада банку так мені пропонували вскриті за трохи нижчою ціною. Відмовився...
-
ihorsic
-
-
- Подякував: 36 раз.
- Подякували: 70 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 07 кві, 2025 11:26
a77 написав: Slon_Nosov написав:Це Ви з власного досвіду чи в теорії? На практиці банк нормально приймає литі злитки навіть з пятнами. Ніяких проблем чи нервів, вони розуміють фізіку процесів, я був здивований якщо відверто. А з штамповкой ще меньше має бути проблем якщо купувати не на базарі у циган.
П.с. от наприклад індустріал банк - займається металом (точно купував у нього давно; начебто приймає теж), але дивлячись на оте нещасне маленьке відділення і, честно кажучи, деяку відсталість банку, ну от як вони перевіряють справжність того, що їм приносять, - для мене багаторічна загадка. 
Їм також здавал, там дизайн в середині наче Америка 50-х, прикольно. А ще колись був сайт Gold9999 : Украинская Биржа Драгоценных Металлов... там були кращі ціни, домовляєшся за ціну і в яке відділення принести. Там тебе чекає касир, і гроші, але без чека.
-
Slon_Nosov
-
-
- Подякував: 1081 раз.
- Подякували: 717 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 07 кві, 2025 13:14
Добрый день. Вопрос к знатокам. Брать доллар или нисходящий вектор еще продолжится?
-
Алексей77
-
-
- Подякував: 67 раз.
- Подякували: 42 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 07 кві, 2025 13:17
Алексей77 написав:Добрый день. Вопрос к знатокам. Брать доллар или нисходящий вектор еще продолжится?
Я не знаток, але мабуть ніхто не знає точно. Курсом крутять як циган сонцем... Те саме питав при курсі 42+, написали що плавно йдемо на 45... 
-
Slon_Nosov
-
-
- Подякував: 1081 раз.
- Подякували: 717 раз.
-
-
Профіль
-
-
1