|
Київ |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Народний рейтинг українських банків, страхових компаній і компаній з управління активами і рівень обслуговування в них. Архіви народних рейтингів на Finance.UA.
Додано: Нед 22 лют, 2009 19:12
Alex380 написав:Питання ж було яким саме документом відсторонено власників? Номер, дата, підпис, реєстрація в Мінюсті. Нічого складного для простої відповіді....
Вопрос был не в этом. Если интересует номер документа - он не раз назывался в этом топике: Постанова Правління Національного банку України від 06.02.2009 № 53. О чем было сообщено письмом НБУ № 47-312/2462-1967 от 09 .02.2009.
А вопрос был: почему НБУ это постановление не зарегистрировал в минюсте и не опубликовал в соответствующих СМИ. Так вот лично я не нашел в законодательстве обязанности НБУ это делать. Я не собираюсь доказывать, что это "вери гуд", или что у нас правильные законы, я лишь утверждаю, что НБУ в вопросе формы ввода ВА не нарушал те законы, которые у нас есть.
-
Merzkaya Gnida
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 22 лют, 2009 19:40
Здраствуйте. Сложилась такая ситуация с текущим расчетным счетом предприятия в банке АКБ «Киев». Платежи, которые были отправлены по клиент-банку еще в 10 числах января, не проходили и само собой после введения временной администрации во главе с Анатолием Степаненко 9 февраля тоже не проходят. При этом среди платежей не только платежи по взаиморасчетам с нашими респондентами, но и бюджетные платежи (налоги, отчисления в фонды). Получить заработную плату для сотрудников по чеку у директора также не выходит, причем в АКБ «Киев» операционистки даже отказываются брать и регистрировать чек на получения зарплаты. С приходом временной администрации введен мораторий на средства кредиторов банка. Ну тогда как платить за аренду, и остальные услуги предприятию, как выплачивать зарплаты и вообще что делать в данной ситуации, подскажите пожалуйста. Заранее благодарен.
Это мой первый пост на этом форуме поэтому если задал уже бородатые вопросы то не судите жестко. Может кому уже удалось узнать насчет того что будет с поточными счетами юр. Лиц? Потому что про депозиты говорят много а что делать тем у кого поточные счета в этом банке.
-
serge_k
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 22 лют, 2009 19:53
Попробую коротко відповісти на запитання.
1. ТА введена на підставі ЗУ "Про банки і банківську діяльність" + Постанова НБУ про введення ТА.
2. Я хотівби конкретніше побачити 300 млн. грн. кредитів, які були видані в грудніі 2008 року. По-моєму це повна лажа.
3. Це що було 20.02.2009 року це погане шоу людей, яким заплатили. Всі вкладники які хотіли отримати гроші були біля кас.
4. На даний час ТА в особі Степаненка проводить інвентаризацію того, що йому дісталось. Ситуація не зовсім погана. Є декілька вже побудованих житлових будинків, готових до здачі. Є інше майно. Наскільки відомо практично було підготовлено документи для допемісії на суму 200 млн.грн. Але для цього потрібно час, щоб визначитись.
5. Я не думаю, що Марченки втратять цей банк. У них хочуть його забрати це факт, але вони за нього повоюють.
6. У банку є достатньо активів, але на жаль на даний час така ситуація, що вкладники уже не двіряють банкам і хочуть забрати свої гроші.
7. Всі що агітують про термінове розмороження всіх депозитів (зняття мораторію) і кредитні канікуля для позичальників - це МАРАЗМАТИКИ, а адвокати які коментують - чекають щоб заробити грошей на судових процесах.
8. На даний час є заборгованість по соціальних витратах (пенсії, степендії і т.д.), але обіцяють найближчим часом погасити.
9. Кошти, які зайшли на рахунки в банк після 09.02.09 (введення ТА) в банку не затримуються а перераховуються. Читайте ст. 85 ЗУ "Про банки і банківську діяльність".
10. Ситуація з банками така, тому що вигідно ЮЩУ і ЮВТ, щоб народ не звертав увагу на ситуацію в країні.
10. В мене теж є депозити в цьому банку, АЛЕ Я ДУМАЮ ЩО ДО КВІТНЯ 2009 РОКУ СИТУАЦІЯ НОРМАЛІЗУЄТЬСЯ. Готов поспорити.
-
PBut_123
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 22 лют, 2009 20:07
[quote="PBut_123"]
7. Всі що агітують про термінове розмороження всіх депозитів (зняття мораторію) і кредитні канікуля для позичальників - це МАРАЗМАТИКИ, а адвокати які коментують - чекають щоб заробити грошей на судових процесах.
Еще раз повторяем для непонятливых Нигде в Европе нет запрета на досрочное снятие депозитов и Россия не пошла на этот шаг почему они спасают свой средний класс,а у нас спасают мерзавцев банкиров. Государство нарушило закон о частной собственности и помогает банкирам обворовывать людей.
-
Fantazer
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 22 лют, 2009 20:14
PBut_123 написав:Попробую коротко відповісти на запитання. 10. В мене теж є депозити в цьому банку, АЛЕ Я ДУМАЮ ЩО ДО КВІТНЯ 2009 РОКУ СИТУАЦІЯ НОРМАЛІЗУЄТЬСЯ. Готов поспорити.
А что до апреля делать юр лицам у которых полностью заморожены счета, которые не могут платить ни зарплаты, ни за аренду, ни за комунальные услуги, что делать им?
-
serge_k
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 22 лют, 2009 22:12
[quote="PBut_123"]
2. Я хотівби конкретніше побачити 300 млн. грн. кредитів, які були видані в грудніі 2008 року. По-моєму це повна лажа.
Смотрим сюда
Кредити, що надані:3563704данные4квартала08г
Кредити, що надані:3084958данные3квартала08г
А тут совсем интересно
Кошти юридичних осіб 650308данные4квартала08г
Кошти юридичних осіб 995479данные3квартала08г
Надеюсь вам теперь все понятно
http://www.bank.kiev.ua/main.php?cPath=12_23_448
http://www.bank.kiev.ua/main.php?cPath=12_23_449
-
yura
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 68 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 22 лют, 2009 22:19
А что до апреля делать юр лицам у которых полностью заморожены счета, которые не могут платить ни зарплаты, ни за аренду, ни за комунальные услуги, что делать им?[/quote]
Должны как можно скорее разблокировать иначе полная опа.
-
yura
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 68 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 23 лют, 2009 00:48
Чтобы банк заработал, после прохождения черной полосы, нужно чтоб полоса была как можно уже! А пока для этого ничего не сделано! По словам Степаненко, он только разбирается в ситуации, как раз в пятницу было собрание всех руководителей филиалов Украины.
И еще раз хочу объяснить, на данный момент все вкладчики банка оказались в одинаковой ситуации, по этому действия должны быть скоординированы, требования разумны и легко контролируемы.
И ВА должна понять, что мы не хотим и не дадим банкротить банк!
То, что в банке начнет работать прокуратура, с одной стороны хорошо, но с другой и плохо, с прокуратурой можно договориться, но после этого банк действительно нужно ликвидировать, быстро замести следы, то что это возможно думаю никто не сомневается, у нас в стране военные склады горят раз в год, чтоб следы замести, а тут какой-то банк.
Если тут есть вкладчики которые действительно хотят вернуть свои деньги не через фонд, нужно объединиться, и через тех которые вхожи к Степаненко, я имею ввиду инициативную группу передать нормальные требования, которые помогут вывести банк из черной полосы!
То что ВА собирается проводить аудит, чтоб определить под что реально все таки отдавались деньги, это правильно и то что нужно работать с должниками, то же правильно, но это все может продолжаться очень долго, а если в ближайшее время не разблокировать счета, банк потеряет даже тех юр лиц которые может и продолжали бы движение по счетам, короче, нужно срочно возобновить все банковские операции на которых банк зарабатывает!
Нужно полностью отстранить от работы весь кредитный комитет, до выяснения ситуации с выданными кредитами-ведь кто то же подписывал документы на выдачу кредитов!
Оптимизировать расходы, сократить штат-начать экономить, почему то Надра банк уже пошел этим путем!
Чтоб остановить панику вкладчиков нужно разрешить, по желанию, разбить депозит, чтоб сумма не превышала 150000,а такие суммы есть, тем более в валюте, если Нац банку придется поднять оф.курс то многие могут не вписаться в фонд, А может кто то веря в банк захочет разбить свой депозит по линейке валют, чтоб сберечь хот что то!
Банку нужны живые деньги, это и подкрепление у Нац банка и нужно ввести новую линейку депозитов, так называемые краткосрочные, согласно 85статьи моратория они должны выплачиваться!
Увеличить сумму выплат по пенсиям, эти постоянные толпы отпугнут кого угодно!
Еще можно очень много чего предложить, но итак простыня получилась, сори за много буков
Если есть другие предложения дополняйте, во вторник встреча с ВА можно попробовать передать, так и озаглавим что это требования вкладчиков которые не хотят чтоб банк Обанкротился, и готовы если будет доверие к действиям ВА вести себя прилично
Есть еще одна возможность( только не пинать ногами) у банка около 110000вкладчиков, если каждый откроет новый депозит с внесением живых денег, ну например 1000грн, получиться 110 000 000, да плюс реф Нац банка, да начать все движения по счетам, да выдать нормальные кредиты, можно было бы выскочить! Но это так мысли вслух. Кстати можете считать меня не нормальным но я открыл, новый депозит 10 и 11февраля на 6мес и на год, кто не верит могу выложить договор  [/quote]
Юра! Я в принципі поділяю вашу думку, що банк ще можна врятувати! Єдине треба бути впевниними, що наші грощі підуть на стабілізацію ситуації! Треба справді отримати звіт - яка насправді ситуація, і як використовуються кошти, і в чому справжня причина розриву ліквідності банку!
Я, наприклад, у жовтні додумався забрати в банку 8.000 у.о., та 33.000 грн. зі своїх дипозитів - решту переоформив! Так склалися обставини, хоча міг і не знімати! Та й ще в січні, хтів занести ще 600 у.о., та сняти проценти в грн. , але як побачив, що там творится - то відразу передумав - переоформив лише договори на 6 міс., та пішов зі своїми 600 у.о. - до сих пір їх витрачаю!
Я в принципі також підтримую акцію про допомогу банку, але хочу бути впевненим, що не втрачу грощі - вже й так багото втрачено на гривні. Прохання скинути копії договорів, або в особисте - не знаю, чи це можливо, або на мило: sbobrun@ukr.net
-
Serge de B
-
-
-
-
-
-
Додано: Пон 23 лют, 2009 09:02
Fantazer написав:PBut_123 написав:Еще раз повторяем для непонятливых Нигде в Европе нет запрета на досрочное снятие депозитов...
Если не ошибаюсь, в Европе нет разрешения на досрочное снятие срочных депозитов, иными словами мораторий там изначально заложен в само понятие "срочный вклад". (Это не значит, что у нас мораторий законен, это означает лишь некорректность сравнения, однако полагаю, что будь так у нас - сейчас ситуация была-бы несколько иной).
-
Merzkaya Gnida
-
-
-
-
-
-
Додано: Пон 23 лют, 2009 10:50
Подивився на банківські звіти ще раз і прийшов ось до якого висновку: надає НБУ рефінансування банку, і частина коштів йде як кредити на невідомі юридичні особи. Знаючи нашу банківську систему, доводилось якось наблюдати як кредит отримуватли на юридичну особу в державному банку ще на початку "нєзалєжності", то можу з впевненістю 90% заявити, що частина цього "кредиту" це "відкат" співробітникам НБУ, які надавали рефінансування. (як приклад, з чого б це сенькаясенюк , та й горезвісний "гарант" стали "мільйонерами", якщо б не прокручували таких операцій) , так що у когось з ТА від НБУ є особистий інтерес прикрити весь шум навколо банку. Це до того, що "в квітні" все буде гаразд - бо той кредит який пішов у "відкат" і який, вкладений в іншій установі як депозит на визначений термін, буде повернуто до банку, а відсотки за нього розляжуться по кишеням чиновників з НБУ. Марченки прорахувалися в способі залучення депозитів, - почали активно діяти конкуренти, та й хамська поведінка п.Жабської, п.Кисинець та її заступниці (вибачте прізвище не пам`ятаю, але дві останні особисто мене облаювили на весь операційний зал тричі, а Жабська в моїй присутності лаялась з декількома клієтами) спричинили відтік вкладів, банк до цього був не готовий.
Насправді, найдужче постраждали юридичні особи - клієнти банку з поточними рахунками у цій фінустанові, їм ніхто нічого не гарантує навіть частково. В п`ятницю однією з організуючих сил акції протесту виступала профспілка НАНу -люди від фінансів далекі, тому й вимоги були сформульовано незрозуміло.
Боротись за збереження банку я особисто потреби не бачу, мої інтереси обмежені сумою, яка повністю відшкодовується ФГВ. Ще вважаю що всі особи, які називались мною по прізвищах, як співробітники банку, так і посадовці ТА від НБУ працювати у банківській сфері не мають права у відповідності з тією частиноє Закону України "Про банки і банківську діяльність" де говориться про "бездоганну ділову репутацію".
-
llllll
-
-
-
-
-
-
|
+ Додати тему
|
Відповісти на тему