|
Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Додано: Суб 27 кві, 2024 17:05
yama написав: unicdima написав: yama написав:Хто що придбав із зарядних станцій ? Що порадите який у кого досвід ?
Якщо грошей багато то можна й брендові іграшки як ото Фаселес рекламує. Мені зробили простіше, з банок електроавто зробили батарею, до неї звичайний інвертор і зарядка. Тяне все.
Питання в тому скільки годин на добу буде електроенергія. Тобто чи встигнете ви зарядити всі свинцеві батареї Адже батарея заряджається током 1 /10 від ємкості, І потребує на повну зарядку приблизно 10 годин. Особливість цих всіх дорогих брендових іграшок в тому що там літій, або літій залізо фосфат, які дозволяють приймати в себе заряд із швидкістю рівною їхньої ємкості , тобто 1 кіловат літій-іонних батарей може їх віддати за 1 годину і зарядитися приблизно так само за 1 годину і тоді це буде Еко флоу, або щось з цього цінового діапазону , блю еті - наскільки я вивчав питання по форумах, більше розраховані на отримання електроенергії ,тобто на зарядку, від сонячних батарей і все би нічого тільки заряджаються вони 2 з половиною — 4 з половиною години, при тій самій ємкості, що їхні дорожчі аналоги. Ось така петрушка. Основне питання в тому чи буде світло 10 годин підряд щоб зарядити батарею свинцева кислотних акумуляторів, Або 3-4 години, щоб зарядити блю еті.
Та не про свинцеві мова. LiFePo, або в гіршому випадку літій-іон. Свинцеві не мають адекватної ємності, а умовний ліф важив би тоді, як вагон потяга. Так, екофлоу заряджається найшвидше. Блюєтті трохи довше, але не 4 години. EB70 ніби трохи більше 2 годин якщо геть сяде, але в мене такого не було. Для гаджетів, ліхтариків і т п є кілька павербанок. Ще пара потужних павербанків, що здатні живити ноутбук, як додатковий бекап. Я коли брав Блюетті (восени 2022), вибирав щось, що може ще потім стати в нагоді, оптимальне по ціна/якість ну і було доступне в тих умовах. Замовляв в Німеччині, і вийшло в принципі недорого, в Україні перекупи тоді продавали в рази дорожче. Ящик зручний і компактний і його цілком потім можна брати в поїздки в кемпінги чи на природу наприклад. Для інету окремий безперебійник без подвійного перетворення, на ону і ровтер. Тягне майже дві доби.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1462 раз.
- Подякували: 8080 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 27 кві, 2024 19:00
unicdima написав: Hotab написав:unicdima , з банок електроавто
Якщо свинцеві, то там недовговічно. Хоча може і справді може нам все це треба 1-2 зими. А там щось зміниться. Або нас тут не буде.
Свинцеві в електричках?)))) ну ти дав )))
тягові, а не такі що для ББЖ чи для стартерів авто-мото
Востаннє редагувалось flyman в Суб 27 кві, 2024 19:05, всього редагувалось 1 раз.
-
flyman
-
-
- Подякував: 1591 раз.
- Подякували: 2798 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 27 кві, 2024 19:02
yama написав: unicdima написав: yama написав:Хто що придбав із зарядних станцій ? Що порадите який у кого досвід ?
Якщо грошей багато то можна й брендові іграшки як ото Фаселес рекламує. Мені зробили простіше, з банок електроавто зробили батарею, до неї звичайний інвертор і зарядка. Тяне все.
Питання в тому скільки годин на добу буде електроенергія. Тобто чи встигнете ви зарядити всі свинцеві батареї Адже батарея заряджається током 1 /10 від ємкості, І потребує на повну зарядку приблизно 10 годин. Особливість цих всіх дорогих брендових іграшок в тому що там літій, або літій залізо фосфат, які дозволяють приймати в себе заряд із швидкістю рівною їхньої ємкості , тобто 1 кіловат літій-іонних батарей може їх віддати за 1 годину і зарядитися приблизно так само за 1 годину і тоді це буде Еко флоу, або щось з цього цінового діапазону , блю еті - наскільки я вивчав питання по форумах, більше розраховані на отримання електроенергії ,тобто на зарядку, від сонячних батарей і все би нічого тільки заряджаються вони 2 з половиною — 4 з половиною години, при тій самій ємкості, що їхні дорожчі аналоги. Ось така петрушка. Основне питання в тому чи буде світло 10 годин підряд щоб зарядити батарею свинцева кислотних акумуляторів, Або 3-4 години, щоб зарядити блю еті.
хто заважає диверсифікуватися: мати як LiOn як і свинцево-кислотні?
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 27 кві, 2024 19:05
yama написав:Хто що придбав із зарядних станцій ? Що порадите який у кого досвід ?
bluetti ac200max
-
pesikot
-
-
- Подякував: 539 раз.
- Подякували: 1253 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Чет 09 тра, 2024 22:26
yama написав:Ось така петрушка.
не буде петрушки, вдівайте кеди і в пункт незламності, там буде пердіти генератор, куча подовжувачів і товариство однодумців.
-
Goodman
-
-
- Подякував: 761 раз.
- Подякували: 569 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 10 тра, 2024 11:22
pesikot написав: yama написав:Хто що придбав із зарядних станцій ? Що порадите який у кого досвід ?
bluetti ac200max
+ Додаткова зарядка 87,6V 15A для паралельної зарядки через порт сонячних панелей, разом з штатною 470W, дозволяє зарядити 2048W станцію за півтори-дві години, але це з нуля. (7 Ways to Recharge (AC/Solar/Car/Generator/Lead Battery/Dual AC/AC+Solar) 900W Max. Solar Input 1400W Max. Fast Dual Charging (Solar + AC Adapter)) + 400W 18V монокристалічні сонячні панелі, видають навіть за пасмурної погоди 5-10W, чого вистачає для зарядки гаджетів, пауербанку або роботи маленької грілки для рук-ніг. З недоліків станції, занадто велике власне споживання (біля 5-8W) холостого ходу навіть з вимкненими DC, AC інтерфейсами, тому для зарядки у пасмурний день від сонячних панелей бажано користуватися окремим сонячним контроллером для зарядки окремої збірки акумуляторів або контролером який може заряджати пауербанк через USB порт з протоколом швидкої зарядки.
-
_Mykola_
-
-
- Подякував: 667 раз.
- Подякували: 704 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 10 тра, 2024 11:54
vitaliiangel написав: Faceless написав:Найбільш критичною є таки питна вода. 20л це одна велика баклажка, легко разом з портативною плиткою і газовим балончиком/кількома вилазить в багажник і особливої проблеми транспортування немає. Вода завжди згодиться.
Питьевая маст хэв само собой. Но в случае чего она продаётся в 20-150 м от дома. А где вы купите 15-30л воды помыться и для туалета? Как будут подвозить воду цистернами к киевским многоэтажкам, если даже из пятиэтажек выстаивались километровые очереди. Faceless написав:А технічну воду запасти можна хіба на пару днів
у меня запас 300 л. это 5-6 дней если экономить каждую каплю.
Йой, які ніжні люди нині пішли... вода300л -- це на місяць. Навіть якщо кожен день душ (по 5л). Вона ж прання, і для зливу. електроОсобистий рекорд -- 2міс у горах з сон.бат ~1Вт. І це щодня годинами читати книги зі смартфона. Часто -- і цілий день. тепло... якщо на зиму -- це трошки проблема. Але якби була криза -- про заборону буржуйок у квартирах і дим з вікон -- миттю всі забудуть.
-
Bobua
-
-
- Подякував: 114 раз.
- Подякували: 162 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Пон 03 чер, 2024 21:44
Не знаю на якій гілці писати - але і тут якось бачив, що писали, і на гілці КРЖН - також. Моя дружина вже цим переймається... Тож питання наступне: які є варіанти автономного електроживлення, щоб від цього працював хоч 10 годин холодильник і котел(котел газовий, але моторчик і екран на ньому працює від е/е) Думаю, що потрібно для нормальної роботи холодильника і котла разом потужність близько 1 кВт/год.
Є варіанти?(Генератор не пропонувати)
-
Успіх
-
-
- Подякував: 233 раз.
- Подякували: 952 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
8
1
3
Додано: Пон 03 чер, 2024 21:50
Успіх написав:Є варіанти?
была на форуме ветка. Варианты есть, ищи на олх гелевые аккумуляторы от 100Ач. . Холодильник 2метра ЛЖ с внутренним обдувом морозилки жрёт 1квт в сутки, это 200 раз замеряно лично мной. Единственное когда включается компрессор потребление на 1 секунду вырастает в 10 раз. Это нужно учитывать. Моторчик котла смотри в мануале думаю до 100вт. вся комплектуха продаётся, но нужны руки с мозгами всё подключить.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Пон 03 чер, 2024 21:53, всього редагувалось 1 раз.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2416 раз.
- Подякували: 3385 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
Додано: Пон 03 чер, 2024 21:54
Успіх написав:Не знаю на якій гілці писати - але і тут якось бачив, що писали, і на гілці КРЖН - також. Моя дружина вже цим переймається... Тож питання наступне: які є варіанти автономного електроживлення, щоб від цього працював хоч 10 годин холодильник і котел(котел газовий, але моторчик і екран на ньому працює від е/е) Думаю, що потрібно для нормальної роботи холодильника і котла разом потужність близько 1 кВт/год.
Є варіанти?(Генератор не пропонувати)
в холодильник/морозилку напхати пластикових бутилок з водою, щоб тримали подовше "холод", а для котла достатньо звичайни ББЖ, і до нього заземлення та старий совєцкій стабілізатор до лампового тєлєвізєра для получієнія чістага сінуса
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1