|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 15 кві, 2025 12:04
Еміграція, заробітчанство
News from Canada
Як раз про податки. Правда я про Польщу нічого не знаю - а там, де НЕ знаю - не пишу.
Немає нічого приємнішого для української людини, ніж період березня та квітня року - не тільки тому, що зима занінчилася, а й тому що відбувається ПОВЕРНЕННЯ НАДМІРНО СПЛАЧЕНИХ ПОДАТКІВ. Повернення реальне і реальними грошима.
Я спілкуюся з декількома родинами - до переїзду яких в Канаду мав практичне відношення - тому отримую цікаву інформацію.
Перше саме цікаве це те, що декларацію про доходи/прибутки/витрати подають АБСОЛЮТНО всі - від "Учасників куликовської битви" до простих українців, які переїхали в Канаду за програмою CUAET. Суми повернення дуже різні і враховується все на світі - навіть витрати на бензин, на мобільний зв"язок, а не тільки на виховання дітей.
В цьому дописі буде 2 випадки. Третій у мене записано у вигляді аудіофайлів - їх треба законспектувати - бажано без помилок - бо такий легінь, як наприклад кіровоградський, читає дуже повільно, розуміє все сказане невірно, але потім ШВИДКО ставить "плюси" іншим дописувачам за НЕВІРНЕ нездіЙснене припущення.
Випадок 1. Хлопець 24 роки. В Канаді з листопада 2022 року - весь час працює. Це дуже важливо: працював в 2024 році всі 12 місяців. ВІсі 12 місяців офіційно отримував зарплатню. Орієнтир заробітку за 2024 рік - близько 40 000 k$. Має своє авто - куплене в кредит. Це теж важливо. Житло: він одинак (не враховуючи окремі дні тижня) - платить за оренду кімнати 500 k$. Отримав від податкової Канади повернення сплачених податків в сумі 1 650 канадских доларів. Цікавий момент: в 2024 році працював 1 місяць в доставці - служба Дордаш - заробив 900 доларів. В декларації вказав, що витрати на бензин склали 400 доларів - чеки зберігав - це було прийнято та повернута відповідна сума надмірно сплачених податків. Бо цей бензин був використаний для бізнесу - доставка.
Випадок 2. Родина з 3-х осіб, в якій є одна дитина 11 років. Працює тільки батько. Школяр вчиться в канадській школі безкоштовно. Квартиру 2+1 орендують. Здається, 1700 доларів на місяць, Сума повернення склала 4 500 k$.
Випадок 3. Самий цікавий, самий інформативний та самий об"ємний - зараз не маю часу обробити інформацію.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3945 раз.
- Подякували: 1402 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Вів 15 кві, 2025 14:53
Рубрика #якакурт. Новини з зе мост лівібєл сіті ін зе ворлд. Скоро повертатись, то вирішив пройти чекап в приватній клініці. 950ЄВРО. Ну, думаю, дорогува-то, але ж це Відень. Запропонували в рамках чекапу пройти гастро та колоноскопію. Вирішив що це входить у вартість і погодився. Пройшов. Ніби все більш-менш. Проходить місяць. Відкриваю поштову скриню: пакет з приватної клініки. Ну, думаю, результати аналізів надіслали. С - Сервіс. Відкриваю. Рахунок на 3100 ойро. Додатково до 950 ойро ще 1000 ойро додаткові процедури і 1150 ойро дохтурс фі. Всім емігрантам - не хворати.
-
airmax78
-
-
- Подякував: 985 раз.
- Подякували: 5345 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 15 кві, 2025 14:58
airmax78 написав:Рубрика #якакурт. Новини з зе мост лівібєл сіті ін зе ворлд. Скоро повертатись, то вирішив пройти чекап в приватній клініці. 950ЄВРО. Ну, думаю, дорогува-то, але ж це Відень. Запропонували в рамках чекапу пройти гастро та колоноскопію. Вирішив що це входить у вартість і погодився. Пройшов. Ніби все більш-менш. Проходить місяць. Відкриваю поштову скриню: пакет з приватної клініки. Ну, думаю, результати аналізів надіслали. С - Сервіс. Відкриваю. Рахунок на 3100 ойро. Додатково до 950 ойро ще 1000 ойро додаткові процедури і 1150 ойро дохтурс фі. Всім емігрантам - не хворати.
А що це ви без страховки?
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1483 раз.
- Подякували: 8187 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 15 кві, 2025 15:06
airmax78 написав:Рубрика #якакурт. Новини з зе мост лівібєл сіті ін зе ворлд. Скоро повертатись, то вирішив пройти чекап в приватній клініці. 950ЄВРО. Ну, думаю, дорогува-то, але ж це Відень. Запропонували в рамках чекапу пройти гастро та колоноскопію. Вирішив що це входить у вартість і погодився. Пройшов. Ніби все більш-менш. Проходить місяць. Відкриваю поштову скриню: пакет з приватної клініки. Ну, думаю, результати аналізів надіслали. С - Сервіс. Відкриваю. Рахунок на 3100 ойро. Додатково до 950 ойро ще 1000 ойро додаткові процедури і 1150 ойро дохтурс фі. Всім емігрантам - не хворати.
Так обычно такое в страховку включено. После 40 лет 1 полное обследование бесплатно, причем это даже считается обязательным, а не по желанию. И страховка явно дешевле 3к стоит (по крайней мере в Испании). Кто сильно переживает о своем здоровье просто покупает страховку и все.
-
slonomag
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 169 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Вів 15 кві, 2025 15:08
«Макс давно уехал из Украины, но без колоноскопии уже не мог» (Анекдот про Ватсона)
-
Hotab
-
-
- Подякував: 397 раз.
- Подякували: 2370 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
2
Додано: Вів 15 кві, 2025 16:03
Hotab написав:«Макс давно уехал из Украины, но без колоноскопии уже не мог» (Анекдот про Ватсона)
Враховуючи що вони роблять це під наркозом, то це як наруга над сплячим та беззахісним.А враховуючи скільки це коштує - то це згвалтування.
-
airmax78
-
-
- Подякував: 985 раз.
- Подякували: 5345 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 15 кві, 2025 16:57
Еміграція, заробітчанство
News from Belgium.
Мій приятель повернувся з Таїланду. Взагалі зараз мешкає в Бельгії. Була відпустка. Вийшов відразу на звʼязок. Два повідомлення - цитати з редагуванням останнього слова:
«Были на Пхукете Заселились в отель, 90% русские хари.. за км видно. Быковатые взгляды, хамовитые, ни здравствуйте - ни спасибо…. Пипец… Приехали в Паттайю, тут вообще трэш, ростовское рязанское быдло, в ресторанах Владимирский централ в караоке. На Пхукете хоть как то разбавлялось немцами и англосаксами, тут же одна кхххххя…» (Кінець цитат).
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Вів 15 кві, 2025 17:21
akurt написав:Он панове вище вивчають хто чий родич.
Я задав 2 питання, на жодне з них ви не відповіли.
-
Water
-
-
- Подякував: 64 раз.
- Подякували: 214 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 15 кві, 2025 19:07
Water написав: akurt написав:Он панове вище вивчають хто чий родич.
Я задав 2 питання, на жодне з них ви не відповіли.
Відповідь на питання 1. В тексті написано, що мова йшла про родину. Але реалії життя за кордоном: особа у віці 18 років і старша, яка не є членом подружжя «чоловік-жінка» (наприклад, син у віці 20 років, або мати когось з подружжя) вважаються ОКРЕМОЮ родиною. В даному випадку згадана в тексті жінка вважається окремою родиною, яка складається з однієї особи. Відповідь на питання 2. Це родина чоловіка, який працює (видалено - приватна інформація). Відповідь на питання 3. Ця жінка в даний момент перебуває у Франції та планує в найближчі 30 хвилин прибути до мене з іншими українцями на товариську вечерю. Останні 3 роки мешкає в одному з міст Німеччини не дуже далеко від Мюнхена. Я на всі ваші запитання дав відповідь. Зустрічні запитання до вас: 1. Ви одружений чи одинак? 2. Місце роботи та посада. 3. Звідки ви?
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Вів 15 кві, 2025 20:48
akurt написав:В даному випадку згадана в тексті жінка вважається окремою родиною, яка складається з однієї особи.
Тобто, вони єдина сім`я СБУШника, але розділились, шоб отримувать більше грошей від німців? Звідки вона я мав на увазі звідки вона з України(область, місто, село...).
-
Water
-
-
- Подякував: 64 раз.
- Подякували: 214 раз.
-
-
Профіль
-
-
|