|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Сер 16 кві, 2025 14:08
Water написав:Мати не може піти на роботу, бо бабуся потребує постійного догляду.
Не знаю, как в Германии, но во многих странах такой уход считается работой, и государство эту работу оплачивает. Разумеется после соответствующего оформления. Возможно, стоит поинтересоваться этим вопросом.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6461 раз.
- Подякували: 21601 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Сер 16 кві, 2025 14:16
Сибарит написав: Water написав:Мати не може піти на роботу, бо бабуся потребує постійного догляду.
Не знаю, как в Германии, но во многих странах такой уход считается работой, и государство эту работу оплачивает. Разумеется после соответствующего оформления. Возможно, стоит поинтересоваться этим вопросом.
Мене ніхто не питав у цьому плані, та й я мало шо знаю. Знаю шо вони бабусю хотіли "здать" у спеціальний заклад для людей з обмеженими можливостями, але не взяли, можуть взять, але за гроші. Вроді мати повинна закінчити спеціалізовані курси по уходу за людьми з обмеженими можливостями, якщо вона хоче за кимось доглядать і шоб це вважалось роботою.
-
Water
-
-
- Подякував: 66 раз.
- Подякували: 221 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 16 кві, 2025 15:27
akurt написав: весь 2024 рік платити щомісяця по 1750$ чужому дядькові чи 2000$ - але за своє»?»)
Перші 10 років це "аренда житла в банку" за право користуватись грошима. Наступні 20 - так, поступово може ставати своїм.
-
finuser521
-
-
- Подякував: 23 раз.
- Подякували: 16 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 16 кві, 2025 15:34
Я ще чув таку версію: в середньому люди виплачують іпотеку не більше 10 років. Потім іде переуступка/перепродаж. Якщо врахувати, що долар знецінюється, а ціни зростають, то цікавий варіант. Я наводив конкретний приклад нашого українця, який зараз мешкає в Стокгольмі: (Дуже прошу не розказувати це пану Water «з ВЕЛИКОЇ букви» - бо я не розплачуся): - 10 років тому переїхав з України в Швецію. - майже відразу взяв у кредит квартиру на заході Стокгольма за ціною в 350 000€ (нагадую: дуже прошу не розказувати це пану Water - бо, по-перше, мешканець Стокгольма не розплатиться, а я реально не зможу надати пану Water важливу для нього інформацію, без якої він не мислить свого життя: де працює батько того хлопця і чи ж він біологічним батьком, крім того: місто, село, вулиця, зріст, розмір ноги чоловіка та розмір грудей його жінки.)
Ну ось - в 2024 році позбувався тієї квартири на заході Стокгольма - нагадую, куплена в кредит на 30 років - та узяв нову квартиру за ринковою ціною в 500 000€. Тільки я вас прошу - пану Water ні слова!
Востаннє редагувалось akurt в Сер 16 кві, 2025 15:52, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3999 раз.
- Подякували: 1443 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Сер 16 кві, 2025 15:48
finuser521 написав: akurt написав: весь 2024 рік платити щомісяця по 1750$ чужому дядькові чи 2000$ - але за своє»?»)
Перші 10 років це "аренда житла в банку" за право користуватись грошима. Наступні 20 - так, поступово може ставати своїм.
Почему? У меня 3.5к пошло на закрытие из 8к заплаченых банку (1й год ипотеки). Тоесть почти половина все-таки пошла на покрытие долга. Ну и никто не мешает лет за 5 закрыть и забыть если сильно хочется. Тогда там вообще сумарная переплата за ипотеку будет не больше 10-15%. И платежи по ипотеке меньше стоимости аренды (у меня по крайней мере сейчас 650евро против 1000-1200 аренды). П.С. В Испании ипотека 3%, если в Канаде выше %, то конечно пропорции будут другие.
-
slonomag
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 184 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Сер 16 кві, 2025 15:50
slonomag написав: finuser521 написав: akurt написав: весь 2024 рік платити щомісяця по 1750$ чужому дядькові чи 2000$ - але за своє»?»)
Почему? У меня 3.5к пошло на закрытие из 8к заплаченых банку (1й год ипотеки). Тоесть почти половина все-таки пошла на покрытие долга. Ну и никто не мешает лет за 5 закрыть и забыть если сильно хочется. Тогда там вообще сумарная переплата за ипотеку будет не больше 10-15%. И платежи по ипотеке меньше стоимости аренды (у меня по крайней мере сейчас 650евро против 1000-1200 аренды). П.С. В Испании ипотека 3%, если в Канаде выше %, то конечно пропорции будут другие.
І якщо порівняти суму платежів, нехай через 10 років, з вартістю житла через ці 10 років і відповідно орендою, взагалі цікаві результати можуть бути
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Сер 16 кві, 2025 16:32
UPDD: Є якісь обмеження по терміну перебування в Україні.[/quote]
До 6 міс. Але якщо людина на соціалі, то менше, однозначно треба узгоджувати із консультантом.
-
xaos_3
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 10 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 16 кві, 2025 18:25
akurt написав:Дуже прошу не розказувати це пану Water «з ВЕЛИКОЇ букви» - бо я не розплачуся. Тільки я вас прошу - пану Water ні слова!
Дякую шо виправили. Для чого ви це все пишете, так, аби писать? Якійсь міфічний українець шось продав, шось взяв у кредит. Для чого це все? Особисто мені це не потрібно, міфічному теж, він вже у кредиті. Чого плакала жінка з Києва з сім`ї СБУшника на німецькій соціалці, ви так і не відповіли. Можу їй придбать квиток в один кінець на потяг додому, якщо СБУшник не може дозволити собі повернути цю жінку взад. UPD: Мої знайомі з USA брали іпотеку на 35 років, будували будинок, виплачують кожен місяць, який відсоток- не питав, можу запитать, але вони будувались років 20 назад. Як будували я бачив, фундамент нормальний, з бетону, далі дерев'яний брус+панелі, оздоблення ззовні та внутрі. Ціна шось біля 350 штук, але вони нещодавно перебудовували, розширювались за рахунок кухні ще одну кімнату і замість гаража більшу кухню зробили.
-
Water
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 16 кві, 2025 20:33
Пане Water - так ви не відповіли на моє запитання: оті ваші родичі з Німеччини поїхали у Францію - куди саме - мабуть в Ніццу? Це щоби їсти як ви написали «Смачний сир»? Точно не заїжджали в згадане вами Монако?
-
akurt
-
-
- Подякував: 3999 раз.
- Подякували: 1443 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Сер 16 кві, 2025 20:44
akurt то не мої родичі, куди саме вони їздили я не питав.
-
Water
-
-
-
-
Профіль
-
-
|