|
|
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоХто там казав, що за останні пару років не позбавили громадянства України жодну людину?Онуфрія вже позбавили, хоч і не по його заяві
![]() Ще 35 повідомлень - і пан Флайман поб"є всі рекорди світу - 400 000 дописів!
Розповідав я сьогодні про це пану Миколі, з яким не бачилися років 10… Зараз пан Микола в Австралії. Дивні ті австралійці: призначити йому пенсію в 2 000 австралійських доларів - хоча він звичайний український біженець, який жодного дня не працював в Австралії... Працював навіть не ІТ-ником - звичайний майстер на одному із заводів України... Здається, того і заводу вже немає... А 2 000 австралійських доларів - є! А взагалі нам всім треба пишатися: дописувачі якось пнуться, намагаються чи заробити якусь копійчину, чи якось кудись інвестувати, чи просунутися по "службі", чи якось змінити автівку, чи забезпечити дітям харчування, чи зошити для школи - а є альтернативний приклад! Наприклад: філіппінку то стригти за свої гроші - НЕ ТРЕБА! Це ж слава Богу, що, досліджуючи інфляцію в різних країнах світу, він не знає, що за останній рік тільки жіноча стрижка в Україні замість 800 гривень стала вартувати 1 200 гривень - яка економія тільки на патлах! Востаннє редагувалось akurt в Чет 03 лип, 2025 04:49, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоrjkz теж розказував про ньюанси відношення і роботу США
![]() Нюанси зрозумілі: зарплатня з оплатою за годину 17,5$ теоретично забезпечує людині досить непогане існування.
Але є нюанс. В останній мій візит в США в серпні 2024 року я бачив безліч вакансій і по 20-22$ за годину. Я тоді гуляв по другому за величиною місту штату California і про себе розраховував, скільки така людина має за місяць. Так ось: все ОК, якщо у людини є житло. Це основна стаття витрат. Якщо є житло - думав я, працюючи як калькулятор, то навіть при такій зарплатні можна жити досить непогано. Альтернатива: отримуй освіту, отримуй кваліфікацію, отримуй навички в роботі - і живи на зарплатню, яка дозволяє тобі жити пристойно. Для більшості учасників форуму така можливість вже є втраченою. Хоча в США існує приказка про те, що вчитися та перевчитися із повною зміною професії можна в будь-якому віці. Але ось для дітей - саме час думати - і думати дуже добре. Інакше попадуть вони на святкування 95-и річчя одного професора з Ужгорода (здається вчора було), який «читає» лекції за трьома дисциплінами. Ну цей хоч філолог - там сам Бог велів, а якщо не філолог? ![]()
тоді як Грег
![]() Еміграція, заробітчанство
News from Germany Поздоровив приятеля з Днем народження. Ех, були часи: в Туреччині разом майже щодня їздили кататися на лижах. Мій товариш просто чемпіон в тій справі... Зараз в Німеччині... Не заздріть: виїхав для супроводу жінки з важкою хворобою... - Як там капіталістичні смаколики? - Та как, пряники бывают часто в рабочей бытовке (straight). Одно без другого тут редко бывает)) - Хочу в робочу битовку! - Могу устроить сафари тур... По раб бытовкам Германии)) недорого! Говорю ж не дорого)) 12,8€ /час - 30℅ налоги. )) За месяц виходить 1800 примерно. Если выходных было не очень много. Ну... Это ж бродячая работа. Мы постоянно переезжаем с место на место. Поэтому жизни почти нет) Ну зато Германию почти всю посмотрел... Жилье нам оплачивается. - Ну, чудово: головні витрати у людей... - Щас почти неделю ничо не делаем. Хваленый немецкий порядок (((. Бардака в организации у них наааерно больше чем у нас (teeth).
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор |
|