Дякуєм Вашому куму що завжди є що обсудити.
5м3 не так і багато душу. Ось 15м3 холодної інша справа, але навряд чи вона для душа))
Це то правда, але не коли пралка через день починає гупати о 23й в деяких єкономістів.
|
|
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоДякуєм Вашому куму що завжди є що обсудити. 5м3 не так і багато душу. Ось 15м3 холодної інша справа, але навряд чи вона для душа)) Це то правда, але не коли пралка через день починає гупати о 23й в деяких єкономістів.
![]() З приводу пригод кума пана Дюрі-бачі.
Ну дійсно люди по-іншому живуть, інші стандарти життя. В ці інші стандарти важко нашим «вписатися». Наші люди мені вчора так сказали: - Даремно наші люди жаліться на зайву бюрократію, безкінечні штрафи та те, що тебе да якусь «провину» можуть «вкинути». Якщо розібратися неупереджено, то все логічно, все продумано, все точно - і все чітко! Просто треба звикнути». Ну дійсно наша людина може тягнути рояль по підʼїзду, і не тільки. Наша людина не може зрозуміти, чому місто Ужгород - попередня батьківщина кума Дбрі-бачі - занедбане нещасне українське місто по якому їздять автівки Порше та Бентлі. Вони також не розуміють, що всі міста Німеччини - а я за попередні дні проїхав багатьма - такі чистенькі і такі акуратні, наче вилізані язиком. Будинки просто як дівчатка. І все побудовано як не в 1503, так в 1695 роках. Вразив собор в місті Нюрнберг. Там фотогалерея, що було із собором в кінці Другоі світової війни: фактично залишився після бомбардувань тільки фундамент. Все відновили. Все як в 1503 році було. Блін, ну працьовиті та «правильні» люди, які живуть за правилами. Нам вчитися та вчитися. P. S. Перебуваючи саме зараз в одному з готелів міста Безансон (Франція), звернув увагу на табличку (французькою): «Ваш номер прибирала Lena”. Проставлено наголос на першу голосну. У французькій мові наголос завжди на голосну в кінці слова. Наша… Еміграція. Заробітчанство. ![]()
В НЙ я еще не встречал того, чтобы арендатор платил за воду и отопление. Остальное - как повезет. В любом случае, пусть посылает в сад лендлорда. В следующий раз ему скажут меньше ходить в туалет? В НЙ встречал лендлордов, которые не хотели сдавать большим семьям, мотивация - один человек обходится по воде в 70 долларов примерно. С кондиционером - не знаю немецких устоев, но можно взять комнатный мобильный кондей, он правда не сильно удобный и не то чтобы очень эффективный, но как-то лучше чем ничего. Надо только решить будет вопрос с выхлопом - в окно или еще куда. Если-бы там были американские подъемные окна, то можно было-бы оконный поставить. ![]() Всі «мобільні кондиціонери» на практиці не є мобільними.
Тому що вони повинні випускати гаряче повітря через отвір у стіні (це якщо пристрій вдалося поставити поруч - вихід гарячого повітря через отвір в стіні діаметром близько 150 мм), або через гофру, яку виводять у пластикову вставку, яка зазвичай додається до кондиціонера). В деяких окремих випадках є вирішенням проблеми, але не завжди. Крім того, досить шумний пристрій. Бо все працює в кімнаті. Я мав такий для кімнати на третьому поверсі приватного будинка. Так що порада «так собі»… Правду сказано: «…не знаю немецких устоев, но можно взять комнатный мобильный кондей». Не знаєш - то не треба давати поради. Раніше аналогічне від пана rjkz зустрічалося: - «… я в Канаді не був, але дам пораду, як там краще жити та працювати!» - «…я в Туреччині не був, але дам пораду, як там краще жити та працювати!» Як говорив Михайло Жванецький - а він ніколи не помилявся: «Тщательнее надо быть, товарищи…» Тільки Жванецький би оцінив цю фразу: «Если-бы там были американские подъемные окна, то можно было-бы оконный поставить.» Ех, аби в Німеччині були б «амеріканскіє подьйомніе окна»… Востаннє редагувалось akurt в Пон 07 лип, 2025 23:39, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоВ Испании тоже кондер так просто не поставишь. Живя в аренде практически невозможно. Так как это хозяин должен подолбаться, послать запрос меру дома/урбанизации, получить добро, выклянчить место куда его вывести (тупо на фасад нельзя) и тд. А если это 3й кондер на 1 квартиру, то могут еще и не разрешить, типа другим жильцам тоже нужно куда-то свои кондеры выводить, а кол-во разрешенных мест не резиновое.
Да и вообще тут не принято что-то делать когда квартира уже сдана. Поэтому надо сразу смотреть чтобы все что тебе надо было и работало. Я когда снимал предыдущий дом, мы сразу оговорили что владелец меняет все вентиляторы, ставит норм холодильник и бойлер, так как у него все древнее стояло 20 летней давности. ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоЗа ролики у нас тоже есть запрет, и на скейты, и на самокаты в том числе. Но у нас это оправдано так как весь двор в мелкой плитке (5*10см), тоесть это как минимум просто опасно - колесо попадет между плитками и мало не покажется. Ну и в плане шума, ладно днем, но когда в 22 часа кто-то летит на скейте по этой плитке, то слышно наверное и в соседней урбанизации.
![]()
В США именно в частных домах и в таунхомах и в новых домах есть стиралки с сушками. В старых домах пирог перекрытия состоит из деревянных балок (бимы) к которым снизу прикручен гипсокартон(шитрок), сверху по бимам набита обрешетка (тонкие доски с зазором) и сразу по этой обрешетке лежит тоооненький паркет, а там где плитка - фанера(плайвуд) и по ней на сетке плитка. То есть, звукоизоляции не то, чтобы нет, а еще хуже, чем если-бы этого перекрытия не было вообще. Человек внизу - как в бочке, по которой фигачат кувалдой. Все соседи снизу ненавидят своих соседей сверху. Истории о стучащих в потолок шваброй соседях может рассказать каждый первый, живший в многоквартирном билдинге. И у меня такие соседи снизу были. Поэтому стиралка сверху - это как перфоратор. ![]()
Чому майже усі тоді хотять туди, мазохісти? ![]() ![]() Re: Еміграція, заробітчанство
А нащо кондиціонер в Берліні? От зараз зранку 7-00 в Берліні аж 14 градусів спеки ![]()
|
|