|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 12 лип, 2025 14:09
Bolt написав: Дюрі-бачі написав: akurt написав:) ви написали, що з четвертого разу син щось не здав. Цікаво: перездача допускається три рази, а не чотири.
Або частина перездач була "неофіційні", або в нас в УжНУ можна офіційну третю перездачу отримати, але для неї треба писати окрему заяву декану, і навіть можуть дозволити до наступної сесії здати... А щодо майбутнього, то якщо б це були "вища математика" чи "філософія", то був би сенс шукати обхідні шляхи, але ІТ-шник, який не може здати "основи програмування", навіть якщо якось здасть, то в нього будуть величезні проблеми як з подальшим навчанням так і з роботою. Хоча я б все ж порекомендував домовитися з деканом і таки закінчити перший курс, так буде значно простіше в плані переведення на інші спеціальності чи навіть університети чим поступати по новому.
Не склав по екзамену, не склав р по талону. Далі в деканаті сказали, що він може піти на повторний курс. після чого я ще аідлистав політеху 2700 грн. Після чого я не напружувавс бо подумав, що то такі офіційні відкупні. Якби знав, що ні, то краще би найняв в репетитори якогось толкового студента, яккй на пальцях по простому все пояснив би. Після того повторно не склав ще двічі.
А шо саме вони на основах прогруммування вчили, це на базі якоїсь мови программування, чи блок-схеми? Шо саме сину неясно? Він дивився за допомогою того-ж Chat GPT приклади програмування? Якісь більш продвинуті моделі, орієнтовані саме на програмування? Яка спеціальність, саме програміст? Може шось інше, поруч, системне адміністрування, або дизайн?
-
Water
-
-
- Подякував: 66 раз.
- Подякували: 220 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 12 лип, 2025 14:13
Дюрі-бачі написав:ІТ-шник, який не може здати "основи програмування", навіть якщо якось здасть, то в нього будуть величезні проблеми як з подальшим навчанням так і з роботою.
Шо саме у вас вивчають зараз на основах програмування? Якщо це шось на Python, Java Script, C, це одне, якщо блок-схеми, тоді ой.
-
Water
-
-
- Подякував: 66 раз.
- Подякували: 220 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 12 лип, 2025 15:19
Water написав:А шо саме вони на основах прогруммування вчили, це на базі якоїсь мови программування, чи блок-схеми? Шо саме сину неясно? Він дивився за допомогою того-ж Chat GPT приклади програмування? Якісь більш продвинуті моделі, орієнтовані саме на програмування? Яка спеціальність, саме програміст? Може шось інше, поруч, системне адміністрування, або дизайн?
Підтримую це запитання. Воно поставлено якісно та кваліфіковано. Я поки що пояснюю так: - дитина 17 років звикла до репетиторів, за яких платить батько. - хто замовляє музику - той і платить за посмішку репетитор та те, що він «любить» дитину; - дитину 17 років випускають в доросле життя без нагляду платних репетиторів та батьків, які носять рожеві окуляри. - і не хоче - але дитина 17/18 років буде обманювати батьків, що все гаразд… А во о не гаразд. Контроль, контроль і ще раз контроль. Всім наука.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3996 раз.
- Подякували: 1438 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Суб 12 лип, 2025 15:19
Water написав: Дюрі-бачі написав:ІТ-шник, який не може здати "основи програмування", навіть якщо якось здасть, то в нього будуть величезні проблеми як з подальшим навчанням так і з роботою.
Шо саме у вас вивчають зараз на основах програмування? Якщо це шось на Python, Java Script, C, це одне, якщо блок-схеми, тоді ой.
С вивчали. Та йому то програмування і так не дуже потрібне Планується, що в тестувальники піде. Але диплом якись треба щоб був. Я] <ггг3н
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 268 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 12 лип, 2025 15:21
Класика: студент в 17 років вже визначив, що йому буде потрібно через 10 років і що буде не потрібним, Реально класика! Не перший раз таке чую. Яскрава історія: років 20 тому в університет треба було влаштувати доню кращої подруги жінки. Ну тоді то було дуже не просто. Ще й на дуже престижну спеціальність. Але і дуже просто: якщо голова Приймальної комісії Ваш одногрупник - то на всього 5 бюджетних місць зарахували тую дівчину.
І ви знаєте: дівчина дуже розумна. Але на Новий рік першого (!) курсу заявила мамі, що то не її спеціальність, змусюють вчити те, що не знадобиться - вона точно знає - через 30 років. Бувають такі розумні діти. Я точно знаю.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Суб 12 лип, 2025 15:48
akurt написав: Water написав:А шо саме вони на основах прогруммування вчили, це на базі якоїсь мови программування, чи блок-схеми? Шо саме сину неясно? Він дивився за допомогою того-ж Chat GPT приклади програмування? Якісь більш продвинуті моделі, орієнтовані саме на програмування? Яка спеціальність, саме програміст? Може шось інше, поруч, системне адміністрування, або дизайн?
Підтримую це запитання. Воно поставлено якісно та кваліфіковано. Я поки що пояснюю так: - дитина 17 років звикла до репетиторів, за яких платить батько. - хто замовляє музику - той і платить за посмішку репетитор та те, що він «любить» дитину; - дитину 17 років випускають в доросле життя без нагляду платних репетиторів та батьків, які носять рожеві окуляри. - і не хоче - але дитина 17/18 років буде обманювати батьків, що все гаразд… А во о не гаразд. Контроль, контроль і ще раз контроль. Всім наука.
Ви все правільно написали.(репетитори і курси по всім чотирьом предметам НМТ) Через тиждень навчання, квадратні очі малого і репліка, я не знаю як то вчити. Тобто нульова здатність до самостійного навчання. Контроль?! Я бачив що дупа але думав, що само розсмокчеться. Нг Просто в мене, як і в програмістів наступило вигоряння. Спочатку два роки репетиторів і курсів зі старшою донькою. Тиждень як склала Єві , в ЛНУ дупа з магістратурою, лишилось два місяці щоб виплати малу в магістратуру за бугор. Потім два роки тягання по репетиторам малого. Думка що винаймати репетиторів ще в інституті довела мене майже до фрустрації.
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 12 лип, 2025 16:02
Bolt написав:Та йому то програмування і так не дуже потрібне Планується, що в тестувальники піде.
Дивна позиція. Це ж "основи" програмування. Основи більше про алгоритмічне мислення, а не про власне програмування. Просто записати що треба зробити щоб розробник відтворив баг без алгоритмів буде дуже важко.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 886 раз.
- Подякували: 637 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 12 лип, 2025 16:08
За моїм дуже багатим - повірте - на цю тему досвідом, всі ті репетитори - то від «лукавого». Яскравий приклад зі Львова - від ваших, пане Bolt, сусідів. З Малечковичей возять хлопця в «престижний» ліцей у Львові. 5 000€ на рік за вивчення теореми Піфагора та вірша Шевченка «Садок вишневий коло хати…». На днях розмовляв: мали необережність купити мопеда. Тепер зранку до вечора гасає на тому мопеді. По Малечковичах. Гроші на бензин не дають - так він що придумав: бере у ділуся газонокосарку та косить заможним людям газони за дисконтною ціною. І в Наваріі також…
Ото вам і ліцей за 5 000€ на рік (за ціною навчання в університеті в Європі). «Садок вишневий коло хати…» Аж смішно: немає у Львові вже давно вишні… як і садків вишневих. Та ще й біля хати… Я одному пейсатому опущеному (зрідка - вибачаюсь - пердить на цій гілці) писав не один раз: я у Львові живу з липня 1979 року - так і не бачив жодного садка вишневого, ще й біля хати… Але за 5 000€ що не розкажеш підлітку…
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Суб 12 лип, 2025 16:23
akurt написав:у Львові вже давно вишні… як і садків вишневих. Та ще й біля хати…
А 2 вишні біля хати за садок рахуються? Бо біля моєї хати є. Хоч і не у Львові akurt написав:«престижний» ліцей у Львові. 5 000€
ИМХО при таких цінах це "панти", як годинники Ролекс чи телефони Верту
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 886 раз.
- Подякували: 637 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 12 лип, 2025 16:36
Дюрі-бачі написав: Bolt написав:Та йому то програмування і так не дуже потрібне Планується, що в тестувальники піде.
Дивна позиція. Це ж "основи" програмування. Основи більше про алгоритмічне мислення, а не про власне програмування. Просто записати що треба зробити щоб розробник відтворив баг без алгоритмів буде дуже важко.
Хресний малого(його двоюрідний брат) став тестувальника взагалі закінчивши метрологію після того як поробив декілька років за спеціальністю за копійки, а затягнув його туди друг який взагалі інфіз львівський закінчив.
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1