|
Партия регионов предложила новый вариант закона о языках |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: П'ят 02 вер, 2011 22:45
Mirax написав:А серйозно, з двома державними мовами було б не погано... пересічним. Але для цього влада має підстроюватися під громадян, а у нас влада звикла що навпаки.
Плохая привычка. Надо менять. Здається мені, цей закон залишиться декларативним, і на практиці не буде працювати.
От нас зависит. Надо делать первый шаг. Уявляю, як даішник зі сходу офігіє, коли при двох державних мовах, я попрошу його спілкуватися зі мною моєю державною. Держава для людей, чи не так?
Так. Пусть служит.
-
EdUA
-
-
-
-
-
-
Додано: Суб 03 вер, 2011 14:22
Mirax написав:Цікаво, як буде звучати державний гімн України російською. Часом не "Боже Царя храни"?  Жартую. А серйозно, з двома державними мовами було б не погано... пересічним. Але для цього влада має підстроюватися під громадян, а у нас влада звикла що навпаки. Здається мені, цей закон залишиться декларативним, і на практиці не буде працювати. Типу як в конституції, я маю право мати право, ну і тішся цим правом. Право на безкоштовну освіту, мед. обслуговування... А на практиці все за бабки. Так і тут, в два рази більше паперу, всім чиновникам і службовцям обов'язкові двомовні курси, в два рази більші бюджетні видатки, де на то взяти дєньгі, Зін? Як дійде до практичної реалізації цього закону, тут все і застопориться. Уявляю, як даішник зі сходу офігіє, коли при двох державних мовах, я попрошу його спілкуватися зі мною моєю державною. Держава для людей, чи не так?
Реально из жизни: ГАИшник останавливает и начинает по беспределу сбивать бабки. Я - пассажир, мой приятель за рулём, место действия - пост ГАИ "Мангуш" (Донецкая обл. Приазовье). "Що це Ви написали в протоколі, я нічого не розумію!". В объяснениях пишет:"Протокол складено незрозумілою іноземною мовою". Офигевший ГАИшник, незнающий и 2 слова по-украински в сердцах отпускает даром. Всё это было в 2006 году... Моё глубокое убеждение - государство в лице госслужащих обязано общаться с гражданином на понятном ему (гражданину)языке! Уж во всяком случае, и украинский, и русский в Донбассе госслужащий знать обязан.
-
JRK
-
-
- Подякував: 107 раз.
- Подякували: 66 раз.
-
-
Профіль
-
-
|