Психологія трейдера

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
  #<12345>
Повідомлення Додано: Нед 13 лис, 2011 17:56

Phantom написав:Психологоя здорового трейдера по результатам работы за год..." Ой блин...."Да на фига я в это дерьмо то полез :roll: :?: Что сразу не понятно было что всё это чистое разводилово? "
Психология пересичного трейдера...."Да! Нужно проанализировать свои ошибки...соблюдать дисциплину торговли...больше уделять втимание распределению рисков и тд и тп...и подобный бред сивой кобылы...." И опять продолжать сливать....сливать...и сливать....и опять анализировать...и опять сливать... :cry:
Успехов Вам в безнадёжном деле! :mrgreen:

вы, я так понимаю, из когорты сливающих (сливших)? :roll: ну не отчаивайтесь, это не всем дано :lol:
unrokan_pff

Повідомлення Додано: Нед 13 лис, 2011 22:52

Re: Психологія трейдера

FX написав:Та й взагалі непряміі асоціації при вивченні явищ до цих пір невідомих реально рулять - бо так мозку легше прийняти нове знання зпираючись на вже відомі знання...

Респектно!, саме це я і хотів висвітлити в своєму пості (але так лаконічно не вдалось). Просто відверто кажучи - за науковими фактами особливо не стежу :) :) :), в більшості спираюсь на свій хоча і не значний, (по часу) але по насиченню життєвий досвід. Щось вже встиг зрозуміти, а в чомусь переконатись що "мал и глуп, ..." все відносно. Але як на мене - то навіть в цих, можливо на перший погляд і банальних розмовах про "високі" матеріі, - може бути знайдене кимось раціональне зерно. Як то кажуть: "істина народжується в суперечці".
mishOK

Повідомлення Додано: Пон 14 лис, 2011 10:44

mishOK написав:Взяв на себе сміливість створити нову гілку, присвячену висвітленню трейдерами-форумчанами своїх "демонів". ...

Считаю, что для начала важно адекватно проанализировать инструмент, которым вы торгуете, плечо и временной интервал. Поскольку, если это, скажем, это фьючерс с плечом 5 (ну и больше), переносящийся на ночь, то эти самые "демоны" вам гарантированы снова и снова, бессонными ночами.
minemax

Подякував: 701 раз.
Подякували: 675 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 14 лис, 2011 11:17

minemax
Ясне діло, що загрузка на "всю котлету" ще й на такому ризиковому інструменті - призведе як мінімум до сизини. Але ж мова йде про те що в багатьох є система, стратегія (тобто певний алгоритм прийняття торгових рішень), проте ми не роботи, щоб бездушно, беземоційно не тільки приймати ті чи інші рішення, але й, більше, стримувати в собі цей фактор при вичікуванні в позиції, або сигналу. Короче кажучи стратегія може бути, а псі-фактор ніхто не відміняв. А ось тут вже можна пробувати ділитись, висвітлювати чи розкривати методи боротьби з ЦИМ. Саме про це я й мав наувазі, коли писав про боротьбу з "демонами". Можливо, це стане в нагоді не тільки 3-й стороні, але й в певній мірі (при озученні, аналізі, синтезі і т.п.) може допомогти самому собі.
Приклад: є "бородата" історія про мотиваційний тренінг (чи щось в тому дусі) Стояло завдання написати список питань (якомога більший). Так ось коли в одного з учасників закінчились ідеї, і він сидів з олівцем в руці і вибивав морзянку над № 28 (вже не пригадую точно), і в результаті вийшов на перекур (оскільки зайшов в ступор). То його друзі вирішили підколоти і дописали 28 - що немає ідей??, 29 - точно більше немає ідей??, 30 - і це кінець?? (десь так, хоча не суть в цьому) а в тому що далі написали 31. і все!!!! залишили пусте місце біля № 31. І спостерігали наступне, як він підйшов, сів - подивився на свій список і не довго подумавши настрочив більше 200-сот питань за лічені хвилини. Тобто чи то йому допомогла цигарка, чи фактор ступору на "уявній" межі свого інтелекту в 30 питань, не знаю!!!, але "блок" був однозначно. Тому деколи і є необхідність 2 чи 3-ї сторони вмішатись і допомогти глянути на проблему під іншим кутом.
mishOK

Повідомлення Додано: Пон 14 лис, 2011 11:26

mishOK написав:...
Ясне діло, що загрузка на "всю котлету" ще й на такому ризиковому інструменті - призведе як мінімум до сизини. Але ж мова йде про те що в багатьох є система, стратегія (тобто певний алгоритм прийняття торгових рішень), проте ми не роботи, ...

Вот вы сами же себе ответили за меня.
Уточню, что у меня лично многие психологические проблемы отпали (точнее значительно уменьшились) автоматически после перехода с фьючерсов (загружался с плечом 4-5 почти все время) на рынок акций (покупаю сейчас максимум на 150% процентов депо).
Самое интересное, что возможность заработка (сужу реально по себе по результатам года) осталась почти такая же, если не больше.
minemax

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 14 лис, 2011 11:42

P.S. По поводу фьючерсов. Сейчас вот думаю снова начать ими торговать частично, но уже с плечом где-то 2 и долгосрочно.
minemax

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 14 лис, 2011 12:40

minemax
ну якщо особисто - то я починав зі споту (якщо не брати до уваги НАЙЛУЗЕРНІШИЙ фонд :) ). То коли починав пробувати фьюч - фонарь повний!!! В результат і з часом (щоб довго і нудно не описувати всю предісторію) дійшов до таких реалій:
1. Спот торгую інвестиційно (на на довгий строк, або дохідність). Для прикладу на моменті загуржено 50% від депо.
2. Фьюч - інтрадей + скальп. Так для підтримання живих грошей.
3. Опціони - в процесі вивчення. На даний момент це інвест (якщо взагалі можна назвати так стратегію в даному інструменті) тобто позиція на експірацію. (описував тут: Сделки online)
П.С. на 5ті плечі стараюсь не грузитись. Максимум що було то 50-60% від депо загружав під ГО, хоча відразу ж старався виходити, зменшувати важіль.
В своїй стратегії бачу один недолік (радше навіть не в стратегії, а в діях) - УСЕРЕДНЕННЯ. Хоча його і не відношу до псих. факторів, а скоріше до не правильних дій. А ось "ступор", "тільт" це вже проблема. Маю грішок.
mishOK

Повідомлення Додано: Сер 16 лис, 2011 18:55

Re: Психологія трейдера

Сьогодні замітив одну проблему у власній стратегії!!!
Це викупи Грандіозних проливів (і навпаки, при ведмежому ринку, також є грішок). Що думаю, по цьому приводу: кожний раз коли тягну позицію по тренду (в даному контексті буду проводити приклад з бичим ринком, хоча і на ведмежому аналогічно, лиш дзеркалка). Отже, коли тягну позу по ринку, з частковими фіксами і перезаходами на просадках, то стикаюсь з проблемою - або завчасного виходу з пози (ну тут пів біди), або що гірше - викуп проливу, як наприклад сьогодні.

http://fotohost.org/images/a1c108c2-219kB.jpg

І стоїть питання: як усвідомити, що це не корекція в межах тренду (на мінімальних ТФ), а реальних залив, перелом, чи як ще називають такі ситуації ТА-шники. Короче суть не в цьому, а в тому, як усвідомити (можливо у кого є якісь індикатори, принципи, правила,...), що тренд із овер!?.
mishOK

Повідомлення Додано: Сер 16 лис, 2011 19:07

mishOK написав:
І стоїть питання: як усвідомити, що це не корекція в межах тренду (на мінімальних ТФ), а реальних залив, перелом, чи як ще називають такі ситуації ТА-шники. Короче суть не в цьому, а в тому, як усвідомити (можливо у кого є якісь індикатори, принципи, правила,...), що тренд із овер!?.

Попробуйте.... оце.. дивитись з 12хв. та з 19 хв. Сьогодні це працювало...

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... BwEeOyUa9w
Востаннє редагувалось anSk в Сер 16 лис, 2011 23:08, всього редагувалось 1 раз.
anSk

Подякував: 56 раз.
Подякували: 33 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 16 лис, 2011 19:16

mishOK написав:
Сьогодні замітив одну проблему у власній стратегії!!!
Це викупи Грандіозних проливів (і навпаки, при ведмежому ринку, також є грішок). Що думаю, по цьому приводу: кожний раз коли тягну позицію по тренду (в даному контексті буду проводити приклад з бичим ринком, хоча і на ведмежому аналогічно, лиш дзеркалка). ....

у меня всё очень просто - средние на коротком тайме и чуть длиннее ... на коротком - могу даже антика исполнять - главное не протупить пробой в направлении старшего . ну и как вся трейдерня - чудово работаю в канале . Вообще у меня 2 фильтра - 1 из них средние . Наиболее надёжный инструмент ...
НЕЛЬЗЯ тянуть позу против средних на старшем тайме - максимум можно анти отработать в рамках более короткого периода , ни никаких усреднений ...
страшно вспомнить сколь мне это стоило в абсолюте (
ChuLock

Подякував: 924 раз.
Подякували: 275 раз.

Профіль

#<12345>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей