Арбузов вважає необхідним ухвалення Радою законопроекту про

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<1 ... 4567>
Повідомлення Додано: Пон 26 лис, 2012 18:04

cellar написав:
  Artist написав:Лично меня не пугает перспектива 90-х и тогдашних способа обмена валюты. Я выжил тогда, переживу и сейчас. А вот многие 25-летние просто "прозреют" от этих жизненных реалий. Сюрприз будет, однако...

+1, хоть и самому не намного больше 25. насколько припоминаю, то сдавать валюту (в больших объемах) не было крайней нужды. все ценные покупки были только за валюту.

Этот закон, если он будет принят, следует также рассматривать в контексте того, что теперь все крупные покупки должны будут осуществляться по безналу, а значит только в гривне.

Представьте себе, что вы аккумулировали 100К или около того долларов для покупки квартиры и подыскали подходящий вариант. Раньше вы передавали эти деньги продавцу (как-то подстраховавшись), он получал свои 100К... и все были довольны. Теперь вы должны будете перевести накопленные 100К в гривну, пусть и без 15% потерь (если, например, деньги отлежатся месяц на депо) и проплатить их продавцу. Он получает свои оговоренные 1200К гривен и... задумывается, что с ними делать, так как вряд ли ему поменяют их на доллары - сочтут тем самым спекулянтом. Я уж не говорю о случае, когда покупатель обменяет доллары на гривну, а продавец передумает и что делать покупателю со своими кровными в рискованной национальной валюте, имеющей тенденцию быстро подтаивать?

Так что теперь эти две новации - расчеты по безналу + 15% за конвертацию - очень усложнят покупки, прежде всего для простых смертных, которым будет трудно гарантировать как обратимость объема гривны в доллар, так и необратимость сделки.
godl

Подякував: 43 раз.
Подякували: 423 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 26 лис, 2012 18:33

godl

если я аккумулирую 100К - я свалю отсюда нафиг с ними !!! и проблема решится сама собой :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tyreinua

Заблокований
Подякував: 40 раз.
Подякували: 278 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 26 лис, 2012 19:08

SeTh написав:
  zeleniy написав:
  SeTh написав:Основне питання було "як це стосується готівкового доляра, що лежить особисто в мене під подушкою?"

Ну, якщо ви його зібрались там тримати аж до кінця світу - ніяк не стосується...

Я можу купити машину б/в 1 місяць за готівкові бакси (чи євро). Думаю навіть нову у сірих дилерів. Можу квартиру за готівкову валюту. Можу "сірий" телевізор за готівкову валюьту... Попит буде - буде й пропозиція - я про це писав. До чого мені заводи Ахметки з його енергоносіями? Відповідь дайте, а то я бачу відмовки вже вдруге, а сам не розумію :roll:

Ваша машина буде їздити не на сірому імпортному паливі, квартира опалюватися не сірим імпортним газом, а телевізор працюватиме на електроенергії виробленої на не сірих імпортних твелах ну і, зрештою, сыльгосппродукція буде вирощена на добривах вироблених Фірташем з не сірого імпортного газу... Щодо вашої заначки, в умовах ускладнення купівлі-продажу та обігу готівкової валюти ризики пов'язані з таким обігом будуть закладені або в курс валюти або в ціну товару, що продається, але у будь-якому випадку ви переплатите...
zeleniy

Подякував: 605 раз.
Подякували: 679 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 26 лис, 2012 19:15

Re: Арбузов вважає необхідним ухвалення Радою законопроекту

А ти часом:

Серед нових власників універмагу «Україна» з’явились друзі Януковича
26 листопада 2012

Серед нових власників київського універмагу «Україна» з’явилась структура, яка обслуговує інтереси людей, близьких до президента України Віктора Януковича. Про це в Business New Europe пише британський журналіст Грехем Стек.
Універмаг «Україна», який оцінюється в $78 млн з річним доходом $10 млн, отримав фінансову вимогу сплатити $45 млн боргу на користь невідомої структури Lyndhurst Development Trading S.A. Сталося це після того, як власник універмагу (92,75%) – ірландський мільярдер Шон Куін – був визнаний банкротом, і його активи почали арештовуватись кредиторами, у тому числі ірландським банком IBRC.
На судових засіданнях Шон Куін стверджував, що через сумнівні рішення українських судів він втратив контроль над власністю на користь українських партнерів. Одним із кроків, що привів до втрати контролю, стала вимога сплатити $45 млн.
Тим часом Київські господарський і апеляційний господарський суди визнали, що власник «України» – Quinn Holdings Sweden AB – повинна таки виплатити Lyndhurst Development Trading $45 млн. Згодом у результаті складного ланцюга з цінними паперами цей борг був переуступлений таємничій брокерській компанії «Зеніт», а потім – не менш загадковій – «Елегант Інвест».
Виявилось, однак, що «Елегант інвест» є афільованою структурою з ТОВ «Танталіт», на землях якого знаходиться резиденція «Межигір’я». Зв’язком між цими структурами є Дмитро Нікіфоров, який придбав у 2009 році «Елегант інвест».
Нікіфоров і «Танталіт» пов’язані спільним володінням інвестиційним фондом «Домінанта». Згідно з даними «Інтерфакс-СПАРК», Нікіфоров володів «Елегант інвестом» аж до березня, коли його замінив якийсь Олександр Маштепа, даних про якого в публічному просторі немає, і який може бути підставною особою.
Інші зв’язки нових власників універмагу «Україна» виводять на одного з найближчих друзів Януковича – міністра охорони природного середовища Едуарда Ставицького.
Фонд «Домінанта» разом із «Танталітом» і Никифором є співвласниками макіївського «Крос капіталу». Знаходиться «Крос капітал» за тією ж адресою, що і «Макіївський комбінат комунальних підприємств». Власниками останнього є «Крос капітал» і екс-бухгалтер «Надр України» Максим Шишлов. Зараз Шишлов очолює «Надра Олеська».
Шлях до Ставицького можна прослідкувати і через брокерську фірму «Зеніт». Нею володіє і управляє Артем Басмаджан. У 2009 році він був в.о. керівника державної компанії «Закарпатполіметали». Ця компанія збанкрутувала у зв’язку з величезною фінансовою вимогою з боку нікому невідомого офшору – Cengard Financial. Комітет кредиторів тоді очолив Дмитро Зайцев, адміністратором комітету був Володимир Гуртовий. І Зайцев, і Гуртовий тепер є адвокатами Lyndhurst Development Trading, яка й ініціювала проблеми в універмазі «Україна».
У грудні 2011 році, одразу після рішення українського суду «Україна» змінила банківські рахунки. Тепер вона їх тримає у «Златобанку», що належить одному із давніх соратників Януковича Леоніду Юрушеву.
Зрештою, «Елегант інвест» і «Танталіт», згідно з розслідуваннями в Україні, є афільовані з ще однією тепер відомою структурою – ТОВ «Прем’єр-лізинг», яка виграла на тендерах «Укрзалізниці» $700 млн.

http://nashigroshi.org/2012/11/26/sered ... nukovycha/
zeleniy

Подякував: 605 раз.
Подякували: 679 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 26 лис, 2012 19:38

freedom написав:
  retug написав: А вы считаете, что у семейного валютчика курс покупки будет без учёта этих 15%? Менялы - не дураки, будет не 15%, а чуть-чуть меньше

Абсолютно согласен

и чё?? Жаба душит, ребя?? Идите и меняйте денежку.. Не, ну, если вы действительно шо-нить путёвое в стране людям производите, то конечно тады без вас Украина потеряет )). Сколько там %% будет у валютчиков неважно, будет по-рынку, риски и всё такое - будут включены.. Но, комиссия будет меньшей, чем предполагаемая, которую желают ввести в нашем долбаном гондурасе всякие арбузовы и иже с ним п***ры. И чем плохо для пэрэсичного поменять штуку, ну скажем = как 900 на гривны, а не как 850 в банке??
Сергей Малина

Заблокований
Подякував: 2364 раз.
Подякували: 383 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 26 лис, 2012 20:06

Серйозні заощадження в Україні роблять у валюті. Якщо введуть цей "чудовий" законопроект, більшість людей, що планували великі покупки засядуть, щоб перечекати поки це минеться. Хай Арбузов подумає як це відіб'ється на бізнесі в кого щось мали купляти і банках які той бізнес прокредитували.
Ні 100% продаж валюти експортерами (а як то на них відіб'ється не думали? може через рік не буде кому експортувати), ні 15% на продаж валюти і ніякі інші адміністративні міри НБУ не змінять того факту, що ми виробляємо менше ніж споживаєм. І поки так буде надалі - гривня девальвуватиме. Тож варто почекати поки ті бзіки пройдуть.
mju

Подякував: 210 раз.
Подякували: 491 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 26 лис, 2012 20:26

Народ смотрите 5 канал, там охрименко шоу устраивает.
Межбанк

Подякував: 0 раз.
Подякували: 16 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 26 лис, 2012 20:48

Межбанк написав:Народ смотрите 5 канал, там охрименко шоу устраивает.
Пипец какой он лох..
Maleficarum

Подякували: 2588 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 26 лис, 2012 20:50

godl написав:
  cellar написав:
  Artist написав:Лично меня не пугает перспектива 90-х и тогдашних способа обмена валюты. Я выжил тогда, переживу и сейчас. А вот многие 25-летние просто "прозреют" от этих жизненных реалий. Сюрприз будет, однако...

+1, хоть и самому не намного больше 25. насколько припоминаю, то сдавать валюту (в больших объемах) не было крайней нужды. все ценные покупки были только за валюту.

Этот закон, если он будет принят, следует также рассматривать в контексте того, что теперь все крупные покупки должны будут осуществляться по безналу, а значит только в гривне.

Представьте себе, что вы аккумулировали 100К или около того долларов для покупки квартиры и подыскали подходящий вариант. Раньше вы передавали эти деньги продавцу (как-то подстраховавшись), он получал свои 100К... и все были довольны. Теперь вы должны будете перевести накопленные 100К в гривну, пусть и без 15% потерь (если, например, деньги отлежатся месяц на депо) и проплатить их продавцу. Он получает свои оговоренные 1200К гривен и... задумывается, что с ними делать, так как вряд ли ему поменяют их на доллары - сочтут тем самым спекулянтом. Я уж не говорю о случае, когда покупатель обменяет доллары на гривну, а продавец передумает и что делать покупателю со своими кровными в рискованной национальной валюте, имеющей тенденцию быстро подтаивать?

Так что теперь эти две новации - расчеты по безналу + 15% за конвертацию - очень усложнят покупки, прежде всего для простых смертных, которым будет трудно гарантировать как обратимость объема гривны в доллар, так и необратимость сделки.
Купит за 100 к в Испании.. С видом на жительство.. И пошлёт Чивакуню с семейкой - лесом.. ( Теми 30 тысячами ГА за кои ни Чивакуня ни его семейка не платит)
Maleficarum

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 26 лис, 2012 21:03

Сергей Малина написав:Сколько там %% будет у валютчиков неважно, будет по-рынку, риски и всё такое - будут включены..
Будут иные механизмы работать.. Под 15 %-нов" дисконта" народец хрен в банки лавандос понесёт.. Тогда как спрос - будет выше.. Банкм нечего будет продавать вообще.. Закрывать "клиентуру" будут строго посредством чёрного рынка.. А ежели будут ещё и всяческие "рогатки" в качестве "экспроприации"( Само собой чинуша мусорская или НБУшная отобрав наличный лавандос у менялы- присвоит оный себе) То и "плата" за риск будет соответсвенной.. И плата "за риск" будет в росте эквиваленту требуемой суммы.. Так шо ежели "клиент" заявит о желании приобритения "кирпича" зеленухи то тут "курсообразование" может быть "простое".. По 10 грв за долляр.. Желаешь дешевле? Иди в банк и купи..
Maleficarum

Профіль

#<1 ... 4567>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор