|
Більшість українців проти надання російській статусу державн |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: П'ят 28 гру, 2012 12:39
Клавдий Шифер написав: Inman написав:.... Один народ, одна мова, одна культуру.....
Хм. А Вы в курсе, что Ваши идеологические отцы очень плохо кончили в 1945-м? Inman написав:.... Один народ, одна мова, одна культуру. Розвиваючи одну культуру можна отримати більше культурних здобутків, а ніж підтримувати всілякі мови та культури меншин.
Ну так развивайте ХОТЯ БЫ свою культуру! Что ж Вам мешает подняться выше дыкых танцив и экспозиции "Мое сэло" на венецианском биеналле? Где фееричный взрыв "прыгноблэннойы клятыми совьтами" украинской культуры? Куда и на что ушли миллиарды, сожранные драчепавлычками и прочими яворивскими за последние десятилетия??? Развивайте свою культуру, ради Бога, но не указывайте, как другим любить и развивать свою! А государство, раз оно берёт налоги со всех одинаково, обязано обслуживать культурные потребности ВСЕХ своих граждан. В противном случае о его гражданах будут заботиться другие государства и ничего хорошего из этого точно не выйдет.
Так я живу на Україні і розвиваю свою культуру. Я люблю свою мову, свою країну і свю культуру. І чужого научаюсь і свого не цураюсь. Та мені противні люди що зневажають українське проживачи на українській землі. І доречі, я так я к і ви плачу податки і чималі. І тому я хочу, а ти паче маю право, виходячи з вашої логіки, наприклад, дивитися фільми в кінотеатрі українською мовою.
-
Inman
-
-
- Подякував: 18 раз.
- Подякували: 5 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 28 гру, 2012 12:40
А тем временем пока кое-кто готов глаза выколоть за мову или за язык своему оппоненту(украинцу, малороссу, русскому, казаку, козаку, как кому нравиться) кое-кто тихо, незаметно, мимикрируя под нас и контактируя с нами строит ...
-
omontana
-
-
- Заблокований
- Подякував: 182 раз.
- Подякували: 512 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 28 гру, 2012 12:41
Faceless написав: Franta написав:Нет такого языка - российский.
Российский - язык России. Русский - неправомерно присвоенное историческое названия. Русь - не Россиия. Franta написав:Приведите примеры насилия и принуждения со стороны русофилов.
Заметьте, что лишь русофилы-украинофобы выступают с поучениями, на каком языке общаться собеседнику Лишь русофилы-украинофобы пытаются навязать вторым государственным языком в УКРАИНЕ язык другого государства
А тогда и не было гласных букв: Ръсь. И никто не выступает с поучениями, это призыв быть последовательными. И язык второй не навязывает речь идет о местном самоуправлении. Издание местных документов на языке региона (с дублированием на украинский или наоборот, если задевает) и перевод центральных на местный язык - дело местных советов, для удобства жителей регионов. А вопросы квотирования радио-телепредач, книг, приодики, фильмов - вопросы коммерческие и люди сами выберут что им по-нраву, а стало быть и изменят структуру рынков. Это же так просто если отвлечься от терминов "русофоб", "украинофил", "украинофоб" и прочих.
-
Dr_4e
-
-
-
-
-
-
Додано: П'ят 28 гру, 2012 12:43
Dr_4e написав: Faceless написав: Dr_4e написав:Речь здесь о другом: о насилии и принуждении
Так как раз российскоязычные и занимаются насилием и принуждением, под прикрытием что их "ущемляют". То, что многие, разговаривающие в быту на российском (ибо так сложились обстоятельства), придерживаются проукраинской позиции единственного государственного украинского языка, говорит о их сознательности, как граждан УКРАИНЫ, а русофилы - просто сепаратисты и украинофобы.
Не встречал людей, которые бы требовали во Львове разговаривать на русском. Флуд, короче. И с чего вы называете их русофилами, сепаратистами, украинофобами? Вот это и есть сепаратизм - деление людей, граждан Украины. Как по мне то это должен быть региональный (с правом использования в официальных документах местного значения), для удобства людей говорящих на ином языке, раз обстоятельства так сложились. А украинский должны знать все (и в школе изучать углубленно, наряду с другими местными языками), тем паче чиновники, а в регионах с другими языками - должны знать и другие языки. И это будет означать что в регионах будут работать те люди которые в них же и живут. Об этом толкую и здесь и на других ветках форума.
А ви ще й у Львові хотіли б вимагати розмовляти російською?!! Мене дивує, що українець взагалі може ВИМАГАТИ спілкуватися не по-українськи! А такі приклади є на Сході. Оце і є українофобство. Ми ж, україномовні, знаємо й російську. І вивчати її треба, бо це справді одна з світових мов. Ви самі собі суперечите: кожен повинен знати українську і запроваджувати регіональні мови. Навіщо? І до того злощасного закону й до нього на певних територіях використовували російську. І ці ж чиновники часто не знають саме державну, а не місцеву мову. Все всіх влаштовує. Пропоную всім українцям в інтернеті на українських сторінках спілкуватися тільки українською, щоб змінити уявлення про те, що освічені українці спілкуються російською
-
090981mmm
-
-
- Подякував: 6 раз.
- Подякували: 16 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 28 гру, 2012 12:46
Inman написав:Так я живу на Україні і розвиваю свою культуру. Я люблю свою мову, свою країну і свю культуру. І чужого научаюсь і свого не цураюсь. Та мені противні люди що зневажають українське проживачи на українській землі. І доречі, я так я к і ви плачу податки і чималі. І тому я хочу, а ти паче маю право, виходячи з вашої логіки, наприклад, дивитися фільми в кінотеатрі українською мовою.
І де Ви побачили зневаження? Я теж бажаю дивится у кінотеатрі фільм російскою мовою, а деяки у нас - болгарською і на ціх фільмах буде набагато більше людей ходити ніж на фільми з українським переказом. А ще я вважаю, що ми не зможемо заважати один одному, бо живемо у різних частинах України.
-
Dr_4e
-
-
-
-
-
-
Додано: П'ят 28 гру, 2012 12:47
Dr_4e написав: 090981mmm написав: Franta написав:Faceless 1. Нет такого языка - российский. 2. Приведите примеры насилия и принуждения со стороны русофилов. Может, ваших детей заставляют на русском учиться? Или вас документацию вести принуждают?
Так, є такі приклади. Моя сестра працює оператором МТС. Її змушують спілкуватися з абонентами російською, якщо вони розмовляють російською
Ну так пусть ищет работу в компании где разговаривают исключительно на украинском. Это же исходит из Вашей позиции. Это вообще вопрос коммерции а не политики. И не надо это смешивать в кучу.
Це приклад нав'язування російської мови. Такого не повинно бути в правовій державі, де єдиною державною мовою є українська
-
090981mmm
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 28 гру, 2012 12:52
090981mmm написав:ви ще й у Львові хотіли б вимагати розмовляти російською?!! Мене дивує, що українець взагалі може ВИМАГАТИ спілкуватися не по-українськи! А такі приклади є на Сході. Оце і є українофобство. Ми ж, україномовні, знаємо й російську. І вивчати її треба, бо це справді одна з світових мов. Ви самі собі суперечите: кожен повинен знати українську і запроваджувати регіональні мови. Навіщо? І до того злощасного закону й до нього на певних територіях використовували російську. І ці ж чиновники часто не знають саме державну, а не місцеву мову. Все всіх влаштовує. Пропоную всім українцям в інтернеті на українських сторінках спілкуватися тільки українською, щоб змінити уявлення про те, що освічені українці спілкуються російською
Можете мне процитировать где я хочу или хотел бы диктовать жителям Львова, да и вообще любого украиноязычного региона разговаривать на каком бы то ни было языке? Вот это и есть свидетельство того, что "украинофобия" только у Вас в голове. А я давно им предлагаю писать и общаться на родном языке, этим они только помогут его развитию. В чем проблема? У меня очень много друзей, повторюсь, со всех регионов Украины, и мне не составляет труда общаться на украинском, но у себя дома (в смысле региона, а не кухни: предвижу такие советы) я хочу чувствовать себя комфортно.
-
Dr_4e
-
-
-
-
-
-
Додано: П'ят 28 гру, 2012 13:00
Dr_4e написав:А тогда и не было гласных букв: Ръсь.
В письменности. В речи-то были  Dr_4e написав:И никто не выступает с поучениями, это призыв быть последовательными.
Призывы можно оставить при себе. Я отвечаю собеседнику на его языке. Dr_4e написав:Издание местных документов на языке региона (с дублированием на украинский или наоборот, если задевает) и перевод центральных на местный язык - дело местных советов, для удобства жителей регионов.
Это начало сепаратизма Dr_4e написав:А вопросы квотирования радио-телепредач, книг, приодики, фильмов - вопросы коммерческие
Коммерческий вопрос - это манипулирование общественным мнением и экспансия в культурном пространстве. Попустительство в этом вопросе - стратегическая ошибка
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1502 раз.
- Подякували: 8303 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: П'ят 28 гру, 2012 13:08
Faceless написав: Dr_4e написав:А тогда и не было гласных букв: Ръсь.
В письменности. В речи-то были  Dr_4e написав:И никто не выступает с поучениями, это призыв быть последовательными.
Призывы можно оставить при себе. Я отвечаю собеседнику на его языке. Dr_4e написав:Издание местных документов на языке региона (с дублированием на украинский или наоборот, если задевает) и перевод центральных на местный язык - дело местных советов, для удобства жителей регионов.
Это начало сепаратизма Dr_4e написав:А вопросы квотирования радио-телепредач, книг, приодики, фильмов - вопросы коммерческие
Коммерческий вопрос - это манипулирование общественным мнением и экспансия в культурном пространстве. Попустительство в этом вопросе - стратегическая ошибка
В слышали эти речи лично? Может в записи? А по-моему это начало демократии. Странно слышать ответ о рынке, в таком духе на финансовом форуме. А противостоять "манипулированию" (прям отдел КПСС по идеологическим вопросам какой-то)можно иными, ненасильственными методами. Популяризируйте свою культуру. Я вот сыну читаю книгу на украинском языке (хотя на русском, естественно, намного больше), хорошая книга. Перевожу параллельно слова, которые не знает, на русский. Это не вызывает ни у кого никаких истерик.
Востаннє редагувалось Dr_4e в П'ят 28 гру, 2012 13:13, всього редагувалось 1 раз.
-
Dr_4e
-
-
-
-
-
-
Додано: П'ят 28 гру, 2012 13:10
Dr_4e написав: 090981mmm написав:ви ще й у Львові хотіли б вимагати розмовляти російською?!! Мене дивує, що українець взагалі може ВИМАГАТИ спілкуватися не по-українськи! А такі приклади є на Сході. Оце і є українофобство. Ми ж, україномовні, знаємо й російську. І вивчати її треба, бо це справді одна з світових мов. Ви самі собі суперечите: кожен повинен знати українську і запроваджувати регіональні мови. Навіщо? І до того злощасного закону й до нього на певних територіях використовували російську. І ці ж чиновники часто не знають саме державну, а не місцеву мову. Все всіх влаштовує. Пропоную всім українцям в інтернеті на українських сторінках спілкуватися тільки українською, щоб змінити уявлення про те, що освічені українці спілкуються російською
Можете мне процитировать где я хочу или хотел бы диктовать жителям Львова, да и вообще любого украиноязычного региона разговаривать на каком бы то ни было языке? Вот это и есть свидетельство того, что "украинофобия" только у Вас в голове. А я давно им предлагаю писать и общаться на родном языке, этим они только помогут его развитию. В чем проблема? У меня очень много друзей, повторюсь, со всех регионов Украины, и мне не составляет труда общаться на украинском, но у себя дома (в смысле региона, а не кухни: предвижу такие советы) я хочу чувствовать себя комфортно.
Ви - це прибічники другої державної. Якщо ви не змогли осилити українську, коли була єдина державна, то невже ви її вивчите, коли буде 2 державні?!! А тоді ви ВИМАГАТИМЕТЕ, щоб навіть україномовні відповідали російською. В себе на кухні, на роботі і т.д. спілкуйтеся якою хочете, але не вимагайте, щоб документообіг перекладали російською, бо, бачте, вам так зручно.
-
090981mmm
-
-
-
-
Профіль
-
-
|