Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
galician написав:Я більше Вам не відповідатиму бо офтоп.
Давно пора. Я взагалі дивуюся Вашому терпінню. Хотів було щось відписати по темі, але після читання отих "простирадл" зникло будь-яке бажання до дискусії. Бо то не дискусія, а суцільний монолог Гамлєта в стилі "я д"Артаньян, а всі пі*араси". Але дещо таки від себе додам, бо вже заїло за живе. Незважаючи на усю інфу про "лежачість" ринку, у "Еко-Дому" на рівні піднятих "коробок", де зараз йдуть внутрішні роботи, на 90% викуплені квартири. У "коробках", вигнаних наполовину-десь напевне половину розкупили. Кожна черга будівництва-це три під"їзди, тобто ~100 квартир. Третю чергу на Червоної Калини почали будувати рівно рік тому, здача-через 2-3 місяці, у травні 2013. 70% квартир у 3 черзі було розкуплено ще в серпні-вересні 2012-го, решту 20% "добили" до листопада 2012-го. Тобто забудовник "відбив" бабло на будові за півроку і тут же реінвестував це ж бабло в нові об"єкти, які зараз зводяться. А тут такі понти ідуть про 20% ринку, що я просто офігіваю.... Що тут ще говорити? Як кажуть поляки, цо ма пєрнік до вітрака?! І я про те ж.... І головне, нема чого на будівельника ображатися-він сам щиро в це вірить. Є такі люди, які свято впевнені у своїй правоті та безгрішності, і нема на те ради. Сам з такими частенько стикаюся, але слава богу, якось вдається їх опустити на грішну землю...
budivelnik написав:Всі свої фото ця людина зробила і виклала ні гілці спеціально для цього створеній при чому я не впевнений що реально василь був 01-01-2013 , а не наприклад 30-12-2012 , що йому заважало встановити потрібну дату на фотоапараті ?.
В нього є факти. В Вас лише припущення. Він викладає фото і час а Ви вигадки хворої уяви. Будете далі видумувати чи спростуєте? Чи може мама не пустила? ))))))))))))
На його фактах ( тобто фото ) чітко видно що будинок жилий , але навіть після того як він сам сфотографував і на його фото видно ті самі фіранки/автомобілі/антени/квіти- Ви чомусь вірите що мої фото - це фотошоп . а його фото - доводять що я не правий.
galician написав:Я більше Вам не відповідатиму бо офтоп.
Давно пора. Я взагалі дивуюся Вашому терпінню. Хотів було щось відписати по темі, але після читання отих "простирадл" зникло будь-яке бажання до дискусії. Бо то не дискусія, а суцільний монолог Гамлєта в стилі "я д"Артаньян, а всі пі*араси". Але дещо таки від себе додам, бо вже заїло за живе. Незважаючи на усю інфу про "лежачість" ринку, у "Еко-Дому" на рівні піднятих "коробок", де зараз йдуть внутрішні роботи, на 90% викуплені квартири. .....
Ще один емоційний борець Спочатку гнівна тирада в сторону будівельника і його простирадл потім таке саме простирадло , в якому написано те саме про що говорить будівельник. Тобто Ринок живий і працює...
Порада Хлопці ,вже пройшло мінімум роки зо два , коли просте згадування Я не люблю будівельника - дозволяло отримати емоційну підтримку від таких самих сотень нелюблячих
budivelnik написав:Ще один емоційний борець Спочатку гнівна тирада в сторону будівельника і його простирадл потім таке саме простирадло , в якому написано те саме про що говорить будівельник. Тобто Ринок живий і працює...
У Львові-то він і працює, хто би сумнівався. Ні я, ні Галичанин це не заперечують.
galician написав:а мова взагалі-то йшла про більш глобальний ринок нерухомості у Львові який аж ніяк не доходить до кільцевої дороги де продається 3 квартири без каналізації і ларька з хлібом. І що найцікавіше, незважаючи на бідосю, про яку всі кричуть, оці забудовники далі будують і досить активно. При тому вони повинні мати якийсь козир в рукаві аби не опинитись на одній лаві з п. Віктором інакше цьому форуму гаплик буде
А тепер слово маестро
budivelnik написав:А все дуже просто 1 Будівництво процес тривалий , тому заявляти що в мене через 3 роки після початку будівництва( Увага - початку будівництва а не закінчення) - продано всього 40% збудованого - це як мінімум не серьозно. 2 В мене виникли проблеми з здачою , і як наслідок люди не хочуть купувати не здане, але я для того й працюю щоб вирішувати виникаючі проблеми і швидкість і якість вирішення цих проблем - напряму наповнюють ( або спустошують) мій гаманець.
Пане Будівельнику, прошу Вас, не плутайте божий дар з яєшнею. Для тих, хто в танку, пояснюю-не порівнюйте масштаби своєї творчості з масштабами того ж Еко-Дому. Окей?! Байку про слона і моську пам"ятаєте? Нагадую, що в Еко-Дому абсолютна більшість (пояснюю-"абсолютна"-це 90%, а не 40%)квартир викуповується ще на етапі коробки, тобто за 6-9 місяців після старту будівництва. У Вас за 3 роки заледве купили менше половини із тих 10 (чи скільки там) квартир. Цей факт дуже красномовно свідчить як про мегаактуальність квартир в селах під Львовом, так і про ваші задатки менеджера і стратега. Що тут ще можна додати?
Nighthawk написав:Пане Будівельнику, прошу Вас, не плутайте божий дар з яєшнею. Для тих, хто в танку, пояснюю-не порівнюйте масштаби своєї творчості з масштабами того ж Еко-Дому. Окей?! Байку про слона і моську пам"ятаєте? Нагадую, що в Еко-Дому абсолютна більшість (пояснюю-"абсолютна"-це 90%, а не 40%)квартир викуповується ще на етапі коробки, тобто за 6-9 місяців після старту будівництва. У Вас за 3 роки заледве купили менше половини із тих 10 (чи скільки там) квартир. Цей факт дуже красномовно свідчить як про мегаактуальність квартир в селах під Львовом, так і про ваші задатки менеджера і стратега. Що тут ще можна додати?
Оно конечно будивельнык на порядок больше заливает, чем реального говорит, но ФСЁ-выкупательские продажи Эко-дом - "в Еко-Дому абсолютна більшість (пояснюю-"абсолютна"-це 90%, а не 40%)квартир викуповується ще на етапі коробки, тобто за 6-9 місяців після старту будівництва." - это тоже из серии басен
Багатоквартирні житлові будинки з вбудовано-прибудованими громадськими приміщеннями на вул. Величковського в м. Львові. І черга будівництва на 190 квартир
Управитель фонду ТОВ "Фінансова компанія "ЕКО-ДІМ"
zahar_ написав:Оно конечно будивельнык на порядок больше заливает, чем реального говорит, но ФСЁ-выкупательские продажи Эко-дом - "в Еко-Дому абсолютна більшість (пояснюю-"абсолютна"-це 90%, а не 40%)квартир викуповується ще на етапі коробки, тобто за 6-9 місяців після старту будівництва." - это тоже из серии басен
Захаре, ви там були, свічку тримали? Ближче до моменту здачі залишаються найдорожчі варіанти або найневдаліші квартири. Так було влітку 2012 року, що твориться зараз-не знаю. У великого іксперда по нєдвізі не бавлюся, ділюся враженнями з власного досвіду.
zahar_ написав:Оно конечно будивельнык на порядок больше заливает, чем реального говорит, но ФСЁ-выкупательские продажи Эко-дом - "в Еко-Дому абсолютна більшість (пояснюю-"абсолютна"-це 90%, а не 40%)квартир викуповується ще на етапі коробки, тобто за 6-9 місяців після старту будівництва." - это тоже из серии басен
Захаре, ви там були, свічку тримали? Ближче до моменту здачі залишаються найдорожчі варіанти або найневдаліші квартири. Так було влітку 2012 року, що твориться зараз-не знаю. У великого іксперда по нєдвізі не бавлюся, ділюся враженнями з власного досвіду.
Для анализа рынка и принятия решений об инвестициях не менее важно знать оперативные данные о ходе строительства и продажах квартир.
Отсутствие «свободных» квартир у застройщика далеко не всегда говорит о том, что все они проданы. Многие квартиры лишь «закреплены» за доверенными лицами.
В принципе, с подобной практикой «закрепления квартир» можно было бы согласиться. Но при условии, что все эти квартиры будут указаны в соответствующих общедоступных списках, и не будут фигурировать как уже проданные. Ведь инвесторам важна объективная информация о состоянии дел на объекте.
Ну я как бы тоже не в теме, но долго искал квартиру на Позняках-Осокорках, видел и слышал много вариантов. 1) Создается искусственный ажиотаж на ходовые квартиры. Они закрепляются за родственниками, друзьями, подставными лицами. Все это происходит при непосредственном участии менеджмента. Такие квартиры могут быть забронированы очень долго. Потихоньку они продаются через аентства недвижимости с "конвертами". Размер конверты зависит от того насколько жадное АН и менеджмент. Например по Урловской при стартовой цене однушки 350 тысяч гривен, у риелторов они висели по цене от 450 тысяч до 520, в свободную продажу попало прцентов 10 от общего числа квартир. 2) Квартиры от подрядчиков. Продаются со скидкой, но продавать напрямую обычно боятся. Поэтому и пользуются услугами агентств чтобы напрямую не светиться, так как продавать не имеют права. Продажа может происходить несколькими вариантами, но все заканчиваются тем что заключается прямой договор в офисе строительной компании, а деньги передаются либо риелтору либо подрядчику. 3) Квартиры от сотрудников строительных компаний. На некоторых строительных комбинатах сущствует практика продажи кватир своим сотрудникам по низкой цене(ниже чем продают в офисе стройкомпании). Такие квартиры числятся как проданные почти до сдачи дома, если до конца срока оплаты(как правило это 2-3 месяца до сдачи дома) эта квартира не оплачена сотрудником(он ее может пытаться продать Вам), то она попадает в варианты 1 и 2.
Все варианта могут быть как на этапе стротельства, так и непосредственно перед сдачей объекта(так можно больше денег получить). Финансовых затрат от продающих не требуют никаких-не вносится даже аванс, бронирование происходит через "звонок другу". Скорей всего стараются слить все квартиры непосредственно перед сдачей так как не хотят светиться, да и чтобы продать квартиру в сданном доме от "родственника" необходимо ее вначале полностью выкупить пусть даже по себестоимости что требует вливания денег.
Все эти схемы известны, писем в разны инстанции писано - непереписано. Я вообще человек не касающийся этой системы, раскрыл только 3 варианта которые вам могут рассказать в любом агенстве недвижимости, может быть их есть и больше. Думаю что в стоимость конверта заложены издержки на различные непредвиденные случаи взятия с поличным.
Можно говорить уверенно что во Львове ситуация такая же.
Nighthawk написав:Пане Будівельнику, прошу Вас, не плутайте божий дар з яєшнею. Для тих, хто в танку, пояснюю-не порівнюйте масштаби своєї творчості з масштабами того ж Еко-Дому. Окей?! Байку про слона і моську пам"ятаєте? Нагадую, що в Еко-Дому абсолютна більшість (пояснюю-"абсолютна"-це 90%, а не 40%)квартир викуповується ще на етапі коробки, тобто за 6-9 місяців після старту будівництва. У Вас за 3 роки заледве купили менше половини із тих 10 (чи скільки там) квартир. Цей факт дуже красномовно свідчить як про мегаактуальність квартир в селах під Львовом, так і про ваші задатки менеджера і стратега. Що тут ще можна додати?
1 А де Ви прочитали що я порівнюю свою діяльність з діяльністю не тільки Еко-дому . а й будь якого іншого забудовника України ? Не читали - то якого милого фантазуєте на цю тему ? 2 На рахунок продав чи ні- чия б корова мичала .а Вашаб мовчала. Рієлторам чи іншим продавцям насіння чи сірників - напевно не пояснюють на курсах , що під час будівництва в нашій державі виникають різного роду проблеми , які не завжди залежать від майстерності менеджменту. Тому Так , в мене виникли проблеми під час здачі в експлуатацію , і те що будинок цілий рік я не можу здати - не дозволяє мені продавати житло в ньому. Але чого це хвилює Вас ? Ну отримаю я свій 1 млн грн не за 2 роки , а за 3 . Вам же легше - не прийдеться слиною захлинатись , коли порівняєте свої суперздібності ( особливо суми які за них отримуєте) з моїми невдачами. , адже особисто я вважаю що кількість збудованого мною в 2009-2012 роках ( а це всього 650м2) як мінімум в 5 разів менша від того , що я міг збудувати , а тому цей період я можу віднести як до невдалого періоду в моєму бізнесі. При цьому спробую нагадати захлиснувшимся слиною від злості В цей самий період в будівництві просто зникли з галузі 20% всіх підприємств. То може на фоні цих банкротів чи заморожених будівель , моє 5 кратне падіння від оптимальних обємів - не є таким вже й критичним і просто показує наскільки Ви менше стали заробляти ?
1 А де Ви прочитали що я порівнюю свою діяльність з діяльністю не тільки Еко-дому . а й будь якого іншого забудовника України ? Не читали - то якого милого фантазуєте на цю тему ?
На превеликий жаль для вас, рукописи не горять, пане будівельнику. З"їжте, та дивіться не подавіться...
budivelnik написав:50 забудовників = 1800 м2 = 36 м2 на забудовника в рік Один будівельник - 190 м2 в рік, без копіки державних кредитів - виставив на продаж товарної продукції на 440 м2 х 700 доларів + 140 м2 х 400 доларів =3 млн грн (1 млн грн або 190 м2 в рік (2010/2011/2012)) І кого потрібно в приклад ставити
budivelnik написав:Так щоб Вам було зрозуміло , то в 2013 з своїми 600-800 м2 я займу 20% ринку новобудов Львівської області за межами Львова.
budivelnik написав:Щоб Ви краще розуміли 1 Є поняття де-юре , а є поняття де-факто Де-юре - я знахожусь за межею Львова Де-факто - відстань від мене до центру - менша ніж з того самого Сихова ( я вже мовчу про кінець Зеленої 2 Я мовчу про відстань від Виників / Брюхович/Дублян/Зимної Води/Сокільники/Солонка/Давидів і так далі - при чому Виники і Брюховичі - де-юре відносяться до Львова. 3 Можливо Вас цікавить тільки Львів , але є дуже багато людей з смаками відмінними від Ваших ( і як не дивно готових заплатити від 0,4 млн грн за 3 кімнатну квартиру ) і на мій погляд однією з причин які до цього спонукають є різниця в ціні (0,1-0,6 млн грн) з аналогічною квартирою яка знаходиться у Львові
Не порівнював, нє?! Про що тут ще можна говорити?
2 На рахунок продав чи ні- чия б корова мичала .а Вашаб мовчала.
Ну звісно, адже я за 6 років власними мізками і працею назбирав півляма гривень і купив собі квартиру, а Ви три роки тому вгаратали свої 3 віртуальні мільйони в бетон і застряли в ньому копитами по самоє не хочу. Тож велике питання, чия корова мала б мовчати, ага
моє 5 кратне падіння від оптимальних обємів - не є таким вже й критичним і просто показує наскільки Ви менше стали заробляти ?
Блін, от навіть в суперечці наш маестро не може зняти німба з голови-прикипів, однако. Це якщо в перший рік продав 5 квартир, а в наступний - лише одну, то треба гордо говорити про "5-кратне падіння"?! Ви без дутих понтів взагалі свого життя не уявляєте?! Чи це просто містечкові замашки дядька, який мав на руках зайві гроші і вирішив податися в "девелопери"?! Невже ви думаєте, що вибудувані дві хати в селі під Львовом дають Вам моральне право подавати себе як одного з солідних будівельників Львова та області?! Це навіть не смішно. Менше понтів, менше, шановний, і все буде ОК. Ви б мали право таке писати, якщо б щороку продавали по сотні квартир. А квартира направо, квартира наліво-це все в межах статистичної похибки. Як і вплив вашого творчого генію на ринок нерухомості Львова, який рівний нулю. От і все. Коли почнете будувати темпами хоча б одну десяту від того, що будує "Еко-Дім"-тоді і матимете право гордо називати себе Будівельником.
Nighthawk 1 Чудненько Отже коли я себе порівню з 50 іншими . які разом збудували в 3 рази більше ніж я один - то я не маю права називати себе будівельником ? 2 У Ваших прикладах я так і не побачив де я себе порівнюю з Екобудом чи будь яким іншим Львівським забудовником багатоповерхівок 3 Хваліть нас мамо Собі - заробляння за 6 років - 0,5 млн грн - Ви ставите в заслугу і цим пишаєтесь . а мої 1 млн грн за 3 роки - для Вас це дико неефективна робота - політика подвійних стандартів ? І так далі і тому подібне.
ПС За останні 5 років (2018-2012) я збудував 12квартир(1300 м2) і продав 9(900 м2) з цих 12 збудованих квартир. Я думаю що ці результати перебють емоційні викрики рекламного агента