Я хотів би ще раз повернутись до цього питання
Вся справа в тому що основна маса тут присутніх погано уявляє собі що з себе представляє така організація як КГС
Всі судять по своєму досвіду ( і як правило цей досвід базується на досвіді торгівлі)
А що таке торгівля?
Торгівля це
а - купуєш
б - робиш націнку
в - з різниці між проданим і купленим - сплачуєш податки.
Тому коли я пишу що в мене при офіційному обороті в 600 000 - брудний прибуток - 150000 і оподаткування цього прибутку - 50000
То хтось може зробити помилкову заявку що розмір сплати податків всього 8% .
Але ж насправді з своєї націнки я сплачу 33% і практично тих самих 33% сплатить і той хто виготовив цей товар який я продаю.
КГС - це холдинг. Вони на своїх потужностях виготовляють для себе комплектуючі. Тому в кінці кінців , в сумі продажу в 800 млн грн - приблизно 600 млн грн це та додана вартість яка створюється всередині цього холдингу.
Тому не дивно що рівень оподаткування холдингу вищий ніж середньостатистичний рівень оподаткування в Україні, бо основна величина доданої вартості в холдину йде на виплату заробітної плати , а заробітна плата це найсильніше оподатковувана складова в нашій державі.
ПС
Саме тому не дуже то турки чи хорвати рвуться будувати в Україні. Адже податки з зарплати їм прийдеться платити тут , а в цьому випадку у іноземців зникають переваги в ціноутворенні.
ППС
Те що ті самі турки активно будують дороги - то це опвязане просто з відкатами , самі посудіть
Погонний метр дороги Київ-Одеса - коштує приблизно 30 000 грн
Шар дороги (товщина) - 1 м (пісок+щебінь+бетон+2 шари асфальтобетону)
Ширина дороги - 10 м
Таким чином ми платимо за 10 м3(3 м3щебінь/пісок+3 м2бетон+4 м3 асфальтобетон) - 50 000 грн , при ціні матеріалів в максимум 10 000 грн.