vkuzemko написав:KIM30 Я теж повторно відправив заявку в банк з проханням детально прояснити суть обох багаторічних. Будемо чекати) От би надіятися, що хлопці лоханулися з щомісячним. Воно, я думаю, не важко покласти кругленьку суму під 23% і щомісяця самому поповнювати протягом 5 років вклад. Думаю, таких відсотків нам вже не бачити. А тут цілих 5 років, якщо не змінюватимуть ставку щороку))) Хоча Rovdof пише, що змінювали(((
Как все запущено. За 1-й год ставка 23% с капитализацией (эф. 25,59). 10000*1,2559=12559 2. 12559*1,2682=15927 24% с капитализацией (эф. 1,2682) 3. 15927*1,2682=20199 4. 25616*1,2682=25616 5. 25616*1,2682=32486
Формула, яку я навів - формула складних відсотків, яка й використовується в економіці при капіталізації. Не смішіть людей. А тепер на засипку подумайте над таким питанням: Вам за перший рік нарахували відсотки. Потім ця сума лежатиме 4 роки просто так, без збільшення. Ви справді думаєте, що це капіталізація?
vkuzemko написав:KIM30 Я теж повторно відправив заявку в банк з проханням детально прояснити суть обох багаторічних. Будемо чекати) От би надіятися, що хлопці лоханулися з щомісячним. Воно, я думаю, не важко покласти кругленьку суму під 23% і щомісяця самому поповнювати протягом 5 років вклад. Думаю, таких відсотків нам вже не бачити. А тут цілих 5 років, якщо не змінюватимуть ставку щороку))) Хоча Rovdof пише, що змінювали(((
Как все запущено. За 1-й год ставка 23% с капитализацией (эф. 25,59). 10000*1,2559=12559 2. 12559*1,2682=15927 24% с капитализацией (эф. 1,2682) 3. 15927*1,2682=20199 4. 25616*1,2682=25616 5. 25616*1,2682=32486
Абсолютно вірно!!!! Саме так і має бути:) Але рахують вони так, як демонструє Хаза
Востаннє редагувалось vkuzemko в Сер 25 чер, 2014 11:06, всього редагувалось 1 раз.
vkuzemko Дельта все правильно рахує. Вона схитрила лише тим, що відсотки, нараховані та капіталізовані за минулі роки, не додає до поточних нарахувань. На цьому всі хитрощі закінчуються. Банк розглядає цей 5-ти річний вклад як 5 вкладів по 1 року. В межах кожного року відсотки щомісячно капіталізуються, але не переносяться на наступний рік. Тому на початку кожного року відсотки нараховуються на тіло депозиту, без врахувань відсотків за минулі роки. І не вигадуйте дурниць про 17% річних
vkuzemko В ИБ Дельты все видно. Начисление процентов происходит ежемесячно и они идут на увеличение основной суммы, если с капитализацией, или на текущий счет (ОК1), если без капитализации.
Haza написав:vkuzemko Дельта все правильно рахує. Вона схитрила лише тим, що відсотки, нараховані та капіталізовані за минулі роки, не додає до поточних нарахувань. На цьому всі хитрощі закінчуються. Банк розглядає цей 5-ти річний вклад як 5 вкладів по 1 року. В межах кожного року відсотки щомісячно капіталізуються, але не переносяться на наступний рік. Тому на початку кожного року відсотки нараховуються на тіло депозиту, без врахувань відсотків за минулі роки. І не вигадуйте дурниць про 17% річних
ОК. Візьміть формулду складних відсотків і за умови щомісячної капіталізції і 60 місяців підставте в формулу 17% річних. Отримаєте саме ту суму, яку самі рахуєте методом Дельти. Дивина. Люди на банківському форумі зі фін. статистикою не дружать))) П.С. І співставте з тією (правильною) сумою, яку вище порахував ВОВ)))
Haza написав:vkuzemko Дельта все правильно рахує. Вона схитрила лише тим, що відсотки, нараховані та капіталізовані за минулі роки, не додає до поточних нарахувань. На цьому всі хитрощі закінчуються. Банк розглядає цей 5-ти річний вклад як 5 вкладів по 1 року. В межах кожного року відсотки щомісячно капіталізуються, але не переносяться на наступний рік. Тому на початку кожного року відсотки нараховуються на тіло депозиту, без врахувань відсотків за минулі роки.
А Ви точно знаєте, В межах кожного року відсотки щомісячно капіталізуються, але не переносяться на наступний рік?
Rovdof Ви можете підтвердити слова Haza про те, "В межах кожного року відсотки щомісячно капіталізуються, але не переносяться на наступний рік. Тому на початку кожного року відсотки нараховуються на тіло депозиту, без врахувань відсотків за минулі роки." ????