|
|
Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?В "Яскравом" (ИГБ) цены падают в долларе. Примерно 5-10%.
Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?Для Захара.
Порылся в папке "Загрузки". (Исправил, а первый раз смешно было Прайсы КГС. ЖК «ФРАНЦУЗЬКИЙ КВАРТАЛ»,перша черга,сдача 1кв 2015. 1к (45,4) Дата 05.11.13 - цена - 833 тгрн Дата 17.02.14 - цена - 833 тгрн Дата 23.06.14 - цена - 872 тгрн Дата 04.08.14 - цена - 872 тгрн Сегодня - цена - 872 тгрн Далее вул.Гарматна, 39-Г, ж/б №1, сдача 12.2014. 1к (50) Дата 05.11.13 - цена - 567 тгрн Дата 17.02.14 - цена - 567 тгрн Дата 23.06.14 - цена - 563 тгрн Дата 04.08.14 - цена - 653 тгрн Сегодня - цена - 647 тгрн (но уже ЖБ№2, номера 1 в продаже нет) Ещё один вариант, но короче. просп. Академіка Глушкова, 92-Б, ж/б №3, сдача 4 кв 2014. 1к (49) Дата 05.11.13 - цена - 615 тгрн Дата 23.06.14 - цена - 668 тгрн Дата 04.08.14 - цена - 668 тгрн Сегодня - цена - 749 тгрн Отака фигня малята... скільки доходу іде на оренду?я почитав форум, в ІТників на оренду іде близько 10% доходу,
а як в місцевої публіки (думаю мерчиків тут нема)
Спасибо Amat. Видимо там где у шаромыги КГС продажи воздуха на "первом кошельке" практически стоят КГС там в долларах практически цены не менял. А там где первый кошелёк на грани заполнения или заполнен, там КГС опустил цену в долларах ориентировочно на 25-35% Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?Оренда однокімнатної в середньому, десь 3500 грн. Тобто середній ITшник у вас заробляє 35 тис грн. Тільки не треба писати про типового ITшника, що знімає кімнату. Як на мене, то по-перше, доцільно оцінювати долю витрат на оренду у доходах сім"ї (хоч і громадянскький шлюб), все ж, думаю, одинаків в оренді - меншість. Звісно, виключаємо варіанти студентів і т.п. Легко оцінити межу доцільності оренди відносно доходів у середньостроковому періоді: якщо рівень остаточного доходу за виключенням оренди на 1 людину менше за певну величину типу прожиткового мінімуму (нехай це середня ЗП по країні, десь 3000 грн) - то геть немає сенсу арендувати, тре або жити з батьками (для місцевих) або повертатися назад (для приїзджих). Для сім"ї з двох виходить межа доходів на сім"ю - 9500 грн. Відповідно, можна сказати, що шукана величина - оренда/доходи - має бути менша 37%. Верхня межа. Тепер подивимося на нижню межу. Тут важче. За якого рівня доходів недоцільно загалом сидіти в оренді, а простіше й комфортніше просто купити? Звісно, у наших умовах тут більш важливий фактор заощаджень, а не доходів. Але можна оцінити досить емпірично: навряд чи людина/сім"я з доходами, що дозволяють накопичити нехай 50 куо (щось типу входу на РН з мінімальними вимогами до комфорту) за 3 роки, заощаджуючи 50% доходу, не буде мати власного житла. Бо накопичувати вона почне, звісно, задовго до того, як її доходи виростуть до такого рівня, і вирогідність того, що до цього часу вона не назбирала на житло чи не взяла іпотеку, дуже низька. Тобто 37500 грн на місяць. Або 9%. Вочевидь, шукана величина десь посередині між 9% і 37%. Тобто десь 23%. Відповідно, думаю, можна оцінити що для середньої сім"ї, що працює і живе в оренді, витрати на оренду складають близько чверті її загальних доходів.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||