Дитячі оздоровчі заклади

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Макроекономіка України, розвиток регіонів і макроекономічні показники: індекс цін, платіжний баланс, експорт, імпорт, рівень промислового виробництва, ВВП, торговельний баланс і рівень безробіття. Політика, що межує з темою бізнесу та фінансів. Політика яка пов`язана з грошима - аспекти політики у грошовому контексті. Політекономія. Корупція. Хабарі.
Повідомлення Додано: Суб 21 лют, 2015 10:38

Дитячі оздоровчі заклади

После вступления в силу закона об обязательном государственном социальном страховании прекращено финансирование оздоровления и отдыха детей за счет Фонда социального страхования по временной потере трудоспособности, которое в предыдущие годы составляло почти 400 млн гривен. Ежегодно за счет фонда лечились 200 тысяч маленьких граждан в 500 соответствующих заведениях. Сейчас оздоровительные учреждения переданы на финансирование местных бюджетов, которые не имеют соответствующих ресурсов.
В этом году, по его словам, государственная поддержка этой отрасли уменьшилась по сравнению с прошлым на 233 миллиона гривен. В результате в стране станет меньше на 4367 детских оздоровительных учреждений.

http://firstsocial.info/news/deneg-na-ozdorovlenie-detey-bolshe-net
В держави, яка не лікує дітей, не піклується про дітей нема майбутнього. :bash:
Який сенс у існуванні такої держави?
Після побиття кількох десятків "дітей" на майдані більше року тому десятки тисяч вийшли на площі країни.
Закриття дитячих оздоровчих закладів призведе до загибелі, інвалідності, втрати здоров’я десятків тисяч дітей у майбутньому. Мовчатимемо?
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 23 лют, 2015 08:26

попереднє повідомлення було з "жовтих" джерел, але є підтвердження
У Держбюджеті 2015 року не передбачили фінансування путівок за рахунок грошей Фонду соцстрахування. Відтак, вартість путівки зростає в рази.
Про загрозу закриття закладів оздоровлення їх керівники воліють не думати. Бо ж компенсація вартості путівок Фондом соціального страхування була суттєвою складовою економічної стабільності таборів і санаторіїв.
Тож за новацій шукають можливості, аби забезпечити оздоровлення, як і раніше, без фінансових втрат для працівників.
Ще торік із двох з половиною тисячі гривень батькам залишався невеликий процент. До них діти могли поїхати за 280 батьківських гривень. Нині ж слід готувати на порядок більшу суму. Така не доступна для родин із середніми статками, переконана сумчанка Олена. Каже: якщо держава не компенсуватиме хоча б частину вартості, принаймні, її дітям доведеться оздоровлюватися у спальних мікрорайонах міста.
А от один із ідейників наметових таборів Сумщини налаштований менш песимістично. Переконаний: зберегти оздоровчі заклади і забезпечити заміський відпочинок дітей ще є можливість.
Урятувати дитяче оздровлення влітку депутати матимуть у квітні. Тоді розподілятимуть вільні залишки, а їх наразі маємо 27 мільйонів. Або ж у лютому, коли парламент переглядатиме статті державного кошика, слід внести відповідні зміни.


Дитячі оздоровчі заклади Сумщини – під загрозою закриття
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама