Радикал Банк - БАНКРОТ

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Неплатоспроможні банки в стадії ліквідації
  #<1 ... 2930313233>

ОЦІНІТЬ обслуговування в цьому Банку (або його філії) та ОБҐРУНТУЙТЕ свою оцінку.

Радикал Банк - БАНКРОТ 3 5 33
1 - ДУЖЕ ПОГАНО. Грубіянили і т.і
33%
11
2 - ПОГАНО. Некомпетентно.
12%
4
3 - ЗАДОВІЛЬНО. Хотілося б краще.
12%
4
4 - НОРМАЛЬНО. Як і повинно бути
6%
2
5 - ВІДМІННО. Дуже сподобалося.
36%
12
Всього голосів : 33
Повідомлення Додано: П'ят 17 лип, 2015 14:00

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб поінформував Адміністрацію Президента та Національний банк України про ситуацію довкола ПАТ «РАДИКАЛ БАНК».
http://www.fg.gov.ua/news/fond-garantuv ... -1445.html
l66

Подякував: 368 раз.
Подякували: 572 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 17 лип, 2015 14:04

Насколько мне известно, нарушение, которое было зафиксировано НБУ и стало одной из главных причин ввода ВА является отсутствие в кассах банка наличных в сумме, которая должна была там быть по документам (нехватка очень большая).
Безусловно, это нарушение серьезное и банк необходимо за это наказывать, но вводить ВА и добивать и без того рухнувшую веру в банки в стране, как по мне не правильно. Можно ведь было выписать серьезный штраф и запретить принимать новые депозиты и дать, скажем, месяц на исправление нарушений, после чего провести повторную проверку. Если и после этого было бы нарушение, то тогда уже да, вводите ВА.
Ursus

Подякував: 6 раз.
Подякували: 93 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 17 лип, 2015 14:10

Ursus написав:Насколько мне известно, нарушение, которое было зафиксировано НБУ и стало одной из главных причин ввода ВА является отсутствие в кассах банка наличных в сумме, которая должна была там быть по документам (нехватка очень большая).
Безусловно, это нарушение серьезное и банк необходимо за это наказывать, но вводить ВА и добивать и без того рухнувшую веру в банки в стране, как по мне не правильно. Можно ведь было выписать серьезный штраф и запретить принимать новые депозиты и дать, скажем, месяц на исправление нарушений, после чего провести повторную проверку. Если и после этого было бы нарушение, то тогда уже да, вводите ВА.

А як Ви думаєте, чи не конвертилась та готівка з кас ....десь в гаражі?
І така практика діяла на постійній основі.
Інші конверти нехай троха налякаються....що їх так само можуть прикрити.
Квесторе_поверніться

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1918 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 17 лип, 2015 14:24

Квесторе_поверніться написав:А як Ви думаєте, чи не конвертилась та готівка з кас ....десь в гаражі?

Радикал-банк принципиально не брался за конверты, какой бы сладкой эта конфетка не казалась, - информация из весьма проверенных источников.
sinolingva

Подякував: 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 17 лип, 2015 14:30

sinolingva написав:
  Квесторе_поверніться написав:А як Ви думаєте, чи не конвертилась та готівка з кас ....десь в гаражі?

Радикал-банк принципиально не брался за конверты, какой бы сладкой эта конфетка не казалась, - информация из весьма проверенных источников.

Добре...не буду гадати на кофейній гущі.
Я не дуже в темі....
Як на мене....нехай би тихенько працював банчик.
Ввели б куратора який приглядав би.
І так забагато вже ліквідовують і під ТА.
Квесторе_поверніться

Подякували: 1918 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 17 лип, 2015 17:44

Квесторе_поверніться написав:Добре...не буду гадати на кофейній гущі.
Я не дуже в темі....
Як на мене....нехай би тихенько працював банчик.
Ввели б куратора який приглядав би.
І так забагато вже ліквідовують і під ТА.

Вот и я аналогичного мнения придерживаюсь. Чрезмерно радикальные меры к Радикалу применили. Уже и тихим-спокойным банкам доверять нельзя, выходит...
sinolingva

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 17 лип, 2015 17:48

Ursus написав:Насколько мне известно, нарушение, которое было зафиксировано НБУ и стало одной из главных причин ввода ВА является отсутствие в кассах банка наличных в сумме, которая должна была там быть по документам (нехватка очень большая).

Благодарю за инфо. Да, с определенного момента очень распространенное нарушение у ряда банков, мошенничество чистой воды, давно за такие "проказы" нужно лицензии лишать. Интересно как вычислили (аналитически, или кто-то стукнул).Это самый простой и эффективный вывод денег из банка.А как замечательно при этом выглядят нормативы ликвидности и вообще баланс банка.Для того,чтобы выявить недостачу нужно было проводить пересчет кассы,интересно, как это технически проходило (все таки беспрецедентный случай)кто его проводил. Ну хорошо, что так, а то пришлось бы срочно кэш-кредиты выдавать в луганской и донецкой областях.Если раскрутят -это тюрьма для зав.кассы, ответственного за пересчет, курирующего зама и глав.буха. Внешний аудит потеряет лицензию.Учитывая вышеизложенное -можно выйти и на бенефициара этой операции.Деньги на кону стоят большие.
mike64

Подякували: 61 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 24 лип, 2015 06:58

К сожалению, ваша информация не совсем соответствует действительности. Нарушения по кассе действительно были, но с точностью до наоборот - денег было намного больше, чем требовалось по документам. И на то было адекватное объяснение, не имеющее никакого отношения к конвертам и т.д. Но все это уже не важно. К сожалению, сильные мира сего не дали банку существовать по вполне объективным "шкурным" причинам. Раскрывать подробности проблемы не буду, ибо информация эта весьма деликатного характера. Скажу только, что даже в НБУ о готовящемся "наезде" на банк знал очень узкий круг людей. И хотя суд готов признать решение о вводе ВА недействительным, банку это не поможет. К сожалению, факт остается фактом - банк будет ликвидирован. Документы по вкладам и средствам клиентов уже вернули, остается лишь ждать результатов работы засланной ВА.
sinolingva

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 27 лип, 2015 09:18

sinolingva
Нарушения по кассе действительно были, но с точностью до наоборот - денег было намного больше, чем требовалось по документам. И на то было адекватное объяснение, не имеющее никакого отношения к конвертам и т.д.

Ну не томите.... откройте\поведайте это "адекватное" объяснение превышения фактического остатка в кассе банка.
Может надо было не закрывать банчок, а поощрять....проводить курсы повышения квалификации на его базе - для клерков других банков.
Т.с. обмен передовым опытом.
А то какая-то недосказанность сквозит в Вашем посте.
Одним словом - Валяйте, колитесь... спойте песню до конца. :P
Alex777

Подякував: 30 раз.
Подякували: 194 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 07 сер, 2015 13:14

ФГВФО: Конфісковані документи можуть бути повернуті у «Радикал Банк» тільки після проведення розслідування їх незаконної виїмки

Фонд гарантування вкладів заявляє, що процедура огляду та повернення конфіскованих документів ПАТ «Радикал Банк» можлива тільки після проведення розслідування дій працівників міліції під час їх незаконної виїмки.

Як повідомлялось, 15 липня 2015 року під керівництвом слідчого слідчого відділу СУ ГУ МВС України в місті Києві Елли Довгаль було проведено обшук та виїмку документів в ПАТ «РАДИКАЛ БАНК». Цей банк 9 липня 2015 року відповідно до постанови НБУ було віднесено до категорії неплатоспроможних в зв’язку з порушенням вимог законодавства у сфері готівкового обігу.

Під час виїмки документів працівники міліції допустили низку грубих процесуальних порушень. Зокрема, мова йде про вилучення документів в обсязі, більшому ніж вказано в ухвалі слідчого судді та неналежне складення опису документів, які було вилучено. Крім того, обшук проводився за відсутності Уповноваженої особи Фонду на тимчасову адміністрацію Олександра Шевченка, який був фактично заблокований працівниками правоохоронних органів в одному з кабінетів.

Таким чином, документи ПАТ «РАДИКАЛ БАНК» в результаті проведеного обшуку вилучались з порушенням норм чинного кримінально-процесуального законодавства України. В зв’язку з цим Фонд гарантування надіслав на адресу Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України відповідну заяву про злочин.

Фонд розгляне питання щодо огляду та повернення тимчасово вилучених документів ПАТ «РАДИКАЛ БАНК» після проведення досудового розслідування відносно працівників СУ ГУМВС України в м. Києві за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України, яке порушено на підставі вищевказаної заяви про злочин.

(c) ФГВ
sola

Подякував: 492 раз.
Подякували: 505 раз.

Профіль

#<1 ... 2930313233>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість