Не Ви одні такі... (тут може бути Ваша реклама)
|
|
![]() Re: Нерухомість у Львові![]() Lambada На скромну думку козака, будь яка співпраця грунтується на довірі. Довіра перевіряється спочатку чуйкою, а потім практикою...
![]() ![]() П.С. Ну і головне...Бог нам в поміч! ![]()
![]() Вау-вау-вау! Полегше, тигре (С) Монобанк
![]() Оце так дискусія! ![]() akurt,Ви не задумувалися над виданням мемуарів? Тут, крім оренди, такі життєві ситуації описуються, що аж просяться на сторінки глянцевих журналів ![]() А якщо ближче до теми, то у мене сформувалися такі враження щодо нинішнього ринку нерухомості. а) Якісні (1) об"єкти за адекватною (2) ціною у вдалому (3) розташуванні давно канули в Лету. Все! Нема і не буде! Бо Львів не гумовий, і всі цікаві ділянки вже були забудовані раніше. б) Оренда на сьогодні - це справді цікавий бізнес, але саме бізнес, а не хоббі! Тобто варіант "влоШив двадцєтку, сидиш на дивані і длубаєшся в носі, а бабло саме тобі в руки падає" - нема і не буде! Треба реально тримати руку на пульсі, і проводити фейс-контроль квартирантів, і контролювати стан орендованого майна (але теж в розумних межах) - не кожен захоче цим займатися. А подобова оренда - це взагалі окрема пісня, хоча і дуже прибуткова. в) Вважаю, що усі більш-менш забезпечені люди у 2014-2015 рр. мали мільйон можливостей придбати собі власне житло. Ціни дозволяли. Тому якщо єсть маладая пара, яка не має власного житла, але готова платити 12к за оренду - вони просто тупорилі ідіоти. Або ж хіпстери-айтішники, які навчилися західному стилю життя розкидатися грошима наліво і направо, замість того, щоб ударними темпами назбирати на власну квартиру. Спонсори пікнічка, одним словом. Дерти з них треба по максимуму. г) Слід розуміти, що нинішня халява з орендою тимчасова. У Львові введено в експлуатацію тисячі квадратних метрів житла, куплених з єдиною метою - не втратити кошти. Скоро на ринок вивалиться надлишкова пропозиція, яка явно перевищуватиме наявний попит. Тому чекати асабливих пАкращень і грошей з неба теж не варто. І влізати в останній вагон поїзду - нераціонально. Підсумовуючи вищесказане. Якщо квартира вже придбана, і є власні валютні заощадження, особисто не вважаю доцільним інвестувати їх в однушку на оренду. Краще шукати інші варіанти активного заробітку, а гроші хай полежать в матраці - їсти не просять. Відсотки по валютних депозитах - це був радше приємний бонус, і не більше. Все, радість закінчилася, живемо далі. З гривнею зв"язуватися з нинішніми жебрацькими ставками не бачу сенсу. ![]() Re: Нерухомість у Львовісдача посуточно - это ежедневная работа, поселить/выселить, сменить белье, уборка и т.д., т.е. я бы не рассматривал это как ПАССИВНЫЙ доход. загрузка летом я так понимаю в среднем 20-25 дней в месяц, зимой - 5-10 дней в месяц, т.е. в среднем в год - 15 дней в месяц, умножаем на 350-400, получаем в среднем в месяц 5250-6000, вычтем из этого коммуналку, стирку, уборку, не останется даже 200$/мес. и это при том, что это ежедневная работа. а не пришел раз в месяц, взял абон.плату и ушел. ![]() Re: Нерухомість у ЛьвовіЯ вообще не понимаю,а зачем для инвестиций вкладывать в недвижимость Львова? Ведь и так понятно,что рынок недвижимости Украины ждет долгая и затяжна я стагнация с медленным сползанием вниз.Рынок аренды ждет тоже самое по мере ввода в эксплуатацию новых квартир. Не лучше ли инвестировать в тот же рынок, но в Польше, Берлине или Стамбуле?
![]() Нерухомість у ЛьвовіДля подобової існує суборенда. Якщо Ваша квартира в хорошому місці в центрі (хоча дехто умудряється успішно здавати подобово біля аеропорта) з індивідуальним опаленням і в більш-менш житловому стані, є багато фірм, які візьмуть квартиру в оренду щоби здавати її далі подобово. Є такі, що мають в управлінні 3-5 квартир, є такі, що мають до 100 квартир під здачу. Відповідно перші все роблять самі, ну може є кілька людей, а інші - мають прибиральниць, майстрів до котлів, поломаних меблів, менеджерів з реклами, деколи свою побутову техніку чи меблі ставлять і т.п. Тобто Ви домовляєтеся про вартість квартири і її наповнення: нехай в 200$/міс, а комуналку, поточні ремонти і все решта вони беруть на себе або як домовитеся. Вам тоді це пасивний дохід, а їм - додатковий заробіток. Цей бізнес добрий, коли є кілька квартир, а не одна, і дійсно сезонний - але 10 активних місяців в році достатньо, щоби отримати дохід за 12 місяців. Для експерименту - спробуйте знайти квартиру на Новий рік, чи на 10 днів у січні у Львові... Цілком можливо. Самі забудовники розуміють, що попереду великий спад активності на ринку, тому пропонують все довші розтермінування і все кращі ціни за метр при 100% оплаті. Для покупців - це можливість купити за ще вигіднішою ціною, нехтуючи якістю - куди вже там. Для орендарів - це можливість інвестувати у власні метри, а не орендувати чиїсь. От тоді і почнеться обвал. ![]() Nighthawk!
Дякую за довіру. За 2016-2017 рік видав 4 (чотири) книжки в Німецькому видавництві англійською мовою. І - не про фінанси, хоча кожного дня "тримаю руку на пульсі" за допомогою сайтів investing.com, finance.yahoo.com та інших, які майже цілодобово в мене відкриті... Саме зараз ДУЖЕ слідкую за допомогою цих сайтів за ситуацією... Так що це все - просто хобі. Спробую вставити знову свої "5 копійок". Не ображайтеся... Я просто для того, щоб люде ДУМАЛИ. Починаю, сидячі на бамбетелі, та дивлячись, як із баняка жінка накладає мені у миску вінегрет. Вар’ятовий задум, але все ж таки... Цитати з коментарем... Початок: А якщо ближче до теми, то у мене сформувалися такі враження щодо нинішнього ринку нерухомості. а) Якісні (1) об"єкти за адекватною (2) ціною у вдалому (3) розташуванні давно канули в Лету. Все! Нема і не буде! Бо Львів не гумовий, і всі цікаві ділянки вже були забудовані раніше. А в мене - навпаки - думка, що гумовий і будівництво і не думає припинятися... Що мене дивує: НОВІ ВЕЛЕТЕНСЬКІ АРХІТЕКТУРНО інтересні гонорові комплекси в районі Львівского центрального автовокзалу по вулиці імені Вернадського. І не кажіть, що це віддалений район - ще невідомо що є віддаленим, звідси ближче всього до гірськолижного курорта "Плай", до польського кордону та до Брюховичей, де скоро запустять нову залізничну гілку "Львів-Варшава". А як вам розпочате будівництво на вулиці Трускавецькій? А як Вам ціла купа "спарок" за окружною в районі Холодноводки - Зимна Вода - там вже цілий житловий масив нових приватних будинків. Набирає обертів ЗОВСІМ новинка - приватне містечко в лісі біля Підрясного - напроти Фуджикура, вже майже всі ділянки під приватну забудову продано - ну ще трохи - пара - трійка є.... Наприклад, хтось полюбляє, щоб вуйко та вуйна мали дефіляду по вулиці Авраама Лінкольна, а хтось викупив ще в 2015 році ОСТАННІ ділянки під продаж в Малечковичах - 65 000 (шістдесят п'ять тисяч) долярів за голу земельну ділянку!!! Там будинків, дешевше ніж в 250 000 долярів немає - там тільки брами коштують по 10 000 долярів, кращі, ніж у Мукачевому... б) [i]Оренда на сьогодні - це справді цікавий бізнес, але саме бізнес, а не хоббі![/i] Тобто варіант "влоШив двадцєтку, сидиш на дивані і длубаєшся в носі, а бабло саме тобі в руки падає" - нема і не буде! Взагалі то так і є... Краще всього, раз на місяць - наприклад, 1 числа - прийти, подивитися, зняти показники лічильників, отимати важку - розтягує руки - купу готівки і - гара (повна пляшка) і гальба морсу! Гуляй - не хочу! Треба реально тримати руку на пульсі, і проводити фейс-контроль квартирантів, і контролювати стан орендованого майна (але теж в розумних межах) - не кожен захоче цим займатися. А подобова оренда - це взагалі окрема пісня, хоча і дуже прибуткова. Подобова аренда мені не подобається - дійсно багато часу тре... Та ще крім нормальних тр... збоченці бувають... в) Вважаю, що усі більш-менш забезпечені люди у 2014-2015 рр. мали мільйон можливостей придбати собі власне житло. Ціни дозволяли. Тому якщо єсть маладая пара, яка не має власного житла, але готова платити 12к за оренду - вони просто тупорилі ідіоти. Або ж хіпстери-айтішники, які навчилися західному стилю життя розкидатися грошима наліво і направо, замість того, щоб ударними темпами назбирати на власну квартиру. Спонсори пікнічка, одним словом. Дерти з них треба по максимуму. Які гарні - Бог бачить - слова!!! Правдиві! Дійсно, в США прийнято не купувати до певної міри житло - наприклад, в Сан Францисько старт ціни - 1 000 000 долярів, а в липні я вивчав ринок нерухомості в Seattle - був здивований, що 1-bedroom по ціні в 540 000 долярів були викуплені на протязі 3-х (трьох) годин після початку продажів - це в хмарочосі в 42 поверхи. Особисто я стояв реально біля КОТЛОВАНУ - на дні, крім лужі - сам здивувався - нічого не було. На цей момент в продажі були тільки залишки квартир по 1 250 000 долярів. Реально люде арендують квартиру за приблизно - це на заході США - по 3 000 доларів на місяць... Ціни підвищують наші - зі Львова та Дніпра "айтішники" - ті знімають тільки або тільки в центрі Сан Франциско навіть і по 5 000 долярів на місяць... просто в центрі ближче ходити гуляти смакувати ґаляретку та вечеряти в кнайпі... Це - "по-нашому!" Та ще в центрі всілякі забави... г) Слід розуміти, що нинішня халява з орендою тимчасова. А що не є тимчасовим? Не зівай, Хомко, на те - ярмарок! Ось з пару місяців чи з місяць тому назад колєжанка купила в Дніпрі під квартирантів новобудову по 810 долярів за квадрат. Хтіла реально зафундувати... Перед цим кинулася зробити як сказала "косметичний ремонт" в іншій під здачу квартирі - на проспекті Дмитра Яворницького (по-старому проспект знаного єврея Карла, але того, що Маркса) - ну там шпалери поміняти та батареї. Втомилася. Позавчора подзвонила в офіс забудовника - вже ті продать в тому будинку по 910 долярів за квадрат. Порахувала, якщо продати кожен квадртат на 100 долярів дорожче, ніж брала, то це буде... це буде... Лєгуміна! Гроші! Захціянки квартирантскі заховала, вигладила їх заліском... вирішила, що все в світі цьому тимчасово - краще отимати ту різницю в 8 000 долярів сьогодні та без нервів... Чоловік тепер зняв робочі рукавиці, одів камізельку та відкорковує шампаньске... Відкрив, налив в бокал для шампанського і каже: "...варіант "влоШив двадцєтку, сидиш на дивані і длубаєшся в носі, а бабло саме тобі в руки падає" - є і буде! Ну ось, що не є тимчасовим? Не зівай, Хомко, на те - ярмарок! Підсумовуючи вищесказане. Якщо квартира вже придбана, і є власні валютні заощадження, особисто не вважаю доцільним інвестувати їх в однушку на оренду. Краще шукати інші варіанти активного заробітку, а гроші хай полежать в матраці - їсти не просять. Відсотки по валютних депозитах - це був радше приємний бонус, і не більше. Все, радість закінчилася, живемо далі. З гривнею зв"язуватися з нинішніми жебрацькими ставками не бачу сенсу. Тут я на стороні форумчанина "Квесторе_поверніться" - можна таки власні яйця у різних корзинках зігрівати... Карамболю не буде... ![]()
Я правильно Вас зрозумів? хлопці-айтішнеги з Дніпра та Львова знімають у С-Франциско квартири по 5000дол\міс? керівник проекту в Україні має в районі 3.5 - 4.5 тис баксів хіба це власники айті-фірм знаю різних толкових хлопаків - заробляють 2-3 тис баксів, але вони їх дуже добре рахують ![]() і ніхто не збирається так розкидатись грішми вони ж покупували собі хати у новобудовах, дехто і дворівневі, літають відчивати на Гоа і Балі, але повторюсь - гроші рахують ![]() Re: Нерухомість у Львові[quote="4210133:akurt"][/quote]
Вернёмся к нашим баранам. Всё-таки есть или нету готовой новостройки с ремонтом за 600 баксов за метр в районе, скажем макдональдса на Чорновола? Вы много постов тут набили и напустили много тумана, но полезной инфы ноль.
Зараз переглядають цей форум: akurt і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор
|
|