Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Я взагалі не розумію, як можна зневажливо ставитися до айтішніків у Львові. Тим більше, здаючи хату в оренду Та візьміть собі квиток на IT арену - подивіться, що там твориться. Навесні цього року один впізнаваний співвласник IT компанії відкрив нову фірму під новий проект по сусідству. Торгувався за 1-кім квартиру з 8 до 7 тис, але поки він думав, квартира пішла його потенційним найманим працівникам теж з торгом. За 12 тис вони, швидше за все, візьмуть хату на двох пополам, а не кожен по одній.
Та коли кожен айтішнік купить у Львові хату з розтермінуванням платежу, то хто буде орендувати новобудови? туристи? чи розселити в кожну кімнату по сім'ї?
а, ще ж є діти батьків, "які живуть в 3-повехових будинках, змащених золотом, діамантами і сріблом" - "деріть по максимуму", поки вони не можуть чи не хочуть купити собі квартири, будуть винаймати за 400 баксів/міс.
і ще залишаться айтішніки з Кривого Рогу - шукають в оренду "сучасні молодіжні" квартири з венеціанкою і світломузикою
akurt написав:[ Починаю, сидячі на бамбетелі, та дивлячись, як із баняка жінка накладає мені у миску вінегрет.
Які гарні - Бог бачить - слова!!! Правдиві!
Ціни підвищують наші - зі Львова та Дніпра "айтішники" - ті знімають тільки або тільки в центрі Сан Франциско навіть і по 5 000 долярів на місяць... просто в центрі ближче ходити гуляти смакувати ґаляретку та вечеряти в кнайпі... Це - "по-нашому!" Та ще в центрі всілякі забави...
Я правильно Вас зрозумів? хлопці-айтішнеги з Дніпра та Львова знімають у С-Франциско квартири по 5000дол\міс?
керівник проекту в Україні має в районі 3.5 - 4.5 тис баксів
хіба це власники айті-фірм
знаю різних толкових хлопаків - заробляють 2-3 тис баксів, але вони їх дуже добре рахують і ніхто не збирається так розкидатись грішми вони ж покупували собі хати у новобудовах, дехто і дворівневі, літають відчивати на Гоа і Балі, але повторюсь - гроші рахують
Ви правильно мене розумієте. За цифри - їх точність - завжди відповідаю! Просто мені держава надавала всіляких вчених ступенів та звань, то я так звик...
КОМУ У ЛЬВОВІ ЖИТИ ПОГАНО (есе на тему нерухомості)
8 листопада, ранішній час... На дворі у Львові - прохолодно, але сухо... По маршруту тролейбуса номер 9 - їдуть та їдуть тролейбуси з центра міста - до Терміналу "А" Львівського аеропорту імені короля Данили Галицького... Повезуть за 3 гривні або за 10 євроцентів - нечувана для аборигенів з нещасної, наприклад, Швеції чи змерзлої Норвегії, де проїзд в трамваї коштує 10 євро, а проїзд на автобусі зі Стокгольма в аеропорт - 20 євро...
Сьогодні зі Львова літаки повезуть щасливих та дотепних у Варшаву, Шарм-ель-Шейх, Мюнхен, Стамбул, Тель-Авів, Київ та інші інтересні місця... Саме в ці ранішні часи, коли я гуляю із своїм собакою та дихаю свіжим повітрям, в Шарм-ель-Шейху справляють 20-річчя з дня весілля близькі знайомі, а по вуличках Тель-Авіва гуляє моя племінниця - невдало вийшла заміж, хоча і не єврейка... Тепер буде змушена жити із чоловіком у Тель-Авіві... А ще у лютому та березні разом зі мною вони їздили кататися за 30 км від Львова на гірськолижний курорт у Майдані - казкове місце... А хочеш - всього 2 години за кермом - і ось Вам славетний Плай - парковка безкоштовно, ski-pass - дешевше скромного перекусу з двома Бограчами в "Голодному Миколі"... Боже правий, які там класні спуски - я вперше піднівся на верх - аж злякався, якась там Сельва-ді-Валь-Гардена - вона відпочиває... Аж страшно... Страшно, коли подивишся на цінник на ski-pass в якому-небуть Богом забутому місці типу Кампителло-ди-Фасса (Італия) - 43 євро з особи... Одначе... Майже як в Буковелі...
Для того, щоби правильно уявити, чи дійсно погано живуть бідні люде у Львові, ДУЖЕ раджу подивитися в інтернеті дуже гарний серіал про спортивне знамените місто в Норвегії, де колись проходила зимова Олімпіада - Lilyhammer (Lilyhammer is a Norwegian-American television series starring Steven Van Zandt, about a former New York-based gangster named Frank "The Fixer" Tagliano trying to start a new life in isolated Lillehammer, Norway. The first season premiered on Norwegian NRK1 on 25 January 2012 with a record audience of 998,000 viewers (one fifth of Norway's population), and premiered on Netflix in North America on 6 February 2012 with all eight episodes available in full for streaming on the service.) Дуже раджу подивитися. Це допомоєже Вам зрозуміти, чи так вже важко і погано Ви самі живете у Львові. В двох словах: російські збоченці написали, що це спроба "Случить коня і трепетную лань" - в смислі поєнати норвезьку комедію та американський бойовик, а я би сказав інакше: "Одному андрусу після смертельного алярму - трохи не зробили йому андрути - спало на думку сховатися в раю подалі від рідної Америки. Йому надали амбулянс, і майже за допомогою бальону він опинився в спортивному містечку своєї мрії - по-нашому щось на гатунок містечка Яворів. Познайомився з батяром та зустрів біню, звісно бусько - не знаю, як там у них получається - зразу приніс їй дитинку. Точніше - зразу двох! Вона подумала, що він її кине, а він закричав: "Ні! Бздура! Бігме, що буду мати ПАСИВНИЙ дохід! І тебе, і діточок нагодую!"
Ну і почалося... Саме інтересне таке: - Як "починають з нуля" бізнес на рівномі місці в містечку, що менше за Львів, але більш знамените... - Як працює Податкова.... - Як працює Поліція... - Як працюють чиновники... - Як борються за тверезе життя... - Як отримати пасивний дохід... - Як приймають чужинців з Донецька чи Луганська, ой, перепрошую, з Африки та з Афганістану... - Головне: ЯКІ БУДИНКИ, ЯКІ КВАРТИРИ, ЯКІ ВІКНА, ЯКІ ДАХИ, ЯКІ МЕБЛІ, ЯКІ АВТІВКИ... І - ЯКІ ЛЮДЕ! Норвегія, одначе... Дуже рекомендую!
Далі мова піде і про Америку, і про... ні, не вмію брехати - не про Норвегію, яку я бачив тільки в цьому фільмі (доречі його подивилася П'ЯТА частина Норвегії на чолі з королем Harald V), а про сусідню Швецію.
Так ось, на початок - свіжа новина з San Francisco... Звісно, вона від наших простих хлопців, які ще 2-5 роков тому мешкали на Зеленій та на Героїв УПА у Львові... Хлопці хочуть затишного сексу і тому шукають гніздечко... Воно й правда, годі платити по 3-5 тисяч зелено-квасних грошей на місяць за аренду - це за рік набігає до 60 000 долярів тільки за житло... Тобто, не за житло, а за аренду житла... Хлопці звикли жити круто - як у Львові - щоб квартира була десь на Сахарова, у затишному комплексі, що на спуску зі Стрийської ліворуч, нижче супермаркету для бідних Jysk... а потім трохи на пагорбі... Ну ось, вибирають, квартира у 650 квадратних футів (по-нашому - 55 квадратів) - старт ціни 700 000 долярів. Це "поганий" перший поверх... Доплата за кожний поверх - 50 000 долярів... Піднявся на поверх 5, щоб бачити за балкону Ferry Building Marketplace (тре вчасно помітити, що прибуває жінка та сказати гречно кобіті, щоб не калапуцькала своєму щастю далі та швиденько одягалась, і ще швидше - тікала). Таким чином ось і набігло вже (700 000 + 5х50 000)=950 000 долярів... Це без паркувального місця... Паркувальне місце в підвалі - 65 000 долярів. Купуєш і відчуваєш себе або ксьондзом, або кумпелем - коротше: крутим легінем, а не якимось там чоловіком куці... Так: вже набігло 950 000 долярів... Ну, треба ж буде якесь люстро докупити, та обрус, та пательню, та інші оздоби... Ну ось вам і мільйон! Хай Бог милує! Це ж при звичайній зарплаті у 150 000 - 300 000 долярів на рік, які невдахи-американці платять нашим хлопчикам, працювати й працювати - десь 7 або 4 роки... Це ж 7 або 4 роки відчувати себе офермою, не менше... Оце б сказав я Долярчику: - Долярчик - марно пройшло твоє молоде життя останні 7 або 4 роки... Все розказував тещі, що ти - не оферма і не паця, а полярус з грошми та пуцька в тебе не така вже й погана... А так, 7 аба 4 роки - і власне житло! - Та хто його зна (це він не про прутня)...
На практиці все трохи простіше, перший внесок - 200 000 долярів - тобто злиденний заробіток за перший рік злиденної роботи - і вселяйся, залишок виплатиш на протязі 20 рокіів під 1,5-2,5 (півтора-два з половиною) відсотки річних!
Не знаєте англійську мову? Сідаємо на ровера, в руку ліву - ружу, та айда на рандку в Швецію!
На сьогодні: Стокгольм, до центра їхати приблизно як по Стрийській від Кing Cross Leopolis :
- трикімнатна квартира площею 65 квадратів (будинок 9-ти поверховий 1986 року, 3 кімнати в квартирі, 1 туалет) - загальна ціна EU 375K - це такі дуже красиві гроші з дівчатами та мостами, у нас в обмінниках їх називають так файно "євро", а у Європі - якось по-жовнірськи "Ойро"). Таких красивих картинок, тобто, тре 375 000...
Хай Бог милує, де жу Львові набрати 375 000 фіолетових папірців по 500 тих незнаних "ойро"? Немає? Є! Он сьогодні в обмінках на ЧОРНОВОЛА 67а, ЗЕЛЕНІЙ-ДНІСТРОВСЬКІЙ або СТРИЙСЬКІЙ продають ті марципани аж по 31,18... Питав у сусідів - як пройшло підвищення пенсій? - ті були так задоволені, що перейшли навіть на москальску мову, і казали: "Моей матери добавили 500 грн. Жене 0,00 коп, теще 100 грн..." Ну, тобто багато не куплять... Та й не треба... Ми купимо... - перший внесок - 15 відсотків - тобто привіз зі Львова через Польщю 56 000 тих смішних кольорових папірців - варто в автівку взяти із собою пару пінд та одну публіку - щоб митники на лаялися - і вселяйся! - Кредит на 30 років під звичайні для банків у Львові 3.54% відсотка річних... До речі, аж смішно: кредити видають всім 3,14***, як у нас в 2008 році... - Комунальні послуги фіксовані: 350 євро на місяць та плата за паркувальне місце у своєму дворі - 50 євро на місяць. Разом - 400 євро на місяць... Все - звичайно, в шведських кронах...
Комусь не сподобається: дорого! От, паця, Вам не вгодиш! А ось я - не згодний, там здати на права коштує так само, як і у Львові, 200 євро... Так що все - добре! Вибирайте самі... КОМУ У ЛЬВОВІ ЖИТИ ПОГАНО
Востаннє редагувалось akurt в Сер 08 лис, 2017 15:41, всього редагувалось 1 раз.
як немісцевий передивляюсь цю цікаву тему щоб знайти добру пропозицію в центрі, знайдіть будь ласка час для критики: ЖК Форум - не сподобався район навколо ЖК Monaco - смішні ціни (40К грн), тому ні "INTEREST", вул. Судова - котлован але просять серйозну ціну (1100$), подобається тиша навколо компанії (є висока вирогідність що добудують )
faraon написав:ЖК Форум - не сподобався район навколо ЖК Monaco - смішні ціни (40К грн), тому ні "INTEREST", вул. Судова - котлован але просять серйозну ціну (1100$), подобається тиша навколо компанії (є висока вирогідність що добудують )
Про Форум апартментс вже було раніше.
Монако уже збудоване і здане. Його можна вже здавати, зробивши ремонт.
Interest - забудовники дуже довго стартували. Ще роки 3 тому були інші планування і площі для цього місця. Зараз, коли є котлован, метр 1150$ при розтермінуванні до 2019р або 1200$ при 100% оплаті. Добре те, що це як апарт-готель з консьєржем і ліфтом, малоповерховий, в дуже (!) хорошому місці. Найбільша 1-кім квартира 44м х 1200$=52800$ + не враховуємо витрати на ФФБ, документи, нотаріуса. Далі навесні 2019 якщо без затримок здадуть, почнете ремонт - нехай 200$ за квадрат, 200$х44=8800$ Всього 61600$ і здати реально зможете ну нехай на новий 2020 рік, а це приблизно тоді, коли через дорогу за кутом здадуть ще понад 1000 квартир інші забудовники, де зараз метр коштує суттєво дешевше, хоч і будинки по якості поступаються. Тут місце дуже хороше для здачі і довгостроково і подобово, чи навіть погодинно, собі жити - трохи двіжу багато. Також, за ці гроші сьогодні можна купити готову 2-кім в центрі в старому будинку, може навіть з ремонтом, з меблями, і в той же день здати.
Востаннє редагувалось Lambada в Чет 09 лис, 2017 01:13, всього редагувалось 1 раз.
akurt написав:КОМУ У ЛЬВОВІ ЖИТИ ПОГАНО (есе на тему нерухомості)
Ну ось, вибирають, квартира у 650 квадратних футів (по-нашому - 55 квадратів) - старт ціни 700 000 долярів. Це "поганий" перший поверх... Доплата за кожний поверх - 50 000 долярів... Піднявся на поверх 5, щоб бачити за балкону Ferry Building Marketplace (тре вчасно помітити, що прибуває жінка та сказати гречно кобіті, щоб не калапуцькала своєму щастю далі та швиденько одягалась, і ще швидше - тікала). Таким чином ось і набігло вже (700 000 + 5х50 000)=950 000 долярів... Це без паркувального місця... Паркувальне місце в підвалі - 65 000 долярів. Купуєш і відчуваєш себе або ксьондзом, або кумпелем - коротше: крутим легінем, а не якимось там чоловіком куці... Так: вже набігло 950 000 долярів... Ну, треба ж буде якесь люстро докупити, та обрус, та пательню, та інші оздоби... Ну ось вам і мільйон! Хай Бог милує! Це ж при звичайній зарплаті у 150 000 - 300 000 долярів на рік, які невдахи-американці платять нашим хлопчикам, працювати й працювати - десь 7 або 4 роки... Це ж 7 або 4 роки відчувати себе офермою, не менше...
На практиці все трохи простіше, перший внесок - 200 000 долярів - тобто злиденний заробіток за перший рік злиденної роботи - і вселяйся, залишок виплатиш на протязі 20 рокіів під 1,5-2,5 (півтора-два з половиною) відсотки річних!
КОМУ У ЛЬВОВІ ЖИТИ ПОГАНО
однокласник купив у Міннесоті 2-вий будинок (розтермінування під 1,5%) за 200 тис баків тихий райончик, здається 10 таких будинків півколом біля озера тільки білі! жодного брудного ніггера, мусліма, латиноса чи іншої потолочі є мінус - узимку бувають морози до - 25 \ - 30градусів
big539 написав:akurt шото у вас кризис жанра. Я читал читал, так и не понял кого в этот раз стебали и за шо
Наверно, хотел мне ответить на вопрос про новостройку с ремонтом за 600 баксов, но слишком издалека начал, а тут игристое внезапно вставило. На автопилоте смог только кликнуть по кнопке "В1д1слати"
А никого и ни за шо... А что, нужно "стебать"? Я для умных людей пишу, которые согласны думать... Я сегодня купил за 65 долларов авиабилет из Львова в Анталию и - извините - улетел... Кстати, полный самолет вылетал из Львова... И вот - полночь... я в Анталии в моей квартире, еще в 13-00 был дома во Львове, вылет в 15-25, до аэропорта не стал брать такси, я на троллейбусе номер 9 доехал - рекомендую - это Вам не Киев - троллейбус за 3 (три) гривны подвозит прямо под терминал), в 23-00 (пересадка в Стамбуле) открыл двери квартиры в Анталии: свет есть, вода есть, интернет есть, лифт работает, все чисто, в квартире +20. Засек время: от аэропорта в Анталии до центра ехал на трамвае 40 минут, до Марк Анталии (Муратпаша). Потом на автобусе до моего дома - красиво подсвечивается ночью - 35 минут. Встал возле мечети - красиво подсвечивается она ночью - перекрестился... На улицах чисто сухо тепло, народ ходит в футболках и легких ветровках. Вся Анталия сверкает огнями... Пальмы... Завтра - на пляж... Как видите, и не собирался "стебаться"... Открыл по приезду бутылочку розового сухого турецкого (у меня на готове для друзей коробка стоит) - 90 гривен бутылка... Отпил бокал... На закуску рекомендую - беру на Шуваре по 110 гривен колбаску "Рублена" - сплошное натуральное мясо - и огурчик, можно сыр с плесенью - на Шуваре подорожал сыр польский типа "Крулевский" - был 150 гривен - стал 180, а вот сыр импортный с плесенью не подорожал - по 230 гривен (завидуй, Киев и Днепр), вышел на балкон: лепота... перед глазами - в ночИ - горы... Расчувствовался, выкурил на балконе сигаретку (вообще-то не курю, просто привез блок сигарет приятелям, украл сигаретку...). Завтра - на пляж...
Как там форумчане мечтали: дача, чеснок, кабанчики, рыбка уже поджаренная в ставке... Ну, все так и есть...
P.S. Чуть не забыл: улики и пчелы...
Востаннє редагувалось akurt в Чет 09 лис, 2017 07:25, всього редагувалось 1 раз.