Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Lambada - за відео - поставлю плюс. Людина у відео все правильно розказала. Я як раз під критерії тієї жіночки підпадаю. Як раз на 02.25 і далі... https://www.youtube.com/watch?v=AMs8FqGCY7k
Підкажіть якщо хтось оріентуется по оренді у Львові.Маю трьошку під здачу в р-ні старого Шувару.Хороший ремонт+ меблі і тд.ЦА родина з 1-2 дитини.Дав обьяву на ОЛХ три тижні тому.Купа дзвінків мабудь 90% від ригалторів.Хотєлка 8 кг+комуналь.За весь час було 3 репльних перегляди, причому де без ріелтера приходять якісь неадеквати я думаю подивитись як робити ремонт.Ригалтор пропонують неприйнятні варіанти то 3 ит—шніка то 4 студентки і тд. Шо необхідно, для сдачі квартиру.Якби був бабцін ремонт здав би і за 6 штук , хоч під бордель.
Перечитав ту статтю 2 рази і з'явилася думка, що дуже поважний автор написав вказану вище статтю просто для того, щоб щось написати. Ну просто для того, щоб не забути абетку. 1. Було смішно прочитати таке: "А самое главное сейчас для состоятельных чиновников – это ответ на вопрос, чем можно заместить доллары в своих "кубышках"? Особенно в условиях, когда усиливается бандитский беспредел, и "кубышки" со сбережениями опустошаются повсюду." Чиновники вже давно розмістили свої кошти за кордоном, де живуть та навчаються їх діти. І кошти туди йдуть та йдуть. Крім того, родини чиновників роблять просту річ, інвестують гроші в акції американських компаній. Для цього достатньо, щоб був хтось із родичів в статусі Permanent resident. Сьогодні особисто наглядав в Турції - де мешкаю в ці дні: житловий крутий комплекс, з воріт виходять три чи чотири молодики років по 18-22, розмовляють РОСІЙСЬКОЮ, хизуються автівками - автівки не занадто дорогі - хоча в Турції автівки дорожче, ніж в Україні або в Росії - Опель та Хюндай - але нові - я звернув на це увагу - з турецькими (але не як у Львові - з польскими "на б***" номерами - тут Закон є Закон ) - хлопців - вони похизувалися автівками, як конями, як я зрозумів, щойно купили за батьківскі гроші, посідали в ті автівки, і на моїх очах десь поїхали - напевне, за новою партією "дівчат"... отаке... а автор статті вище за посиланням піклується про "доляри", які пропадають і треба їх міняти на гривню: бо все пропаде... Боже правий! Збоченці всюди навкруги!!! А автор тієї статті - просто нероба!
2. Я не знаю, як там попит на житло у Києві - щось так гучно ціни падають, що ніяк не впадуть, а ось у Львові попит на житло зростає і зростає - я дивуюсь, звідки ті інвестори йдуть і їдуть. Але в тих забудовників Львова, що будують якісно та совісно, все, або майже все вже розкупили на рік вперед.
3. За моїми власними розрахунками, на приватну квартиру або будинок з басейном середній американець заробляє за (1 000 000 (вартість житла в гарному штаті)/200 000 (звичайна зарплата в рік в такому штаті))=5 років; реально ці гроші не платить, бо бере в кредит на 30 років під 1,5-2,5 відсотка річних. В Європі квартира - по-нашому "трикімнатна" - коштує приблизно 100 000 - 400 000 євро при звичайній зарплаті в 2 000 - 4 000 євро в місяць, або 24 000 - 48 000 євро на рік. Тобто, на квартиру людина заробляє за МАКСИМУМ 10 років, реально такі гроші людина не платить, бо бере в кредит на 20 років під 3 відсотки річних. В США та в Європі на сьогоді є стійка тенденція до зростання вартості квартир. Наприклад, мій приятель купив собі квартиру дворівневу (те, що у нас у Львові називають "спарка") у 2015 році за 74К євро, а зараз - як він каже мені - "щас легко можно продать за 120-130 тысяч евро..." Зарплата у нього - 2 200-2 300 євро на місяць, або 27 000 євро на рік; тобто мій приятель має - він каже "будинок" - "будинок" за свою зарплатню за 3 роки роботи, ось так... Це так капіталісти, про яких писав збоченець Маркс та той, що помер від сифілісу - "дєдушка Лєнін" - знущаються з робочого класу!!!
А взагалі вартість житла - це Ірландія - зросла в 125 000/74 000=1,68 рази!!!! Ось Вам, пан Долярчик, - пасивний дохід!!! Ех, Долярчик-Долярчик, не на тій пані Ви оженилися... Вибачаюсь...
В Україні тоді квартира мусить коштувати (10 років)х(12 місяців)х(7 000 середня зарплата)=840 000 гривень. Увага! За такою ціною повинна бути квартира З ГОТОВИМ ПОВНИМ РЕМОНТОМ ТА ПОВНІСТЬЮ АБО ЧАСТКОВО З МЕБЛЯМИ. Що маємо на сьогодні? По Львову пропозиції різні, але візьмемо щось середньє - 16 000 гривень за квадратний метр. Тоді скромна по-європейскі квартира в 65 квадратних метри коштує 65х16 000=1 040 000 гривень. Очевидний висновок: вартість того, що в Україні називають "квартира в новобудові" - завищена в (1 040 000/840 000)=1,24 рази, а реально - ще більше, оскільки треба врахувати ремонт. Будемо рахувати все чесно: - мінімальна вартість нормального середнього ремонту у Львові складає 100 долярів квадратний метр (це без меблів, просто стіни, стеля, двері, електрика та підлога); - додаємо ще кахель, сантехніку та мінімум (по-європейскі) меблів, і виходимо на мінімальну цифру в 150 долярів на квадратний метр, або 150х65х26,80=261 300 гривень. Тоді остаточно: вартість того, що в Україні називають "квартира в новобудові" (а насправді просто стіни в невідомо з чого зліпленому об'ємі) - завищена в ((1 040 000+261 300)/840 000)=1,51 рази (!!!). Так що є куди падати цінам! Є! Просто не буде надприбутків у декого...
Bolt написав:Підкажіть якщо хтось оріентуется по оренді у Львові.Маю трьошку під здачу в р-ні старого Шувару.Хороший ремонт+ меблі і тд.ЦА родина з 1-2 дитини.Дав обьяву на ОЛХ три тижні тому.Купа дзвінків мабудь 90% від ригалторів.Хотєлка 8 кг+комуналь.За весь час було 3 репльних перегляди, причому де без ріелтера приходять якісь неадеквати я думаю подивитись як робити ремонт.Ригалтор пропонують неприйнятні варіанти то 3 ит—шніка то 4 студентки і тд. Шо необхідно, для сдачі квартиру.Якби був бабцін ремонт здав би і за 6 штук , хоч під бордель.
Скидайте фото. В кожного своє бачення хорошого ремонту. Опалення яке? поверх?
greenozon написав:Не про місто Лева, але гадаю паралелі мають місце бути -
Виробництво у Львові тільки збільшується - ну не в гігантських промислових масштабах - але Fujikura вже другий завод збирається будувати, на об'їзній будують логістичний центр і панчішне виробництво. Та й IT - це теж виробництво.
З приводу "пузиря" - тут ніхто точно не знає - ясно, що перенасичення є. І забудовники це теж розуміють і до цього готуються. За японцями до Львова з візитами ввічливості та партнерства все частіше приїжджають китайці. І це - з одного боку нові можливості, а з іншого - неминуча загроза. Ця промоція Львова може може дати результат у довгій перспективі.
Вчора знайомі продали на Мазепи 3-кім в панельці за 35 тис - то до центру хвилин 30-40 на тролейбусі - нормальний будинок зданий у 1999 році, центральне опалення, хоч деякі квартири від нього від'єдналися, хороша локація, транспортна розв'язка і т д. Думала, це цінове дно. Прогуглила, а виявляється, є 3-кім за 27000$ https://www.olx.ua/uk/obyavlenie/3h-km- ... 6a5d1d1a86 Тут вкластися в ремонт - і при потребі можна чи жити чи здавати, от тільки за 12 штук її не здати...
Bolt написав:Підкажіть якщо хтось оріентуется по оренді у Львові.Маю трьошку під здачу в р-ні старого Шувару.Хороший ремонт+ меблі і тд.ЦА родина з 1-2 дитини.Дав обьяву на ОЛХ три тижні тому.Купа дзвінків мабудь 90% від ригалторів.Хотєлка 8 кг+комуналь.За весь час було 3 репльних перегляди, причому де без ріелтера приходять якісь неадеквати я думаю подивитись як робити ремонт.Ригалтор пропонують неприйнятні варіанти то 3 ит—шніка то 4 студентки і тд. Шо необхідно, для сдачі квартиру.Якби був бабцін ремонт здав би і за 6 штук , хоч під бордель.
ясудя по тому, что про метраж квартиры скромно умолчали, это малогабаритка в хруще с центральным отоплением. Уважающая себя семья предпочтёт двушку в новострое за такие деньги, с большой кухней и комуналкой в 3 раа меньше.