Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 56789 ... 1054>
Повідомлення Додано: Чет 01 лют, 2018 20:42

Bolt
А ляхи яким боком в цій темі?
V2
4

Подякував: 299 раз.
Подякували: 1370 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 01 лют, 2018 21:02

V2 написав:Bolt

В Польщі в 2017р продано 483тис нових авто, у нас приблизно 70 тис.Таки зубожіємо.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 273 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 01 лют, 2018 22:36

Bolt
ТОП-3 України:
По данным AUTO-Consulting, самой продаваемой моделью стал Volkswagen Golf, что и обеспечило бренду такой стремительный рост продаж. Но буквально с разницей в несколько машин за ним следует Toyota RAV4, а также новинка января - новая Toyota Camry!

ТОП-3 польщі:
1. Skoda Octavia
2 Skoda Fabia
3 VW Golf
V2
4

Подякував: 299 раз.
Подякували: 1370 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 01 лют, 2018 22:45

Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

Долярчик написав:В цій темі, давайте обговорювати наступне:
1)...купуємо “однушку“, "чи двушку"?...де саме? - локація... - ціна.... - метраж...- готову, чи "котлован"? - в розтермінування, чи 100% оплата?
2)...РЕМОНТ: який саме робимо? - які матеріали... - де їх купуємо... - які на них ціни... - також, ціни на виконані роботи...... - + ще меблі.... техніка?... і т. інше...
.............

....так просто.......вирішив нагадати ПРО ЩО ця гілка! :D

.....і ще одне: - а не вигіднішше вложитись в комерційну нерухомість? - теж для подальшого здавання в оренду.......- які там "підводні каміння"?
Долярчик

Заблокований
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 02 лют, 2018 01:15

Bolt написав:
  V2 написав:Bolt

В Польщі в 2017р продано 483тис нових авто, у нас приблизно 70 тис.Таки зубожіємо.

Не турбуйтесь всеодно в решті решт ми все викупимо у них за кілька років і в рази дешевше :D
Львівський БатяР

Подякував: 24 раз.
Подякували: 82 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 02 лют, 2018 01:34

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

Долярчик написав:.....і ще одне: - а не вигіднішше вложитись в комерційну нерухомість? - теж для подальшого здавання в оренду.......- які там "підводні каміння"?

Будь - яка оренда має підводні камені... І ті хто її відстоює (akurt привіт) про них чомусь уперто мовчать. Є простої, проблеми з орендарями, проблеми з сусідами, вирішення дрібних комунальних питань в решті решт. До яких вам, як потенційному орендодавцю потрібно бути готовим, щоб потім не виявилось, що ви це не врахували.
Саме тому я вважаю, що станом на сьогодні депо краще.
Я навіть пропоную вам зробити собі самому простенький SWOT аналіз для депо і здачі квартири в оренду щоб порівняти.

П.С для комерційної нерухомості, маю на увазі щось пристойне на мою думку вашої суми за мало. З того, що я знаю при здачі такого типу нерухомості, як правило частину пускають по білій схемі, самі розумієте чому. А отже до цього. і до його наслідків треба бути готовим. :wink:
Львівський БатяР

Подякував: 24 раз.
Подякували: 82 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 02 лют, 2018 13:07

Ви праві - про "депо" - тут і сумнівів немає... Реально.
Я сам бавився депо приблизно - навіть не пригадаю - з 1998 року... А, може, й раніше...
- спочатку відкривав депо в Приватбанку - щось під 48 відсотків річних...
- потім - у банку "Славянский" - щось приблизно 60 (!!!) відсотків річних...
- потім відкрив для себе "Промінвестбанк" - тут була інтересна історія, у кожному місті та в кожному відділенні у них були свої відсотки - то вигідно мені було "мотнутися" у Запоріжжя - там під 60 відсотків річних відкрити депо та заодно провідати приятелів (зараз живуть у Празі, бісові діти...)
- "жир" був у 2005-2006 роках - тут на мене працювала ціла низка банків - і "Діамант", і "Укрпромбанк" і VAB-банк. Та й інші...

Тоді я порахував. що варто тримати на депо в різних банках десь з пів-мільйона гривень, щоб можна було зранку, позіхаючи, відкрити нову пляшку шампанського та потім довго, не поспішаючи нікуди, дивитися, як кохаються голуби...
Але все це вимагає пильно слідкувати за ситуацією ЩЕ БІЛЬШЕ, НІЖ ЗА ОРЕНДАРЯМИ, та бути готовим для того, що НЕ ЗМОЖЕТЕ ВИТЯГНУТИ ЗОВСІМ НІЧОГО.
Орендарі хіба що Вам бокал для шампанського розіб'ють або пляму на простирадлі залишать (не будемо брати крайноші, що згорів ТВ).

Відчув небезпеку - але не злякався, коли я приніс у "Родовідбанк" чергові 100 000 гривень для поповнення - а люде як раз ЗАБИРАЛИ гроші - купа пачок була страшенна на видачу переді мною (їх хтось попередив вчасно!!! а мене - ні) - я не дуже звернув увагу - день подумав - вирішив все забрати - написав заяву про дострокове повернення ВЧАСНО - повинні були віддати все у понеділок - а в суботу пройшла Постанова Нацбанку - і все - гроші мої були і не стало.

З дуже великими складнощами витягнув все або майже... Втрати були, але більш-менш адекватні...
Перейшов ТІЛЬКИ на валютні депозити.

Самий жир був у 2007-2008-2009 роках - саме тоді КОЛИ ВСІ ЗЛЯКАЛИСЯ!!!
По валюті 12-14 відсотків річних!!! Зараз і не мріяти!!!
Було реально супер - я приходив у Промінвестбанк і отримував готівкою процентів - 1 000 євро.
Докладав. У БМ-Банк - там було по євро 14 відсотків річних (депозит "Дитячий").

Так що, шановний ЛьвськийБатяР - ми не пальцем роблені.

У листопаді 2013 року, перестраховуючись, вивів все з банків до копійки.
З тих пор користуюся тільки кредитними продуктами, виключно...

На сьогодні моя особиста думка:
- гривневий депозит є збитковим, можна дійсно вгадати - але це лотерея - покласти гроші у середині січня 2017 на рік та зняти у січні 2018 року. Реальна лотерея. "Дурень думкою багатіє". Покласти влітку 2017 - це вийти у великий "мінус". За моїми підрахунками ціни на все зросли на 25 відсотків. Ви подивіться: у яких мензурках продають ніби-то йогурт - і це не йогурт: це наукове українське "відкриття" - "йогурт питний", тобто розбавлений водою - і оце "Г" вже коштує 17 гривень за мензурку. Вершкове масло коштувало 20-22 грвині пачка - сьогодні майже вдвічі дорожче... Будете сміятися, пляшка горілки ще недавно коштувала 26 гривень - вчора дивився - 76! Гривневий депозит нічого не покриває, він збитковий.
- валютні депозити під 3,75 відсотка річних мінус податки - то просто, щоби гроші вдома не лежали ("під грушею"). В мене вони й так не лежать - так, дрібничка на раптові витрати, ось зараз нові молоді зуби у Львові ставлю... готівки вдома немає...
- є значно інтересніші методи отримання ПАСИВНОГО доходу.
Я дещо (не головне) тут писав.
В тому числі дуже простий варіянт - прилетіли у Турцію, відпочиваєте, відкрили депозит під 13,6 відсотка річних, зливши доляри по 3,95 ліри за доляр, поплавали у морі, покоштували смажену барабульку, випили ЧУДОВОГО турецького вина (зазвичай пляшка справжнього вина, а не хімічної нашої бормотухи коштує 90-140 гривень), відлетіли додому - жируєте... На сьогодні турецька ліра до долару стабільна: 3,75 (!!!). А ще восени наші люде не спали та зливали по 3,95... А хтось спав...
Купили квиток на літак http://www.flypgs.com - квиток із Запоріжжя туди і назад 95 долярів, зі Львова - 105-125 $ (Дніпро -Київ - 195 - 295 (!!!) долярів), поплавали у морі, скоштували смаженого сібаса, забрали кошти (у турецьких банках немає обмежень на зняття готівки) - смакуєте шампанське...
(Nota bene: только 2 февраля авиабилеты из Украины в Турцию туда и обратно по 71$)!!!

Таким чином, порада ЛьвськогоБатяРa слушна, хороша, але не всім підходить.
І, як бачите, має теж свої особливості...
І я в ці ігри грав, вже награвся, більше не граю ...
(Nota bene: з понедiлка всi банки знижують вiдсотки по депозитах: iнтересно, куди панове будут вкладати кошти? Ще новинка : Тепер всI договори без права розторгнення).

Львівський БатяР написав:
  Долярчик написав:.....і ще одне: - а не вигіднішше вложитись в комерційну нерухомість? - теж для подальшого здавання в оренду.......- які там "підводні каміння"?

П.С для комерційної нерухомості, маю на увазі щось пристойне на мою думку вашої суми за мало. З того, що я знаю при здачі такого типу нерухомості, як правило частину пускають по білій схемі, самі розумієте чому. А отже до цього. і до його наслідків треба бути готовим. :wink:

У неділю запрошений на шашлики до таких людей - попитаю про особливсті, але - наскільки я чув - то є не зовсім ПАСИВНИЙ прибуток. Там багато роботи, в тому числі по приховуванню прибутків.
Задіяні дуже інтерсні різні "схеми". Треба реєструвати декілька "ПП". Вести бухгалтерію.
Про всяк випадок скажу, що два моїх приятеля в останні пів-року вирішили позбутися того щастя.
В одних вже получилося - перехрестилися - все продали в 3 (три) рази дешевше, ніж пропонували їм у 2013-2014 році... Ну, втратили десь 200 000 $, чи трохи більше, але ж все-ж таки отримували від аренди десь 10 000 гривень на місяць, чи трохи більше, і раділи...
Інші виставили саме позавчора все на продаж...
Тільки позавчора...

Ще одні знайомі відмовилися років з 10 тому продати розкручений магазин "Гастроном" за поганенькі мерзотні 1 000 000$ - там було три співвласника - один був за моєю порадою "ЗА", другий - нейтрально (скоро раптово помер від грипу), третій уперся - "НІ", бо все життя мріяв мати власний магазин.
На сьогодні і перший, і третій пішли працювати на 4 500 в місяць, аренда дає кожному хороші гроші - 8 000 гривень на місяць. Можна жити!
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 02 лют, 2018 17:57

...та нехай прозріє небачущий!))

akurt
...там ви докладно розпитайте знайомих.....
... бо я бачу, що я зооооовсім далекий від тих "підводних каменів" з різними схемами....... - собі думаю: які схеми? - ну, наприклад, купив у новобудові 50-100м комерційних метрів, які пропонують зараз майже кожен забудовник..... і собі потім здаєш комусь під продукти, аптеку, відділення банку.... і т. п...... - правда офіційно, по договорі.....зі сплатою податку...... але ж і сума оренди там цікавішша! - і 15-20тис.грн і більше(залежить це від метражу і локального місця)
...то ЩО саме тут є ризиковим? (дуже ризиковим?)

п. с..... і ще ВЕЛИЧЕЗНИЙ ПЛЮС(я б навіть, сказав ПЛЮСИЩЩЩЩЕ! :D) - непотрібно робити жодних ремонтів! - кожен раз орендарі самі собі роблять ремонт під той, чи інший бізнес....... - те саме і з меблями.... і технікою!
Долярчик

Заблокований
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 02 лют, 2018 18:13

Первый подводный камень тот, что арендатору банально нечем Вам платить ту арендную плату.
Одни мои приятели так «попали»: никого не было, на безрыбье и рак рыба - пустили надёжных ребят под мини цех с каким-то там новым оборудованием - точно не знаю - для какого-то там майнинга какой-то там криптовалюты. А её, проклятую, никто не покупал. А арендная плата - 20 000 в месяц. Так и сидел арендодатель без хлеба с маслом с год, пока ту криптовалюту не начали оптом брать украинские депутаты.

Потом там всякие хитрости есть типа того, что ПП «Папа» берет в аренду авто у ПП «Мама», а гаражные ворота у ПП «Сын»... там целая наука...

А вот про тот многострадальный Гастроном, что не продали за 1 000 000 $ за 3 месяца до того, как через стенку открылся АТБ и прекратил изх безбедное существование, там вообще - цирк.
Это на тему Долярчика, что «арендатор сам делает ремонт под свой бизнес».
Потенциальный арендатор поставил условие, чтобы с документами арендуемого помещения все было ОК (всеукраинская сеть) и ремонт был бы приличный.
Как не угодить арендатору?
Вкинули ещё 40 000$ в ремонт и доки.
А аренду оформили, как будто создано Ltd., а владельцы вроде как его сотрудники.
Получилось оочень неплохо: получают сегодня по 8 000 в месяц каждому.
В смысле 3х8 000=24 000. То есть отбивать им ремонт, выполненный по просьбе арендатора, еще много-много-много урожайных лет...
Если бы я им вслух сказал, что они имеют «пассивный» доход, то побили бы и век мне не видать сегодняшней рюмки водки с огурцом.

Буду пить сегодня водку, закусывать огурчиком и думать: вот куда народ понесёт деньги, если с понедельника снижают банки процентные ставки (Приват вроде уже сегодня понизил), и с начисленных процентов - налог чуть меньше четверти начисленного, и банки стремные?
Опять прихожу к выводу, что сдача жилья в аренду - однозначно даст если не 9% годовых, то 8,5... Пусть даже не 8,5 - все равно даст больше и лучше...
Тут вижу такой подводный камень: цены на услуги ремонта поднялись на 20% и евро повысил цену на все европейское.
Надо смотреть на недвигу НОВУЮ с готовым ремонтом.
Есть такие предложения, есть...

P.S. Забавная арифметика:
а) если вы сдаете в аренду какую-никакую приличную двушку во Львове за 12 000 гривен в месяц и отказали 31 января клиенту за 11 000 гривен, это значит, что Вы потеряли больше, чем 12 000 гривен: 11 000 гривен упущенной выгоды+квартплата+плата за отопление+плата за электроэнергию+плата за воду+плата за вывоз мусора+плата -а домофон+плата за интернет
И будете в пересчете на год фактически сдавать не за 12 000 гривен, как думали, а за 11 000 гривен или даже меньше. Легким утешением будет залог в 12 000 гривен.
б) если вы решили сэкономить и купили фундамент под дом, в котором будете сдавать квартиру, то вы теряете как минимум 6 месяцев до сдачи дома в эксплуатацию. Потом еще теряете арендную плату за 3-6 месяцев, необходимых для ремонта. На этом неприятности не заканчиваются: рост евро с 1,16 до 1,25 в наши дни уже спровоцировал подорожание всего, что изготовлено в еврозоне. Рост минимальной зарплаты уже спровоцировал повышение расценок на работы львовских строителей на минимум 20 процентов. Итого: год простая планов о пассивном доходе принесут убытков в 12х10 000=120 000 гривен + удорожание материалов и стоимости ремонта - еще плюс 1 000 долларов или 28 000 гривен.
в) если вы немного поумничали и применили "научный" подход к выбору дома для инвестиций в том месте, где как писали на этом форму "три университета", то раскройте глаза:
- зарплата старшего преподавателя Национального университета (на руки) - 4 000 гривен (четыре тысячи)
- зарплата кандидата наук доцента со стажем 6 800 - 7 500 на руки.
Никакой ассистент-старший преподаватель-доцент не сможет никак у Вас арендовать квартиру. "Напрасно старушка ждет сына домой - ей скажут - она зарыдает!" (песня)
Арендатор - птица чуткая и ранимая.
Она, эта птица руководствуется совсем другими критериями...

Моим приятелям в Днепре - в центре - (!!!) никак не удается сдать приличную квартиру за 5 000 гривен в месяц.
И знаете почему - там коммунальные - только общественно-коллективное отопление - выставляют счет в 3 500 в месяц!!!

P.P.S. Чисто для Долярчик"а - хорошего, как все поняли, парня!
Читайте внимательно Договор аренды!
Особенно с Всеукраинской сетью!
Плата была зафиксирована в ГРИВНЕ, когда курс доллара был 1$=8 гривен. Договор на надцатьть лет... Моя мама говорила: "Дурень думкой багатіє!"
Думали, что, потеряв 1 000 000 долларов налом, все вернут легко: 3 000 баксов в месяц, 36 000 в год, жить, как известно, 100 лет или больше, недавно сообщили, что вроде умерла самая старая птица мира - Баклан - гадкая она - кто не знает - срет - извините за бедный словарный запас - кислотой - так вот думали держат в руках птицу счастья - ну, баклан умер и умерли их надежды - я совсем не шучу - пошли работать - в кои веки - на 4 500 гривен зарплаты...
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 02 лют, 2018 20:28, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 02 лют, 2018 20:25

тому числі дуже простий варіянт - прилетіли у Турцію, відпочиваєте, відкрили депозит під 13,6 відсотка річних, зливши доляри по 3,95 ліри за доляр, поплавали у морі, покоштували смажену барабульку, випили ЧУДОВОГО турецького вина (зазвичай пляшка справжнього вина, а не хімічної нашої бормотухи коштує 90-140 гривень), відлетіли додому - жируєте... На сьогодні турецька ліра до долару стабільна: 3,75 (!!!). А ще восени наші люде не спали та зливали по 3,95... А хтось спав...
Купили квиток на літак http://www.flypgs.com - квиток із Запоріжжя туди і назад 95 долярів, зі Львова - 105-125 $ (Дніпро -Київ - 195 - 295 (!!!) долярів), поплавали у морі, скоштували смаженого сібаса, забрали кошти (у турецьких банках немає обмежень на зняття готівки) - смакуєте шампанське...
(Nota bene: только 2 февраля авиабилеты из Украины в Турцию туда и обратно по 71$)!!!
Не совсем понятно, чем депозит в турецких лира лучше депозита в гривнах-проценты те же,волны те же.Да и просто так туристу открыть счет в турецком банке без прописки и икамета врядли удастся,а тем более депозит открыть.Да и вывоз денег с Турции более сложен,чем ввоз. В общем,уважаемый Акурт,тема вами не раскрыта.Я год назад в турецком банке просто сберегательный счет хотел открыть,но просто по паспорту ни один турецкий банк на встречу не пошел-основные требования-турецкий номер телефона,место жительства в Турции,икамет,турецкий идентификационный номер-где-то требовали весь этот перечень,где-то какие-то из этих пунктов,но чтоб просто по украинскому загранпаспорту открыть счет и депозит,такого банка не нашел.Скиньте название банка где это возможно так сделать-буду через месяц в Стамбуле зайду, спрошу. Да и в чём смысл депозита в лира в отличии от гривны-раскройте тему плиз?
sinus

Заблокований
Подякував: 15 раз.
Подякували: 287 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 56789 ... 1054>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему