Народний рейтинг українських банків, страхових компаній і компаній з управління активами і рівень обслуговування в них. Архіви народних рейтингів на Finance.UA.
clientage написав:и NFC в транспорте выключайте, а то щас ушлые хлопчики с мобильными ПОСами бегают, сдергивают по 50..100грн у задумчивых гиков
NFC не працює, якщо екран вимкнений. Зокрема вдома є декілька міток, які використовую на постійній основі. Вони працюють тільки, коли екран увімкнений. Так само і термінали. Спробуйте піднести смартфон з вимкненим екраном - у вас нічого не вийде.
А на рахунок "хлопчиков с мобильными ПОСами", то виходячи з цього в них має бути пристрій, який би активовував екран. І то - через дві такі транзакції Гугл попросить розблокувати екран або ввести пін-код. Спробуйте заради цікавості провести кілька таких операцій. В мене було якось, що купував товар на 50 грн. в магазині - не розблоковував екран і все ок. Через хвилин 30 на тому ж терміналі за товар на суму навіть менше мене попросило розблокувати екран чи ввести пін-код.
Так що не все так погано і набагато безпечніше, аніж ви тут малюєте.
clientage написав:и NFC в транспорте выключайте, а то щас ушлые хлопчики с мобильными ПОСами бегают, сдергивают по 50..100грн у задумчивых гиков
NFC не працює, якщо екран вимкнений. Зокрема вдома є декілька міток, які використовую на постійній основі. Вони працюють тільки, коли екран увімкнений. Так само і термінали. Спробуйте піднести смартфон з вимкненим екраном - у вас нічого не вийде.
А на рахунок "хлопчиков с мобильными ПОСами", то виходячи з цього в них має бути пристрій, який би активовував екран. І то - через дві такі транзакції Гугл попросить розблокувати екран або ввести пін-код. Спробуйте заради цікавості провести кілька таких операцій. В мене було якось, що купував товар на 50 грн. в магазині - не розблоковував екран і все ок. Через хвилин 30 на тому ж терміналі за товар на суму навіть менше мене попросило розблокувати екран чи ввести пін-код.
Так що не все так погано і набагато безпечніше, аніж ви тут малюєте.
дякую за пояснення Я поки спостерігаю і ставлю експеріменти Дійсно при вимкненому телепоні оплата не працює. Але якщо стоїть довге автовиключення (від 5хв), то злодій може й встигнути. Поставив собі 30 сек і постійно виключений НеФеСі
А якщо почитати офіційний ресурс https://support.google.com/pay/answer/6289406 то ясно написано - до 100 грн для МС і 500 для візи можна платити з заблокованим екраном. За моєю інфою до трьох платежів так можна. Щодо піна карти - то це прерогатива банка-емітента. Моня при додаванні карти запитував, які суми проводити без пін.
Ромасик написав:А якщо почитати офіційний ресурс https://support.google.com/pay/answer/6289406 то ясно написано - до 100 грн для МС і 500 для візи можна платити з заблокованим екраном. За моєю інфою до трьох платежів так можна. Щодо піна карти - то це прерогатива банка-емітента. Моня при додаванні карти запитував, які суми проводити без пін.
Ну дык вам и говорят - экран может быть заблокирован, но ОБЯЗАН быть включен.
При выключенном экране - ничего не работает. При включенном и заблокированном экране - до 100/500 MC/VISA При включенном и разблокированном экране - анлим