Есть и такая версия. Но кредит получить через них - реально. И когда договор (псевдо-договор) на кредитование заключаешь там есть ФИО заёмщик. Так что думаю либо правда, либо они сильно заморачиваются чтобы поддерживать эту ложь.
|
|
![]() Re: P2P кредитованиеЕсть и такая версия. Но кредит получить через них - реально. И когда договор (псевдо-договор) на кредитование заключаешь там есть ФИО заёмщик. Так что думаю либо правда, либо они сильно заморачиваются чтобы поддерживать эту ложь. ![]() Вот просто интересный пример
![]() Мой самый злостный неплательщик - а их всего 3 на данный момент, и этот просрочил уже на 25 дней ![]() Так что никогда не знаешь, кто не вернёт тебе твои деньги ![]()
![]() Re: P2P кредитованиеКоллеги инвестирующие в финхаб у меня для Вас интересное предложение. Я хочу продать свой портфель инвестиций в финхаб. На сейчас это около 33 кредитов размещенных на срок от 3-х мес до 9 мес по ставку от 50 до 75% годовых. Сумма по финхабу 64 тыс грн. Отдам все за 60 тыс грн. Просрочка есть, но ведь многих это не смущает, ну и скидка присутствует-). В общем кому интересно пишите в личку.
![]() Re: P2P кредитованиеМоє власне уявлення - ідея P2P є цікавою і прогресивною і має місце існування, але за умов:
- ефективного діючого законодавства та судової системи для захисту прав сторін; - ліцензіюванням посередників в подібній діяльності і їхній фінансовій співвідповідальності; - урегулюванням процедури банкротства фізичної особи та залучення третейських судів тощо. Поки цього не має - це лотерея з досить сумнівним результатом для всіх. Але і зараз є зміст кредитувати фізосіб, чи через депозит в кредитній спілці чи безпоседньо. На мою думку, за таких оптимальних умов: - дохідність по інвестиції не може перевищувати 20-25% чистими (15% з урахуванням інфляції) на рік; - загальна вартість кредиту не має перевищувати 45% на рік (мінус інфляція, нотаріус та інші комісії); - споживчий кредит без поруки чи застави не має змісту надавати (якщо в банках до третини «проблемних» по цим позиціям, то в малих фінустановах важко навіть уявити); - цільовий кредит (не споживчий) надавати варто тільки під заставу. В світлі цього досить непогано виглядає кредитування фермерських господарств. Банки не люблять кредитувати фермерів (неможливо заставу реалізувати) - вони вимушені брати P2P чи в кредитній спілці (державна субвенція здебільшого осідає в агрохолдингу). Так, наприклад, в Херсонській області аграрії кредитуються під 30-35 річних на посівну весною, в жовтні віддають кредити. Так і живемо
![]() Настав час моєї статистики. Займів, по яким повинні були прийти платежі і займів по яким не повинні, але таки прийшли платежі, загалом назбиралось 156. Майже всі займи довгострокові.
Яку статистику, яку обробку цієї бази даних ви хотіли б побачити? Я сьогодні, наче святий Миколай, виконаю ваші забаганки.
|
|