Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 410411412413414 ... 1002>
Повідомлення Додано: Пон 23 вер, 2019 13:24

:lol: Зображення
jump
 
Повідомлень: 4206
З нами з: 18.08.09
Подякував: 102 раз.
Подякували: 1269 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 23 вер, 2019 19:33

jump
IT кластер мав бути біля Вікторії Гарденс. Основна мета була - не нагружати інфраструктуру міста і розвивати ще один район. але так сталось що в місті всім керує церква, і "молитвами" УКУ ІТ кластер всунули біля них
dinozavrik
 
Повідомлень: 1380
З нами з: 24.11.13
Подякував: 304 раз.
Подякували: 341 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 23 вер, 2019 23:40

dinozavrik

Цікаво, звідки у Вас така інформація. За моїми джерелами, картина дещо інакша. ІТ Кластер ніде не мав бути. ІТ Кластер - це неприбуткова організація, яка об'єднує близько 100 ІТ компаній Львова. ІТ Кластер існує на членські внески компаній, що входять в нього, і займається різноманітними проектами, що мають на меті розвиток ІТ індустрії в місті. Діяльність Кластера координується командою з пари десятків людей, яким достатньо невеличкого офісу, тому ціла ділянка біля Victoria Gardens їм не потрібна.

ІТ Кластер займається декількома інфраструктурними проектами: IT House (+2.0), IT Village та IT Park. Декілька років тому ділянка біля Victoria Gardens розглядалась в контексті одного з проектів (IT House 2.0), але не пройшла всі потрібні процедури в ЛМР (ймовірно, через запланований там конгрес-хол). ІТ Village (130+ котеджів) вже будується в Малечковичах. Будівниціто IT Park стартує в районі Стрийської, але не на тій ділянці, про яку говорить jump. Плюс, наскільки мені відомо, УКУ не має до тої ділянки жодного відношення (вона належала зовсім іншому власнику, не місту, і не церкві).

Той факт, що на території IT Park будуть побудовані кампус і лабораторії УКУ, не пов'язаний з "молитвами". Просто УКУ є одним з перших членів ІТ Кластеру, і перші освітні програми Кластеру запускались на його базі (зокрема, бакалаврська програма Computer Science UCU). Коли НУЛП і ЛНУ відчули конкуренцію з боку приватного вишу (який почав забирати в них найкращих студентів, зокрема, в 2019 середній бал ЗНО абітурієнтів УКУ на два різні напрямки - 198.6 і 198.2), тоді почали рухатись і вони (цього року в НУЛП на одну з програм ІТ Кластеру - 196.3).

А щодо ділянки біля Victoria Gardens, то якщо там таки побудують конгрес хол, то це буде чудово для міста. У Львова з'явиться можливість рухатись від (алко-)гастро-туризму в сторону бізнес-туризму, що приноситиме набагато більше грошей в місто. Зараз в нас немає можливості прийняти масштабні події. Найбільший майданчик для проведення такого розміру заходів (виставок, конференцій) - це Арена Львів. Але навіть щорічна ІТ Арена, що організовується кластером, вже починає переростати цю площадку, а іншого місця немає.
Coder
 
Повідомлень: 135
З нами з: 28.02.14
Подякував: 99 раз.
Подякували: 167 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Вів 24 вер, 2019 08:28

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

  Coder написав:А щодо ділянки біля Victoria Gardens, то якщо там таки побудують конгрес хол, то це буде чудово для міста.


є чутки що це буде ще один зал свідків єгови
jump
 
Повідомлень: 4206
З нами з: 18.08.09
Подякував: 102 раз.
Подякували: 1269 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 25 вер, 2019 00:55

Товариство, у звязку з тим, що забудовники зафіксували ціни, коли курс гриня - дол. був 27-28/1дол., маємо здорожщення нерухомості в дол. еквіваленті. Як відомо криза і девал 2014р покосила останніх гривневірів і більшість людей свої збереження тримали(ють) в дол. Звідси є ймовірність, що потенційні покупці не підуть до забудовника, а будуть очікувати бажаного курсу.
Отже тепер маємо ріст ціни і в гривні і в дол. !

Які Ваші прогнози на поведінку забудовників в звязку з розворотом курсу гривні ?
(мається на увазі якщо курс зафіксується на теперішніх позначках або грн. продовжить укріплятись).

Мій прогноз
1) теперішня ситуація + зимовий (застіний) період має зменшити попит
2) в першу чергу забудовники зроблять акції/знижки і розстануться з тим, що заклали на курсові ризики
3) якщо цього не буде достатньо - будуть зменшувати маржу.
Тому всетаки поки очікую зниження ціни в якийсь спосіб....
Львівський БатяР
 
Повідомлень: 433
З нами з: 25.12.17
Подякував: 24 раз.
Подякували: 82 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Сер 25 вер, 2019 01:55

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

  Coder написав:Той факт, що на території IT Park будуть побудовані кампус і лабораторії УКУ, не пов'язаний з "молитвами". Просто УКУ є одним з перших членів ІТ Кластеру, і перші освітні програми Кластеру запускались на його базі (зокрема, бакалаврська програма Computer Science UCU). ІТ Кластер займається декількома інфраструктурними проектами: IT House (+2.0), IT Village та IT Park. Декілька років тому ділянка біля Victoria Gardens розглядалась в контексті одного з проектів (IT House 2.0), але не пройшла всі потрібні процедури в ЛМР (ймовірно, через запланований там конгрес-хол). ІТ Village (130+ котеджів) вже будується в Малечковичах. Будівниціто IT Park стартує в районі Стрийської, але не на тій ділянці, про яку говорить jump. Плюс, наскільки мені відомо, УКУ не має до тої ділянки жодного відношення (вона належала зовсім іншому власнику, не місту, і не церкві).
.

Ну дивіться. Такий інфраструктурний проект як ІТ Парк - де б він не розташовувався - розвине район.

1. Згідно якої бізнес логіки вибрати ділянку де 1 сотка коштує 30-40 тис уе в приватного власника при варіантах отримати ділянку від міста? і за співпадінням це якраз майже межує з УКУ (до речі УГКЦ вміє добре з міста землю вибивати)

2. Офіційні заяви ІТ Кластеру - ми не будемо використовувати інфранстуктуру та що вже є, і т.д - йде повністю в розріз з їхніми справами відносно ІТ Парку -ще більше використати готову інфраструктуру - хіба на пр. Свободи б збудували

3. про ділянку біля Вікторії під ІТ Парк йшлось за роки до того як виник варіант конгрес холу, і до того як взагалі Вікторія Гарденс появилась. я не кажу що холл це погано. Але розмістити ІТ парк поблизу Аеропорту, з доступом від кількох 4 смугових доріг з різних районів міста - виглядає дуже доцільно.

В загальному і ІТ Парк і конгрес хол - круті проекти, і добре що реалізують не залежно від місця розсташування :)
dinozavrik
 
Повідомлень: 1380
З нами з: 24.11.13
Подякував: 304 раз.
Подякували: 341 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 25 вер, 2019 13:28

  Львівський БатяР написав:Товариство, у звязку з тим, що забудовники зафіксували ціни, коли курс гриня - дол. був 27-28/1дол., маємо здорожщення нерухомості в дол. еквіваленті. Як відомо криза і девал 2014р покосила останніх гривневірів і більшість людей свої збереження тримали(ють) в дол. Звідси є ймовірність, що потенційні покупці не підуть до забудовника, а будуть очікувати бажаного курсу.
Отже тепер маємо ріст ціни і в гривні і в дол. !

Які Ваші прогнози на поведінку забудовників в звязку з розворотом курсу гривні ?
(мається на увазі якщо курс зафіксується на теперішніх позначках або грн. продовжить укріплятись).

Мій прогноз
1) теперішня ситуація + зимовий (застіний) період має зменшити попит
2) в першу чергу забудовники зроблять акції/знижки і розстануться з тим, що заклали на курсові ризики
3) якщо цього не буде достатньо - будуть зменшувати маржу.
Тому всетаки поки очікую зниження ціни в якийсь спосіб....

... якщо доляр, найближчими місяцями не перестрибне 25,ХХ - то так, - взимку ми маємо спостерігати різні акції/розпродажі..... але зниження "акційне" буде чуть-чуть!
- бо, сильно ціни не можуть просісти, так як все подорожчало: зарплати/цемент і т. д.

п. с.
... хто має час і бажання - зафіксуйте пару цінників на різні об'єкти.... - а взимку звіримо! :wink:
Долярчик
Аватар користувача
 
Заблокований
Повідомлень: 9719
З нами з: 19.10.15
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 25 вер, 2019 20:43

На межі катастрофи: у Львові забруднене повітря загрожує здоров'ю мешканців
На сайті, де показують якість повітр'я, Львів відзначено червоною позначкою "unhealthy". Це означає, що повітр'я загрожує здоров'ю місцевих жителів.

До прикладу, у Львові позначка стоїть на цифрі 164, у той час як у Кракові тримається на цифрі 76.
"Краків лежить ніби у великій тарілці, майже не провітрюється. Повітря у Кракові вважається дуже поганим для здоров‘я. Тому у Кракові не можна палити каміни, за спалення сміття чи листя у приватних обійстях - величезні штрафи.
Однак сайт aqicn.org, який має станції для замірювання якості атмосферного повітря по всій Європі (і кілька - в Україні), показує, що у Львові ситуація значно, значно гірша, ніж у Кракові. Львівський показник забрудненості більш ніж удвічі перевищує краківський.
Люди, які спалюють сміття, забудовники, які вирубують дерева, «підприємці», чиновники, які спокійно спостерігають за викидами чорного диму з труб підпільних і напівпідпільних мануфактур, мали би задуматися, що вони та їхні діти теж тут живуть...".
http://forpost.lviv.ua/novyny/23168-na- ... 62kAGdKpKY
jump
 
Повідомлень: 4206
З нами з: 18.08.09
Подякував: 102 раз.
Подякували: 1269 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 25 вер, 2019 22:15

Ви би хоч вулицю прочитали,а то виходить ОБС.
184steeldrum, lviv; vul.kleparivska 18 - Wed September 25th, 11PM.
Що там є ? Пивоварня. Ну от і заміряли яку вона шкоду дає.
Треба заміряти точно по районах,а не на трубі.
Востаннє редагувалось Ethereum в Чет 26 вер, 2019 10:06, всього редагувалось 1 раз.
Ethereum
 
Повідомлень: 1570
З нами з: 11.02.18
Подякував: 9 раз.
Подякували: 127 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Сер 25 вер, 2019 23:39

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

  jump написав:є чутки що це буде ще один зал свідків єгови


Ви ж самі минулого тижня запостили посилання на статтю, яка говорить про конгрес-хол. Мені здається, що конгрес-хол і зал свідків Єгови, дещо різні за розміром об'єкти, і вимагають різних за розміром ділянок.

  dinozavrik написав:Згідно якої бізнес логіки вибрати ділянку де 1 сотка коштує 30-40 тис уе в приватного власника при варіантах отримати ділянку від міста?


Як на мене, з того що лежить на поверхні:
- є певні критерії, за якими класифікуються офісні площі. Зокрема клас А (на який претендує ІТ Парк) має певні вимоги до розміщення (центральна частина міста). Як на мене, Стрийська-Луганська, на клас А тягне слабо, але з поправкою на Львів, може й так. Вікторія Гарденс - це околиця міста, тобто однозначно клас Б, а це різниця в орендній платі в 1.5-2 рази.
- близкість до аеропорту, можливо, й добре для замовників (хоча не розумію чому, оскільки ввечері всі все одно поїдуть в центр. А прилетіти зранку, провести зустрічі і полетіти назад ввечері працюватиме лише для Відня і Варшави, а це, я думаю, <1% клієнтів), а не для львів'ян. З багатьох районів міста туда добиратися не дуже зручно, тобто я б ще 2 рази подумав би, чи варто орендувати там офіс (з нашого досвіду 15-20% кандидатів, відхиляє пропозицію роботи, через те, що їм "незручно добиратись"). 4-смугові дороги не рятують, оскільки на них потрібно якось потрапити з 2-смугових (в т.ч. 2 смугової Кільцевої дороги, яка вже ледве повзе)
- значний відсоток працівників ІТ-компаній - це студенти, яким буває потрібно поїхати на навчання, потім повернутися в офіс. Стрийська, мені здається, більш привабливим варіантом і для Політехніки, і для ЛНУ.

Окрім того, наскільки мені відомо, приватний власник ввійшов в проект спів-інвестором, тобто ділянка не оплачується живими грошима. Плюс при загальному розмірі інвестицій $160M, частка землі була б не така вже й велика.

  dinozavrik написав:2. Офіційні заяви ІТ Кластеру - ми не будемо використовувати інфранстуктуру та що вже є, і т.д - йде повністю в розріз з їхніми справами відносно ІТ Парку -ще більше використати готову інфраструктуру - хіба на пр. Свободи б збудували


Я думаю, що в тій заяві, під "інфраструктурою" малися на увазі офісні центри, а не дороги, громадський транспорт і т. ін. Плюс там далі в тексті йде розшифровка: дитячий садочок, фітнес-центр, готель. Це також інфраструктура, яку ІТ компанії планують створити, а не використати існуючу.

Та й, чесно кажучи, я б не сказав, що район Стрийська-Луганська-Персенківка такий вже розвинутий. Така собі напівжива промзона.

  dinozavrik написав:3. про ділянку біля Вікторії під ІТ Парк йшлось за роки до того як виник варіант конгрес холу, і до того як взагалі Вікторія Гарденс появилась. я не кажу що холл це погано. Але розмістити ІТ парк поблизу Аеропорту, з доступом від кількох 4 смугових доріг з різних районів міста - виглядає дуже доцільно.


Ви праві, хоча це було давненько. Це була ділянка, яку запропонувало місто, коли ідея лише народилася. Потім, коли ідея трансформувалася в проект, першим кроком проекту стало дослідження, яке мало на меті описати концепцію ІТ Парку. Частиною цього дослідження було опитування ІТ компаній, щодо вимог до ІТ Парку, і, здається, вже на цьому етапі виплило, що "нерухомість - це місце, місце, і ще раз місце". Окрім того, я точно не пам'ятаю яка, але одна з ділянок (всього, здається, розглядалося три), не пройшла по площі.

Так чи інакше, вона відпала по об'єктивних критеріях. Тому пізніше, вона (точніше, її частина) розглядалася для IT House 2.0, пройшла ухвалу на одній сесії ЛМР (потрібно на 2ох), але на другій вже не пройшла, оскільки з'явився варіант з інвест-проектом на більшу ділянку (з конгрес-холом).

  dinozavrik написав:В загальному і ІТ Парк і конгрес хол - круті проекти, і добре що реалізують не залежно від місця розсташування


Тут повністю підтримую. Дуже хочеться побачити це вживу. :)
Coder
 
Повідомлень: 135
З нами з: 28.02.14
Подякував: 99 раз.
Подякували: 167 раз.
 
Профіль
2
  #<1 ... 410411412413414 ... 1002>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
24758 16542207
Переглянути останнє повідомлення
Вів 16 кві, 2024 14:36
Ірина_
Інвестуємо в нерухомість закордоном 1 ... 881, 882, 883
Anonymous » Вів 02 чер, 2009 10:24
8828 6922965
Переглянути останнє повідомлення
Пон 15 кві, 2024 09:45
BIGor
548 222337
Переглянути останнє повідомлення
Сер 07 лют, 2024 00:32
zerocool
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама