Політичні дискусії архів

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
  #<1 ... 53595360536153625363 ... 7544>
Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2020 14:00

Козак-характерник написав:Що стосується ідеї національної держави, ця ідея має право на життя. Хоча глобалізація і нивелює національний аспект. І ми бачимо мультикультурні держави (де є певні проблеми). Я проти глобалізації і виступаю саме за державу, що захищає СВОЄ: свій нарід, мову, культуру, економіку.

Понимаю и ваши чаяния. Но это почти так же, как выступать против ветра. Ни один из второстепенных (по степени использования - чтобы никого не обидеть) языков не уцелеет в обиходе в течение следующих 30 лет.

Как ни закрывай страну (разве только по примеру КНДР), останутся лишь выборочные олдфаги, которые будет делать из атавизма фетиш и хранить его историческую память.
Радіо

Подякував: 3336 раз.
Подякували: 7219 раз.

Профіль

16
8
1
4
Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2020 14:06

lapay написав:
  shapo написав:Сказки про Шептицкого рассказывай у себя на лавочке. Он радостно приветствовал немцев и молчал по поводу уничтожения евреев твоими и его земляками начиная с 30 июня 1941г.и если малочисленные евреи у вас и выжили, то не благодаря вам, а вопреки.

Так одноплемінники теж, чомусь, розповідають казки про Шептицького і навіть нагороджують:
https://www.bbc.com/ukrainian/entertain ... um=twitter
Американська організація боротьби з антисемітизмом нагородила митрополита Андрея Шептицького за "відвагу та героїзм у порятунку євреїв" у часи Другої світової війни.

Про це Антидифамаційна ліга повідомила 1 листопада.

Андрей Шептицький очолював Українську греко-католицьку церкву від 1900 року і до своєї смерті у 1944-у.

Його посмертно вшанували нагородою імені Яна Карського.

Американська організація відзначила "сміливі зусилля" Андрея Шептицького із порятунку українських євреїв, адже митрополит надавав їм фальшиві документи та притулок у часи, коли такі дії каралися смертю.

Мабуть, американським євреям трохи відніше, здаля, ніж казахським. :)

Нет, виднее всего израильским евреям которые в отличие от 70% американских евреев не голосуют за братана-мусульманина Обаму и не осуждают Израиль в его войне против "мирных" арабов.
А по поводу Шептицкого.
Неизвестно сколько евреев он укрыл, но во время Львовского погрома 30 июня 1941г он голос не подал в осуждение своих земляков и не останавливал их.
Его взаимоотношения с Гитлером и Сталиным указывают просто на приспособленца без каких-либо убеждений:
https://was.media/microformats/mitropolit-i-gitler/
Из-за сотрудничества Андрея Шептицкого с нацистами Израиль не мог присвоить ему звание Праведника народов мира, но в 1996 году Праведником был признан его брат Климентий.
shapo

Подякував: 110 раз.
Подякували: 848 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2020 14:09

lapay написав:
  shapo написав:
  flyman написав:якийсь шабаш антиукраїнців, поливають брудом все українське

Почему это ты и галицкий рагуль представляют собой Украину?

Україну повинні представляти казахский єврей і київський манкурт. :)

Украину представляют представительные органы, а не мелкие лавочники и вообще неизвестно кто объявляющие себя хозяевами страны.
Я родился в Казахстане т.к. моя мать успела уехать туда в эвакуацию в отличие от своих полтавских родственников выданных местными жителями и расстрелянными в полтавском яру.
А ее предки вполне коренные жители Украины, поэтому мне и плевать на мнение каких-то лавочников и пр. "патриотов".
shapo

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2020 14:13

zРадио написав:Понимаю и ваши чаяния. Но это почти так же, как выступать против ветра. Ни один из второстепенных (по степени использования - чтобы никого не обидеть) языков не уцелеет в обиходе в течение следующих 30 лет.

Как ни закрывай страну (разве только по примеру КНДР), останутся лишь выборочные олдфаги, которые будет делать из атавизма фетиш и хранить его историческую память.

Правильно. Українську мову зараз вивчати немає матеріального стимулу, вивчають англійську. Але саме в цій державі її потрібно зберігати, плекати. Бо ні в якій іншій державі вона не потрібна, лише тут. І я не пропоную закривати країну, навпаки: і чужому навчайтеся, і свого не цурайтеся. Якщо країна буде модернізуватися, розвиватися, буде цікавою для інших, то й мова буде жити. Люди захочуть її вивчати. Але держава повинна все зробити для того, а не закликати лише до квасного патріотизму. :P Виключно прагматичний підхід - власні національні інтереси. І тоді виникне повага до такої держави, до сильної держави, до українців, як нації сильних, а не нитиків, що плачуться постійно, або до хуторян. А сила держави - в її людях.
Козак-характерник
2

Подякував: 2244 раз.
Подякували: 2360 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2020 14:24

shapo написав: Украину представляют представительные органы, а не мелкие лавочники и вообще неизвестно кто объявляющие себя хозяевами страны.
Я родился в Казахстане т.к. моя мать успела уехать туда в эвакуацию в отличие от своих полтавских родственников выданных местными жителями и расстрелянными в полтавском яру.
А ее предки вполне коренные жители Украины, поэтому мне и плевать на мнение каких-то лавочников и пр. "патриотов".

Щоб остаточно припинити ксенофобський розгул на гілці, скажіть: "Ви є українцем?" :)
Козак-характерник
2

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2020 14:26

Козак-характерник написав:
  shapo написав: Украину представляют представительные органы, а не мелкие лавочники и вообще неизвестно кто объявляющие себя хозяевами страны.

Щоб остаточно припинити ксенофобський розгул на гілці, скажіть: "Ви є українцем?" :)

Этнически,конечно,нет, я гражданин Украины
PS Разгул ксенофобии здесь никогда не остановится т.к. тогда многие "патриоты" останутся не у дел
shapo

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2020 14:31

shapo написав:
  Козак-характерник написав:

Этнически,конечно,нет, я гражданин Украины

Цього достатньо. :P Пропоную ксенофобам припинити безпідставні звинувачення. Людина має зберігати свою етнічну приналежність, мову, традиції. Це її природнє право, що закріплено в конституції України.
Козак-характерник
2

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2020 15:03

shapo написав:А по поводу Шептицкого.
Неизвестно сколько евреев он укрыл, но во время Львовского погрома 30 июня 1941г он голос не подал в осуждение своих земляков и не останавливал их.
Его взаимоотношения с Гитлером и Сталиным указывают просто на приспособленца без каких-либо убеждений:
https://was.media/microformats/mitropolit-i-gitler/
Из-за сотрудничества Андрея Шептицкого с нацистами Израиль не мог присвоить ему звание Праведника народов мира, но в 1996 году Праведником был признан его брат Климентий.

Будь яка постать історична суперечлива. І її оцінка може бути не однозначною. Бо людина слабка. Завжди треба пам'ятати про історичні умови, в яких жила ця особа. Іноді робиш не те, що душа бажає, а що треба робити раціонально. Але, що стосується постаті Шептицького, це дійсно приклад справжньої еліти. Як я оцінюю еліта це чи ні? По спадку, що залишився після смерті. Тобто, що залишила по собі людина, що мала владні повноваження? Жила лише заради шкурних інтересів? Чи залишила людям щось?

Основал Львовскую богословскую академию (единственный украинский вуз на территории Польши на тот момент), откуда отправлял лучших студентов учиться за рубеж. При Шептицком в УГКЦ впервые начали использовать живой украинский язык в литургиях.

Обладая немалым состоянием, Шептицкий стал меценатом. На его деньги или при его содействии были открыты Национальный музей во Львове с огромной коллекцией икон, библиотека, народная больница, несколько гимназий, Земельный банк и кредитный союз. Также Шептицкий покровительствовал молодым украинским художникам, учредив для них специальную стипендию.

За личный счет Шептицкого было приобретено более десяти тысяч экспонатов. Сегодня фонды музея насчитывают более 150 тысяч единиц хранения и в полной мере презентуют вековые традиции украинского культурного наследия. Особая гордость музея — коллекция средневекового сакрального искусства XII—XVIII столетий.

І це лише частина спадку ... https://artchive.ru/news/1146~Graf_mitr ... eptitskogo

«Если бы отец митрополит не совершил ничего иного, кроме основания Национального музея, то уже только за это ему большая благодарность от народа. Общественность должна дорожить музеем и видеть в нем наибольшее выражение национальной культуры.»

Владимир Дицикевич, председатель наблюдательного совета музея. 1930 год
Козак-характерник
2

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2020 15:13

ЛАД написав:И последний мой пост на эту тему.
Меня тут упрекали в предвзятом отношении к СССР и Польше.
Вот 2 статьи о Тешине - https://topwar.ru/6015-dva-hischnika-polsha-i-germaniya-protiv-chehoslovakii.html, http://argumentua.com/stati/uroki-teshina-kak-polsha-okazalas-v-lagere-soyuznikov-gitlera.
Интересно, кто-то увидит принципиальную разницу в поведении Польши в 1938 и СССР в 1939?
Кроме того, что у Польши всё же были союзники на Западе, которые её в общем-то поддерживали и в конечном итоге начали из-за неё войну, а у СССР никаких союзников не было, более того, были основания опасаться объединения зап. стран против него.

Питання не в тому, чи була Польща реваншистом, як і Німеччина, СРСР, Угорщина, Румунія і т.д. Питання в самій Чехословаччині, яка без бою, добровільно, хоч і під тиском, погодилась на зміну своїх кордонів. Фінляндія, в аналогічній ситуацію, відкинула територіальні претензії СРСР і була війна. Закарпатська Україна теж дала бій угорським окупантам, при розподілі Чехословаччини, хоч це було безнадійно.
Зрештою, Польща повернула ці території Чехословаччині, а Словаччина окуповані польські території, під час розподілу Польщі. А от Совок Фінляндії території не повернув, бо був переможцем у війні.
lapay

Заблокований
Подякував: 1203 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 02 лют, 2020 16:03

Вова

например, тебя?
деньги банковские украл, налоги от операций с криптой не платишь, чуть что - белый билет светишь. при этом, всё время рассказываешь про свои права, как гражданина.
так за что тебя "полюбить"? подскажи.
Yuri_T
1

Подякував: 2079 раз.
Подякували: 4497 раз.

Профіль

5
2
  #<1 ... 53595360536153625363 ... 7544>
Форум:
+ Додати
    тему