Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
Волгарь написав:Насчет, один хрен - в 41-44-ом на территории УССР было ПРЕДНАМЕРЕННО УНИЧТОЖЕНО около 3,5 млн. человек, отправлено на каторжную работу в Германию 2,5 млн. (из 41 млн. населения на 22/6/1941. Для этих 6 млн. совесткая и немецкая власть - УЖ ТОЧНО НЕ ОДНО И ТО ЖЕ.
а скільки "ворогів народу" згноїли? чого статистику не приводиш? а скільки голодом заморили чому статистику не приводиш? так що радянська влада така сама ж фашистська була. твої просто предки вижили - то ти їх і вихваляєш. нащадки тих хто згнили по могилам не можуть зараз на форумах писати як воно було тоді "гарно".
Puente написав:Козак-характерник От якраз є така книжка - братів Капранових "Забудь-річка" - хто не читав - почитайте . Якраз про часи війни ...
Це все так. Просто завжди треба мислити критично. Вся інформація так чи інакше політизована, ідеологізована. Треба підключати при оцінці не лише логіку, розум, але й серце. Дивитися на різні джерела, вивчати різні думки. Десь навіть на рівні інтуїції щось домислювати. Нажаль наше і не лише наше суспільство має масову свідомість, побудовану на штампах і стереотипах, нашарувань різних практик і ідеологій.
Так свому Пуйлу це скажи, а то, виявляється, не Сталін з Гітлером Польщу ділив, а Польща ділила Чехословаччину. https://focus.ua/archivist/391771 Неожиданно Сталин предложил тост за фюрера: "Я знаю, как сильно германская нация любит своего вождя, поэтому мне хочется выпить за здоровье Адольфа Гитлера".
Выпили, закусили, продолжили разговор. Молотов предложил выпить за здоровье имперского министра иностранных дел и за здоровье посла графа фон Шуленбурга. Лишь после чествования гостей Молотов поднял бокал за Сталина, отметив, что именно Иосиф Виссарионович своей речью в марте этого года, которую в Германии поняли правильно, полностью изменил политические отношения между странами.
А дальше понеслось. Молотов и Сталин повторно выпили за Пакт о ненападении, за новую эру в германо-русских отношениях и за германскую нацию, за победу над Польшей.
Авжеж! Так савєти "попрацювали", що раді німцям були. І не лише у Львові. І далі "працювали" в тому ж дусі...І це лише частина "роботи"...
Через ряд об'єктивних причин і злочинних промахів лідерів СРСР, радянські війська, зазнаючи величезних втрат у бойовій техніці та живій силі, відступали на схід
Долаючи початкове безладдя, радянські власті стали організовувати більш упорядкований відступ. Вони застосовували традиційну російську тактику «спаленої землі», що, за словами Сталіна, мала «зробити нестерпним життя в тилу ворога». Відтак усі промислові підприємства, якими могли б скористатися німці, підлягали знищенню. Наприклад, Київ зазнав страшніших руйнувань від відступу радянських військ, які висадили в повітря багато визначних споруд міста, ніж від наступу німців. У Донбасі більшовики затопили майже всі шахти; було також зруйновано гігантський комплекс заводів при Дніпрельстані та всі 54 домни в республіці.
Поспішний відступ Червоної армії мав трагічні наслідки для тисяч політичних в'язнів у тюрмах Західної України, де мучилися безвинно арештовані люди, в основному українські патріоти. Не в змозі вчасно евакуювати їх, протягом тижня, з 22 по 29 червня 1941 р., НКВС провів масове винищення в'язнів без огляду на те, які звинувачення проти них висувалися. Масові вбивства відбулися у Львові, Самборі та Станіславі, що в Галичині, де загинуло близько 10 тис. в'язнів, та Рівному і Луцьку на Волині, де загинуло ще 5 тис. Організовані слідом за масовими депортаціями та наростаючим терором радянського режиму, ці екзекуції поглибили відразу західних українців до радянської влади. Тому не дивно, що частина населення Західної України зустрічала німців як визволителів. Багатьом українцям Німеччина видавалася єдиною зовнішньою силою, яка могла змінити статус України в Європі і допомогти українцям у боротьбі проти більшовизму.
Не хочется искать свой пост, но этот вопрос уже обсуждался, и я тогда нашел и приводил совсем другие, документально подтвержденные цифры, намного ниже Ваших. Это не оправдание убийств, но преувеличение тоже не нужно.
Ага. Полная ерунда. Вірити цифрам радянським. Як збільшувалася цифра загиблих під час війни подивіться: від менших до більших чисел. В часовому розрізі. І згідно ж тієї офіційної радянської статистики. Я теж, будь яку цифру намалюю. І цифра лише цифра. А за ній людське життя. Я не бухгалтер рахувати до копійки.
ЛАД написав: цифры, намного ниже Ваших. Это не оправдание убийств, но преувеличение тоже не нужно.
Вище відповідь. Мене цифри мало завжди цікавлять. Зріть в корінь, як то кажуть. Цифрами всі жонглюють, як циркачі на дроті
Востаннє редагувалось Козак-характерник в Сер 05 лют, 2020 17:29, всього редагувалось 2 разів.
Ага. Полная ерунда. Вірити цифрам радянським. Як збільшувалася цифра загиблих під час війни подивіться: від менших до більших чисел. В часовому розрізі. І згідно ж тієї офіційної радянської статистики. Я теж, будь яку цифру намалюю. І цифра лише цифра. А за ній людське життя. Я не бухгалтер рахувати до копійки.
Дед двоюродный рассказывал, как форсировали Неман. На своём берегу в воду зашёл полк, на свой же берег вышел обратно он и его боевой товарищ, и всё. От полка никого в живых не осталось, кроме их двоих. Как там с современной статистикой не знаю. Немцы, кстати, гостарбайтерам выплачивали какие то суммы в марках, потом в евро. На счёт выплат, со стороны раши незаконно репрессированным не слышал.
innamax2008 написав:Дед двоюродный рассказывал, как форсировали Неман. На своём берегу в воду зашёл полк, на свой же берег вышел обратно он и его боевой товарищ, и всё. От полка никого в живых не осталось, кроме их двоих.
І я про те саме кажу. Втрати занижували, маніпулювали. Є військові втрати, а є ще опосередковані. Статистика мутна річ.
Минимальную цифру назвал Иосиф Сталин: семь миллионов человек. Максимальную - современный исследователь Борис Соколов: 43 миллиона.
Между тем, анализ прежде малоизвестных широкой публике данных советской статистики приводит к неожиданным, и даже сенсационным выводам.
Волгарь написав:Насчет, один хрен - в 41-44-ом на территории УССР было ПРЕДНАМЕРЕННО УНИЧТОЖЕНО около 3,5 млн. человек, отправлено на каторжную работу в Германию 2,5 млн. (из 41 млн. населения на 22/6/1941. Для этих 6 млн. совесткая и немецкая власть - УЖ ТОЧНО НЕ ОДНО И ТО ЖЕ.
а скільки "ворогів народу" згноїли? чого статистику не приводиш? а скільки голодом заморили чому статистику не приводиш? так що радянська влада така сама ж фашистська була. твої просто предки вижили - то ти їх і вихваляєш. нащадки тих хто згнили по могилам не можуть зараз на форумах писати як воно було тоді "гарно".
C 1/7/37 по 1/12/38 (начало и конец массового террора в СССР) было расстреляно около 650 тыс. человек (во всей стране). В 32-34-ом от голода в УССР (избыточная смертность) погибло около 2 млн. человек. У меня отец с 27-го по 14/8/41 жил в Днепропетровске, так что о той жизни я неплохо осведомлен.
У бабушки умерло от голода два братика, маленьких. Рассказывала, что урожай был хороший, но всё вывезли под чистую. Сама она из Херсонской области. Кстати, когда красная армия отступала из её населенного пункта, во время второй мировой,то подожгла пшеничное поле, о том, что людям есть нечего будет их не волновало. Ее старший брат, когда свалил из немецкого лагеря, для временно задержанных лиц пошёл, не на восток, а на юго-запад, в Югославию, к Брозтитто. Советский строй как то защищать не хотелось.