Політичні дискусії архів

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
  #<1 ... 54055406540754085409 ... 7544>
Повідомлення Додано: П'ят 07 лют, 2020 17:20

lapay написав:
  detroytred написав:Соединённые Штаты Европы не согласятся с Вами))

Їм до штатів ще дуже далеко. Глобалізація не відміняє держави і їх мовно-національну політику. Інакше мільйон каталонців ніколи б не вийшов на вулиці.

Не думаю, что у каталонцев главное "мовно-національний" вопрос. Скорее, "Каталония кормит Испанию" (как у нас: "Украина кормит Союз" и "Украина - вторая Франция"). :)
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 07 лют, 2020 17:24

ЛАД написав:
  lapay написав:
  detroytred написав:Соединённые Штаты Европы не согласятся с Вами))

Їм до штатів ще дуже далеко. Глобалізація не відміняє держави і їх мовно-національну політику. Інакше мільйон каталонців ніколи б не вийшов на вулиці.

Не думаю, что у каталонцев главное "мовно-національний" вопрос. Скорее, "Каталония кормит Испанию" (как у нас: "Украина кормит Союз" и "Украина - вторая Франция"). :)

"Донбасс кормит всю Украину", "Донбасс порожняк не гонит".
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 07 лют, 2020 17:30

Re: Політичні дискусії

detroytred написав:Вся Монголия со всеми монголами микрочип не произвела бы за века...
Микрочип, который не для игрушек компьютерных))

А тепер має мікрочипи і такі дири з яких 100 тонними грузовиками вивозять мідь та ін.:
Зображення
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%AD%D1 ... 0%B8%D1%8F)
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: П'ят 07 лют, 2020 17:31

lapay написав:........
Так само і місцеві герої УПА - Шухевич, Бандера чи інші. А те, що деякі служили в СС "Галичина", то міліція чи прикордонники теж були в НКВД, в якого руки по лікоть в крові.
Інша справа, що не була засуджена ідеологія ОУН-УПА, яка, по суті, була фашистською:
https://history.vn.ua/journal/2_13/6.html

............
Коротше кажучи, часи тоді були такі - заперечення демократії, вождизм, насилля. Зараз йде нове коло кризи демократичних цінностей, тільки замість вождів обирають фріків-популістів.

Спасибо за честное признание.
Что касается Шухевича, Бандеры и др. и милиции и пограничников (НКВД), то есть разница между Ягодой-Берией, рядовым следователем НКВД и милиционером, пограничником или солдатом ВВ.
Времена были такие, тут вы правы. Но о разнице идеологий нацизма и коммунизма уже писал, не буду повторяться.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 07 лют, 2020 17:42

Ой+ написав:
  detroytred написав:Вся Монголия со всеми монголами микрочип не произвела бы за века...

А тепер має мікрочипи і такі дири з яких 100 тонними грузовиками вивозять мідь та ін.:
Зображення

А так бы, что они с этой медью и прочим делали бы?

За тысячи лет микрочип бы с этой своей меди не создали бы.

А янки со всего мира *собрали* (для этого им нужно было стать супердержавой) накопленные ресурсы, знания и дали-обменяли им микрочип.
Халява для монголов...
detroytred

Заблокований
Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 07 лют, 2020 17:43

Re: Політичні дискусії

ЛАД написав:Не думаю, что у каталонцев главное "мовно-національний" вопрос. Скорее, "Каталония кормит Испанию" (как у нас: "Украина кормит Союз" и "Украина - вторая Франция").

Це теж, але мовне питання теж важливе:
https://ua.korrespondent.net/journal/13 ... nah-zahodu
Переважно всі розмовляють іспанською. Навіть в Каталонії, яка найбільш агресивна в мовному питанні, на вулицях звучить іспанська

Хоча переважно всі розмовляють іспанською. Навіть в Каталонії, яка найбільш агресивна в мовному питанні, на вулицях звучить іспанська. У цьому регіоні діти вчаться на каталонській, але в їхній програмі обов'язковий предмет – кастильська.

Щоб підкреслити свої національність, деякі іспанці спеціально використовують каталонську або баскську, але все ж в побуті превалює іспанська.

Звичайно, якщо ви знаєте кастильску і, наприклад, каталонську, вам буде легше отримати крісло дрібного чиновника в адміністрації Каталонії або Країні Басків. Але бували й такі випадки, коли вищі чиновники не знали мови, права якої вони захищали. Так, екс-президент Каталонії Хосе Монтілья погано розмовляв каталонською.
lapay

Заблокований
Подякував: 1203 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 07 лют, 2020 17:47

Renee написав:
  Козак-характерник написав:
  lapay написав: Чим більш освічені люди, тим вони менш релігійні і більш толерантні до інших.

Навпаки. :P

Экономика. Чем беднее народ, тем полнее церковь. Это мне на Западе сказали ,когда поразилась пустыми храмами во время религиозных праздников.Даже в Рождество.

Ну хоть что-то умное ты сказала. А я уже почти бросил читать :)

PS: в закрывающихся храмах Италии начали шоу-румы Gucci, Fendi и Prada открываться, настолько тамошнее население теряет интерес к древним сказкам
Радіо

Подякував: 3336 раз.
Подякували: 7219 раз.

Профіль

16
8
1
4
Повідомлення Додано: П'ят 07 лют, 2020 17:51

Ой+ написав:
А тепер має мікрочипи і такі дири з яких 100 тонними грузовиками вивозять мідь та ін.:Зображення
Про що говоримо?
Про технології-які розповсюджуються у світі?
Чи про умови створення Держави?
Всі створенні Держави цікавить глобалізація як....доступ до широкого ринку продажу своїх товарів... а не відкриття свого ринку для продажу іноземних товарів.
І створення - є рушійною силою капіталізму
Спочатку створити - потім продати
для комунізму/соціалізму головне інше - спочатку виробити правила справедливого розподілу - а вже потім пробувати виготовити те що потрібно
budivelnik

Заблокований
Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 07 лют, 2020 17:53

zРадио написав:в закрывающихся храмах Италии начали шоу-румы Gucci, Fendi и Prada открываться, настолько тамошнее население теряет интерес к древним сказкам
Цікаво
Чому гундяєв в росії за підтримки пуйла так переймаються створенням продовження древньої казки?
Гроші роздають ,народ підбурюють?
Не думали?
budivelnik

Заблокований
Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 07 лют, 2020 18:01

ЛАД написав:Я понял. И писал, что да, они не воевали за независимую Украину в сегодняшнем понимании и не рассматривали советский режим как оккупационный. Но воевали за свободу от немецкой оккупации и независимость той страны, которая существовала тогда (Союза).
Это не снижает их заслуги и не принижает их подвиг.

Я і не стверджував таке. Просто чистий факт - вони не воювали за Україну, як самостійну державу. І це треба розуміти. Тобто в нас з Вами однакове розуміння цього аспекту. Просто іноді йде підміна понять, що начебто і українські повстанці і червоноармійці воювали за Україну, кожний по свому. В філософському розумінні, дехто може робити наголос і так. Але де факто, зовсім не так. :P На рахунок героїзму і прочих пафосних слів, я вже свою позицію висловлював.

ЛАД написав:Ваши взгляды на этот вопрос я понял и раньше.
Но я спрашивал не об этом.
Спрашивая о разнице между нацистской и советской оккупацией, я имел ввиду разные последствия для Украины и украинцев. И писал, что не надо мне рассказывать о голодоморе и пр., что было до войны. Мы ведём речь о послевоенной ситуации.
Второе.
Когда я приводил в пример христианство, я говорил и о церкви, а не только об идее. Церковь после всех совершённых преступлений осталась весьма уважаемой и авторитетной организацией. Благодаря идее.
Почему подход к советской системе у Вас (и не только у Вас) другой? На основе преступлений, совершённых сталинским режимом, у нас запрещают идею и осуждается не сталинский режим, а вся система.
Или Вы церковь тоже осуждаете и требуете запрета?

1. Які були б наслідки, якщо б нацисти перемогли, звісно погані. Але історія не має умовного способу. І точно говорити, що б могло бути не можливо.

2. Підхід в мене однаковий. Церкву, як бюрократичну організацію, я не визнаю за авторитет. Вона дискредитувала себе. Можу погоджуватися або ні з певними висловлювання, ідеями різних течій християнства. Церква - це тіло Христове, Євхаристія. Просто деякі, не розуміють, що таке Церква. Що стосується заборон, то як можна заборонити якусь ідею? Людина має право вибору. Навіть право бути фашистом чи нацистом. А ось конкретну організацію, що вчиняла, або вчиняє злочини, ховаючись за світлими ідеями, заборонити можна.

ЛАД написав:Вас понимаю, но опять немного не о том.
Понятно, что ОУН уступала РККА и по численности, и по вооружению и не могла на равных сражаться с немецкой армией. Но ОУН вообще практически не воевала с немцами.
Ваш аргумент насчёт войны с 3 силами одновременно не выдерживает критики - такого не было. Пока были немцы, не было РККА, пришла РККА не стало немцев и поляков. Оун воевала сначала с поляками, причём больше с гражданскими, чем с Армией Крайовой (возможно, ошибаюсь, если что, поправьте), а потом с Советами (в основном не с армией, а с войсками МВД). О методах борьбы писать не буду, Вы лучше знаете.
"європейський менталітет німців був ближчий" - Вам, как историку, не смешно? Это не первая мировая, когда можно было говорить о европейском менталитете. Но у нацистов ... А если им, действительно, нацисты были ближе, то, простите, не вижу вообще темы для разговора. Вы сами пишете о людожерськой идеологии.
"деякі західні країни були зацікавлені в існуванні нестабільності в СРСР на цьому напрямку і підтримували супротив в можливий спосіб" - який спосіб? Поставки оружия? Сомневаюсь, что в условиях СССР, тем более, при отсутствии общей границы с Украиной эти государства могли оказать мало-мальски существенную помощь вооружениями.
Простите, но из всего сказанного вытекает одно идеология ОУН-УПА была близка у фашистской. Это лучше объясняет всё происходившее, чем Ваши предположения.

Маєте право на свою думку. Я висловив своє бачення. Можете погоджуватися або ні. По виділеному... Абсолютно вірно! І в той же час зовсім не вірно. :P Я не даремно писав, що український повстанський рух діяв у дусі тогочасних європейських практик. В той час у Європі були поширені диктаторські рухи правих і лівих спрямуваннь. Звісно, що ті ідеології вплинули й на Україну, в тому числі нацизм і фашизм. Тому не треба дивуватися тому. Хочу лише додати, що ідеологія повстанців постійно еволюціонувала, а не була чимось статичним. Якщо цікаво, тут можна прочитати. https://www.istpravda.com.ua/research/2012/01/16/55531/
Що стосується активності ведення бойових дій, то я вже наголошував, що це була партизанська боротьба, а не регулярна армія. І було безліч факторів, які впливали на активність. Взагалі гарний аналіз і оцінка тут. https://www.radiosvoboda.org/a/28793692.html

ЛАД написав:Насчёт бандюков говорить не буду - доказательств у меня нет, голословно обвинять не могу.
Бывших "комуняк" уже почти не осталось, разве что "комсомолята".
Элиты нет. Точнее есть, но, в основном, дерьмовая.
А вот "окупаційний режим досі не демонтований" - это как?
"Оккупации" уже 30 лет как нет, а "режим" есть? Если не лень, разъясните.
"Повинна була бути державна гуманітарна програма українізації, декомунізації, відродженню національної пам'яті. А під цю програму необхідні значні кошти." - не считаю эти задачи первоочередными, хотя их решение необходимо. Правда, я бы, скорее, говорил не о декоммунизации, а об изменении массовой психологии. Деньги на всё это нужны, но на "відроджування економіки" нужно гораздо больше и вот это считаю первоочередным. Надо накормить людей, после этого решать гуманитарные задачи. Это и легче будет после решения экономических задач, как Вы сами пишете.

P.s. Кстати, интересно. Ваше мнение, почему дважды удалён мой вчерашний пост к Вам? Там не было нарушений каких-то правил форума. Единственное, там выступал с осуждением дивизии СС. Это уже нельзя? Или этот запрет распространяется только на "Галичину"?

Я вже колись викладав статтю про генезис нашої псевдоеліти. Пошукайте.Політичні дискусії Тут наведу цитату.

«Сам процес творення незалежності України виявився складнішим ніж ми припускали, ніж можна було припускати. Наприклад, як 1991 року ми проголосили незалежність, але в національно-демократичних силах, які були у ВР у вигляді народної ради, там нас було 125 чи 124 чоловік. Ми представляли той знаєте такий патріотичний напрямок в українському суспільстві, який боровся за незалежність, який кінець-кінцем переміг Російську імперію і завершив боротьбу. Але в нас не вистарчило сил замінити окупаційну адміністрацію. Окупаційна адміністрація комуністичного режиму мурдувала українську націю 70 років. Нам не вистарчило можливості, сили її замінити», заявив Левко Лук’яненко, перший повноважний посол України в Канаді, письменник і політв’язень багатьох таборів в ефірі «5 каналу».

Ми їздили в усі куточки України, пропагували незалежність, щоб люди зрозуміли, що їм потрібно сприйняти незалежність, увійти у європейський рівень – додав Л.Лук’яненко.

П.С. По видаленню постів...Я вже на то не звертаю уваги. :P Щось не сподобалося, мабуть.
Востаннє редагувалось Козак-характерник в П'ят 07 лют, 2020 19:11, всього редагувалось 6 разів.
Козак-характерник
2

Подякував: 2245 раз.
Подякували: 2360 раз.

Профіль

#<1 ... 54055406540754085409 ... 7544>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей