Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
zРадио написав:Но ты ведь говоришь другое - ты говоришь, что русский язык вообще несовместим со службой в ВСУ.
не перекручуй Розумні україномовні громадяни України - знають дві мови і користуються з друзями - тою на якій до них звертаються, з ворогами - своєю Розумні російськомовні громадяни України - знають дві мови і до друзів звертаються на якій вважають за краще для друзів, до ворогів на російській Є ще телепні ,які прожили 30-60 років в Україні-і куди б не приперлись вимагають від усіх щоб до них звертались виключно на російській. Що з телепня візьмеш?
Я багато разів вже доводив, що володію українською. Проте не буду користуватися нею у розмові з ксенофобом, який заперечує моє право вибирати.
PS: щодо безпосередньо тебе - не перебільшуй свій власний рівень володіння українською, тому що "на російській" - це русизм, українською коректно "російською"
Козак-характерник написав:Всі не можуть мати свою справу і бізнес. Є наймані працівники, що виконують певну роботу.
Не можуть Але навіть наймані можуть покращувати свою кваліфікацію - а зараз чим вища кваліфікація - тим вища оплата... Тому На зрозумілій для вас мові Бог створив людей - але при цьому не зробив їх всіх щасливими/здоровими/багатими... а дав можливість кожному досягнути чогось самостійно.. Може тому - що навіть він не міг подумати ЗА кожного?
Козак-характерник написав:Всі не можуть мати свою справу і бізнес. Є наймані працівники, що виконують певну роботу.
Не можуть Але навіть наймані можуть покращувати свою кваліфікацію - а зараз чим вища кваліфікація - тим вища оплата...
Це беззаперечно. Доречі я так і зробив.
budivelnik написав:Бог створив людей - але при цьому не зробив їх всіх щасливими/здоровими/багатими... а дав можливість кожному досягнути чогось самостійно.. Може тому - що навіть він не міг подумати ЗА кожного?
Та ні, Він про всіх нас думає.
Востаннє редагувалось Козак-характерник в Вів 11 лют, 2020 01:16, всього редагувалось 1 раз.
zРадио написав:Но ты ведь говоришь другое - ты говоришь, что русский язык вообще несовместим со службой в ВСУ.
не перекручуй Розумні україномовні громадяни України - знають дві мови і користуються з друзями - тою на якій до них звертаються, з ворогами - своєю Розумні російськомовні громадяни України - знають дві мови і до друзів звертаються на якій вважають за краще для друзів, до ворогів на російській Є ще телепні ,які прожили 30-60 років в Україні-і куди б не приперлись вимагають від усіх щоб до них звертались виключно на російській. Що з телепня візьмеш?
Я багато разів вже доводив, що володію українською. Проте не буду користуватися нею у розмові з ксенофобом, який заперечує моє право вибирати.
PS: щодо безпосередньо тебе - не перебільшуй свій власний рівень володіння українською, тому що "на російській" - це русизм, українською коректно "російською"
З кінця 1 Я не філолог і вчився в СРСР де було засилля російської Тобі повезло , ти встиг почати навчання не в УРСР а в незалежній Україні... а значить міг повноцінно вивчити державну мову(на відміну від мене, в якого половина лекцій у Львові в Політехнічному -велась російською) 2 Володіти можна багато чим... Головне не те чим володієш Головне те як використовуєш... Якщо ти в суспільному просторі(наголошую в суспільному, а не в приватному дома чи у вузькому колі) використовуєш не українську якою володієш - а російську - бо принципово.. То ти виходить принципово виступаєш проти України Інакшої мотивації я не бачу , хіба крім - назло вам вуха собі відморожу....
budivelnik написав:Якщо ти в суспільному просторі(наголошую в суспільному, а не в приватному дома чи у вузькому колі) використовуєш не українську якою володієш - а російську - бо принципово.. То ти виходить принципово виступаєш проти України Інакшої мотивації я не бачу
В твоем мире (почему то) не помещается, что русский - это тоже родной язык украинцев. Да, сейчас государство называется Украина, но в прошлом называлось Русь. В чем твоя проблема - в том, что русский также использует россия?
Или ты Украину восточней Галичины не видел? Я не призываю тебя ехать в Харьков, но ты хоть месяц поживи в Киеве - много нового для себя откроешь!
budivelnik написав:Якщо ти в суспільному просторі(наголошую в суспільному, а не в приватному дома чи у вузькому колі) використовуєш не українську якою володієш - а російську - бо принципово.. То ти виходить принципово виступаєш проти України Інакшої мотивації я не бачу
В твоем мире (почему то) не помещается, что русский - это тоже родной язык украинцев. Да, сейчас государство называется Украина, но в прошлом называлось Русь. В чем твоя проблема - в том, что русский также использует россия?
Или ты Украину восточней Галичины не видел? Я не призываю тебя ехать в Харьков, но ты хоть месяц поживи в Киеве - много нового для себя откроешь!
В моєму - все вміщається Як ти бачиш - я спокійно відповідаю всім на пости написані російською... При цьому в мене в авто на флешці тільки два виконавці - Макарєвіч і Висоцький... все інше я слухаю по радіо Для мене ,якщо громадянин України прожив кілька десятків років прожив в Україні і на момент російської агресії не в приватних розмовах, а в загальному суспільному просторі-використовує російську - це шок... і трошки шкода таку людину,адже так може робити тільки повний какая разніца,або слабкий до вивчення мов(так щоб не використовувати інше визначення) А от людина,яка володіє українською і принципово в загальному спілкуванні використовує російську - це вже або недоумок повний,або проплачений ворог. Недоумок - бо завдяки моніторингу українського інформаційного простору-агресор думає що має суттєву підтримку...адже під час війни німці(громадяни СРСР) не використовували німецьку без циркулярів від Сталіна...їм просто було достатньо знань ,що німці-вороги ,які хочуть знищити їх Державу. Чому російськомовні з вищою освітою сьогодні не думають так,як в 1941-1945 - думали німецькомовні всіх освітніх рівнів в СРСР - для мене загадка Як варіант - їм це вигідно і вони чомусь цим показово бравують...але ж агресія буде йти тим довше чим більше російської буде у загальному використанні Це хоч зрозуміло? Чи нехай ще пару років повбивають на лінії з ОРДЛО російськомовних громадян України через те що хтось впертий?
budivelnik Я погоджуюся з Вами про мову. І такі саме гіпотези маю, з приводу російськомовних, що принципово не хочуть розмовляти українською. Яка ж насправді мотивація в них? Це лише їм відомо. Я є російськомовним з дитинства. В моєму оточенні взагалі не було україномовних, лише по батьковій лінії бабуся розмовляла суржиком. Коли я приїзджав до неї в дитинстві, мені то навіть дивно було, якась трохи інша мова. Тоді це сприймалося як мова села, щось таке, чого стидатися треба, начебто ти селюк і малограмотна людина. Бо в Донецьку мало було чути російську, лише в селі суржик. Поступово вже став дорослішим, цікавився історією і вже почав прозрівати і бачити справжню історію. А мова, вона вивчалася в школі, але не так як іноземна, зі словником. Вона якось легко і природньо пішла, просто читаєш і розумієш. Вживати тільки не доводилося в повсякденному житті. Щось накшталт латини, мертвої мови було. Вперше заговорив українською, викладаючи вже, були україномовні класи. Потім спілкування при поїздках до Львова. І так пішло, поїхало, увійшов в смак, як то кажуть. Але головний чинник, що вплинув на мене, це музика українська і виконавці. Саме культура - це та сила, що демонструє всю красу мови. Тому і вважаю, що головний чинник розвитку мови - потужна культура і її демонстрація в ЗМІ, пропаганда на всіх рівнях. Мова повинна бути цікавою. І звісно треба стимулювати фінансово вивчення мови. Зараз я розмовляю переважно українською. Бо Львів - місто україномовне переважно. З батьками російською. Жодних проблем з мовами не маю.
Що стосується усвідомлення кожною людиною використання мови, то то є сугубо внутрішній психічний акт. Людина повинна дозріти. В решті решт Бог заклав людині свободу волі. І людина робить вибір: бути українцем чи ні, шанувати СВОЄ чи озиратися зовні. Все в самій людині і її серці.
Волгарь написав:........... И, судя по обсуждению на форуме, перспективы установления мира там, в ЛНДР, весьма туманны.
Вот этого делать не стоит. В результате продолжительной селекции форум изменился и приближается к уровню цензор.нет. Читая форум, я начинаю думать - почему я ещё здесь, а не где-нибудь в Европе. А выхожу на улицу и быстро успокаиваюсь - оказывается всё совсем не так плохо. Наверно, надо завязывать с форумом.
"И 49-летний подозреваемый, и его жертва – оба ранее служили на Донбассе, оба участники боевых действий. Накануне они вместе выпивали. Потом в какой-то момент между ними разгорелась ссора. Мужчины начали спорить о том, какой из президентов Украины более эффективен – Петр Порошенко или Владимир Зеленский. Ссора не утихла и после того, когда оба ветерана сели в автомобиль УАЗ и отправились домой. Один из них находился на заднем сиденье. Видимо, когда аргументов в споре больше не осталось, водитель притормозил, взял охотничье ружье, которое было у него в машине, и выстрелил в своего оппонента. Смерть наступила мгновенно", – сообщил он.
ЛАД написав:Это где я Вам "забороняв" хоть что-нибудь???
Тут.
ЛАД написав:И перестаньте, пожалуйста, списывать всё на дьявола. Вы не на религиозном сайте. Расскажите ещё, что дьявол являлся (-ется) врагом именно Украины и был настроен против неё, потому что кузнец Вакула поймал его за хвост.
І оце називається заборона? Якщо Ви вирішили взяти на себе роль релігійного проповідника, то будь ласка. Але всьому є своє місто і свій час. Тут обговорюються дещо інші речі, а Ви вперто нав"язуєте свої проповіді. Доречі, Ви так і не роз"яснили, чому диявол є таким ворогом саме України.
ЛАД написав:Вот и проявилась реакционная сущность веры! Заметьте, я Вас ни разу не упрекнул, что Вы верите. А Вы считаете мой атеизм минусом. Так кто из нас нетерпим? Если для Вас вера решающий аргумент в споре и верующий априори прав, то о чём можно с Вами спорить? Если Вы заранее уверены в своей правоте.
Ні, це не так. Бути впевненим у чомусь і нав'язувати - суть різні речі.
Про нав"язування я слова не казав. Але, повторю, який сенс щось обговорювати з людиною, яка апріорі впевнена у своїй правоті тільки тому, що вона вірує. Цікаво, що більш досвічені богослови, ніж Ви, вже 2000 років дискутують між собою по важливим питанням і не використовують як аргумент свою віру.
ЛАД написав:Если так, то история не наука, а сборник мифов.
В державній ідеології, так збірник міфів. Наука є наукою. Без міфів, вся історія людства - суцільна божевільня, де люди вбивають один одного. І немає там героїв взагалі. А якою ідеологією виправдовують вже ті вбивства, не суть важливо. Всі грішні.
Тобто, по-вашому, є наука історія, а є збірник міфів в державній ідеології, який використовується для одурення народу? І це нормально? Так і повинно бути?
P.s. Про всяк випадок написав українською, може Ви так краще зрозумієте.