https://forum.finance.ua/viewtopic.php?p=4929650#p4929650
Турция, заболеваемость устойчиво идёт вверх, за воскресенье + 3135 заболевших. На наших южных границах формируется большой очаг коронавируса, подобный итальянскому.
|
|
![]() Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомістьhttps://forum.finance.ua/viewtopic.php?p=4929650#p4929650 Турция, заболеваемость устойчиво идёт вверх, за воскресенье + 3135 заболевших. На наших южных границах формируется большой очаг коронавируса, подобный итальянскому. ![]() ЯК ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ ЗАРОБИТИ 120% ВІДСОТКІВ РІЧНИХ
Один із дописувачів на цій гілці - зараз самий активний - написав важливе так цікаве слово "диверсифікація". Цікаво, що написавши, він своїми діями показав, що не знає, що то таке. Крім того, не опублікував тут обіцяну лекцію. Але спробуємо пояснити та розібратися. Диверсифікувати можна фінансові активи: - монетарне золото і спеціальні права запозичення міжнародного валютного фонду; - валюту і депозити; - цінні папери (крім акцій); - акції та інші види акціонерного капіталу; - позики; - страхові технічні резерви; - іншу дебіторську і кредиторську заборгованість; - прямі іноземні інвестиції (довідково). Монетарним золотом в Україні займаються з цього форуму одиниці форумчан та знають, що там все непросто. Не вважати ж "монетарним" золотом зливки в 5 або навіть 100 грамів. Великий клопіт з їх купівлею, маржою, а ще більший клопіт із реалізацією того зливка. Фахівці з цієї гілки знають. Валюта і депозити - це те, що найбільше доступне і чим користуються всі форумчани. Я теж користувався і дуже активно. "Золоті часи", то ті, коли а) Приватбанк, Промівестбанк, Банк "Слов’янський" давали по 60% річних по гривні, золоті часи, коли ВТБ Банк давав 12,5% річних по долару, а Промніветсбанк - по 12% по ойро, ще й з довклаланням. Це все було не далі осені 2013 року. Дуже дуже приємні части буди в 2009 році, коли всі дуже боялися тримати депозити. А не треба було боятися. Грошва падала просто з неба. Станом на 1 січня 2014 року в мене були закриті ВСІ ВСІ ВСІ депозити в будь-яких банках. Так не зробив - не буду говорити хто з форумчан - він навпаки, злив всі сімейні накопичення, яких вистачило б навіть на однокімнатну квартиру - в січні-лютому 2014 - та відкрив депозити в гривні, бо він точно знав, що буде "долар по 9". Зупинимося на валюті. Для визначеності розглянемо три види валют: - долар США (це валюта пересічно українця, рідко в якому матраці не зберігається 20 000 доларів США. Тільки за 12-17 березня 2020 населення викупило більше 300 000 000 доларів США. - українську гривню (сама стабільна валюта у світі за підсумками 2019 року). - турецьку ліру (сама цікава і сама неоднозначна валюта). А) Долар США - універсальний спосіб збереження грошей українця. З обмовками. Але правда. Скільки років існує гривня, але розрахунок при купівлі нерухомості, автівок та більшості товарів ведуться в доларі США. Навіть хабарі беруть переважно в доларах США - он на днях взяли на державній зраді Держсекретаря Мінтрансу України (зараз Мініфраструктури), так скромний чиновник із зарплатою в 10 000 гривен за підсумками 2019 року та такий, що НЕ має ні авто, ні квартир, ні земельних ділянок, но зовсім голий - тільки на робочому місці мав чверть мільйона доларів США готівкою. Я знав парубка, який випадково - ви знаєте - зараз посади до міністра включно займають випадково випадкові люди - мене більше всього смішить дівчинка, яка хоче зайняти посаду Міністра енергетики - зайнявши "хлібне місце", вирішив працювати "по-новому" та брав хабарі - на відміну від попередника - виключно в ойро. Звісно, програв... Бо йоро було 1,60 а стало 1,07... З доларом круто всюди - але крім України. Тут особлива зачарована територія. Не встигли пани накупити бетонів для того, щоби виготовити годівниці з оренди, як попали в таку пастку, що вартість РЕМОНТУ почала перевищувати або майже перевищувати вартість бетону. Пани чухали потилицю і лаялися: зливають накопичені бакси по 23,50, а вартість товару порахована по ціні 28. Пани сильно лаялися. Один з панів - мій приятель - вже забив фундамент під новий будинок у Львові - а потім подивився кошторис - та послав те будівництво на туй (дерево таке). Друга біда така: ціни в США в доларах не залежать від курсу долара. Ціни в Україні на харчі та на товари прив’язані - зовсім вже ніхто не розуміє до чого прив’язані. Ну, припустимо, із шмотками там все просто - націнка на товар по відношенню до закупівельних цін - 100%, на товари промислового призначення типу металу для металочерепиця - від 20% до 500% (наприклад, на саморізах). Але ось чого картопля раптом з ціни у 9 гривень стає 17 гривень - всі пересічні українці чухають потилицю. Вчені говорять, що тут все просто: Україна на 97% вкрита пустелею та каменистим грунтом - спробуй виростити тут картоплю чи огірок... Крім того, немає ні рік, ні озер, ні ставків, ні свердловин для видобутку води і тому воду завозять - як ви знаєте - дирижаблями прямо з Аляски. Можна було напитися води в Трускавці - і то всі бювети вже закриті. Приходимо до висновку: українця навіть не рятує збереження в доларах США. Б) Українська гривня. Цікавий фінасовий інструмент. Пара-трійка форумчан обізнані на тому більше мене - бо я не тримаю ніяких гривень на депозитах - але не дадуть збрехати, що навіть 14% річних по гривні принесли у 2018/2019 роках шалені прибутки. "Безумству храбрых поём мы песню" (М. Горький, я його як письменника і любив - школьником плкав над романом "Мать", і люто ненавидів, пробуючи читати "Дело Артамонових", потім знову любив - особисто відвідавши його дачу в Тесселі та дачу його кращого товариша, що написав творів більше за Горького - під псевдонимом "Скиталец" (С.Петров - давно забутий) - він жив безвилазно в селі Скеля в Криму, я навіть один раз поклав квіти на могилу його жінки - латиської баронеси, яка була редактором та машиністкою письменника). Але... Знову є але. Прибуток від депозитів в гривні панове витрачали так: а) конвертували в долар - якщо вистачило кеби - по 25, або по 24. б) не конвертували, тому, що треба було за щось їсти та за щось вчити дітей. Цікаво, що, діючи і за пунктом а), і за пунктом б) однаково попали в халепу. За пунктом а) просто більше впевненості в завтрашньому дні, АЛЕ НЕ ТАК ВЖЕ Й БАГАТО. Тому що за накопичені гроші можуть купити МЕНШЕ харчів. І тому що - хто б міг і подумати - під час карантину чомусь почали більше витрачати грошей. Частково це пояснює ту агресивність деяких форумчан до мене. Це я винний, що особисто видрав з рота останній сухарик. В) Турецька ліра. Тут дуже цікаво. Панове повинні зрозуміти головне. Такого головного декілька тез. Теза 1. Щось перстали лаяти Türkiye Cumhurbaşkanı (турецького джумхурбашкані) - називали все його султаном. А він не султан - він джумхурбашкані - "башка" держави. А до цього 12 років був прем’єр міністром. Тримає країну міцно. Теза 2. І, тримаючи, міцно, "башка" держави думає про країну. Як думає? А дуже просто: до 2024 року буде побудовано і вже будується 8 000 (вісім тисяч) нових (НОВИХ) швидкісних трас. І асфальт там укладають шаром в 20 (двадцять) сантиметрів. А не 3-5. В країні на виробництві автомобілей - провідними європейськими виробниками - від Мерседес до Рено - працює майже 100 000 людей. Тільки дилерських центрів 100. І всі продають СВОЄ ВІТЧИЗНЯНЕ. Де виробляються ті ТВ LG, що купують форумчане? В Польщі. А в Туреччині - в Туреччині. Теза 3. Жадібний "башка" держави отримує зарплатню в 80 000 лір на місяць (приблизно 15 000 доларів - просто сміх для наших можновладців) і взяв на днях передав свою зарплатню за 8 місяців в фонд боротьби із коронавірусом і закликав також зробити всіх своїх міністрів та посадовців. Зробили і "не хрюкнули". Теза 4. Народу прямо в ці дні роздають додаткову виплату - по 1 000 лір ( по 4000 гривень ), а всім пенсіонерам одноразово та одномоментно підвищили мінімальну пенсію до 1500 лір (середня 2 500 лір). Така роздача грошей - то корисно, чи погано? Кожен українець скаже: ПОГАНО. Кожен (або майже кожен) українець, що мешкає в ці дні в Туреччині - скаже: "Круто"! Тому що "башка" держави міцно тримає в руках економіку країни, на днях заявивши, що "ми забезпечені всім всіма продуктами та товарами». Теза 5. ГОЛОВНА. Маючи/заробляючи долари, треба витарчати їх там, де долар не є основною валютою і де немає гривні. Що ж долар? ![]() Cool! Cool! Тільки за останній місяць кількість турецьких лір, які отримує akurt, шляхом простих настискань кнопочок в інет-банкінгу, виросла в 6,76/6,09=в 1,11 разів. Це при стабільних на все цінах. Ну як стабільних - наприклад, на свіжу суницю ціна стрімко падає - коли я писав цей текст, прямо під балкон під’їхало авто - свіжа полуниця в ящичках - бери майже вже безкоштовно). Так, беремо рахівницю та рахуємо - в перерахунку на рік 1,11х12=13 раз. Або - будете сміятися із моїх розрахунків - якщо так ПРИМІТИВНО рахувати - 120% річних. Ну що, панове, бийте та топчіть мене ногами. У відповідь побажаю вам не захворіти та здоров’я. І реально радий, що за мене так хвилюються. Востаннє редагувалось akurt в Пон 06 кві, 2020 14:04, всього редагувалось 1 раз.
![]() Не ображайтеся, але з усіх інвестицій у Вас було вдалих 2 (дві):
- коли Ви послухали мене та оті єдині у родини нормальні гроші - 10 000 ойро - тримали трохи на депозиті. Все, що було в доларах - на 75% - втратили. Бо тоді, коли їх треба було закопати під грушею в 100 км від Києва, - перевели в гривню. Та відтаскали в "говнобанки" (і треба ж було саме такі обирати). - коли я дав Вашій жінці, що сиділа в рідному Тернополі, телефон міняли, що поміняв їй 7 500 гривень на 300 ойро, тоді тільки за телефонним дзвінком можна було взяти ойро по 25. Наскільки я пам"ятаю, жінка була дуже задоволена. Хоч щось мала можливість врятувати. Нагадаю, що тут гілка про нерухомість. Тому краще напишіть, які у Вас резони були не продати Вашу чудову дачу у бік Коростеня - я тоді Вам, проводжаючи у Польщу, говорив, що краще продати, поки дають 30 000 доларів. Не продали. Зараз електричка туди не ходить, а автівки у Вас немає. Тобто і часник не зможете посадити. Тому, про нерухомість: які резони були заморозити? ![]() Нагадю тему гілки - може хто читати не вміє:
"Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість". Востаннє редагувалось akurt в Вів 07 кві, 2020 00:39, всього редагувалось 1 раз.
![]() Нагадаю тему гілки - може хто читати не вміє:
"Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість". Востаннє редагувалось akurt в Вів 07 кві, 2020 00:40, всього редагувалось 1 раз.
![]() Эксперты прогнозируют "великое переселение народов" из-за COhttps://news.finance.ua/ru/news/-/468388/eksperty-prognoziruyut-velikoe-pereselenie-narodov-iz-za-covid-19
Эксперты прогнозируют "великое переселение народов" из-за COVID-19 На мировом рынке недвижимости прогнозируют спад и “великое переселение народов”. Об этом рассказала эксперт по рынку недвижимости Виктория Берещак. “Если коротко, то мировому рынку недвижимости прогнозируют спад и великое переселение народов. Риэлторы в США ждут в обозримом будущем инвесторов из Китая, но это случится в лучшем случае к концу года или уже в 2021-м”, – сказала Берещак. По словам эксперта, рынки сейчас практически везде замерли. В Китае, по данным Wall Street Journal, продажи домов всего за несколько месяцев упали на 90%, в Сингапуре ждут падения продаж на 25-35%. “Итальянские банки приостановили прием ипотечных платежей, фактически отсрочив погашение этих кредитов на неопределенный срок”, – добавила эксперт.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор
|
|