Это гадание на кофейной гуще. А в 2008-м сразу с избранием Обамы полетело вверх, перед этим падало.

| 

| 

ціна Золота потихеньку оживає з наближенням виборів 

через медія Трамп розпочав свою сподіваюсь останню безславну битву з ціллю очорнити та оббрехати свого політиxного конкурента і він не зупитиься ні перед чим - навіть перед суспільною небезпекою та загрозою фізичного протистояння своїх найрадикальнішіх ультра-правих (до того ж озброєних) прихильників з опонентами та федеральними органами правопорядку бо чітко усвідомлює, що його програш призведе до особистого колапсу, викриття у корупції, брехні та зраді національних інтересів США. Голд в боковичку з тенденцією до зниження. 

Порадувала платина, на падінні голда стрільнула! Дуже хотілось би, щоб платина хоча б до 1300-1400 виросла. Я вже не кажу про 1800 ps. Сформував позицію в платині і чекаю … pps. Читав в якомусь звіті, що по платині сформувався дефіцит здається. Сподіваюсь, що це виступить нормальним фундаментом для росту. Але нові локдауни можуть ціну знову обвалити... 
 Если растут платина и палладий и падает индекс бакса, то и золото и серебро начнут расти. Просто идет манипуляция перед американскими выборами. Так, позиції на купівлю драгметалів у довжину сформовано (25%/75% XAU & XPT) 

зараз мене більше турбує волатильність на момент оголошення попередніх результатів голосування одразу після закриття дільниць 03/11 варто побоюватися саме різкої та безладної мінливості котирувань без якогось чіткого спрямування - з почерговим оновленням мінімумів та максимумів для збору стопів та накопичення торгівельних обсягів для відновлення трендовго просування - нагору до нових рекордних екстремумів скажімо на $100-$200-$300 в обидва боки за лічені хвилини визнання результатів виборів стороною переможеного кандидата забезпечить плавний перхід до наступнох фази доформування позицій із збільшенням позичкового маржинального плеча я схильний пізніше агресивно додавати Платину до 300%-500% (плече від 3 до 5) також я вирішив відмовитися від відкриття будь яких інших позицій по валютному ринку FX упродовж виборчого періоду аж до інавгурації 20/01/21 можливо тільки різкі діпи курсу EUR чи NOK забезпечать якісь цікаві точки на вхід у довжину, але загалом форексні пози відходять для мене на дальню периферію зазначу, на моє глибоке переконання прізвище переможця не матиме вирішального значення для перспектив позиціювання у драгметалах Трамп-2 - це одразу вибуховий ріст захисних активів, але й прихід до влади демократа Байдена не обіцяє доляру США легкого життя принципової світоглядної різниці між начебто консервативними республіканцями та соціялістами-демократами давно вже не існує, як не існує дієвих засобів вирішення накопичених та законсервованих двопартійним політичним популізмом гострих соціяльно-економічних проблем США нескінчений хаос на фінансових ринках стає небезпечною "нормою". Никого не волнует этот шум (разве что откупититься). Предвыборный спектакль пролетающего трампона - показать силу бакса, который рухнет в разы, ИМХО, уже в этом году. Ситуация с вирусом и экономикой ухудшается, кроме бешеного печатного станка, нет выхода, и это все понимают. Манипуляции в таких условиях требуют очень больших усилий, и похоже, пошли по пути "потом хоть трава не расти". Авантюризм трампа уже ни для кого не секрет. Так что пользуйтесь моментом. Я думаю, доллару остались считанные недели. 

change_pm  

якщо ви згадаєте, по чому бички купували золото на початку ралі навесні цього року - то дізнаєтеся, де можуть стояти їхні стопи окрім того, довгі драгметали добре хеджуються короткими фондовими індексами та акціями BTFD !!! PS. перепрошую за жорсткий трейдерський сленг. Ціноутворення по Золоту має чіткі та зрозумілі фактори, зокрема повну виробничу собіварість  (AISC, All-in sustaining costs) 

Тому коливання ринкової ціни та її зниження до собівартості спонукає нас до консервативної та обгрунтованої купівлі (те саме робитимуть комерційні хеджери та промисловці) Нічого подібного не існує у середовищі новомодних e-монет або Coins : їх сумнівна соціальна споживча варість не виправдовує навіть собіварість їхнього майнігну Остерігайтеся будь яких "інвестицій" у лайно-монети - варість усіх shit-coin будь коли може впасти до $0. 

| 

| 
        ||||||||||||||||||||||||||||||||||