Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Добавить тему
Ответить на тему
Следить за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
ol_zy писал(а):Вы же были нормальным парнем. Хорошим риелтором (хоть и не признаете этого), который проверяет объекты, рекомендует и получает за это благодарность, от тех кто воспользовался советом.
Сдаюсь. Признаюсь. Я никогда не был ФОПом, но слышал, что жизнь ФОПа не так сладка. Итак: в прошлом месяце украинцы купили в Турции 72 квартиры. Из них 70 продал я. С каждой квартиры имею навар 6% (в Турции риЕлторы берут не 5%, а 6%). Все это я делаю умышленно - вместе того, чтобы легко и просто зарабатывать деньги, нажимая кнопочки моего МакБука, в перерывах между сигареткой на балконе с видом на горы. Уф! Аж гора с плеч! Теперь у ol_zy - впереди первая спокойная ночь...
Последний раз редактировалось akurt Сб 14 ноя, 2020 15:13, всего редактировалось 1 раз.
flyman писал(а): З огляду на зміни клімату, в Україні зараз набагато ліпше чим в Туреччині. А літом в Анталії як на сковороді.
Ага, бачу зараз при +9° багато охочих купатися і загорати у нас)), на відміну від півдня Туреччини
А влітку так, там робити нічого і на 3 місяці вигідніше обміняти з доплатою квартиру на узбережжі на хатинку в Карпатах чи на березі Десни.
Щойно повернувся із катання на ровері вздовж Середземного моря: сонячно тепло, на пляжі людей - трохи менше, ніж в серпні, мабуть так, як в вересні. Всі купаються - вода в морі +25. Були цікаві моменти: їду я на ровері по блакитного кольору дорожці - дорогу переходять голі - ну як голі - обкуталися по пояс білими рушниками. Хлопець перейшов переді мною - а дівчина зрозуміла, що людина на ровері - та ще й на блакитній спеціальній дорожці - то людина на ровері - стоїть чекає - слідом ще хлопець і на чистій українській мові говорить: "Та переходь, що ти боїшся!" Теж був по пояс у білому рушнику... Там через дорогу - готель. Гадаю, рушники з готелю... Схема траси для роверів вздовж моря та вздовж гірьскої річки Богачай. Три станції прокату роверів - можна брати на будь-якій та повертати на будь-якій.
Ровер беру напрокат, мені так зручно: 1,5 ліри за годину, або десь 6 гривень за годину.
P.S. Все що написано вище - вигадка. Насправді я - як дурний - по маршруту, показаному червоною лінією, водив клієнтів по непотрібу та "втюхував" їм непотріб по шаленим цінам. Сьогодні вдалося продати тільки 2 квартири. Ні, збрехав. Три. Точний звіт буде завтра.
Последний раз редактировалось akurt Сб 14 ноя, 2020 15:09, всего редактировалось 1 раз.
akurt писал(а):Все это я делаю умышленно - вместе того, чтобы легко и просто зарабатывать деньги, нажимая кнопочки моего МакБука, в перерывах между сигареткой на балконе с видом на море.
Фото сегодня примерно в 15-30 по возвращению с моря - вид на корпус "А" комплекса "Casa Grande" (о нём выше шла речь). Пашут турки как папы Карло... стараются все сделать к сроку сдачи...
В этом корпусе - корпус "А" - только квартиры "1+1" площадью 60 кв.м. На этаже 10 квартир - 5 с одной стороны и 5 с другой. На мой взгляд относительно неудачными есть только квартиры слева и справа, со стороны, направленной не "к нам" как на фото, а внутрь территории. Там балконы и окна смотрят в торец соседних корпусов.
Впереди видны вагончики-бытовки для рабочих и рекламный щит. За ним - "нулевой" (по-нашему "первый" этаж) - там нет квартир - что будет, для меня загадка, ибо на расстоянии в 100-150 м слева и справа - 4 супермаркета на первых этажах, слева - через здание - сразу 2 ресторана. До Средиземного моря - если по прямой - реально 1400 м - на сайте Застройщика не обманывают. Но "по прямой" ножками не дойдешь, реально идти по прилегающим улицам чуть левее и чуток "зигзаг" - и потому больше.
stryzhko писал(а):Ага, бачу зараз при +9° багато охочих купатися і загорати у нас)), на відміну від півдня Туреччини
.
З інтересом подивився відео - знято сьогодні (!!!) вдень в Аланії - приблизно 140 км від Анталії. Рекомендую всім. На відміну від Аланії - в Анталії: - пляжі - галька. Досить мілка, місцями як крупний пісок. В Аланії - як бачите - пісок. В Анталії пісчані пляжі - десь далі на схід від мікрорайону "Лара". Але це - далеко. Той мікрорайон обсіли росіяни. Особисто мені більш подобаються галечні пляжі - враження, що чистіше (в наш час важливо) и нічого не пристає до ніг. - пляжі Анталії більш "цивільні": пальми, спортивні майданчики, фонтани, безкоштовна парковка, туалети (більша частина - безкоштовні, в середині кафе на набережній - там 30 (!!!) кафе - 2 ліри або десь 7 гривень), прісний душ (безкоштовно), дитячі ігрові центри, газони з квітами. А так да - все правда. У нас - літо... Всі купаються в Середземному морі...
akurt писал(а):На відміну від Аланії - в Анталії: - пляжі - галька. Досить мілка, місцями як крупний пісок. В Аланії - як бачите - пісок. В Анталії пісчані пляжі - десь далі на схід від мікрорайону "Лара". Але це - далеко. Той мікрорайон обсіли росіяни. Особисто мені більш подобаються галечні пляжі - враження, що чистіше (в наш час важливо) и нічого не пристає до ніг. - пляжі Анталії більш "цивільні": пальми, спортивні майданчики, фонтани, безкоштовна парковка, туалети (більша частина - безкоштовні, в середині кафе - 2 ліри або десь 7 гривень), прісний душ (безкоштовно), дитячі ігрові центри, газони з квітами. А так да - все правда. У нас - літо... Всі купаються в Середземному морі...
Там на тому пляжі теж галька, розміром з булгур, по якій ходив своїми ногами і цьогоріч і минулого. Теж подобається значно більше, ніж пісок. Хоча піщаних пляжів там значо більше напевно 90%. Все вище перелічена інфраструктура теж є в Аланії і більш цивільні пляжі далі на захід, правда, підозрюю, що трохи в міні-варіанті. Хоча в Анталії був проїздом, та очевидно, що вона більше підходить для активного сімейного способу життя, а Аланія більше для пенсіонерів.
Данных о продаже квартир иностранцам в октябре по состоянию на 9-00 еще нет. Ждем-с... Институт статистики Турецкой республики обещал дать пресс-релиз сегодня.
НЕДІЛЬНИЙ ПОДАРУНОК (репортаж з оглядин нашими українцями квартири "1+1" в новому житловому комплексі).
Законы аkurt’a функционирования Зарубежного Рынка Жилой Недвижимости: 1) Все УЖЕ хотят в Анталию. Все Испании и прочая, и прочая вычеркнуты из списка навсегда. 2) Все, кто может - переезжают в Анталию. 3) Все, у кого хватает денег - или уже купили квартиру в Анталии, или неизбежно ее купят (хотя-бы для детей и родителей).
Dura Lex, sed Lex («Закон суров, но это Закон»). Сегодня - в солнечный теплый летний день 15 ноября мы с форумчанами отправляемся исполнять закон. Отправляемся в новенький жилой микрорайон SurYapi в 8 км от пляжа в BeachPark в окружении сосновых и эвкалиптовых деревьев.
Каждый форумчанин просто и легко прямо со своего мобильного может позвонить Застройщику - попасть в офис продаж - говорят на русском или перезванивают и говорят на русском - разоблачить akurt'a. Его тут уже разоблЯчают-разоблЯчают, разоблачают-разоблачают... уже года три... и разоблачить не могут...
Итак, выбираем себе квартиру. Сегодня - двушку "1+1". В доме как 10 этажей. Хотите в этом?
Может в этом? Точно, в этом!
Заходим в подъезд...
Поднимаемся на выбранный этаж...
И входим в квартиру - полный фарш. Скромно и со вкусом.
Заходим в святая святых...
Потом посещаем спальню, обращая внимание на вид из окна и на установленные радиаторы отопления.
Ну и на новеньком лифте опускаемся в СВОЙ подземный паркинг... Так, где же наше/ваше авто? А, Вы его еще не ввезли без оплаты каких-либо платежей с Украины... Забыл... забыл...
Ну вот. Пока. Я ухожу на пляж, а форумчанам стоит достать калькулятор и посчитать: цена 315 000 лир. 1 доллар=7,66 лиры за доллар.
Последний раз редактировалось akurt Вс 15 ноя, 2020 16:18, всего редактировалось 2 раз(а).