Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
kreuz написав:Я зробив таблицю для прикладу, ваша форма мене цілком влаштовує. А от час, котрий я в неї повносив, чомусь я у Вас не бачу. Чому, хіба не довіряєте?
Обновил таблицу. Думаю - нет смысла заморачиваться с минутами, можно смело округлять вверх. Если операция прошла в 12:34 - то она работает как минимум до 13:00
kreuz написав:Я зробив таблицю для прикладу, ваша форма мене цілком влаштовує. А от час, котрий я в неї повносив, чомусь я у Вас не бачу. Чому, хіба не довіряєте?
Обновил таблицу. Думаю - нет смысла заморачиваться с минутами, можно смело округлять вверх. Если операция прошла в 12:34 - то она работает как минимум до 13:00
Дякую за адекватну реакцію. Втім, якби це якийсь дезігнер або верстальник не хтів заморочуватися з хвилинами, я б зрозумів, а від свинорилу зі стажем я такого не чекав. Тож, "не думай "про хвилини" свысока" ))
Наведу далі свої аргументи, щоб Ви таки додали хвилини до своєї таблиці, бо хочу, щоб вона капіталізувала наш спільний досвід, а не була формальною довідкою або неперевіреним передруком. Отже:
1. Погашати кредитку Привата о 23:40 можна, і не тільки Вам, о 23:50 також можна, а ось пізніше вже ні, що відчув на собі не лише я, тому (хоч це й не СЕП) заокруглення тут не на користь. 2. В ОТР заявки на валютообмін приймають до 17:35 (як написано у Вашій підказці) чи до 17:30 (так мені підтримка у Вібері писала)? Моя спроба о 17:35 привела до помилки з таким описом: "Заявка не може бути прийнятою в неопераційний час." Наведу скрін з переписки, маю надію він знімить питання заокруглення часових інтервалів, бо 23:15 інформативніше за 23, а 17:30 краще й не гадати, в який бік заокруглювати. 3. Моно у підтримці до 22:30 СЕПи онлайн обіцяє опрацьовувати, а це й не до 22-ої й не до 23-ої. Конкорд мій вчорашній СЕП з Моно прийняв о 01:16 (+15 хв на синхрон). І це досвід, який треба ще осмислити...
Прошу, працюймо разом на користь всього шановного панства!
Дякую за адекватну реакцію. Втім, якби це якийсь дезігнер або верстальник не хтів заморочуватися з хвилинами, я б зрозумів, а від свинорилу зі стажем я такого не чекав. Тож, "не думай "про хвилини" свысока" ))
Наведу далі свої аргументи, щоб Ви таки додали хвилини до своєї таблиці, бо хочу, щоб вона капіталізувала наш спільний досвід, а не була формальною довідкою або неперевіреним передруком. Отже:
1. Погашати кредитку Привата о 23:40 можна, і не тільки Вам, о 23:50 також можна, а ось пізніше вже ні, що відчув на собі не лише я, тому (хоч це й не СЕП) заокруглення тут не на користь. 2. В ОТР заявки на валютообмін приймають до 17:35 (як написано у Вашій підказці) чи до 17:30 (так мені підтримка у Вібері писала)? Моя спроба о 17:35 привела до помилки з таким описом: "Заявка не може бути прийнятою в неопераційний час." Наведу скрін з переписки, маю надію він знімить питання заокруглення часових інтервалів, бо 23:15 інформативніше за 23, а 17:30 краще й не гадати, в який бік заокруглювати. 3. Моно у підтримці до 22:30 СЕПи онлайн обіцяє опрацьовувати, а це й не до 22-ої й не до 23-ої. Конкорд мій вчорашній СЕП з Моно прийняв о 01:16 (+15 хв на синхрон). І це досвід, який треба ще осмислити...
Прошу, працюймо разом на користь всього шановного панства!
Для СЭПа минуты не важны, сам по себе СЭП не мгновенный, т.е. нет никаких гарантий при отправке в 23-30, что он зайдет до 24-00. Да И НБУ проводит с 0 до 23 только. р2р да, там актуально, т.к. мгновенная смена остатка и для некоторых банков это актуально, но важно именно когда произойдет зачисление после отправки. А для СЭП в первую очередь актуально зайдут ли деньги сегодня, если их отправить сегодня с поправкой на ветер (банки выпускают не мгновенно, но до определенного времени. РБУ обрабатывает не мгновенно, но в определенный промежуток времени, банки зачисляют не мгновенно, но до определенного времени) Сама транзакция может занять от 20мин до неск. часов если все удачно и день в день и до нескольких дней, если попасть на выходные или конец рабочего дня. mustbe там в таблице у Конкорда прием СЭПа до 24 может все таки до 23 (НБУ же до 23?)? До 24 - это может сам банк зачислять, то что до 23 заехало.
ol_zy написав:Для СЭПа минуты не важны, сам по себе СЭП не мгновенный, т.е. нет никаких гарантий при отправке в 23-30, что он зайдет до 24-00. Да И НБУ проводит с 0 до 23 только. р2р да, там актуально, т.к. мгновенная смена остатка и для некоторых банков это актуально, но важно именно когда произойдет зачисление после отправки. А для СЭП в первую очередь актуально зайдут ли деньги сегодня, если их отправить сегодня с поправкой на ветер (банки выпускают не мгновенно, но до определенного времени. РБУ обрабатывает не мгновенно, но в определенный промежуток времени, банки зачисляют не мгновенно, но до определенного времени) Сама транзакция может занять от 20мин до неск. часов если все удачно и день в день и до нескольких дней, если попасть на выходные или конец рабочего дня.
Неможливо визначити кінець робочого дня, не знаючи точного регламенту обробки та відправки СЕПу конкретним банком. Для мене достатньо ОТР (09:00-23:15 для СЕПу або 09:30-17:30 для валютообміну згідно відповіді у чаті), Укрсибу (зі власного досвіду до 18:40) та Моні (01:30-22:30 знову ж з чату), щоб вважати хвилини важливими, бо воно так і є. Як на мене, це взагалі не привід для дискусії...
Мне не трудно рисовать минуты, но их есть смысл указывать, если они точны. То есть - инфа от самой банки. Например - 22:30 у моно. Это на приём или на отправку ? Если есть точная инфа от разных банков - давайте.
там в таблице у Конкорда прием СЭПа до 24 может все таки до 23
mustbe написав:Примеры Привата и ОТП - мимо, это не СЭП.
Я додав скрін від самого ОТР з регламентом СЕПу також, тому це якраз влучний приклад і він з хвилинами. І приклад Привату добре демонструє важливість хвилин, бо його СЕПом також можна погашати.
mustbe написав:Мне не трудно рисовать минуты, но их есть смысл указывать, если они точны. То есть - инфа от самой банки.
Інфа від самої банки не завжди точна, вона може взагалі не відповідати дійсності, бо КЦ Конкорду стверджує, що платежі з них і до них ходять по СЕПу 9/18 лише в робочі, а власний досвід доводить, що довше й по вихідних також. Доречі, мої дописи з хвилинами майже всі ґрунтуються на власних фактичних переказах, котрі я зазвичай можу підтвердити виписками та/або скрінами. Наведу якраз невдалу (після вдалої о 18:21) спробу СЕПу з Укрсибу:
mustbe написав:Например - 22:30 у моно. Это на приём или на отправку ?
Просто процитую чат з Моно:
Ми є учасниками нової версії системи електронних платежів і проводимо платежі за реквізитами в період з 1:30 до 22:30 в режимі онлайн. Даний термін зарахування/відправки платежів діють тільки якщо 2 банка учасника платежу є учасниками нової версії СЕП. Тому якщо банк-одержувач є учасником цієї версії, тоді платіж буде зарахований сьогодні орієнтовно протягом години. Якщо банк-отримувач не є учасником нової версії, в такому випадку терміни зарахування таких платежів до 3-х робочих днів.
mustbe написав:Если есть точная инфа от разных банков - давайте.
Точніше власного досвіду нічого бути не може, а я якраз і наполягаю на тому, щоб регламенти принаймні перевіряти на практиці.
mustbe написав:
там в таблице у Конкорда прием СЭПа до 24 может все таки до 23
СЭП 23*7 работает с 01:00 до 24:00
У Конкорд СЕП приходив з Укргазу о 23:04, а після синхронізації о 23:19 ставав доступним на картці, про що я вже писав. У неділю 7 березня СЕП, відправлений з Альфи о 19:10, був зарахований Конкордом о 19:18, наразі вважаю це рекордом та прошу поміж іншого додати в таблицю, бажано з посиланнями на конкретні дописи-першоджерела ))
Ок, давайте обнулимся. Есть таблица. Если есть что добавить/изменить - пишите лаконично в таком формате: Банк - Операция - Время Ссылки - считаю лишними, ненужное усложнение. Впрочем - можно и добавить. Интересно, что думают про минуты и ссылки другие коллеги
mustbe написав:Ок, давайте обнулимся. Есть таблица. Если есть что добавить/изменить - пишите лаконично в таком формате: Банк - Операция - Время Ссылки - считаю лишними, ненужное усложнение. Впрочем - можно и добавить. Интересно, что думают про минуты и ссылки другие коллеги
Обнулятися не обов'язково, краще будемо уточнювати там, де помітимо неспівпадіння або з'являться нові деталі. А щоб був ґрунт для змін, якраз і потрібні посилання, з яких (бо в таблиці цього й не може бути видно) буде наявним контекст (маршрут звідкіля куди, час відправлення й отримання, загальний час виконання платежу, можлива комісія) та джерело інформації або її автор. Без посилань важко зрозуміти, звідкіля та чи інша інформація, чи можна їй довіряти. От чому тло в таблиці різного зеленого кольору, це хіба не конфірмація, але без джерел?
Я так собі бачу: Конкорд | Выходные приём | ?? - 19:18