Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Raymond написав:цікаво , то ріст в місцевих валютах чи до дол? Здивувала Іспанія в цьому списку, тому , що там друзі, і теж здивовані , що в коронакризу , а там ціни виросли.
Цікаве питання і одночасно просте. Тут панове нагадали вже багато цікавого... Раніше – в давній час - гадалки гадали дуже просто: дули на попіл спаленого в безмісячну ніч кігтя лівої задньої ноги чорного кота, впійманого на сході сонця.
Не будемо гадати, а візьмемо в руки цифри та факти. Буде і місцева валюта і долари.
Факти прості, як турецький помаранч: в вересні 2017 року akurt - після трирічних роздумів - відвідував Туреччину 2 (два) рази на рік - кожного разу брав авто на прокат та мандрував Туреччиною вздовж Середземного моря - купив собі квартиру за 168 000 лір (стартова ціна 170 000), долар був 3,51 ліри або 168000/3,51=47 863 долари США. Зауважу, що я шукав квартиру не за ціною, а за якістю та розташуванням квартири, ціна була «вторинним» чинником. Гадаю, можна було купити і дешевше… Заходимо на ОСНОВНИЙ сайт продажу квартир в Туреччині - ставимо фільтри: - Анталія, мікрорайон той самий – Hurma; - квартира «1+1» (мають площу 55-60 кв.м); - нова (я ж купував нову); - не «нульовий» (по-нашому «перший» поверх) – тут такі квартири користуються меншим попитом та зазвичай мають ціну на 20% нижчу). В мене поверх три. Ось результат: https://www.sahibinden.com/satilik-dair ... &a20=38473 О! Аж 2 (дві) квартири в продажу! (нагадаю, пророки та гадалки вище писали що «збільшується кількість непроданих квартир») Перша квартира – будинок ще не здано – ціна 575 000 лір або на сьогодні 78 767 доларів США. Долар 7,30 ліри. (Падіння курсу місцевої валюти за цей час 7,30/3,51=2,08 рази). Друга квартира – 745 000 лір або 102 054 долари США. Різницю цін в "в місцевій валюті" легко оцінити власноруч.
Все співпадає: подешевшало, не продано, не продається, ціни будуть падати… Дують сучасні гадалки на попіл спаленого в безмісячну ніч кігтя лівої задньої ноги чорного кота, впійманого на сході сонця. Якщо так будуть гадати і для себе... то...
я реально за Вас радий, хай вдасться те, щоб Ви хотіли у житті. Дуже вдала інвестиція, але коли справді продасте і зафіксуєте кеш. З іншої сторони, якщо Вам там подобається жити, то навіщо продавати! Анталія чудове місто, ще мені в Турції, якщо чули невеличке містечко Махмутлар сводобався. Там теж будувалося повно нерухомості, краєвиди ще здається краще, там меньше тусні, за нею їздили в Аланію. Але ціни на той час по 40000 тис дол, готове житло в шикарному комплексі з басейном продавали і виглядом на море, десь на 15-20х поверхах. Продавали Фіни чи Норвежці, повністю з технікою, ну то було десь 10 років назад! Аж кортило купити ту квартиру, но не було грошей ( Там дуже на той час багато нерухомості купили росіяни і німці. Махмутлар мені чомусь сподобався, мабуть природою, гарні види на гори , море, і мало метушні. З другої точки зору, я б для себе купував би там і покращував житло, де є робота, але коли мало платять і високі тарифи, то треба реально більше вчтися і працювати, або ж шукати нажаль роботу закордоном. А більше всьго хотілося б жити в Іспанії, всетаки іспанська мова менш складніша і не тільки юзати можна в цій країні. І Іспанія мені по душі ймпонує більше ніж Турція. А так зараз дивлюся ціни виросли не тільки в Турції, і в Іспанії( там теж населення росте, повно гір по території, по населенню переплюнули Україну!!!, а в 90х роках їм було далеко до нас, по статистиці бачу вже поляки і узбеки ось ось випередять Україну! Навіть і не уявляю, що скоро тут буде далі , коли реально люди сімями вже виїджають!) І саме здивувало те, що і в Україні зараз ціни теж підросли Побачимо чи надовго, бо кажуть, чорний лебідь пливе до своєї чорної самки.
BIGor написав:https://www.olx.ua/d/obyavlenie/prodazha-3-k-kvartira-s-remontom-zhk-venetsiya-koneva-10-1-IDKX28j.html? 225 куе за обычную 3-ху с ремонтом в Голосеевском районе.
Интересно, что можно позволить себе заграницей за 225 куе?
Мало вхідних даних. Залежить від поставленої цілі: на пенсію по богатству, на пенсію по старості\здоров"ю, є робота віддалена, є робота офіційна в даній країні, бабки ляжки жгуть ...
Якщо тупо потратити, то вже акурт 100500 сторінок розписпав. Якщо для ПМЖ, то є варіанти в ЄС і ПСА.
Якщо для інвестиції, то я би розглядав країни побагатше: США, ФРН і т.п., або які мають потенціал росту: Польща, Камбоджа, В"єтнам ...
Що найцікавіше, то за $200 в Конотопі можна жити краще, чим за $300 в Анталії
Мда, порівняти Конотоп і Анталію, там де трамвай хотіли порізати з коліями на куски, добре що відстояли, і там де пів року холоду з Анталією , де середземне море, і навряд чи прожити буде дешевше, в Анталії свіжі овочі і фрукти в рази дешевше, ну хіба що Вам щодня місо потрібно, то так, може буде дешевше ніж в Анталії, але 200дол не вкладетеся якщо на мясі.
Raymond написав:Побачимо чи надовго, бо кажуть, чорний лебідь пливе до своєї чорної самки.
і леблядята: РФ - імпортозаміщення Туреччини ватним берегом ЧМ ЄС - лохдауни ненька - пише знайома, що подивитися на тюльпани в Стабул цього року ні-ні
Так що не тільки туризм, а і попит на ТРЖН домкратом
Востаннє редагувалось flyman в Суб 20 бер, 2021 23:55, всього редагувалось 1 раз.
Raymond написав:А більше всьго хотілося б жити в Іспанії, всетаки іспанська мова менш складніша і не тільки юзати можна в цій країні. І Іспанія мені по душі ймпонує більше ніж Турція.
Португалія більш дружня до чудоземців чим Іспанія.
Raymond написав:А більше всьго хотілося б жити в Іспанії, всетаки іспанська мова менш складніша і не тільки юзати можна в цій країні. І Іспанія мені по душі ймпонує більше ніж Турція.
Португалія більш дружня до чудоземців чим Іспанія.
Португалія маленька, тим більше друзі в Іспанії вже дехто там живе. Español para mi mucho mejor que portuges.
roberto dark Cкільки негативу чи то заздрості, не розумію, мені взагалі до дупи чи буде там рости нерухомість чи ні, я прекрасно сам бачив на свої очі коли там купували нерухомість ще 10 років назад, як наші, росіяни, білоруси , казахи, німці, і інші європейці! То їх вибір, як хочуть, де хочуть там і живуть! Коли в Україні цемент пропонують , да ще не добудовують , а люди страдають, то потім маємо результат!
Понаехал! Вы давеча приглашали форумчан вложиться в недвигу в Остине, штат Техас. Осветите форумчанам: - они буду пересылать вам деньги переводами и вы будете на свое имя покупать для них земельные участки; - поможете форумчанам оформить бизнес-визы в в США. Сказал "а" - говори и "б"...
В Турции ситуация аналогичная. Уже 2 мес. подряд продажи угрожающе падают. Нет дешёвых кредитов, нет и продаж. Эрдоган в панике увольняет главу ЦБ, повесив на него всех собак... Всё. Кино подходит к концу. Кто планирует продать, стоит включить форсаж, иначе можно несколько лет сушить весла в ожидании попутного ветра. Кто планирует прикупить, стоит подумать о тормозах... https://www.youtube.com/watch?v=RYP64zTDqgY
akurt написав:Понаехал! Вы давеча приглашали форумчан вложиться в недвигу в Остине, штат Техас. Осветите форумчанам: - они буду пересылать вам деньги переводами и вы будете на свое имя покупать для них земельные участки; - поможете форумчанам оформить бизнес-визы в в США. Сказал "а" - говори и "б"...
Я не занимаюсь продажей или перепродажей недвижимости. Я скорее инвестор + взял для себя. Со своей стороны могу сказать с какими риелторами у нас дело иметь не стоит на мой взгляд. Могу сказать с какими я имел дело. Могу подсказать тайтлс компани и районы. Не более. Сорри.