|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: П'ят 03 вер, 2021 15:00
Realist написав: zРадио написав:Цены на природный газ на ТБ "Украинская энергетическая биржа" (УЭБ) в ходе аукциона в четверг, 2 сентября, установили новый исторический максимум, превысив 20 000 грн за тысячу кубометров (с НДС) на условиях предоплаты. Это самая высокая цена на украинском рынке газа с момента его открытия в 2015 году, отмечает отраслевое издание ExPro. Так, ООО "Укр Газ Ресурс" продало 50 тыс. кубометров ресурса сентября по цене 20 100 грн за тыс. куб. м (с НДС). В общем, было реализовано 5 лотов по 10 тыс. куб. м, условия оплаты – предоплата до 7 сентября
Кажуть (слухи) що вже з'являються прецеденти, де постачальники готові платити неустойку по договорах, щоб не постачати газ законтрактований по ціні нижче 12-14 грн/м3. Цукровикам зараз непозаздриш. Була надія на шикарний сезон, а газ з'їсть всі їхні прибутки. Як би там не було, але такі ціни на газ додадуть свою лепту до і так вже великої інфляції. НБУ не має варіантів, як піднімати облікову ставку і можливо навіть на 1%. Хоча якщо подивитись то цей фактор додаткової інфляції теж не є монетарного характеру. Тому все-таки схиляюсь більше до +0,5%
Ціна на газ скоріш за все виросте в Ойропі до 1000 ойро до листопада, що означає десь 32 тис в Україні... В Україні прогнозують вже сніг в жовтні, якщо буде холодна зима в нашій півкулі, то... - ціна на газ в Ойропі легко виросте до 1.5-2 тис ойро на деякий час, - газу в Україні недостатньо закачано, вугіля також недостатньо, можливі ексцеси... - ціна за пшоничку в 10 тис призведо до рісту внутрішних ціна на хліб, вироби з нього, вироби з м"яса, - ціна газу в 1-1.5 куе призведе до зривного росту цін на паливо... Висновки: - можуть скластисть всі обставини для вистрілу інфлеца на ще +4-5%, - можуть бути блекаути і опалення аути, - може бути Майдан... голодно / холодний... Ось і думайте, шо буде з курсом самої красивої в такому випадку...
-
change_pm
-
-
- Заблокований
- Подякував: 126 раз.
- Подякували: 1070 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 03 вер, 2021 15:25
Realist написав: somilitark написав:Людоньки так що це коїться? Чому сьогодні вже так тихесенько і майже не чути зрадофілію? Що трапилось? Сезонна девальвація почала давати збій? Всі запаковані по самі томати на рівні 27..27.20 вже знову навіть не відсвічують і соромляться своїх здобутків? Вже точно не має зради в сьогоднішньому міжбанку? Всіх все влаштовує? Мовчазна згода зі сльозима на очах?(((
Хоч я і молодший за вас, проте дозволю собі написати. Не злорадствуйте, бо зараз ви нічим не відрізняєтесь від тих про кого пишете. Швидше за все, експорт настільки важко розстається із валютою (дозує), що навіть потреба у гривні для банальної виплата зарплати зараз має такий ефект на МБ. Прошу звернути увагу на зменшення темпів повернення ПДВ при збільшенні експорту (у грошовому вираженні) Вчора на одному фірмовому СТО бухгалтер сказала, що у них пішло масове блокування податкових на подобі того яке було кілька років тому. Це може бути чисте спів падіння (брудна діяльність СТО), проте я собі десь то відклав в голові. Складається враження, що бюджету та бізнесу бракує гривні. А єдина офіційна можливість її надрукувати - викуп валюти на МБ. Але для того, щоб її викупити, цю валюту потрібно "заганати" на МБ. Звідси висновок, що вам не має чому аж надто тішитись до до 26,5 ми швидше всього не дійдемо. Але і вище 27,5 до кінця осені не повинні би. Моє шанування!
Прошу вибачення, але я не зловтішаюсь. Це всього лише форум, свого роду змагання думок, тому коли 90% форуму зробили не правильно, це для мене звична ситуация, ще пам'ятаю як в універі я міг дозволити собі не погодитись з всією группою(а фактично у нас було дві группи зазвичай разом, а це майже 40 потужних студентів), коли приходив завідувач кафедрою і почали розбирати помилки, то на мене не звертали уваги: з цим все зрозуміло, не чипайте його, він мав отримати диплом на 3-му курсі, бо він нас дратує, постійно як завдасть питання, то ми не розуміємо що йому відповісти. Так що про зловтішання ви точно не праві, йде "робоче" змагання, я маючи також диплом, що дозволяє викладати навіть у вишах, можу вам заявити, що така форма мого спілкування є спонукання і підбадьорювання, свого роду заохочення до навчання, своєрідним стимулом до самовдосконалення, бо розумні студенти зловили б більш досвідчених коллег, або викладачів і запитали: умовний Олександр батькович, де я помилився, що яне врахував, як було правильно вирішити цю задачу, як не повторювати однотипних помилок. А в нас нажаль розуму у пересічного мало в головах, йде умовна дитина по найпростішому шляху, вони вірять пропагандистам і не включають мозок. Дуже легко повірити в солодку брехню, до істини ніхто не хоче докопуватись, краще когось звинуватити в своїх помилках. Якщо людина не вчиться на своїх помилках, то їй не треба лізти де вона не розуміє процессів. Ситуация змінюється, треба до математичної моделі вводити нові змінні, робити алгоритм розвїязання єфективним. А тут всі як барани, якщо буде осіннь, то буде девальвація, значить треба купити валюту, все крапка. Питання вирішено. Тому уважно прошу вас сприймати мої пости, я ще раз наголошую, що НБУ вже декілька років постійно щось вигадує щоб не допустити укріплення гривні. Ще літом він дозволив всім охочим купувати валюту на скільки забажаєш, ще рік назад остаточно зняв правило про примусову конвертацію валютної виручки. Так що зараз завдяки врожаю, залізорудній темі, пророкувати девал може тільки якась заангажована або відома пропагандистами людина. Крапка, дурнів не жалійте, вони з'їдять вас живцем при першій ліпшій нагоді, майте на увазі. Стосовно повернення ПДВ, в нас багато контор які займаються єкспортом імпортом, просто при єкспорті діє взаємозалік, вони просто не сплачують при ввезенні продукції. Тому сума чистого повернення і не зростає. Щодо бізнесу, я не знаю де ви працюєте або чим займаєтесь, але в моїй темі дуже загострилась конкуренція, чомусь багато людей, які можуть отримати кредит від держави домазують власними грошима і лізуть в усе підряд. Також в мене на районі в столиці, відкрилось купа піццерій, нові торгівельні точки, умовні ряби на кожному кроці, вода з криниці біля кожного будинку(такі будки), будочок обмін валют добавляється, увесь ліфт заклеєний рекламою якіхось бургерів, стоматологій, нові фірми провайдери інтернету, вікладачі усіляких шкільних уроків, репетитори. За останні роки дуже зросла конкуренція в будь якій сфері, зросли зарплатні персоналу, зросли комунальні послуги, зросли податки, ціни теж на послуги і товари зростають, але не так швидко, от і виходить, що багато бізнесів стали збитковими. Но багато барів чомусь відчули, що вони можуть робити бізнес. Тут нічого дивного, просто факт. Не має гривні бо не має надприбутків і висока конкуренция, умовна галузь генерує 100 000 гривень прибутків, але вони діляться не на 2 фірми як це було 10 років назад, а на 5 чи навіть 10 зараз. Багато хто закривається, але бізнеса зараз багато стало в будь якій сфері, з чим пов'язано, не знаю. Можливло заробітчани поважного віку повертаються і намагаються створити бізнес, бо важко їм стало працювати за кордоном, але зараз час вже не той, ось вони як і наші валютні олені, не розуміють, чому весь час ще 10 років назад умовні кроки вели до надприбутків, а зараз є збитковими. Часи змініються, треба мати це в голові і краще моделювати і складати бізнес плани. В мене наприклад декілька знайомих вийшли з активного бізнесу і насолоджуються життям, так би мовити на пенсії з маленькими дітьми і молоденькими жінками, грають у сім'ї  . Сподіваюсь я на всі ваші питання відповів і ви щось корисне з цих відповідей винесете. По курсу. Боковик. Нарешті нічия і ніхто не куди не йде))
Востаннє редагувалось somilitark в П'ят 03 вер, 2021 15:54, всього редагувалось 1 раз.
-
somilitark
-
-
- Подякував: 706 раз.
- Подякували: 3859 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
5
Додано: П'ят 03 вер, 2021 15:37
August jobs report: Payrolls rise by disappointing 235,000 while unemployment rate falls to 5.2%
Хоча Жорік радий... Change in non-farm payrolls: +235,000 vs. +733,000 expected and +943,000 in July
Unemployment rate, August: 5.2% vs. 5.2% expected and 5.4% in July
Average hourly earnings, month-over-month: 0.6% vs. 0.3% expected and 0.4% in July
Average hourly earnings, year-over-year: 4.3% vs. 3.9% expected and 4.0% in July
Треба сказати, що спостерігається інфляція з.п.шек, що є добре Робочих місць створили менше, ніж очікували Але... безробіття скоротилось, як очікували - також добре...
Востаннє редагувалось change_pm в П'ят 03 вер, 2021 16:02, всього редагувалось 3 разів.
-
change_pm
-
-
- Заблокований
- Подякував: 126 раз.
- Подякували: 1070 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 03 вер, 2021 15:48
yuri_m написав: Разница только в том, что начнут её сворачивать в сентябре-октябре этого года или январе 2022. Но что начнут - это даже не обсуждается!
Ще сьогодні не було казок про тайперінг. Дякую, що нагадали По-перше одразу пригадую ДС, коли він казав, що дуже важко зубну пасту зібрати знову до тубуса, якщо вона вже знаходиться ззовні. Зрозумійте одну річ. США ніколи не злізе з голки друкарського верстата. Дороги назад немає. Це як злодій який вбив наробив багато горя, його змінить тільки могила. Дефіцит бюджета 10% і більше від ВВП, а збирають там приблизно податків 20% від ВВП. Тобто 50% бюджета треба "позичати". Частину цих грошей правдами і обманом позичають, частину банально друкують під вигладом усіляких куе. Не буде вже ніколи такого президента, який скаже "треба жити по власних грошах і доходах". Треба для вашого тайперингу підняти податки, скоротити дефіцит бюджета, а якщо ФРС підніме ставку, то вартість грошей збільшиться, їхньому уряду треба буде ще більше грошей витрачати на обслуговування боргів. Співвідношення држборг до ВВП там вже 120%. Якщо підняти ставку, то автоматично ВВП буде падати, а ось борги стануть ще дорожчими. Вибори в америці раз на 4 роки. Не встиг всістися президент до крісла, як треба вже думати про наступні вибори. Не сподобався виборцям, одразу йдеш гуляти вальсом і твоя партія теж. Як думаєте, якщо почати той тайперінг це сподобається виборцям? Це те саме що зробив наш минулий гетьман, пограбував курсом всіх в 4 рази, а потім дивувався, чому люди не вірять в казочки?((( Так що же раз перечитайте уважно що я написав. Ніколи вже не буде того закручування гайок, просто нема коли, нема умов, дійсно ситуация в тупіку, Америка живе не по власним грошам, це розумів ще Бен Бернанке, але вони гарно розповідають казочки малятам про міцний доллар, бо якщо світ перестане в нього вірити, буде тим економістам ще швидша опа. Дивіться на факти, а не на завивання солодких сирен, не буде в вас проколів ні з гривнею, ні з будь якою валютою 
-
somilitark
-
-
- Подякував: 706 раз.
- Подякували: 3859 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
5
Додано: П'ят 03 вер, 2021 16:06
Не забываем еще про IT-сектор, зарплаты там просто на глазах удваиваются. Валюта от раздутых по капитализации IT-компаний вагонами заходит в страну на оплату труда программистов.
Еще не забывайте про 2 триллионный криптовалютный рынок. Украинцы как одна из беднейших стран без доступа к фондовым рынкам, скупали криптовалюту больше, чем другие зажиточные страны, а и теперь они скупают себе квартиры, строят дома на умноженные вложения прямиком с американского печатного станка.
Востаннє редагувалось Zebra в П'ят 03 вер, 2021 16:10, всього редагувалось 2 разів.
-
Zebra
-
-
- Заблокований
- Подякував: 1885 раз.
- Подякували: 2675 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: П'ят 03 вер, 2021 16:08
Как по мне ветка стала кислотной(( С одной стороны свидетели урожая брызжут слюной, с другой стороны помірковані пессимисты уже не стесняются в выражениях. Крохи полезной информации тонут в плевках и взаимных обвинениях.
Кто-то предлагает сливать доллары и фиксировать убыток))) Как??? если прибыль/убыток можно зафиксировать только в твердой валюте?))
Кому-то гривны не хватает в экономике)) Она там есть, ее ровно столько чтобы курс был 27 сейчас а не 33 например)) За неделю оформил лизинг, банк счастлив, я доволен)
Был сегодня на рынке, высокие цены на зерновые подстегивают цены на продовольствие: крупы, мука, хлеб, яйца, мясо и т.д. Вкупе с ростом промышленных цен это раскручивает инфляцию. Как-то сдерживает этот процесс высокая конкуренция практически во всех отраслях, знаю некоторые уже работают в минус, но долго это не может продолжаться, после удаления слабых цены пойдут вверх.
Да и забыл про 25 млрд баксов за урожай, чем гордимся то? Цифра на самом деле смешная, какая нибудь американская корпорация средней руки продает на большую сумму товаров/услуг.
Востаннє редагувалось viy в П'ят 03 вер, 2021 16:20, всього редагувалось 1 раз.
-
viy
-
-
- Подякував: 234 раз.
- Подякували: 160 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 03 вер, 2021 16:12
Офіційний курс гривні до іноземних валют за 1 одиницю Починає діяти з..................03.09.2021............06.09.2021 дата розрахунку.................02.09.2021.............03.09.2021 Євро....................................32,0067..................31,9684...-0.12% Долар США.........................27,0247..................26,9298...-0.35% После полудня доллар потерял еще две трети копейки.
Открылись на полкопейки ниже вчерашнего закрытия. Перекурив, опустились на полкопейки и только после этого приступили к утреннему кофе. Испив кофе, опустились на 2.5 копейки, потом на полкопейки отскочили и взяли короткую паузу. Не исключено, что временный отскок был связан с плановой закупкой НБУ. После 11-30 снова пошли вниз, но уже значительно медленнее. За полчаса опустились на копейку. В мире доллар вчера вечером снова упал, а теперь отдыхает, не совершая резких движений. Справочный курс встретили котировками 26.9150 - 26.9350, что на 3.5 копейки ниже открытия. После 12 приподнялись на полкопейки, а к обеду опустились на копейку. После обеда продолжили движение вниз и почти за час опустились на 3 копейки. Около 15 движение прекратилось, что для пятницы вероятно означает фактическое окончание сессии.
Этот день в истории: 2020 - 27.6908 (+3) -77 2019 - 25.2969 (+3) +163
2018 - 28.3783 (+13) 2017 - 25.7484 (+5) С точки зрения истории, нынешнее укрепление гривны можно считать аномальным. Традиция роста в начале сентября настолько сильна, что сохранилась даже в 19 году. Похоже, поступления от рекордного экспорта на МБ весьма существенные. Об этом говорят и немалые обороты.
Востаннє редагувалось Сибарит в П'ят 03 вер, 2021 16:15, всього редагувалось 1 раз.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6457 раз.
- Подякували: 21592 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: П'ят 03 вер, 2021 16:13
viy написав:Был сегодня на рынке, высокие цены на зерновые подстегивают цены на продовольствие: крупы, мука, хлеб, яйца, мясо и т.д. Вкупе с ростом промышленных цен это раскручивает инфляцию. Как-то сдерживает этот процесс высокая конкуренция практически во всех отраслях, знаю некоторые уже работают в минус, но долго это не может продолжаться, после удаления слабых цены пойдут вверх.
Правильно мыслите, сейчас идет процесс вытеснения демпингующих. Следующий этап стремительный взлет цен - просто вертикальной зеленой свечей вверх. нефть по 150 уже в следующем году. Золото 2500. К 2025 печатные станки вообще останавливать никто по ходу не собирается.
-
Zebra
-
-
- Заблокований
- Подякував: 1885 раз.
- Подякували: 2675 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: П'ят 03 вер, 2021 16:21
Многие думают , что ера дешевых денег скоро закончится, НО похоже что ера дешевых денег только начинается и ЗП учителя в Украине скоро, вполне может быть, обещанные 4000евро.
-
Xenon
-
-
- Подякував: 76 раз.
- Подякували: 324 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 03 вер, 2021 16:47
yuri_m написав:А Вы не торопите события. Начало глубокой девальвации возможно будет заложено уже даже сегодня - США опубликуют данные по занятости. А это главный маркер для ФРС в планах сворачивания программы стимулирования. Разница только в том, что начнут её сворачивать в сентябре-октябре этого года или январе 2022. Но что начнут - это даже не обсуждается!
Бюро статистики опубликовало данные по занятости в США. Огромное разочарование по созданию рабочих мест. Даже хуже самых мрачных прогнозов. Всего 235К новых рабочих мест, вместо ожидаемых 750K. Банк Morgan Stanley сокращает свой прогноз по ВВП США в третьем квартале до чуть более 2%. Сокращение стимулов опять под угрозой. Доллар слабеет, евро и золото ползут вверх...
-
RTC12
-
-
- Подякував: 105 раз.
- Подякували: 329 раз.
-
-
Профіль
-
-
|